Bucurii de sept-oct 2006 (7) LMA!!!
Raspunsuri - Pagina 16
Roxana01 spune:
buna fetelor!
gety, cum adica nu o imbraci prea des? poate ai vrut sa spui prea gros? daca-i asa, eu am vazut un reportaj la tv in care medici pediatri f buni spuneau ca un copil nu raceste sau nu face gripa/ viroza pt ca ii este frig. face asta pt ca in aer circula virusii (iar toamna/ primavara este vant mai puternic si virusii circula mai usor)... ma rog, asta asa, o explicatie de baza, dr-ii spuneau mai stiintific
NU AVEM INCA GAZEEEE!!! am stat jumate de vineri acasa, asteptandu-i pe cei de la gaze sa puna contoarele. au venit, eram in culmea fericirii, s-au dus prin bloc, au discutat putin si... au plecat!!!!! sa innebunesc, nu alta! au spus ca nu stiu ce apartament in proiectul lor aparea cu numarul 7 si aici e numarul 9 si din cauza ca nu e bine proiectul nu fac instalarea... bai, sunt incredibili!!!! noi nu mai stam acasa acum, ne-am imprastiat din nou: eu cu copiii la mama, sotul la socrii. aseara am fost acasa sa luam haine si erau 14 grade in casa... nu mai suport, deja nu mai vad o rezolvare, nu mai stiu ce sa facem....
daria are otita bilaterala. e pe augmentin si alte siropuri. victor se mentine inca doar cu ceva behaiala si muci.
cat despre pregatitoare la scoala, eu inca mai sper... noua ne-au spus de la gradi ca daca scoala de care apartinem nu are conditii sa faca grupe pregatitoare si oameni pt asta si gradinita are personal cu dubla specializare, deci daca aceste 2 conditii sunt indeplinite, atunci pregatitoarea poate fi facuta la gradi. la noi educatoarea dariei are dubla specializare (are facultate de psihologie si este profesor si educator). nu stiu sigur de conditiile scolii de care apartinem...orice informatie pe aceasta tema mi-e folositoare...
lexi, si la daria zana a venit cu jucarii, chiar cred ca-i mai fercita asa...
Crisnemes spune:
Gety, asa cum spuneam inca nu se stie nimic. Abia la anul vor aparea norme de aplicare a legii.
Sanatate Mariei.
Roxana- trebuie vazut la scoala de care apartineti- la gradinita eu din cate am auzit a aparut o directiva in care li se spune ca incepand de anul viitor nu se mai face grupa pregatitoare in gradinite si ca trebuie sa faca inscrieri pentru copii de 2 ani.
Oricum totul este un mare KK.- din punctul meu de vedere.
Roxana imi pare rau ca inca nu ati rezolvat problema gazelor- si acolo e o mare mafie....
Lexi- Sanatate Mariei.
lilina spune:
Buna seara lume !!!
eu am fost in medical 9 zile, ca Vlad are fractura de clavicula (dobandit la cursele de masini electrice bushitoare), dar nu are gips, ci doar l-au infasat bine si mergem la 5 zile sa-l schimbam, insa 3 saptamani s-a "aranjat"
numai buna perioada sa margelesc, am multe comenzi pentru sarbatori si am reusit sa fac mare parte din ele.
am vazut ca Bucuriile incep sa-si schimbe dintisorii, MI-E groaza, nici nu vreau sa ma gandesc
la fel de groaza imi e cand ma gandesc la nebunia cu grupele pregatitoare.
Vlad e deja la pregatitoare pt.ca asa s-au aranjat lucrurile in minunata gradinita la care merge si de care abia astept sa scap
o sa ma interesez si eu la scoala unde vrem sa il inscriem pe Vlad si o sa vad ce e de facut
va pup
Lilina & fulgerul Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
Roxana01 spune:
dragelor, intru p fuga caci ieri am avut sedinta cu parintii si am noi amanunte despre pregatitoare: clar, pregatitoarea se face in scoala! daca scoala de care apartine gradinita nu are spatiu, atunci se face pregatitoarea la gradi, dar tot in regim de scoala (adica doar 4 ore, nu-i mai lasi la pranz sa doarma acolo). directoarea noastra a zis ca nu vor fi gradinite care sa accepte asta, deci toti copiii vor face pregatitoarea la scoala.
mai e un aspect: cei care nu implinesc 6 ani pana la data inceperii anului scolar nu sunt obligati sa treaca in grupa pregatitoare. pot sa mai faca inca o data grupa mare (educatoarea daiei a spus ca oricum ea face programa de pregatitoare la grupa mare) si dupa aceea sa intre direct in clasa 1. acum eu incerc sa-mi dau seama ce inseamna pt ei inceperea anului scolar: 1 septembrie sau 12 septembrie. am primit un formular care ma pune sa optez daca o dau la pregatitoare sau ramane in grupa mare. au primit acest formular toti parintii cu copii nascuti dupa 1 septembrie. daca am aceasta varianta, voi opta clar sa o las in grupa mare. face ce face si la scoala, doar ca pastram programul prelungit. si dupa o dau direct in clasa 1.
dar vreau sa fiu sigura ca ne incadram, caci daca se considera inceperea anului scolar la 12 sept, noi iesim din schenma...
Crisnemes spune:
Roxana- din 2013 nu se mai fac inscrieri in clasa I. Este obligatoriu sa inscrii copilul in clasa 0 pentru ca desi educatoarele fac programa pentru grupa pregatitoare, gradinitele nu sunt avizate sa mai faca grupa pregatitoare.
Lili- refacere usoara lui Vlad si un pupic sa nu-l doara clavicula.
Roxana01 spune:
pai asta spuneam si eu: nu se mai face pregatitoarea la gradi. dar pt cei care nu implinesc 6 ani pana in 1 septembrie, ei pot sta la gradi in grupa mare. si fac de 2 ori grupa mare , dupa care intra direct in clasa 1. Nu este obligatoriu sa faca dupa aceea grupa pregatitoare, parintele poate face o cerere si copilul intra direct in clasa 1.
anangel_lexi spune:
Buna tuturor.
Offf, ce complicat mis e pare totul cu pregatitoarele astea. Si eu sper sa o pot amana pe Maria un an cu scoala, din cauza faptului ca nu stapaneste inca suficient limba. Nu stiu insa daca voi reusi, evident, nu am apucat pana acum sa vorbesc la scoala.
de Maria Cornelia (20.09.2006) si 31+ cu Ioana Teodora
Din ce in ce mai mare
Perlute de domnisoara
Bobuletul
Crisnemes spune:
Roxana- gresit- daca face de 2 ori grupa mare la gradinita,
nu o poti inscrie apoi in Clasa I, obligatoriu trebuie inscrisa in clasa 0 la scoala.
Daca am mai auzit pe site niste discutii- daca duci dinm partea gradinitei adeverinta ca in gradinita s-a predat programa pentru grupa pregatitoare probabil o vei putea inscrie in clasa I in 2013.
pufymic spune:
Iata ca mai dau si eu un semn de viata, chiar daca "pic" aici ca musca-n lapte...ma gandeam sa va mai dau de stire ce mai e cu mine....
http://povestiprafuiteiraq.blogspot.com/
Va pup!!!