Brumarei si Craciunite de nov-dec 2011 (63)
Raspunsuri - Pagina 3
aris26 spune:
WorC - cerclajul nu a durut absolut deloc. mi-a facut anestezi totala. a durat 10 min de cand m-am asezat pe masa pana m-am trezit ca imi spune cineva: uite patul, hai sa te asezam pe el.
dupa interventie cam 2 ore am stat intinsa cu o perfuzie de gynipral si aveam niste doreri ushoare si surde ca de ciclu. apoi doua zile in care am avut o ushoara sangerare dar nu ma durea nimic si gata. miercuri dimineata l-am facut si deja ma simt excelent de vreo doua zile. mai mult a fost sperietura la mine ca nu ma asteptam. am fost la control de rutina si pana acum am fost zmeu. am muncit, am alergat, am facut avioane cu copilul in brate, am fost de doua ori pana in grecia cu masina si nu aici aproape ci la 1200km. ce mai, nici nu ziceai ca sunt gravida si brusc....stai ca nu-i asa.
la tine de ce nu au incercat un cerclaj ca sa stai mai linistita si sa te mai poti misca macar un pic?
mama de mic +
luny spune:
aris, cat a tinut perioada aia cu cosmarurile?.. acum abia asteapta sa mearga in parc, el e obisnuit cu 2 reprize de parc/zi, cate 2-3 ore cand e vremea frumoasa.. daca va vrea direct acasa, asa va fi, nu il fortam in general cu nimic, la chestii de genul asta, are libertate de decizie.
Iubirea mea Mufarin, bandit mic
... si iubirea a doua e pe drum
Life is to precious to worry about stupid Shit!
tia_Mia spune:
Buna dimineata fetelor
mada86 La multi ani , multa sanatate tie si lui BB
va doresc o saptamana frumoasa si plina de bucurii
in acest weekend am avut 2 nunti si sunt foarte obosita ,,,,ne auzim mai tarziu ....ma duc sa fac putin nani
Andreea 28+ Maya Maria
MINUNEA MEA
dianalaura spune:
Neata! Multam de cafea!
Luny, pup Muful mic! O sa ii treaca, se va obisnui, o sa vezi ca intr-o saptamana vei suferi mai mult u decat el. Si al meu a avut cosmaruri, dar dupa operatia de amigdalita..era cu ochii deschisi, il tineam in brate si el tot "vreau la mama mea", "vreau acasa la mine" zicea.
Si eu i-am spus anul trecut ca acum e baiat mare, si are si el serviciul lui: gradinita, si dimineata mergem toti trei la munca, fiecare la jobul lui.
Si cu plansul..sunt copii si copii. Majoritatea daca sunt dusi constant in 2 saptamani se obisnuiesc, sunt altii care plang si dupa 2 luni. Ce nu iti recomand eu e sa ii schimbi programul si sa il iai la pranz acasa, mai ales ca e gradinita cu program prelungit. Tocmai pentru ca el trebuie sa se adapteze la programul asta, prelungit, iar tu daca il iai la pranz se va simti diferit de ceilalti copii, daca primeste alt tratament.
In alta oridne de idei, Stefan a facut iarasi alergie. Banuiesc ca i s-a reactivat alergia la caseina si lapte, asa ca am vorbit la camin ca macar o saptamana sa nu ii mai dea nimic de genul branza, lapte, iaurturi, sana., sa vad daca intr-adevar de la asa i se trage. Deocamdata am inceput sa ii dau tratament antialergic Xizal, ca de asta a avut si in iarna-primavara.... In octombrie va avea sotul meu concediu si voi merge sa ii refac analizele, dar pana atunci...
Alinuk, felicitari pentru schimbarea prefixului.
diana26+ Calin Gabriel si mami de Ianis Stefan 14 mai 2007
www.lumeadianei.blogspot.com" target="_blank">http://www.lumeadianei.blogspot.com
Buburuzul
Poze
Deea_comsa spune:
Neata fetele si de la mine mai pe la amiaza asa:))...am stat si am lenevit pana acum:)....merg s afac un dus si pe urma merg la o plimbare sa imi vad colegele de la servici k mi s-a facut dor de ele:)
Bedrosmart spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alinuknuknuk alte activitati: am pus cu mama vreo 20 de borcane de catraveti murati, 40 de gogosari, asta ca tot nu o sa am voi sa mananc dupa ce nasc |
Alinuk, de ce sa nu ai voie? Scuze, intreb de curiozitate.
Wildorchid, nu sunt sigura, dar nu prea cred ca mai e posibil sa ti se faca cerclaj la atatea saptamani de sarcina. Stiu ca de obicei se face in trim. II. Eu iti doresc sa nu ai nevoie si sa ajungi la termen!
