Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(78)
Raspunsuri - Pagina 6
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
loutzy spune:
ocsanica asta cu spanacul si neasimilatul calciului e tare. POti sa-i zici ca din spanac isi ia si fier, si calciu, si magneziu si multe alte minerale de care are nevoie organismul.
Cu sterilizatul nu sunt maniaca , oricum Stef acu il spal pe maini peste 5 min se intinde la cosul de rufe sau cel de scutece si chiar nu am timp sa stau toata ziua sa-l spal pe el pe maini. Eu am mancat guma(mestecata de altii inainte) luata de pe jos, cenusa si nu am mai avut nimic. Stiu copii tinuti asa in curatenie si sterilizare totala si cand au ajuns la cresa/gradi dai dintr-o raceala in alta de numai stia mamica ce sa faca.
Laura de
mic si neastamparat Stefan-Mihai (06.01.2011)
He's a little bit of sunshine, he's a smile to light your days,
he will steal your heart and keep it with his charming little ways-
He's yoar precious baby boy, he's a gift from up above
who will fill your years with laughter and your lives with lots of love.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
gabivalceanu spune:
Sal!
MISSMJ, ce visezi si tu! Si... mobilu` ila era dat pe vibratii, zici?
MIRELA, ce mai motani! Nu cred ca patesc nimic de la tigari, cred ca orice copil inghite un chistoc la un moment dat.
DOLORESS, te pupic. Recitind, am vazut ca am cam aberat. Restring: numai francezii imi par ipocriti.
CATAL-INA, dormi?
ANDRI, ai lapte berechet! Mie nu mi se mai intaresc sinii de cind avea Ilinca 2 luni si nici nu ma gindesc ca n-am. In plus, oricum fata ta are mai mult de 2-3 mese de lapte pe zi (cit recomnada pediatrii pt virsta asta), deci isi ia lapte cit vrea. Si anticorpi.
LOUTZY, n-am chef sa ne contrazicem. Fie cum zici tu. Deci copiii fac la gluten indigestie, nu alergie. Si nu mai exista in lege si regulament profesor de serviciu. Bine.
Cu fierul: eu stiu ca fasolea verde teci are mult fier si de asemenea sfecla rosie. Dar sa dai si chestii ce contin vitamina C, ca sa se asimileze mai usor.
Voi ce mai gatiti pr bebei? Eu fac etern o ciorba (zdrobesc legumele cu furculita de fapt, fara zeama) din morcov, dovlecel, pastirnac si teci verzi sau in loc de teci cartofi sau in loc de cartof, sfecla rosie. Am imaginatie, nu?
Pupici,
G
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
loutzy spune:
Gabiv vad ca citesti numai cum vrei tu ceea ce scriu eu despre alergie. Eu nu am zis nimic de indigestie nicaieri. Iar eu nu m-am referit la nici o lege, ci la simplu fapt ca nu o sa-ti stea 1 singur om sa aibe grija de 1000 de elevi in curtea scolii si tot ala sa iabe grija si de de cei din scoala. Nu-mi place hartogarie care oricum e luata doar asa ca material auxiliar.
Cu asta mi s-a pus capac. PA PA!!!!
Laura de
mic si neastamparat Stefan-Mihai (06.01.2011)
He's a little bit of sunshine, he's a smile to light your days,
he will steal your heart and keep it with his charming little ways-
He's yoar precious baby boy, he's a gift from up above
who will fill your years with laughter and your lives with lots of love.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Irinukaaa/Irinukaaa.jpg)
Irinukaaa spune:
Hey!
M-am prapadit de ras Carmen cu visul tau... ce imaginatie - si sa-ti aduci aminte toate detaliile alea... e ceva! Esti scumpa tare~!
Sa dea DD sa se faca repede bine Andrei si sa veniti si voi la intalneala!
Mirela... saracii motani... de mici asa sa se apuce de fumat? Pacat... trebuia sa le explici ca nu este bine, nu e sanatos... Maine pomaine ne zici ca au atentat la sticla de bere... Dl sot ce pazea?!? Ce-ar fi fost la gura mea...
Laura m-as bucura sa veniti si voi la intalneala!
Sa vedem cand termina sotul treabaca are sa o lucrare prin Mehedinti - in functie de cand termina - ca el a propus ca sa mergem saptamana viitoare. El e de obicei cu "hai..." Anunt cand aflu ceva sigur oricum.
Gabi... da, tare plina de imaginatie mai esti! In mare si eu cel mai des ii fac asa cum zici si tu cateva legume dintre dovlecel, ardei, rosie, cartof, morcov, brocoli, fasole, mazare, vinete - aburite cu carnita de pui, curcan sau vita, tocate marunt si amestecate cu zeama de lamaie, patrunjel sau marar. Am mai incercat ceva brocoli sau dovlecel la cuptor cu branzica si usturoi dar nu i-a placut. Reteta de ieri cu cartofi la cuptor, morcov si smantana, amestecate cu bucatele de peste..., fasole verde cu morcov si rosie, spanac cu galbenus (chiar voi cu ce mai amestecati galbenusul???), piulaf cu legume si cam atat din ce-mi amintesc...
Studiez de zor retete... azi avem in meniu supa crema din legume aburite, carne de vita, blenduite, cu putin lapte, fierte inca 5 minute la foc mic. Sa vedem ce-o iesi.
Cam atat cu noi... o dupa-amiaza frumoasa si linistita va doresc!
Irina ~ mamica norocoasa de scumpel Patrick Cristian {07.12.2010}
www.dropshots.com/PatrickCristian#date" target="_blank">Albumul piticului si www.dropshots.com/patrickcristian1#date" target="_blank">Botezul
gabivalceanu spune:
LOUTZY, de ce te suparasi, maica?
Tocmai cind zisei ca nu te contrazic... dar daca te contraziceam? Pai asa nu-i bine, asa e rau!
Tu ai zis ca se considera ca de la 6 luni organismul copiilor poate digera glutenul. De unde eu am inteles ca nu se da gluten pina-n 6 luni pentru ca nu-l digera, adica fac in-digestie. Nu asa? Atunci cum?
Uite:
Citat: |
citat din mesajul lui loutzy [Gabiv un copil alergic la un aliment/component din aliment e alergic indiferent de varsta. Dar nu poti afla daca e alergic sau nu daca nu ii dai. Se considera ca de la 6 luni organismul lor poate digera glutenul. NU E NIMIC FACUT PE PRINCIPIUL ALERGIILOR CI A VARSTEI SI CAPACITATII ORGANISMULUI SA DIGERE. Cu profesorul de serviciu poate exista la scoala unde ai invatat tu, in alte parti sigur nu exista. O mai zic nu sta nimeni dupa 1000 de copii sa ii urmareasca sa nu faca ceva ce nu au voie plus ca daca il opresti urmatoarea pauza tot acolo o sa-l gasesti. Nu mai e si nu o sa mai fie scoala ce a fost odata. [Laura ![]() ![]() He's a little bit of sunshine, he's a smile to light your days, he will steal your heart and keep it with his charming little ways- He's yoar precious baby boy, he's a gift from up above who will fill your years with laughter and your lives with lots of love. |
Acum, eu iti cer scuze. Nu-s prea sigura de ce, dar uite, na, sa nu ti se puna capacu`. Si promit ca nu ma mai intersectez cu tine indiferent de cit de mult ma contrazici. Bine? Pupici si-o floricica.
IRINUKA, merg vinetele? Cam cit din ele dai la o masa?
Pupici,
G
roxx26 spune:
Pupam fetili!
Am absentat ieri pe motiv de shoppinguiala serioasa (noi asa facem, primul uikend dupa ce luam salariul luam magazinele la rand si apoi ne vaicarim de bani pana la urmatorul salariu). Azi am avut musafiri. Ne-am indopat de gratar sanatos (am avut porc, porc si ... bineinteles porc). In plus am facut profiterol bun-bun. Ne-am indopat si de ala.
In rest, nimic nou sub soare. Plimbare, parc, somn, toate bune.
MIRELA; esti criminala cu croaziera. M-am prapadit de ras Probabil ti-am mai zis, dar iti repet - te admir foarte mult, super mami de motanei!
