ciuperci champignons la copil de doi ani?

ciuperci champignons la copil de doi ani? | Autor: eumada

Link direct la acest mesaj

Buna dimineata.Eu as vrea sa-i dau fetitei mele sa manace niste ciupercute,as mai diversifica putin.Problema se pune ca nu stiu daca sunt sigure.Teoretic astea din supermarket sunt cultivate in mediu controlat,dar chiar azi dimineata am vazut la televizor ca la bulgari au fost distruse ciupercile ca aveau cesiu de la Cernobal.Oare astea sunt sigure?Chiar ma depaseste subiectul.
Se pot da ciuperci la copii asa de mici sau nu?E de preferat conserva de ciuperci sau ciupercute la borcan sau proaspete?
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

I-as da sa guste, 2-3 ciupercute, nu sa se sature.
Eu le fac la ai mei la cuptor cu cascaval ras si unt. Dar nu se omoara cu ele si de-aia le dau destul de rar.

Mai poti sa faci spaghete si sa pui ciuperci din conserva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Cum le faci la cuptor mnai exact?
Si cum se mai pot gati mai dietetic si sa aiba si gust?

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Ung o tava cu unt. Pun palariile intregi. Maruntesc coditele si le arunc peste palarii. Pun in fiecare palarie un bot de unt, rad cascaval, niste patrunjel maruntit si sare. Uneori am mai pus si putin oregano ca le aromeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

Eu zic ca sunt ok,poti face si o pizza home made cu multe ciuperci.
Eu una sunt mare fana ciumperci,si imi plac oricum,dar febletea mea sunt facute la gratar,cu putina sare doar,apoi sa le mananc cu mujdei facut cu iaurt/smantana sau cu branzica gen Almete cu hrean-chiar mai pun si niste hrean ras pentru a fi mai "aromate" dar si mai picante.
Piticii mei nu sunt incantati,asa ca fac destul de rar,ciuperci-Alex chiar si d epe pizza le culege si le da deoparte.
sau poti face un pilafior in care poti pune si ciuperci
Idei sunt destule,numai sa ii placa piticei
Pofta mare sa aveti

Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
10% reducere la ghiozdane,trolere si penare-superbe . ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Ar fi de preferat sa nu ii dai ciuperci inainte de 3 ani.

Nu e vorba doar de faptul ca pot fi sau nu otravitoare, dar sunt grele la ficat/colecist si pentru un copil sunt prea greu de digerat.

Mama a lucrat in spitalul de copii si a vazut nenumarate intoxicatii cu ciuperci. Mai ales copii sub 3 ani care au murit mancand ciuperci, desi nimeni dintre ceilalti membri ai familiei nu a avut nici un fel de simptome.

Parerea mea ar fi sa mai astepti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

In general la copii nu le plac ciupericile, poate e textura sau gustul; ciupercile crescute in mediu controlat( care se vind in magazine) nu au cum sa fie otravitoare; cele crescute in padure nu sint recomandate pt nimeni nici copii nici adulti;
in general ciupercile pot fi alergene de aceea e de preferat sa se astepte, dar la 2 ani eu zic ca e ok daca sint adaogate in mincare sau pe pizza; la a mea i-am dat mamaliga cu tocana de ciuperci de pe la 10 luni si la vremea aceea ii placea f tare; acum (aproape 2 ani) nu-i mai plac.

Mergi la inceput