B.
georgia79 spune:
Buna dimineata dragi burtici!
Revin si eu dupa o lunga absenta justificata.
Am fost in concediu la mare cu toata familia si dupa ce am revenit abia daca am apucat sa ajung la zi cu cititul ca am intrat in spital!
Am facut o infectie urinara cu Ecoli asociata cu o raceala ( cistita) de am zis ca mor de dureri.
Simteam nevoia sa stau mereu pe WC... doar acolo imi era bine.
In plus era si Iustin bolnav si mama mea si ma termina gandul ca nu puteam sa-i ajut.
In spital m-am ingrozit de ce am vazut, cate probleme si voi stiti ca noi gravidutele suntem mai sensibile ... eu ma consumam pentru toate colegele de salon.
Ca sa nu va mai zic ca una dintre ele a avortat la 6 luni acolo in salon, in pat... mie imi fusese rau mai devreme cu palpitatii si lipsa de aer si de abia ma mai linistisem...nu voi uita curand fata femeii aleia si tanguielile ei!
Alta langa patul meu avea 6 sarcini oprite in evolutie toate pe la 11-12 saptamani si acum avea sarcina toxica si era mai mult moarta decat vie si pentru ca nu avea bani sa bage in buzunare nu prea o baga nimeni in seama cand zicea ca-i ie rau si plangea acolo langa mine... in final s-au gasit niste medici mai milostivi si s-au ocupat de ea si au dus-o si la eco ca ea credea c-o sa piarda sarcina de dureri ce avea si de fapt bebe era bine si era baiat...
dar a luat-o frica si vroia sa-l dea afara ca ea ce face pana la 9 luni asa ca o sa moara ca nu poate manca/bea nimic...
Nu va spun ce munca de lamurire am dus cu ea sa renunte si c-o sa treaca pe la 14-15 sapt si ca e bine sa aiba atitudine pozitiva si sa se chinuie sa manance de dragul lui bebe... ea nici nu vroia sa incerce ca zicea ca vomita...
Am indopat-o eu cu una alta ce stiam ca are voie si nu-i provoaca arsuri ca avea si esofagita de reflux... i-au bagat si vitamine in perfuzii si s-a pus pe picioare de nu-mi venea mie sa cred ca urca si cobora de la etajul 4 sa ia sucuri, apa, ziare.
Era alt om... si prinsese curaj ca va fi bine de data asta. Si medicul ei e foarte cumsecade si nu ia luat banii dar a trimis-o sa faca analize suplimentare care or s-o coste mult ( pentru trombofilie dar la Matei Basarab nu la Fundeni ca a zis ca dna Uscatescu e depasita de situatia ei).
Eu de dureri inca n-am scapat, ma dor foarte tare oasele bazinului ( simfiza pubiana) dar se pare ca n-am ce face... trebuie sa le suport.
Bebelina mea e mai mare cu 1 saptamana si 3 zile decat dupa UM.
Are 2200kg +/-450 g si are o gurita ca o Angelina Jolie ( seamana cu tatal ei bucatica rupta)
Se zbenguie spre disprearea mea ca ma atinge pe vezica si inca nu m-am refacut dupa cistita aia ( e inca inflamata) si plang de durere.
Sper sa rezist inca 5-6 saptamani asa cu durerile astea. Numai vreau sa trec prin ce-am trecut cu Iustin la terapie intensiva ( e o priveliste care ma va durea pana voi inchide ochii... nu poti uita asa ceva).
Cand ma doare insa imi vine sa zic s-o scoatem acum ca numai pot si plang in hohote si ma pun in 4 labe si parca e mai bine ( merg in 4 labe leganat si mai cedeaza - multumesc din suflet Biancai - parca ea ne-a impartasit acest remediu prima data si apoi au confirmat mai multe fete printre care si miere ca functioneaza, iata confirm si eu).
Hai ca m-am intins cat o zi de post dar am multe sa va spun de cand n-am mai intrat.
Referitor la concediu: a fost ok, doar ca am suferit faptul ca fiul meu o prefera pe mama acum ( normal ca s-a obisnuit cu ea). De aici au survenit si cateva crize de plans. Apoi am realizat ca mama atata ia zis ca nu pot sa-l iau in brate si ca nu pot sa alerg dupa el si aia nu pot, aia nu pot intrucat el mititelul tot ca sa ma protejeze se duce la mama. Dar eu as vrea sa-l strang in brate si sa ma joc dii calul... dar acum chiar ca numai pot! Sufar ca ma gandesc ca el deja e afectat de nasterea Ioanei... ca in ultimile saptamani a fost privat de afectiunea mea.
