Bucurii de sept-oct 2006 (7) LMA!!!
Raspunsuri - Pagina 17
GETY spune:
Buna seara, mamici!
Pana la urma se poate face grupa mare de 2 ori si sa sari peste pregatitoare, sau nu?
Ca noi deja repetam mijlocia si ne incadram numai bine.
Cris si Roxana01, care sunteti mai bine informate? Sau sa ma apuc sa googalesc?
Asa creste Maria Diana
My weight
lilina spune:
Salut
La noi la gradi a fost o sedinta pe tema asta si totusi nu este nimic clar. Cred ca depinde de gradinita si scoala de care apartine fiecare. De acolo cred ca vom afla info mai precise. Zic eu...
Oricum ar fi, la scoala sau gradi, cine face pregatitoarea va sta pana la 12, fara masa si fara sa doarma, ceea ce pe mine nu ma incanta deloc. Vlad face deja pregatitoare, deci nu as putea sa-l inscriu la grupa mare, e aiurea si nici nu stiu daca nu o sa am probleme cu inscrierea in 2013.
Noi inca nu ne-am hotarat ce o sa facem. E aiurea rau cu programul, ca nu avem cu cine sa-l lasam. Va trebui probabil sa-l inscriu la scoala de langa socrii mei, sa fiu sigur ca are cine sa il ia, fara sa ne mai complicam si noi. Eu as mai avea o scoala foarte buna in spatele blocului meu, dar soacra-mea sta la 3 statii de noi iar noi vrem sa ne mutam langa ea. Oricum, am vazut ca ambele au si after school, ceea ce e bine pt viitor. Uffff, asta e. Deci trebuie sa ma duc la scoli sa aflu care sunt conditiile si ce optiuni am.
Pup si o saptamana frumoasa sa aveti.
Lilina & fulgerul Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
Crisnemes spune:
Gety- grupa mare se poate repeta dar cand o vei inscrie pe Maria la scoala tot in grupa 0 trebuie sa o inscrii. In 2013 nu o vei putea inscrie pe Maria in clasa I, conform legii.
Mai departe e asa cum spune Lilina- depinde de fiecare scoala in parte. Si pe mine ma ingrozeste ca nu stiu ce voi face cu el dupa ora 12. Tot conform noii legi toate scolile - dar aici nu stiu exact sunt obligate sa faca after school.
Pufy - ma bucur mult ca ai mai dat un semn de viata, saptamana trecuta am incercat sa vad ce ai mai scris pe blogul tau dar m-am lasat pagubasa pentru ca pana la urma am facut altceva.
Roxana01 spune:
cris, eu tocmai pe dos am inteles: ca daca repeta grupa mare dupa aceea daca parintii opteaza poate intra direct in clasa 1. dar o sa mai intreb pe tema asta, caci eu asta vreau sa fac: s-o tin la grupa mare 2 ani si sa o dau in clasa 1 dupa aceea.
daca ai tu citatul din lege care interzice sa se intre direct in clasa 1 dupa grupa mare da-mi-l si mie, sa il arat directoarei, sa vad ce-mi spune.
daca e asa cum spui tu, e naspa: va treb ui s-o dau la pregatitoare...eu mai sper....
Crisnemes spune:
Fetelor va astept la o cafea.
Rox- o sa caut legea si o sa ti-o dau si tie. Mie de la scoala si de la gradinita mi-au spus acelasi lucru si uite AICI discutii pe aceeasi tema. Si eu am vrut sa fac acelasi lucru sa-l las pe Victor inca un an la gradi si apoi direct in clasa I.
lilina spune:
Buna
pe unde umblati ? sper ca nu dupa cadouri
apropo', ce idei de cadouri mai aveti pt.anul asta ???
copilu' isi doreste o casa Lego, e cam scumpa, dar am facut cheta in familie
pt.sot am luat deja o camasa frumusica foc
pt restul familie chair nu mai stiu
deci ?
anangel_lexi spune:
Buna tuturor.
Ohoo, Lilina, mi-ai dat tema de scris cu cadourile.
Maria mi-a spus clar ce-si doreste (primim cataloage cu jucarii prin posta) si din dorintele ei am selectat cateva, asa ca pana acum i-am luat: pentru Mos Nicolae un calendar de advent cu jucarii cu poneiul Filly, un aparat foto digital cu printesele Disney, care face poze si filmulete pe bune, un joc Play-Doh cu inghetata, maieuri si chiloti cu caluti. As mai vrea sa-i iau un glob pamantesc luminos si, evident, dulciuri. De Craciun i-am luat un bebelus Ciciollino, ala care e bolnav si trebuie sa-l ingrijesti, si un carucior pentru bebe.
