Ce mirodenii va plac????

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luizax spune:

thyme ala creca e cimbru (ca denumirea lui jtiintzifica e thymus). Miem place busuioku' , cimbru', oregano. Chimenu ie CIH CIH...ca si cum ash manca saleuri cu semintze de marar :))))

Luizax - karkotash shef!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Dintre mirodenii imi place foarte mult scortisoara (as manca-o in orice, a propos, cererea mea de reteta de praji pe baza de scortisoara nu s-a soldat cu nici un raspuns) imi mai plac cuisoarele si ghimbirul.
Ierburile aromatice imi plac toate, dar cu precadere menta, oregano si cimbru.

scarmanus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaH spune:

Busuioc, marar, curry, patrunjel, oregano.

Toate bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaR spune:

Marar - sosuri + dafin, Leustean - ciorbita, Telina - supa, Patrunjel - prin senviciuri... mmmm super bun totul. Mi-e foame!
Si desigur cimbru la legume dinstuite ... neam, neam...
DanaR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floare de Colt spune:

Eu pun cimbru la orice mancare, dar folosesc cimbru adus din Romania, ca cel de aici are cu totul alt gust.
Printre preferintele mele, mai sunt mararul, patrunjelul, telina, leustean(dar nu am gasit deloc pe aici), dar proaspete nu uscate, busuiocul si sunt innebunita dupa pesto.
Rozmarinul il folosesc in combinatie cu feta, pesto/ulei de masline(cand nu am pesto)si masline.
Chimenul imi place in saleuri si eu il pun si in aluatul pentru rulada cu ciuperci.

Si eu pun usturoi tocat in orice mancare cu sos de rosii, dupa ce sting focul, sau la cuptor in diverse preparate.

Sunt absolut topita dupa SCORTISOARA. As pune-o in orice prajitura (si chiar o pun cand nu este sotul prin preajma), in orice amestec de fructe facut la blender, pe orez si gris cu lapte si desigur in merele pentru placinta cu mere.

Sunt mare amatoare de condimente si de testat condimente si gusturi noi, spre disperarea sotului meu care este foarte conservator, dar intelegator...pana la urma.

Floare de Colt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Imi plac patrunjelul , leusteanul, telina (frunzele).Dar si cimbrul, busuiocul, oregano, boia dulce, piperul negru.Aaaaa, si frunzele de dafin!

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Si eu sant adepta mancarurilor condimentate cu cimbru ,busuioc,oregano,dafin,rozmarin,menta ,usturoi,patrunjel,marar,leustean etc..
Dar...recent am avut o discutie cu dr homeopat al fetitei mele,vizavi de condimente si mi-a recomandat sa nu mai folosesc condimente de acestea.Mi-a spus sa nu mai folosesc decat piper (numai boabe)foi de dafin,boia sare si usturoi.Nu a zis nimic de leustean si de marar dar a fost total impotriva busuiocului,cimbrului si celelaltor(menta,oregano,rozmarin...)condimente "tari" le zicea el.Cica sant plante care actioneaza direct asupra organelor interne si nu le recomanda.
Acum ...nu pot sa spun ca l-am ascultat si ca am aruncat la gunoi condimentele din dulap dar nu mai folosesc cimbru si busuioc.(si-mi placeau asa de mult la unele mancaruri..)

Dia si bebe Rucsi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Cimbru, marar, piper, oregano, leustean (nelipsit de la ciorbe)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amelia spune:

Sunt inebunita dupa scortisoara, imi place de nu mai pot cum miroase, dar si gustul pe care il da la prajitura cu mere.
Mararul imi place mai ales in mancarea de mazare. Cimbrul de asemenea.
Si, desi stiu ca nu face bine la stomac, imi place si ardeiul iute la pizza, dar in special la pastele italiene (am o reteta iami-iami de la un italian!).

Scarmanus, uite link-ul unde am dat eu o reteta de placinta de mere cu scortisoara:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=16336" target="_blank">http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=16336

Amelia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Mie imi place scortisoara si cuisoarele in turta dulce, dar si trebuie sa recunosc ca si anasonul ii da un gust interesant.
Imi mai plac praful de chili in tocanite si la cartofi, oregano la pizza si la pui, preferatele mele sunt ierburile de Provence.
Am incercat rozmarinul doar la miel, dar nu mi-a placut.
Curry folosesc doar la ouale umplute si la pilaful cu legume, de fapt orezul (mai ales paella) imi place cu sofran, daca n-ar fi atat de scump!
Imi mai plac la nebunie mirodeniile chinezesti, dar n-am gasit prea des pe la noi!

La ce folositi voi ghimbirul, ca am un plic de nu-stiu-cand si habar
n-am la ce-l intrebuintez!

Mergi la inceput