Cu ce curat tapiteria de la canapea?

Cu ce curat tapiteria de la canapea? | Autor: Leditia

Link direct la acest mesaj

Salut.
Ieri mi-a vomat copilul pe canapeaua mea,e bolnav si plin de secretii si de aici tot pranzu a fost pe canapea..
Canapeaua nu are husa si pana am dus copilul in baie,pana l-am spalat si linistit ca plangea,mi s-a imbibat toata voma in canapea..juma de canapea e varza.Am spalat-o cu apa si detergent,cu vanish,cu o solutie de scos pete..Acum e inca uda,dar presimt ca-mi va ramane ditamai pata,iar tapiteria e deschisa la culoare.
Inafara de a schimba canapeaua sau a pune un pled pe ea,ce-i mai pot face?Ce solutii pot lua sa scot mirosul si sa nu-mi ramana patata?
Multumesc.

POZE CU NOI
de David Christian

Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

mai bine incearca sa cureti canapeaua masinii la o spalatorie auto, ei au si aspiratoare profesionale si solutii potrivite pentru acest gen de situatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

e vorba de canapeaua din casa
Ledi, am mai scos bine petele de pe tapiterie cu detergent normal de vase, in cantitate mica. face spuma multa si de obicei indeparteaza destul de bine petele.

R

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corianai spune:

La noi a fost mult pipi pe canapea noroc ca toate pernele au fermoar, asa ca le-am scos si bagat in masina de spalat, program pt lucruri sensibile 30grade. desi scria pe ele ca se curata doar chimic si am avut emotii mari, au iesit foarte bine! si mai de mult cand aveam o canapea pe care a dormit un caine si a balosit-o de numa, a trebuit sa desfac tapiteria si sa o spal, apoi am prins-o la loc in cuie ca nu se gaseau capsatoare speciale pe vremea aia... incearca intai metode mai putin invazive

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

scuze, nu stiu de unde am inteles ca era vorba despre cea din masina...

pentru ca tapiteria canapelei e deschisa la culoare, daca as fi in locul tau as apela la o firma din aceea specializata pe curatenia la domiciliu (apartamente, sedii de firma). aceste firme ar trebui sa aiba solutii profesionale de curatat si aspiratoare din acelea speciale, cu spalare umeda sau uscata.
asta, desigur, daca dupa uscare as constata ca pata nu s-a curatat si mirosul de voma inca se simte...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Ledi, si eu am avut parte de niste jeturi pe canapea, ca sa nu mai zic de mirosuri.... Am spalat-o cu Biocarpet, din ala de gaci spuma cu care freci bine, bine pata, si apoi daca ai nervi o usuci cu foehn=ul, daca nu o lasi sa se usuce peste noapte. Petele ies bine, mirosul e usor amestecat vreo 2 zile dar apoi dispare.

Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Sar'mana de raspunsuri.
Rox,am frecat si cu detergent de vase..nik..:(
Boti,am folosit vanish pt covoare ..plus un spray pt petele de pe covoare..aiurea..Arata groaznic..
In seara asta m-am pus cu mopul cu aburi pe ea si nu cred ca mai iese :(Problema e ca e si in living si dormim pe ea,iar de schimbat nu intra in discutie momentan,ca n-am de unde finante pt asta:))
Mirosul inca persista si nu-mi vine sa cred,la cat am frecat la ea..
Btw.. am incercat sa o usuc cu uscatoru de par si mi s-a ars uscatoru:))Aseara aveam nevoie de el sa-l usuc pe fii-miu si nah,dupa ce ca-i bolnav copt l-am culcat si cu parul ud..deci nu as mai incerca :))
Astept sa vad cand s-o usca bine,bine cum ramane si apoi daca nu gasesc o solutie minune,o sa pun un pled pe ea..nah..am avut parte de o tona de vome,dar pe parchet,covor,ori lenjerie..spalat imediat s-a luat..asta e tesatura naibii si s-a facut oribila :(
pup.

POZE CU NOI
de David Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Eu am patit des cu covorul din camera fetei, nu l-am putut spala si l-am dus la curatatorie, chiar de 2 ori in aceeasi saptamana ca se intrebau doamnele de acolo de ce nu am fost multumita prima oara si am revenit...
Cu canapeaua e nasol, fosta mea canapea din sufragerie avea mult alb, care in timp s-a murdarit groaznic, si nu vreau sa te descurajez, insa am incercat tot ce am gasit - bio carpet, vanish, amway, tot felul de sprayuri pt tapiterie de masina, nimic nu a functionat. Pana la urma am renuntat; s-a nimerit ca a trebuit sa ne mutam dormitorul in sufragerie and i-am facut Ioanei camera, si asa am scapat de pacoste, am dus-o la birou la sotul meu. Insa eram decisa la un moment dat sa o duc, asa cum spunea cineva mai sus, la o spalatorie auto. Serios! ca aia au o gramada de detergenti speciali pt murdarie rezistenta, si aspiratoare si ce mai au ei...asa ca asta te-as sfatui. E drept ca e cam scump, la masina e vreo 200 de lei, deci ma gandesc ca tot cam asa ar lua, si mai e si problema transportului pana acolo...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamat spune:

Eu am avut rezultate excelente cu un produs eco, Eco breeze, de la earth friendly products. Nu stiu daca e ok sa dau siteul, daca nu, rog moderatorii sa stearga. Eu l-am luat de pe organicbaby.ro.

Mi-a scos miros de pipi de pisica in calduri de pe canapea, si chiar nu credeam ca se mai poate scoate cu ceva vreodata . Am vazut ca au din aceeasi gama si unul de scos petele, pe ala nu l-am incercat dar e pe lista.

Eco breez-ul l-am mai incercat si la scos miros de tutun si mancare si e excelent, acum mi-am luat inca unul sa fie, desi nu aveam neaparata nevoie fix in momentul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Si noi avem canapelele din living varza, de la bebe vomitacios Am frecat la ele de am obosit, dar nu se vad imbunatatiri. Am primit un pliant de la curatatoria Top Clean si scria ca, curata si tapiterii. Vin ei acasa, iau canapelele si cica le aduc ca noi. Nu stiu insa preturile....

==========
Corina
Mami de Arianna Maria (18.11.2008) si Patrick Stefan (16.10.2010)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Am frecat la ea o saptamana cu toate nebuniile gasite prin magazine,cu un detergent eco pt pete primit cadou cand i-am cumparat lu' fii-miu niste carti..degeaba..macar nu mai miroase,insa nu mai e ca inainte.
Nu o pot duce nicaieri ca dorm pe ea :))),asa ca varianta asta pica..Asta e,pana oi putea s-o schimb stau asa.Insa ziua mai pun o patura,o chestie,ca cine stie..
Multumesc tuturor pt raspunsuri.

POZE CU NOI
de David Christian

Mergi la inceput