Painea noastra cea de toate zilele...Monsanto!!!!
Raspunsuri - Pagina 4
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui hannen Tu zici ca din cauza ca traim mai mult ne napadesc bolile?Offf,si eu tot raman in ceata despre pruncii care se nasc cu diverse forme de cancer,leucemie...si alte boli grele ![]() Si nu numai nou nascutii,la 20~ la 30~ de ani esti batran si degradabil?????????Of,of, o vizita intr-o sectie de oncologie probabil iti va schimba opinia! |
Ce scriu eu si ce intelegi tu? Citeste cu atentie ce scriu, abia dupa aceea trage concluziile!
Si cind ma gindesc ca sunt teorii conform carora ,inainte omul traia sute de ani. |
Acelea nu sunt teorii, sunt povesti religioase.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/simplyana_m/simplyana_m.jpg)
simplyana_m spune:
Eu sunt curioasa, Capcaunule, daca stii cine e Erin Brockovich si cam ce a facut ea in viata ei. Macar filmul trebuie sa-l fi vazut.
Tu chiar crezi ca interesele tale (ca si fiinta umana) sunt prima grija a mastodontilor din lumea asta? Ori daca nu tipi, e cineva care nu doarme noaptea, ca s-ar putea sa te doara pe tine ceva? Observatia mea personala (trista) este ca lucrurile merg in directia buna doar atunci cand cineva se opune ca ele sa mearga in cea gresita.
Asa, si la modul cel mai practic si imediat, mie mi se pare ca daca e sa prefer un rau mai mic in fata unuia mai mare, vreau sa o fac in cunostinta de cauza, iar daca exista alternativa, sa-mi fie accesibila. Toate normele impuse producatorilor si comerciantilor, spre protejarea populatiei, au aparut treptat si "fortat", efect al unor adevarate batalii si scandaluri in urma abuzurilor repetate(opinia publica are totusi o putere uriasa), nu in urma unor teorii ale conspiratiei.
Ok, exista persoane, institutii, foruri delegate sa se lupte pentru noi, insa atunci cand se dovedesc mai slabi in desfasurarea de forte, noi de ce nu ii sustinem? Radem de ei ca sunt nebuni (asa cum patesc ecologistii de ex.)?
http://www.lucamic.blogspot.com/
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lali/Lali.jpg)
Lali spune:
citat din mesajul lui capcaunul Lali, am precizat inca de la-nceput ca societatea este un cumul de interese divergente. Altceva si mai important trebuie precizat. Nu contest ci chiar subliniez acum ca ORICE actiune constienta a omului are efecte colaterale care transced cunostinta. In sensul ca NIMENI nu poate NICIODATA sa prevada TOATE efectele actiunilor sale. Este rezultatul logic, INCONTESTABIL, al faptului ca toate demersurile noastre constiente se bazeaza pe MODELE, si ORICE model este doar o aproximare a realitatii. [Si chiar daca am avea, prin absurd, un model perfect, capabilitatile de procesare ale creierului sunt limitate. E totusi un nonsens aici, un creier limitat nu poate gazdui un model perfect; singura gazda posibila a modelului este un sistem de o complexitate cel putin egala cu a sistemului modelat] Oamenii de stiinta sunt tot timpul constienti ca orice inovatie, inventie, imbunatatire are si potentiale efecte negative. Daca acestea cantaresc destul de mult in balanta, nu se mai justifica utilitatea inventiei respective. Insa unele efecte negative apar sau sunt descoperite la mult timp dupa ce inventia a intrat in uz. Omenirea are multiple sisteme de control si reglare. Orice neregula este in cele din urma stopata, rezolvata, indreptata. Cu amendamentul ca rezolvarea, indreptarea genereaza alte potentiale pericole ce asteapta la randul lor sa fie descoperite. |
OK, cu asta sunt de acord.
Evolutia presupune si accidente si greseli.
Pana si in microuniversul DC-ului ceea ce ieri era o norma in cresterea copiilor azi e considerat nociv.
