Clasa I * 2011 - 2012 [5]

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

neata fetilii,
si ea mananca de ma sperie, serios, ori de oboseala ori de epuizare.

Sa va spus meniul de ieri, dimineata lapte cu cacao, la scoala sandvish cu almette si sunca pui, acasa ciorba si musaca la 4 i-a dat ta-su sandvish cu nu stiu ce, la 5,30 cand am ajuns eu mozzrela (preferata ei) cu castraveti, seara juma de castron de ciorba si 2 lg de ardei umplut plus juma de castron de cereale cu lapte. O jumate de inghetata afara si 2 biscuti oreo.
Azi lapte cu cacao dimineata, la ea sandish si vreo 4 biscuti oreo, i-am pus la pachet.
Dar e slabuta si inalta 1,30 si cam 24 de kg, chiar am sa o masaor si cantaresc azi.

Lora, porcarie cu lauda asta stim noi "Lauda de sine nu miroase a bine".
Nici Ilinca nu stie sa citeasca stie toate literele si cifrele si adunari usoare.
Cred ca nu v-am spus de asezarea in banci. In fiecare zi copiii se muta asa: cei din prima banca se duc in ultima si urmatorii vin in prima si tot asa. In fiecare saptamana se misca si coloanele, cea de la geam se duce la perete si cea de la mijloc vine la geam.
D-na ne-a spus ca fac asta pt ca in clasa sunt 2 table cu distatnta mare intre ele cam un metru jumate si ca sa nu li se strice ochii sa se uite intr-o singura directie au procedat asa si este ff ok, la un moment dat copiii vor stii singur cand si cum sa se mute, le intra in reflex.

si ce ma doare cel mai tare, au avut teme pt azi v-am spus de ieri, destul de mult, in 15 min le-a facut dar a plans 45. asa suparata am fost imi era si mila de ea.
A plans pt ca nu toate i-au iesit si zicea ca nu poate si ca ce va zice d-na si tot asa.
A avut si la abecedar si la mate, destul de mult v-am spus.
o zi buna va doresc
Avem si noi orarul azi au rom, rom, mate si educatie plastica (blocul de desen, pensule si paharut pt apa, asta le-au cerut)


Ilinca si Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

salutare si de la noi
Lora, va fi bine
noi inca n-avem teme

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Neata tuturor, sa aveti o zi buna!

Am lipsit si eu o zi si iata ce gasesc: deja teme de facut, copilasi suparati, copilasi care cunosc multimea numerelor reale, etc. Pai se poate?

Macar per total atmosfera este optimista. Sper sa o tinem tot asa. Cat tine veselia? Cat mai mult.

O sa vad eu diseara la sedinta cand aflu probil cine si ce mai stie. Pana una alta nici eu nu reusesc sa scot nimic de la fata, am vazut ca si voi aveti probleme cu povestirea. In afara de un "bine" si in mod exceptional cateva vorbe (maxim 10 oricum), nimic. Am inceput sa aplic psihologia inversa, i-am spus ca e ok daca nu vrea sa spuna nimic, cand are de zis sa ma anunte. Sa vad daca asa functioneaza.

Prima tema pentru acasa a fost la engleza, ceva de completat. Mi s-a parut ciudat ca presupunea sa citeasca/sa scrie (cu majuscule, evident). E drept ca Alex stie sa citeasca dar nu cred ca toti stiu si in mod normal nu cred ca trebuia sa se porneasca de la aceasta presupunere. Ne am descurcat pana la urma, trebuia sa completeze orasul si tara, si sa finalizeze niste desene pe care fie-mea le facuse in dorul lelii la scoala.

Sa vedem azi, ca e joi...Vad ca la voi a fost ceva serios, 15 minute de scris din prima. Ma apuca panica pe mine.

Cu mancarea stam prost, nu mananca la scoala, uneori nici pachetelul. Ea manca super la gradi, mai cerea si supliment. Am citit meniul si este chiar foarte bun, sunt felurile favorite. Nu prea inteleg care este problema, probabil nu ii e gandul la mancare. Nu stiu daca e idee buna nici sa ii suplimentez pachetelul, pentru ca il mananca in pauza mare, cu o ora inainte de pranz si probabil nu ii mai este foame.

Oricum pachetelul contine de regula un sandwich taiat triunghi si o banana sau un iaurt sau cateva cereale. Alex a cerut biscuitii Oreo, insa ramane cu dintii negri negri dupa ei (are si aparat) si nu i-am mai pus in pachet.

Cam asta ar fi noutatile de la noi. Sper sa aflu mai multe la sedinta cu parintii de diseara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

LORA - din cum ai descris-o tu pe doamna, mie mi se pare una cu capul pe umeri...asa ca faptul ca unii copii stiu mai multe si parintii s-au laudat nu cred ca au impresionat-o teribil si nu cred ca va lucra la nivelul lor cu toata clasa, stai linistita.
Si a noastra doamna ne-a marturisit in sedinta ca unii parinti au venit si au intrebat-o ce se intampla daca ai lor copii nu stiu sa citeasca sau nu cunosc literele. Raspunsul a fost: "Nimic nu se intampla. Doar de asta au venit la scoala in clasa I, sa invete toate aceste lucruri."