A venit la spital si cand l-am vazut aveam perfuzia in vena si m-am ridicat si l-am luat in brate si el nu vroia sa ma lase dar pana la urma s-a aruncat de gatul meu si ne-am iubit ( asa zice el " hai sa ne iubim").Apoi numai simteam nici o durere si am iesit cu el si cu ai mei pe hol si asistentele dupa ce l-au admirat m-au dus inapoi in salon sa nu lesin pe acolo. Cata putere ii da unei femei dragostea materna!
Hai ca v-am plictisit destul cu ale mele!
Vreau sa urez LA MULTI ANI! si toate cele bune, nastere la termen si bebe sanatos Carolei ( cu intarziere) si lui Mada86!
Felicitari brambu pentru rezultatele bune de la eco!
Multumesc celorlalte fete ca au impartasit experiente cu puii mai mari la gradinita si cu trecerea de la pampers la toaleta! Si noi avem probleme, nu putem inca renunta la pampers desi anuntam cand facem si caca si pipi dar plange rau pe olita daca-l pui!
Eu am primit recomandare de repaus la pat dar cand ma simt mai bine si n-am dureri imi vine sa ma apuc de sters praful, calcat, bucatarit, iesit pe afara! Ma abtin cu stoicism si stau intinsa pe canapeaua din sufragerie si va citesc/scriu voua!
Sotului ii este frica sa ma scoata la plimbare asa ca n-am iesit din casa de o saptamana in afara de drumul cu masina la spital si inapoi!
Sincera sa fiu si mie imi e cam frica pentru ca atunci cand ma apuca durerile alea de oase nu prea se mai intelege nimeni cu mine si plang pana ma ia cu lesin! Sa ma apuce asta pe strada n-ar fi chiar placut!
Hai ca e prea lung mesajul asta!
Va pe toate si mai revin ca mai am ceva intrebari/remarci de facut!
+32 Ioana Teodora
mami de Iustin 09/04/2009
bobitza mea
georgia79 spune:
Aris, bine ai venit!
Vroiam sa te intreb despre colaci de toaleta de unica folosinta! De unde as putea sa-i cumpar... eu m-am chinuit rau de tot la spital acum sa fac din picioare fara sa ma stopesc ca sa nu iau cine stie ce alta bacterie de pe acolo!
Multumesc frumos anticipat de raspuns!
Brambu pentru grupul de pe Facebook trebuie sa-ti dau PM cu numele meu sau cum? si multumesc frumos anticipat pentru raspuns!
Remarca f importanta pentru a evita infectii urinare in sarcina si nu numai:
consumati minim 2 litri de apa pe zi ( nu sucuri!!!)
mergeti la toaleta imediat ce simtiti nevoia ( daca va abtineti si urina stagneaza prea mult in vezica se produc infectii - ca un fel de auto intoxicare);
cand faceti kk intotdeauna stergeti dinspre fata spre spate pentru a evita patrunderea bacteriilor din fecale in vagin/uretra! Infectiile cu Ecoli sunt generate de o bacterie care este responsabila pentru buna desfasurare a tractului intestinal dar care daca ajunge in urina sau in secretia vaginala e foarte nociva!
Referitor la arsuri : la mine laptele imi da arsuri!!! In schimb fructele crude nu! Si la mine merge foarte bine cu Rennie... asa a fost si la prima sarcina!
+32 Ioana Teodora
mami de Iustin 09/04/2009
bobitza mea
luny spune:
alinuk, intre si eu ca bedro, de ce sa nu mananci gogosari murati, o iei si tu pe urmele Liei, cu castraveciorii?
Georgia, ai grija de tine.. horror ce povestesti din spital..
ps: scuzati interventia de mai devreme cu povestile despre primele zile de gradi, dar pe mine ma afecteaza f tare... insa nu vreau sa va fac capul mare...
Iubirea mea Mufarin, bandit mic
... si iubirea a doua e pe drum
Life is to precious to worry about stupid Shit!
corina_s spune:
neata..asa la pranz, ca na in prima zi de concediu se doarme pana la 10
multumim de cafea
alinuk felicitari pentru schimbarea prefixului
aris multumim de listuta..trebuie sa imi fac si eu una..mai ales ca sapt asta vreau sa merg la baby expo..si sper sa nu ma intorc cu mana goala mai ales ca eu acum incep cumparaturile pentru bebe
georgia ma bucur ca esti bine..sunt urate tare experientele din spitale
luny putere si rabdare cu muf..saracutul ti se rupe sufletul, dar o sa treaca si peste perioada asta
28+ Iulia