![](chatterbox.gif)
Insa in momentul actual disputa intre cei care sustin ca folosirea OMG si pesticidele este safe si cei ce sustin contrariul este in plina desfasurare. Din pacate se desfasoara cumva in umbra marilor batalii intre interese financiare imense.
In aceste conditii argumentul cu "altfel am muri de foame" este mult prea uzat in forma lui proprie si nu nuantata. Nuantarea ar da posibilitatea omului de rand de a intelege si de a alege. De a gasi si alte solutii. Sau de a cere guvernelor sa gaseasc si alte solutii.
Iar folosirea unor anumite substante in agricultura fara o testare a efectelor pe termen lung, acum, in momentul in care nu exista iminenta unui val de foamete tine din nou de interesele financiare si nu de necesitate.
Cu atat mai mult cu cat efectele negative ale DDT-ului, ale freonului, ale azbestului ar trebui sa se constituie in lectii valoroase nu in precedente (in sensul de scuze).
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/hannen/hannen.jpg)
hannen spune:
nu-mi da pace usurinta cu care acceptati ca "si inainte se nasteau copii bolnavi" .O.K,se nasteau,dar despre ce fel de boli era vorba?
Erau ele cauzate de mutatii genetice?De degradari genetice...de,de...erau ele in vreun fel sau altul legate de genetica?Si daca da,erau la fel de multe ca acum?La fel de "complicate"?Nu vedeti nicio evoutie si nicio "complexitate" a virusilor,a bacteriilor...etc?
corap,normal ca era vorba de o bacterie,bacterie pe care o carau purecii.Care pureci au investat sobolanii,care sobolani au murit si purecii cautind alta "gazda"..l-au infectat pe om.
Acum daca purecii aia se imbolnavisera mancand malai(btw. am citit undeva ca probabil tot porumbul planetei e modificat genetic) nu mai stiu!
Whatever happens don`t let go of my hand!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/hannen/hannen.jpg)
hannen spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui capcaunul
Ce scriu eu si ce intelegi tu? Citeste cu atentie ce scriu, abia dupa aceea trage concluziile!
Acelea nu sunt teorii, sunt povesti religioase. |
chiar nu inteleg unde e greseala.Ai zis ca inainte nu apucam sa traim atit ,de aia nu stiam de cancer de ex.Ca organismul de deterioreaza pe masura ce inaintezi in virsta si de aici aparitia diverselor boli(datorare uzurii).Si eu intreb,serios?
cum ramane cu formele de cancer care se intilnesc numai la copii??
Dar daca gresesc,te rog sa ma corectezi si sa-mi explici la ce faceai referire.
De aia am si zambit,stiam ca pt. unii sunt doar povesti.
Whatever happens don`t let go of my hand!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danielag/danielag.jpg)
danielag spune:
citat din mesajul lui hannen nu-mi da pace usurinta cu care acceptati ca "si inainte se nasteau copii bolnavi" .O.K,se nasteau,dar despre ce fel de boli era vorba? Erau ele cauzate de mutatii genetice?De degradari genetice...de,de...erau ele in vreun fel sau altul legate de genetica?Si daca da,erau la fel de multe ca acum?La fel de "complicate"?Nu vedeti nicio evoutie si nicio "complexitate" a virusilor,a bacteriilor...etc? |
hannen, nu e nimic anormal, evolutia virusurilor si bacteriilor se incadreaza si ea in procesul de selectie naturala (supravietuieste cel care e mai adaptat la mediu). Unele virusuri / unele bacterii au disparut in timp, altele s-au adaptat, devenind mai virulente.
Vizavi de tumori / cancere, acestea exista inca din preistorie. S-au gasit oase f vechi cu urme de osteosarcoame (tumori osoase). Iar cea mai veche descriere a cancerului este consemnata intr-un papirus egiptean. Iar cuvantul carcinom a fost folosit de Hipocrate in descrierea tumorilor maligne (karkinos = rac in greaca veche), pentru ca vasele de sange care inconjoara tumora se aseamana cu clestii unui rac.