ADRYIII, sa nu mai aud subiectul soacra! Am tras si eu o repriza grava de cearta cu a mea zilele trecute si m-am enervat atat de tare, ca nu am mai putut sa adorm pana spre dimineata... M-am saturat de interventii si sfaturi gratuite si, in plus, si pe langa subiect.
Am mai zis si o mai zic (poate ti-a mai zis cineva intre timp, nu am terminat de citit) - nu exista lapte prost dpdv calitativ. Este posibil doar sa nu fie destul, asta da, dar o data inceputa diversificarea nu prea se mai pune problema sa nu ajunga laptele. Citeste No cry sleep solution si o sa intelegi mai multe despre somnul bebelusilor, despre motivul pt care inca se trezesc noaptea etc. Daca vei considera ca merita efortul, fa-i si soacrei un rezumat, spune-i ca e parerea psihologilor, nu a lu tanti Leana de la colt
Hai ti pup, nu te mai simti vinovata, nu ai de ce! Cum sa te simti vinovata ca alaptezi???
PATRICIA, sa ne arati si noua ce minunatii mai faci, mamica harnicuta si talentata!
PISCOTEL, afara din butoi cu tine, hai repejor!!!
CATALINA, iti arde de prostii la ore mici din noapte, ai?
DOLORESS, opera deci... n-aveti treaba! Bravo Kevin ca esti un copil cumintel foc!
LOUTZY, profesorul de serviciu exista teoretic peste tot. Ca nu fac ei nimic, asta e cu totul altceva...
De ce stersesi maica lista de prieteni?
CARMEN, moama, ce vise complicate ai mai fata (recunosc ca m-am gandit si io la faza cu vibratiile de te-a intrebat Gabi
)
GABI, sa te uiti pe blog ca am mai pus retetele pe care le-am facut. Special pt tine Ca si asa vad ca nu mai raspunde nimeni la invitatie si tot 3 muste scriu pe acolo...
Idee: scrieti retele pe pe larg macar aici si le punem noi pe blog, care avem timp. E mai usor si util pt toata lumea sa le gasim adunate la un loc.
_
Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011
Scrisoare pentru Catalina
lenuta8 spune:
Salutare, mamici dragi de buburuze frumoase!!!
Am intrat la indemnul de mai sus al Roxanei, de a scrie retete.
Nu va scriu retete de dulciuri sau papa pt. bebei, deoarece m-ati intrecut demult !!!!!!
Am vazut ca multe buburuze sau fratiorii lor sunt raciti, si ca se apropie sezonul rece , va dau o reteta naturala pt. imunizare. O sa-mi spuneti ca nu dati inca miere copilasilor, dar cum acusi fac un anisor si au unda verde.
Asa ca sa nu mai lungesc vb. si sa v-o spun :
250 g catina
250 g miere de salcam
250 g lamaie
10 ml tinctura de propolis.
Am curata catina[ acum se gaseste berechet prin piete, eu am luat cu 7 lei/kG ] . Daca n-o pregatiti acum, puneti-o la pungute la congelator , cand buburuzele sunt pregatite le puteti pregati.
Am bagat catina la robot[blender}, am zdrobit-o si strecurat sucul ei. L-am amestecat cu cele de mai sus [reteta spune ca de la lamaie nu arunci decat samburii, eu nu m-am riscat si nu am pus nici coaja, mi-a fost frica de chimicalele cu care le stropesc comerciantii}. Nici miere n-am pus de care imi zice reteta, am pus poliflora, de asta am avut.
Le-am amestecat pe toate intr-un vas, le-am tinut 24 ore la macerat , la frigider, dupa care le-am pus in borcane de sticla, le inchizi ermetic si incepi sa dai dupa 24 ore la copilasi cate 2-4 linguri zilnic, iar cand sunt raciti puteti plusa la 6-8 linguri.
Va sfatuiesc sa puneti amestecul in borcane mici,in cele in care ati avut mancare la bebei. Cand incepeti sa le dati , puteti sa luati cate unul din frigider, pe care sa-l tineti la temp. camerei.
Eu dau Maiei de vreo 2 ani , de cum vine toamna si pana primavara . Ea bea cu placere acest lichid, consider ca mai multa concentratie de vitamina C naturala, nu gasesti in alte produse. Cand ii fac ceai nu-i adaug altceva decat 1-2 linguri din acest amestec. Imi spune ca-i delicios. De maine dimineata intra in cura de catina pana pe 30 aprilie.
Am pus si cateva pungute la congelator pt. micuta Sophia , sa i le prepar la iarna. Sper sa-i priasca.
Va urez sanatate , voua si copilasilor vostri!
Va pup!!!!!
gabivalceanu spune:
ROXX, MULTAM!!! ESTI O DULCE SI-O DRAGUTZA!
SI, BUNI LENUTZA, EXCELENTA RETETA! MULTAM!
Culcai cupiii, ma duc sa bobinez, ca vorba aia, suncile se intretin cu greu!
Pupici,
G
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Shines/Shines.jpg)
Shines spune:
Seara buna!
Am avut un week nebun,desi trebuia sa ma odihnesc.
am fost chiar si in mall la plimbare (pff..urasc mall-urile si plimbarile aiurea,chiar nu inteleg treaba asta cu ''molul'').
si daca tot au fost taranii in mol,s-au intamplat urmatoarele : copil mic urlat de dinti cat l-au tinut plamanii,copil mare si copil mai mare , urlat ca vor inghetata..apoi urlat eu ca toti dracii cand am vazut ca inghetata a fost 40 lei (doua pahare)..copil mare impiedicat in scara rulanta si bang cu capul in inghetata si frisca (aia scumpa)..inghetata pe jos,pe/in nas ochi..par (mai ales par,care era alb cu rosu si cu cacaniu).
pierdut copil mare in lift,care statea cu ochii beliti la alt bebe.
la iesire le-am luat gogosele cu topping de ciocolata si capsuni..deci la culoarea cameliei de pe tricou,pantaloni,moaca si par s-a mai adaugat o nuanta,pentru ca s-a impiedicat de un stalpisor din ala de parcare. din gogosele au sarit si pe moaca lui Edi,asta nevinovat,s-a ales si el cu o fleashca in ochi si dulceata in par.
Deci,nu ii mai scot pe astia in lume,am urlat sambata cat n-am urlat tot anul.
Azi am facut scandal iar,i-am tot sotului sa isi ia masina,el tot cauta si se uita...si iar se uita..si se uita.
asa ca m-am uitat eu,mi-am ales masina pentru mine..acu sa vedem cine merge dupa ea..ca e in Timisoara el se alege cu costica al meu (masina).
Am obosit,maine sunt ''fresh''.
Azi am papat si noi peshte cu legume pentru prima data,succes total.
Buni Lenuta,foarte buna reteta,multumim mult.
chiar ii voi face Cameliei in curand.
Nbuna.
Simo - mamica de pui scumpi , Camelia(2002) si Eduard Matei(2010)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/missmj/missmj.jpg)
missmj spune:
buna seara !
am avut si eu socrelii invitati...am scapat de ei, sotul a intrat in tura de noapte...andrei a adormit...imi fac de cap pe net...gieeeeeee ! da , ma rog...cred ca o sa ma uit la un film cu tom hanks...mi-e dor de el ... nu naufragiatul, desigur !
asa...loutzy de ce m-ai sters din lista de prieteni ?
gabiv,roxx perverselor
simo parca povestesti un film de comedie acolo...iti inteleg nervii, dar ma buseste risul numai imaginindu-mi toate fazele
buni lenuta multumim pt reteta !!! cred ca e buna si pentru noi , nu ? isi face efectul oare?
gabiv mercic, m-ai scapat de un stres, credeam ca eu sunt aia fara imaginatie...dar tu chiar esti varza ! eu am bagat azi dovlecel cu galbenus si unt...hmmm...la inceput am crezut ca o sa haleasca tot castronl, asa pofta avea...dar la jumatate s-a oprit. uite aici cateva retete interesante http://www. copilul .ro/retete-bebelusi/varsta-7-8-luni/ (dupa www. si copilul e space)..si au mai pus fetili pe blog. puuup
angie ce faaaci ?
irinuka marfa idei ai...o sa le incerc si eu
ma bag la film..puuuup
Carmen , mamica fericita de bebe mumos Andrei
! (12.01.2011)