Voi stiti ca si a mea a mancat ieri de m-a speriat??? Pana acum ma rugam de ea. A mancat dimineata o tartina, la scoala Barni si corn, acasa bors+ficatei si piure iar pe la 17 cica da ei nu-i dau nimic sa manance??. Si a vrut ou prajit si cas. Seara lapte cu cereale. Oare e copilul meu???

mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Ioana dimineata bea doar o cana de cacao cu lapte, niciodata nu a vrut mai mult.
La ea azi i-am dat un mar si un sandwich cu branza topita feliata. Ieri a avut niste prajiturele mici cu branza.
E bine ca spunem fiecare ce le da, asa ne mai vin idei.

Azi are rom, rom, sport, mate. Am dus-o in trening.

mada nu merge la after school, parintii mei stau in blocul de vis-a-vis de noi si se duce tata sa o ia si o tine la ei sa manance, sa isi faca lectiile, sa faca engleza, mama o duce la balet si noi o luam cand ajungem de la ei.

lora nici mie nu mi-ar fi placut parintii aia, nu e normal sa se laude asa chiar daca intr-adevar copiii sunt foarte buni.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Monica-elizabet, felicitari pentru primul FB.

Soleil, multa sanatate scoaritei! Sper ca azi este mai bine si a mers la scoala.

Citeam de fetele de masa pentru protectie/musamale, nu se pot folosi cele pentru petreceri? Noi am avut cateva la party si apoi le-am folosit acasa pentru pictat vreun an intreg. Poate merg si la scoala. Vazusem la Carrefour chiar unele la sul.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Fetelor, m-ati mai linistit putin. De fapt, si d-na noastra a zis ca nu-i nimic daca nu stie ceva, de aia e ea acolo, ca sa-i invete si ea e sigura ca toti vor invatata f. bine. Dar eu tot am o perioada de stress, pana o vad si pe Iustina ca stie cate ceva, ca...nu stiu ce, de fapt.

Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)

(Niciodata sa nu spui niciodata!)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

'Neata,

Se pare ca scoala asta ii infometeaza - si noi avem parte de acealeasi reactii .
Azi am mers la scoala, se simtea ok, mai tuseste, dar nu foarte mult. Sper sa fie in regula.

Ieri au avut tema - ceva din cartea de matematica, niste chestii de colorat, ceva de imperecheat (culori cu obiecte) si un ex care era de fapt oral. A recuperat si ea tema, am aflat de la colegi ce avem de facut. Nu stiu cat a durat, banuiesc ca in 5 minute a terminat ca nu era mai nimic de facut acolo.
Azi am dus-o la scoala si, na belea, pe drum am realizat ca am uitat acasa insigna cu albinuta. Jale mare, ca sa ma duc in clasa sa-i spun eu doamnei ca a uitat-o, mai-mai sa planga. Am ajuns la 8 fara 5, deja intrasera copiii asa ca m-am dus cu ea la clasa si pentru ca mai aveam si altele de vorbit cu doamna (platit caiete speciale, intrebat de scutire pentru ziua de ieri, etc), am explicat si beleaua .


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Manuela, tare frumusica scolarita. Intrebai capitolul trecut de mancat dimineata, a mea nici gand sa puna gura pe mancare, dar macar bea o cana cu lapte. Cred ca trebuie sa muti culcarea ceva mai devreme daca la 7 se trezeste. Eu dau stingerea la 9 jumatate cel tarziu, si la 7 jumatate dimineata tot trag de ea.

Ziceati si de sport la un moment dat. La noi este un domn profesor, dar Alex a fost incantata pana acum. Baschet fac insa cu altcineva, am inteles doar ca "doamna sta cam bosumflata". Dar ieri a fost super, era foarte cald afara si nu au facut sport pe teren ci au iesit in padure. Alex a venit tare incantata, evident ramanand in costumul de sport dupa aceea.

Legat de teme, tocmai am realizat ca e posibil sa aiba mai multe, dar cum ea le face la scoala eu nu prea stiu. Cred ca o sa intreb diseara si banuiesc ca va veni vineri cu caietele acasa.

Hai ca trebuie sa imi vad de munca se pare. Va las, dar cu doua intrebari:

- ce e cu evaluarea nationala la clasa aIIa? Nu am inteles exact.

- de la ce editura aveti manualele?





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Giuli n-are vreme de mancat.
A spus sa-i pun sandwich mai mic decat ii puneam la gradi.
Deh, daca are de umblat
Azi i-am pus, la cerere, paine cu pateu, castravete proaspat bucati lungisi juma` de mar, + apa.

aaa, in clasa sunt 13 fet si 12 baieti

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput