Ora de culcare a copiilor

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

iata, spre surprinderea unora, ca ma doare undeva ce zice/face societatea:)
Conditia artistului nu a fost niciodata una prea fericita social, fericirea provinde din faptul ca te macina pe dinauntru sa faci ceea ce faci si din aplauzele de la sfarsitul concertului/ felicitarile din expozitii samd samd. Ok, si cand mai vinzi cate ceva:) dar asta oricum e secundar.

Vai si amar de cei care isi masoara fericirea dupa cat ii aprecieaza societatea, de fapt, eu nu cunosc pe nimeni, din niciun domeniu, tehnic, afaceri, arta, care sa se simta nefericit ca meseria lui e valorizata sau nu,pe bune ca n-am intalnit inca criteriul asta in definirea implinirii unei vieti

cat despre cariera mea, te-as ruga frumos sa te abtii, ca nu ne tragem de sireturi.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca74

Bun, subliniez ca pe mine nu ma intereseaza sa fiu formatoare de opinie.
Imi doresc insa ca macar 10% din ce care ne citesc sa-si puna intrebarea asta

Io nu inteleg de ce simti tu nevoia sa scolesti fie si numai 10% din cei care va citesc? Din pacate din ce ai scris pe topicul asta nu cred ca se intreaba nimeni nimic, sunt lamuriti, nu mai au intrebari.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

iata, spre surprinderea unora, ca ma doare undeva ce zice/face societatea:)

Nu cred. .
Mai jos ne vorbesti de aplauzele de la sfarsitul concertului/ felicitarile din expozitii samd samd.
Publicul tau este societatea la o scara mai mica.

Citat:

Conditia artistului nu a fost niciodata una prea fericita social, fericirea provinde din faptul ca te macina pe dinauntru sa faci ceea ce faci si din aplauzele de la sfarsitul concertului/ felicitarile din expozitii samd samd. Ok, si cand mai vinzi cate ceva:) dar asta oricum e secundar.

Deci, admiti ca faci, macar secundar, aceasta meserie ca sa mai vinzi cate ceva.
Interesul pecuniar exista. Si nu ma socheaza fiindca trebuie sa supravietuiesti si tu cumva, ca orice om.

Citat:

Vai si amar de cei care isi masoara fericirea dupa cat ii aprecieaza societatea, de fapt, eu nu cunosc pe nimeni, din niciun domeniu, tehnic, afaceri, arta, care sa se simta nefericit ca meseria lui e valorizata sau nu,pe bune ca n-am intalnit inca criteriul asta in definirea implinirii unei vieti

Poate tu nu ti-o masori acum fiindca societatea in care traiesti nu promoveaza acest tip de "meserie".
Ca daca ar promova-o, ai fi printre cei mai fericiti, de asta sunt sigura.

Citat:

cat despre cariera mea, te-as ruga frumos sa te abtii, ca nu ne tragem de sireturi.

Oh, nici nu am pretins vreo secunda ca ma trag de sireturi cu tine.
Din simplul motiv ca nu am evoluat in acelasi context si, therefore, nu avem aceleasi repere.
Acum, daca ale tale-s mai cu motz sau ale mele... ramane de vazut, ma chérie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Din cate inteleg, romanii care emigreaza nu emigreaza pentru... distractie, ci pentru ca nu se mai simt bine in Romania, din diverse motive - alea enumerate la topicul "50 de lucruri care NU ne plac in Romania". Emigreaza pentru ceva altfel sau ceva in plus si da, se spetesc muncind acolo.

Iar socializarea... se transforma in socializare virtuala. Omul e animal social. Lipsa socializarii se va simti, la un moment dat.

Romanii au sange latin. Adica mai fierbinte, mai "saltaret", mai doritor de petreceri, de flecareala. Nu chiar ca spaniolii, dar totusi...

Pe mine m-ar ingrozi un oras pustiu dupa 8 seara. Pai terasele, cluburile Clujului de-abia atunci incep sa se anime. Si mie mi se pare normal asa. Mi s-ar parea trist sa NU fie asa.

Citat:
Oare chiar asa tampiti sunt romanii emigrati ca-si culca copiii cu gainile si nu-i lasa sa bata mingea pe maidan pana la 9-10 seara?

Din punctul meu de vedere, sunt ciudati.

Citat:
Oare chiar asa tampiti sunt romanii emigrati ca-si incadreaza relativ strict copiii intr-un program scoala - activitati para-scolare si nu-i lasa sa umble talalau dupa scoala te miri unde?

Nu neaparat. Dar e si asta cu... schepsis.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Anka , sincer, mesajele tale sunt de toata jena. Ne-am lamurit cu totii de parerile tale, nu te mai stresa pentru noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

Anca74, sa-mi fie cu iertare ca nu inteleg, dar de ce idealul meu in viata trebuie sa fie (femeia cu mustata ) romanii emigranti??!!??!!
E vreo rusine sa fim romani si sa ne crestem copiii romaneste? Lumineaza-ne pana la capat!

http://www.lucamic.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Nu e chiar asa. Orice meserie contine by default un anumit cerc de oameni prin care te invarti. Eu nu intru in contact cu dealde Zavoranu ca sa ma poate afecta ce cred despre meseria mea, dar sigur ca imi doresc ca ceea ce fac sa ajunga la inimile oamenilor, asta e sg lucru care ma poate ncaji sau nu, sg indicator daca am facut bine ce am facut, nu parerea lui Becali care nu are disponibilitatea intelectuala si afectiva sa inteleaga muzica mergand regulat la concerte :)
Insa totul tine de ce si cum fac, nu m-ar deturna dpdv SOCIAL pareri negative din sala de concert sau expozitie.

In plus, eu am o situatie mai speciala in care chiar ca don t give a s..t pe scara sociala, zic merci sa mai traiesc cativa ani

dar am intalnit multi oameni nefericiti cu meseria lor, de pilda instrumentisti care regreta ca nu au facut alt liceu si alta facultate, sau corporatisti care dau naibii totul la 30 de ani si se apuca de pictura.Sau nu se apuca, dar traiesc necajiti ca nu au facut-o.
Fericirea e o chestiune personala, nu sociala. Daca iti alegi singur meseria, fara constrangeri, atunci nu mai reprzinta un factor de nefericire, pt ca fericirea e in OM, nu in afara lui.

daca e pe asa, eu sincer mai degraba ii deplang pe cei care lucreaza 9-19 la multinationala. Mi se pare ca nu au viata. Insa chiar si asa, nu i-am apuzit plangandu-se de meserie, ci de orar/deadline/sefi aiurea samd. ma refer, desigur, la cei carora le place ceea ce fac, indiferent de domeniu.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Parerea mea, pe care nu a ceruto nimeni dar la care am ajuns citind apx 20 de pacini din acest subiect, este ca anca74 se simte tare singura si e o persoana tare trista careia probabil ca ii este tare dor de tara dar care nu ar recunoaste nici picata cu ceara.
Anca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Din cate inteleg, romanii care emigreaza nu emigreaza pentru... distractie, ci pentru ca nu se mai simt bine in Romania, din diverse motive - alea enumerate la topicul "50 de lucruri care NU ne plac in Romania". Emigreaza pentru ceva altfel sau ceva in plus si da, se spetesc muncind acolo.

Iar socializarea... se transforma in socializare virtuala. Omul e animal social. Lipsa socializarii se va simti, la un moment dat.

Romanii au sange latin. Adica mai fierbinte, mai "saltaret", mai doritor de petreceri, de flecareala. Nu chiar ca spaniolii, dar totusi...

Pe mine m-ar ingrozi un oras pustiu dupa 8 seara. Pai terasele, cluburile Clujului de-abia atunci incep sa se anime. Si mie mi se pare normal asa. Mi s-ar parea trist sa NU fie asa.

Eu am emigrat cu parintii (de mult...cind nu prea era distractie in Romania)

Oraselul unde m-am mutat eu (la 50 de mile nord de NYC) este chiar super vioi seara. Toate terasele sint PLINE vara, biblioteca se inchide la 9 seara, cinematografele au ultimul spectacol pe la vreo 11 noaptea...In timpul verii ruleaza pe plaja filme pentru copii dupa apusul soarelui, avem de 4 ori pe saptamina concerte live la chiosc in mijlocul orasului) DAR, in majoritate, in timpul anului scolar clientii tirzii sint cei care au copii mari (liceu, facultate) sau cei fara copii deloc.

Se respecta foarte mult in timpul anului scolar un program de rutina al copiilor care sa includa timp adecvat somnului.

In timpul verii misunam si noi in noapte...dar cind e vorba de sculat dimineata si mers la scoala, acordam mai multa atentie somnului.

Si vroiam sa adauga ca socializam la greu (restaurante, picnicuri, teatre, vizite, petreceri, etc)...dar in weeknduri.
Pe mine nu ma tin balamalele sa stau intr-o marti pina la 1 noaptea si la 5 sa ma scol sa ma duc la servici si sa mai dau si randament oricit singe latin imi curge prin vene.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Selene pai daca te ingrozeste un oras mai putin populat (nu exista oras pustiu!) noaptea, ca deh, asa-s strainii astia mai pustnici atunci te poftesc in marea metropola cosmopolita Viena, intr-o zi de duminica, sa vezi tristete ca nu e nici picior de magazin deschis, doar boutiqueurile de souveniruri Oare chiar crezi ca asta nu are nici o noima?

A! SI inca ceva ca uitasem: de cand sunt aici am reusit sa-mi fac ceva mai multi prieteni si cunostinte decat aveam in Ro. Hm...culmea! Deci frustrarea cu lipsa socializarii la astia plecatii, cam nu are fundament
Per total cum vad eu treaba, fata de Ro, este ca aici se pune mai mult, muuult accentul pe orele petrecute in familie. Asa cum lumea e chibzuita cu banii, asa face si cu timpul

Mergi la inceput