Clasa I * 2011 - 2012 [5]
Raspunsuri - Pagina 20
mina spune:
Eu l-am vrajit si altfel: i-am zis ca de acum incolo si noi, ca parinti, il vom ajuta la teme, atunci cand va avea nevoie. Si daca nu ne tine permanent la curent cu ce face, nu vom sti cum sa-l ajutam, ca ramanem in urma cu cunostintele.
(recunosc cinstit ca e si o parte de adevar in fabulatia de mai sus )
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
manuelacrina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lbelciug manuelacrina, La teste era vorba de "capac" si "colac". |
In baremele de corectare, la subiectul respectiv se obtine FB daca se gasesc toate cele 3 cuvinte care se termina in C. Eu cred ca sunt evidente "colac" si "mac", cu al treilea este mai greu ... copac, capac depinde ce vede fiecare.
manuelacrina spune:
citat din mesajul lui mina Eu l-am vrajit si altfel: i-am zis ca de acum incolo si noi, ca parinti, il vom ajuta la teme, atunci cand va avea nevoie. Si daca nu ne tine permanent la curent cu ce face, nu vom sti cum sa-l ajutam, ca ramanem in urma cu cunostintele. (recunosc cinstit ca e si o parte de adevar in fabulatia de mai sus ) |
Foarte buna ideea ! de retinut sa o aplic si eu ... uneori cam "trag cu clestele" cuvintele de la ea, cand o intreb ce ati facut la scoala. ... sau imi zice: " las' ca-ti scriu tot intr-o scrisoare, sa nu ma mai tot intrebi"
Roxana_G spune:
Adevarul este ca baremele m-au mirat si pe mine. Daca gresesti orice, oricat de mic, la un item, acel item are Bine. Daca ai un singur Item cu bine (chiar si un singur subpunct), chiar daca restul sunt FB, rezultatul testului este Bine. Poate am inteles eu gresit...
eveline spune:
Prima sedinta la obiect (la "copil"): aflu ca fiica--mea la ora de muzica a cantat un cantecel inventat de ea. Doamna a apreciat creatia insa ea de fapt incerca sa testeze memoria, sa vada ce cantecele stiu ei de la gradi. A cantat ceva de genul: "s-a terminat gradinita, a inceput scoala, ce bine e, totul va fi bine". Nu-mi venea sa cred urechilor...socul cu atat mai mare cu cat habar n-am avut, fiica-mea nu-mi spune tot ce se petrece pe acolo...
Au tema pentru maine ()de facut niste scurte povesti pe marginea unor imagini din abecedar) si nu am stiut (m-am consolat cu ideea ca 60% din parinti n-au stiut...) daca asta ma poate consola...capra vecinului. Doamna a zis ca e inca normal, au fost 4 ani la gradi de unde mergeau bine merci acasa fara teme si inca nu-s obisnuiti. Dar nici ca ar trebui sa dureze tare mult starea asta
Deocamdata Bia cica nu se concentreaza prea mult, dar e inca la inceput, nu stie daca asa e ea sau se datoreaza schimbarii de mediu sau poate realitatii scolii care e alta decat asteptarile fetei....urmeaza sa o mai urmareasca, ne tinem la curent. Daca e intrebata raspunde foarte bine.
Una calda alta rece....tre' sa le rumeg bine.
De miercuri incep sa scie la mate si de joi la romana.
Temele scrise pt acasa nu vor fi mai mult de 3 randuri si nici sa nu insistam noi sa faca mai mult. Alea 3 sa le faca insa calitativ.
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
eveline spune:
MADA - Dar ce ati facut atat? Chiar de luni??
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
Anka74 spune:
Maine facem si testul la romana. Sa vad eu ce vede copilul...inel sau capac, brad sau copac...mac sau floare. De ce nu or fi ales niste poze/cuvinte care sa nu lase loc interpretarilor!?
Azi a venit cu o pagina de liniute oblice (cu calificativ pus, de incurajare zic eu)...Liniutele foarte frumoase, a folosit si picul putin, "sa vada doamna ca stie sa il foloseasca", ca el de fapt nu gresiseCand i-am aratat ca a iesit si pe paginile urmatoare nu prea i-a mai placut! Asta e, din experienta se invata! Maine va scrie cu pilotul ( ii lasa, insa el prefera stiloul), sa vedem daca va exersa si stersul cu guma!
Singura mea problema e felul in care isi azvarle (ca asta face) caietele si cartile in ghiozdan. In curand va trebui sa le calc Sunt super mototolite.
Nu stiu ce au facut la scoala, nu prea povesteste...cred ca joi ma duc la consultatii, ca de la fiimiu nu prea aflu mare lucru!
szivarvany spune:
citat din mesajul lui Mada 16,30-18,30 2 ore de teme nu am mai niciun pic de energie Mada, un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004 si cu Rares Daniel 19 dec 2008 Ilinca si Rares |
2 ore ??? ce ati avut de facut atat de mult ? :(((
noi nu cred ca am avut tema sper ca nu pt ca Giulia n-a zis nimic, asa ca am iesit afara cu ceilalti prieteni
In schimb si-a adus acasa a doua cartulie cu ceva povesti cu zane de la biblioteca si a si citit aseara un paragraf.
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
mina spune:
una dimineata pentru inca o zi de scoala!
"Mda, corect, mi-a raspuns fiul cand l-am trezit".
Constiinta din el il imboldea sa se ridice din pat, somnu tragea de el sa mai stea.....
Partea buna e ca nu mai avem discutii ref somnu de pranz de la after. La cum s'arata situatia, cred ca-l vom mentine muuuult si bine.
Am vorbit un pic azi dim cu dna invatatoare, e decisa sa respecte recomandarile inspectoratului cu privire la perioada de trecere gradi-scoala, care inseamna fara teme, si acomodarea treptata a copiilor prin joc, desen, colorat, etc. Abia dupa aceea (adica peste vreo 2 sapt) vor trece la perioada pre abecedar. Si pe urma mai vedem.
Deci inca n-avem teme, m-am ingrozit aseara cand am citit de cele 2 ore de teme ale lui Mada cu Ilinca....
Va pup si va doresc o zi buna si frumoasa! Noi avem zi scurta ca nu face sportul, ceea ce pica tocmai bine ca azi are antrenament de tenis.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it