Sotului o sa-i iau o undita, stiu de care vrea, iar de Mos Nicolae ii iau ceva dulce si mai vad eu ce.
Maica-mii i-am luat o tigaie Tefal si o sa-i iau niste creme de fata din cele care stiu ca-i plac, soacra-mii i-am luat parfumul ei preferat, socrului i-am luat o pereche de ghete si niste indispensabili. Nu mai insir ce le iau nepoteilor ca nu mai termin.
de Maria Cornelia (20.09.2006) si 32+ cu Ioana Teodora
Din ce in ce mai mare
Perlute de domnisoara
Bobuletul
Crisnemes spune:
Vai fetelor, nu pot sa cred ce harnice sunteti!
la mine bate vantul prin buzunare asa ca doar dupa ce intra banii o sa vad ce pot face.
Pentru sot vreau sa-i cumpar o pijama si un DVD cu Pink Floyd, pentru copii sincer e tare greu sa ma hotarasc iar pentru restul e la fel de greu. daca mai veniti si voi cu idei ar fi foarte bine.
Roxana01 spune:
lexi, cat costa la voi ciciobello? daria e innebunita dupa el, dar noi sigur nu ni-l permitem (este cel putin 2 mil lei, ceea ce anul asta e f mult).
eu anul asta am inceput sa-i invat pe copii ce inseamna cu adevarat "nu avem bani acum". chiar suntem cel mai rau posibil, datori vanduti. daca inainte mai puteam sa le iau cate o prostioara de jucarie cand mergeam la cumparaturi, acum nu mai cumparam nimic. intr-o seara le-am adus de la birou 2 baloane cu heliu in forma de inima (normal, avem asa ceva la biroul zurli). a doua zi ne-am dus la cumparaturi si daria tot cerea papusa ciccobello, papusa maya, papusa nu stiu care... in final, vazand ca nu avem bani, imi spune nervoasa: "NE-AI ADUS SI TU 2 BALOANE AMARATE SI AI CREZUT CA TE-AI SCOS SI NU MAI IEI ALTE CADOURI!" A fost tare amarata, dar in final a inteles... numai ca eu chiar ma simt prost. incerc sa compensez ducandu-i la teatru in fiecare duminica (acolo-i gratuit, ca deh, e la colegii mei). weekendul trecut ne-am lafait si la patinoar, am fost la Liberty, ca nu ne permitem Afi Cotroceni si a fost f frumos.
eu pt familie voi comanda niste calendare 2012 cu pozele noastre pe fiecare luna. are tudor un partener la birou pe care l-a ajutat si care-i printeaza calen darele gratis. si anul trecut am facut la fel si au fost foarte bine primite. in plus am cumparat niste sabloane si lut sa facem magneti de frigider. am pus lutul in sabloane impreuna cu copiii si dupa pictam figurinele si este ceva in plus. si am luat si hartie colorata sa facem felicitari si asta este.
despre pregatitoare, sper sa vb cu dna educat mai multe maine seara, se duce sa discute si cu dir de la scoala de care apartine gradinita, sa vada ce a inteles ea.
lilina spune:
aha, bune ideile voastre de cadouri
oohoo, Lexi, ce Mos darnic
Roxana, la fel fac si eu cu Vlad. El la fiecare reclama cu jucarii imi cere sa ii cumpar si eu ii spun ca daca as cumpara tot ce vad la tv as avea cel putin un parc auto In fine, intelege dar nu renunta.
Roxana, unde o dai pe Daria la scoala ? Eu as opta pt cea de langa bisericuta de lemn de la Circa 13. Poate ii dam in aceeasi clasa
CU SERBARILE de Craciun cum stati ? Vlad o sa fie Mos Craciun !!! E ciudat, nu ? Ce-or sa inteleaga copii ? Nu le cam spulbera ideea de Mos Craciun ? In fine, am avut 3 costumatii de Mos pt.el pana acum, la 3 luni, 1 an si 2 ani tot a fost imbracat si pozat in Mos, saracul. Acum trebuie sa si faca pe Mosu'. Si mi-a spus sa nu-i iau si barba ca el nu vrea sa se sperie copii de el