orientarea sexuala a copilului

orientarea sexuala a copilului | Autor: bebeta23

Link direct la acest mesaj

Buna mamicilor
Fac un "sondaj de opinie" in legatura cu orientarea sexuala a copiilor si reactia parintilor la descoperirea situatiei.
Daca copilul(in general spre adolescenta) s-ar simti destul de increzator in parinti sa le recunoasca orientarea sexuala(alta decat hetero) cum ati reactiona voi ca mame? dar mai important, cum credeti ca ar reactiona partenerul vostru( si restul familiei si prietenii) ?
Dar daca copilul e transexual ( fetita prinsa in corpul unui baietel si invers) si de la o varsta foarte frageda isi manifesta realitatea lui proprie si perfect adevarata si reala? cum ati reactiona atunci? dar partenerul vostru?
Dintr-o intamplarea (youtube-nd la intamplare) am dat de documentarul asta care m-a impresionat profund

http://www.youtube.com/watch?v=EPffj8k7iLk

M-am gandit ce as face eu... si raspunsul meu imediat a fost:
Nu e o solutie ideala dar e copilul meu si il iubesc orice ar fi, il accept si il sustin.
Mi-am intrebat si prietenele si ele au aceasi raspuns....decat nascut cu probleme genetice sau SD sau trisomii sau etc (DOAMNE FERESTE) mai bine gay/trans de 1000 de ori
Problema si stopoarea a venit din partea sotilor, iubitilor, prietenilor de sex masculin, care, in mare parte au refuzat vehement situatia prezentata ipotetic, nici nu vor sa auda de un copil asa....foarte putini au sustinut ca ar accepta, ar sustine si ar iubi copilul indiferent de orietarea sexuala, lucru foarte socant pt mine
....

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Sa stii ca mai demult vorbeam cu sotul de treaba asta (ipotetic pt ca Iustin e prea mic sa ne dam seama). Si eu si el suntem de aceeasi parere: IL SUSTINEM SI IL IUBIM INDIFERENT CUM VA FI!!! Eu nu-l iubesc pt ca e baiat, pt ca e saten sau blons, pt ca invata repede sau nu, pt ca a mers primul din gasca si pt ca "lumea" zice ca e frumos, eu si sotul il iubim pt ca e AL NOSTRU! Imi doresc sa fie sanatos si sa aiba mult noroc in viata, sa traiasca si sa se faca fericit...asta conteaza, ca e hetero, gay, transexual sau cine mai stie cum asta e doar alegerea lui, noi il vom iubi la fel...
In ce priveste parerea rudelor/prietenilor/lumii...Pt noi cea mai importanta e familia noastra (eu+sot+Iusti) restul nu ma intereseaza, k nu traim cu lumea, nu lumea ne-a ajutat cand era copilul bolnav, nu mi-a dat nimeni nimik asa ca parerea LOR NU MA INTERESEAZA, pt copilul meu uit si de mama!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Chiar nu imi dau seama de ce un barbat ar fi mai putin tolerant ca o femeie la adresa copilului sau. N-am motive sa nu cred afirmatia ta, doar ma mira. Si ma intriga, dar mai mult nu-mi vine sa cred.
Un tata are aceleasi sentimente pentru copilul sau, poate doar exprimarea lor sa fie diferita.
Neacceptarea unei "altfel" de relatii a propriului copil, daca nu provine din incultura, indiferenta sau prostia parintelui, este sigur rezultatul ingrijorarii asupra viitorului copilului in societate. Nu e un secret ca in Romania homosexualii sunt priviti mai rau ca lepra si, ca parinte, nu asta vrei pentru copilul tau.
Dar atat. In rest, orice om normal la cap nu-si alunga copilul in ziua de azi pentru asa ceva. Nu-l vorbeste de rau, nu-l convinge, nu-l pedepseste. Se comporta pur si simplu normal. Poate doar il sfatuieste sa plece in alta tara, unde va trai normal.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Glicina spune:

Citat:
citat din mesajul lui bebeta23

Buna mamicilor
Fac un "sondaj de opinie" in legatura cu orientarea sexuala a copiilor si reactia parintilor la descoperirea situatiei.
Daca copilul(in general spre adolescenta) s-ar simti destul de increzator in parinti sa le recunoasca orientarea sexuala(alta decat hetero) cum ati reactiona voi ca mame? dar mai important, cum credeti ca ar reactiona partenerul vostru( si restul familiei si prietenii) ?
Dar daca copilul e transexual ( fetita prinsa in corpul unui baietel si invers) si de la o varsta foarte frageda isi manifesta realitatea lui proprie si perfect adevarata si reala? cum ati reactiona atunci? dar partenerul vostru?
Dintr-o intamplarea (youtube-nd la intamplare) am dat de documentarul asta care m-a impresionat profund

http://www.youtube.com/watch?v=EPffj8k7iLk

M-am gandit ce as face eu... si raspunsul meu imediat a fost:
Nu e o solutie ideala dar e copilul meu si il iubesc orice ar fi, il accept si il sustin.
Mi-am intrebat si prietenele si ele au aceasi raspuns....decat nascut cu probleme genetice sau SD sau trisomii sau etc (DOAMNE FERESTE) mai bine gay/trans de 1000 de ori
Problema si stopoarea a venit din partea sotilor, iubitilor, prietenilor de sex masculin, care, in mare parte au refuzat vehement situatia prezentata ipotetic, nici nu vor sa auda de un copil asa....foarte putini au sustinut ca ar accepta, ar sustine si ar iubi copilul indiferent de orietarea sexuala, lucru foarte socant pt mine
....

Cand te astepti mai putin Dumnezeu Iti arata ca exista....

babeta, mai citeste si tu inainte de-a posta!
Iar acum da dovada de putina empatie...
Sanatate iti doresc, de asemenea copii sanatosi! Si putere de discernamant, ca nu cumva cand vorbeste gura fara tine sa ranesti vreun parinte...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

@Glicina,!

"Viata nu inseamna sa astepti ca furtunile sa treaca. Ci sa inveti sa dansezi in ploaie."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebeta23 spune:

rufus: sotul meu este un mic homofob si la fel si soti si iubitii prietenelor mele care variaza intre 25-40 de ani ca varsta.....daca ar gandi toata lumea logic nu ar mai lua "Naomi" bataie pe strada si nici nu i-ar fi ciopartit parul, si fi sigur ca nu e singurul care pateste asa, daca am fi mai civilizati si educati si ne-am vedea fiecare de ograda noastra n-ar mai avea tara asta atatea probleme....
Glicina: mi-am citit si recitit postarea chiar inainte de a o posta si nu vad cu ce as rani vreun parinte...ca nu am zis nimic rau nici de copiii cu probleme si dezabilitati nici de cei fara, nici de cei gay nici straight
Imi voi iubi copilul indiferent
Un om care nu cauta cearta si discordie gandeste ca afirmatia mea inseamna ca nici un parinte sau viitor parinte nu isi doreste un copil bolnav nici macar de o simpla raceala ca sa nu vorbim de lucruri mai grave, dar daca ar fi sa aleg dintre 2 rele.....si ca asta nu inseamna ca daca copilul meu ar avea ceva nu il voi iubi sau il voi iubi mai putin
imi cer scuze celor ofensati...nu era intentia mea...
Consider subiectu incheiat, si nu voi mai deranja cu alte postari
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Citat:

rufus: sotul meu este un mic homofob si la fel si soti si iubitii prietenelor mele care variaza intre 25-40 de ani ca varsta.....daca ar gandi toata lumea logic nu ar mai lua "Naomi" bataie pe strada si nici nu i-ar fi ciopartit parul, si fi sigur ca nu e singurul care pateste asa, daca am fi mai civilizati si educati si ne-am vedea fiecare de ograda noastra n-ar mai avea tara asta atatea probleme....
Glicina: mi-am citit si recitit postarea chiar inainte de a o posta si nu vad cu ce as rani vreun parinte...ca nu am zis nimic rau nici de copiii cu probleme si dezabilitati nici de cei fara, nici de cei gay nici straight
Un om care nu cauta cearta si discordie gandeste ca afirmatia mea inseamna ca nici un parinte sau viitor parinte nu isi doreste un copil bolnav nici macar de o simpla raceala ca sa nu vorbim de lucruri mai grave, dar daca ar fi sa aleg dintre 2 rele.....si ca asta nu inseamna ca daca copilul meu ar avea ceva nu il voi iubi sau il voi iubi mai putin
Multumesc

Un astfel de subiect nu are cum sa nu starneasca controverse asa ca te-ai suparat degeaba.

Daca esti atat de "open mind" cand vorbesti despre Naomi ar trebui sa te referi la ea ca la o femeia -"nu e singura" .

Un om fara prejudecati nu poate face astfel de comparatii cum ai facut tu, un om fara prejudecati accepta toate aceste persoane firesc fara sa le considere mai rele sau mai bune sau sa le catalogheze in alte moduri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Am uitat sa raspund -am avut aceasta discutie cu sotul si am ajuns la concluzia ca l-am iubi in continuare pe copil , l-am sustine cum am putea noi mai bine dar in primul rand l-am trimite sa traiasca in alta tara deoarece societatea romaneasca nici acum nu e pregatita pentru acesti oameni si aici nu ar avea decat de suferit.

Am pe strada un baiat cu o orientare mai deosebita, sincer nu m-am prins exact care ar fi, si cateodata ii vad pe cei de varsta lui cum fac glume pe seama lui sau striga dupa el in toate felurile ceea ce mi se pare teribil daca ei la varsta lor nu pot accepta pai atunci ce pretentii sa mai ai de le generatiile mai mari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Citat:
decat nascut cu probleme genetice sau SD sau trisomii sau etc (DOAMNE FERESTE) mai bine gay/trans de 1000 de ori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

eu cred ca ati sarit prea rapid pe bebeta.

ea a spus ca si-a intrebat prietenele, iar raspunsul lor unanim a fost cel care v-a facut sa-i dati bile negre.

bebeta nu a afirmat ca acesta este si modul ei de a gandi. sau, ma rog, n-a zis nici ca e de acord, nici ca nu este de acord cu modul de a gandi al acestor prietene/cunostinte...

poate ca acestor prietene li se pare (asa din exterior si vorbind de dragul discutiilor, nestiind ce inseamna a avea un copil gay sau cu disabilitati), ca a avea un copil gay e mai usor de suportat/dus decat un copil cu disabilitati. nimic mai fals, cred eu. e foarte greu, in ambele situatii. si asta mai ales din cauza prejudecatilor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Glicina spune:

Citat:

Multumesc

De ce ai scris Naomi intre ghilimele?

Uite, daca as vrea sa te ofensez, ti-as spune ca cel de-al doilea mesaj al tau e la fel de urat ca si primul. Daca as vrea sa te ranesc, as fi si mai severa. Nu vreau nici una, nici alta. As vrea doar sa-ti spun ca pt mine personal primul tau mesaj a fost nu socant, ci cu mult mai mult de-atat. Iar al doilea nu a indulcit deloc gustul amar lasat de primul.
Nu exista termen de comparatie intre cele doua categorii aratate de tine cu degetul. Spui ca te-a impresionat profund un documentar. Dar tu ai vazut vreodata vreun copil cu SD? De aproape, nu in filme? Ai idee ca presupune educatia copiilor cu CES? Mai ales intr-o tara ca Romania, unde invatamantul special e pe cale de disparitie si hei-rup-ismul integrarii unor astfel de copii in scolile normale nu e suficient, din cauza mentalitatii unora, pe de o parte, a fondurilor insuficiente pe de alta parte, a indiferentei mai presus de primele doua? Ai idee ce inseamna sa ai o orientare sexuala pe care sa ti-o ascunzi, de teama ca ai putea fi tratat discriminatoriu sau pur si simplu in batjocura?
Nu caut deloc cearta si chiar imi pare rau ca sunt obligata sa scriu astfel de mesaje, nu-mi plac polemicile, fie ele virtuale. Dar vezi tu, mi-ar trebui muuuult mai mult timp decat am eu pt a reusi sa-ti explic pe etape de ce modalitatea in care tu pui problema nu-i deloc ok. Iar faptul ca afirmi asa, sec si simplu, ca sotul tau e homofob, la fel si prietenii vostri, nu prea aranjeaza lucrurile.
E trist ca tu crezi povestea cu cele doua rele :( E trist si aiurea c-o si afirmi atat de... cum sa spun ca sa nu te superi? Lejer! Pentru ca un copil ramane o implinire si o binecuvantare, nu conteaza cu ce maladie vine pe lume sau ce orientare sexuala va avea mai tarziu. Si, mai ales nu conteaza ce cred ceilalti despre el. Ce conteaza e dragostea pe care care parintii i-o poarta, pe care el o ofera. Atat conteaza. Iubirea.
Vezi tu, din punctul tau de vedere e simplu, tu consideri subiectul incheiat...
Si da, ai mare dreptate:
Citat:
daca am fi mai civilizati si educati si ne-am vedea fiecare de ograda noastra n-ar mai avea tara asta atatea probleme....

Caci civilizatia presupune, printre altele, acceptare fireasca, inainte de toate a propriului sine, ceea ce usureaza mult acceptarea celorlalti. Iar (auto)educatia trebuie sa fie permanenta, pe tot parcursul vietii.

Mergi la inceput