Mutatii genetice se intamplau in trecut, se intampla si acum. O mutatie genetica poate avantaja o specie sau o poate pune in pericol. Daca variatia genetica a speciei e mare sunt sanse ca mutatiile "bune" sa fie transmise mai departe. Face parte din selectia naturala.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Victoria_mami/Victoria_mami.jpg)
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui hannen Tu zici ca din cauza ca traim mai mult ne napadesc bolile?Offf,si eu tot raman in ceata despre pruncii care se nasc cu diverse forme de cancer,leucemie...si alte boli grele ![]() Si nu numai nou nascutii,la 20~ la 30~ de ani esti batran si degradabil?????????Of,of, o vizita intr-o sectie de oncologie probabil iti va schimba opinia! |
Asa, si ce cauzeaza leucemia? Daca tu aduci dovezi ca chimicalele din sol, apa, etc., eu personal te propun pentru premiul Nobel in medicina. In rest, eu sunt de acord cu citatul de mai sus. O vizita in sectia de oncologie schimba muuuuuuulte perspective. Din pacate imi petrec o zi pe saptamana intr-o clinica de oncologie cu fetita de 3 ani. Dar leucemia nu exista de ieri-de azi. Leucemia a fost descoperita, sau, ma rog, oficial recunoscuta in 1845. Diferenta e ca aceeasi leucemie care candva era considerata 'ucigas de copii' acum e tratata. In proportie de 98% dintre pacienti sunt tratati. Si eu am mari indoieli ca prin anii 1800 se foloseau chimicalele folosite in ziua de azi ptr. a creste productia de alimente.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella
![](fetita.gif)
VICTORIA
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Victoria_mami/Victoria_mami.jpg)
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui simplyana_m ... Asa, si la modul cel mai practic si imediat, mie mi se pare ca daca e sa prefer un rau mai mic in fata unuia mai mare, vreau sa o fac in cunostinta de cauza, iar daca exista alternativa, sa-mi fie accesibila. http://www.lucamic.blogspot.com/ |
Dar alternativa iti este accesibila. Exista alimente bio.
_
![](fetita.gif)
VICTORIA
Victoria_mami spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui hannen
chiar nu inteleg unde e greseala.Ai zis ca inainte nu apucam sa traim atit ,de aia nu stiam de cancer de ex.Ca organismul de deterioreaza pe masura ce inaintezi in virsta si de aici aparitia diverselor boli(datorare uzurii).Si eu intreb,serios? cum ramane cu formele de cancer care se intilnesc numai la copii??Dar daca gresesc,te rog sa ma corectezi si sa-mi explici la ce faceai referire. De aia am si zambit,stiam ca pt. unii sunt doar povesti. ************************************ Whatever happens don`t let go of my hand! |
Care sunt formele de cancer intalnite numai la copii? (Intreb si eu serios, ca nu stiu).
_
![](fetita.gif)
VICTORIA
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui hannen corap,normal ca era vorba de o bacterie,bacterie pe care o carau purecii.Care pureci au investat sobolanii,care sobolani au murit si purecii cautind alta "gazda"..l-au infectat pe om.Acum daca purecii aia se imbolnavisera mancand malai(btw. am citit undeva ca probabil tot porumbul planetei e modificat genetic) nu mai stiu! ![]() ************************************ Whatever happens don`t let go of my hand! |
Eu stiam ca s-a intamplat altfel si anume: sobolanii infestati muscau oamenii, deci era din cauza de lipsa de igiena.
Si inca un exemplu de lipsa de igiena, lipsa de informatie: acu' vreo 2000 de ani erau toaletele publice, astlef: In fata fiecarui wc curgea un raulet (facut de om, da' nu stiu cum sa-i zic altfel), in apa din raulet era o perie. Pe care o foloseau toti, la comun! Si uite asa a mai izbucnit o serie de 'black fever' in istoria umanitatii. DAR daca existau vaccine, ca acum, nu mai era o eruptie, pentru ca oamenii ar fi fost protejati de vaccin.
_
![](fetita.gif)
VICTORIA