Clasa I * 2011 - 2012 [5]

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Citat:
citat din mesajul lui lbelciug

anda141, pt coperti incearca la Diverta, noi de acolo am luat pt manuale si caiete. Culegerile au format special, trebuie sa merg cu ele la librarie sa vad ce li se potriveste.
Manuela, pai la scoala nu se platesc optionalele. Sper ca am inteles bine intrebarea.
eveline, m-a amuzant intamplarea voastra cu broscuta. Deh, ai nostri sunt inca in lumea povestilor.... cred ca e normal... Matei a facut bine ambele teste, doar la silabisirea "mingiei" s-a incurcat.
De azi am primit si noi teme, la romana avem de scris linute oblice. Tot azi au primit si caietele tip.

Vroiam sa va intreb daca scolarii vostri retin materiile pe care le-au facut in ziua respectiva si anume s-a intamplat in timpul orelor. Doar al meu pare sa aibe lacune? Sunt stresata ca nu doarme la pranz...

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Ia-l incet, cred ca e greu pentru ei sa treaca de la regimul de gradi - unde nu trebuia musai sa spuna ce-au facut - la regimul de scoala unde noi, parintii, cerem raport detaliat. Al meu a reusit azi, pt prima data, sa raporteze singur, fara intrebari ajutatatoare din partea mea (e drept ca era cam sumar raportul) ce-a facut la fiecare lectie. Deci cred ca incet incet isi intra in ritm.

Dealtfel Matei m-a intrebat cinstit de ce trebe sa ne spuna asa, de fiecare data, ce-a facut la scoala? Ce, n-avem incredere in el, sau ce????

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina32 spune:

Am si eu o intrebare...la scolile cu predare in germana cate ore sunt pe saptamana...pt ca fiu' meu are in 2 zile cate 5 ore si in rest cate 4. Mi se pare tare mult pentru clasa I...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Azi dimineata la scoala imi spune Giulia ca vineri au facut ceva in maculator si daca vreau sa ma uit Deci a uitat complet si eu nu am puricat caiete/carti
La fel cu tema si-a amintit ieri ca avea de terminat un desen cu familia ei bine ca si-a amintit

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamagiuliei

Liviana, Giulia stie dupa o zi de scoala ca a fost in pauze in curte altceva nu are de declarat, inafara de "bine"

Idem!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoemma spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina32

Am si eu o intrebare...la scolile cu predare in germana cate ore sunt pe saptamana...pt ca fiu' meu are in 2 zile cate 5 ore si in rest cate 4. Mi se pare tare mult pentru clasa I...

Exact asa avem si noi. Din care 7 ore de germana, 1 germana distractiva, 4 romana, 3 mate, 1 muzica, 2 sport, 1 cunoasterea naturii,1 desen, 1 lucru manual, 1 religie.

Copii gasesc totul in nimic, oamenii gasesc nimic in tot. (Giacomo Leopardi)

Mami de 2004 si 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmina_p spune:

Manuelacrina,domnul invatator ne-a prezetat niste oferte de optionale la "tariful" de 1 leu/ora de "bucata" copil!Ma bufnea rasul...parca ar fi tariful de la parcare!Pana sa ne hotaram noi ce si cum...s-a hotarat sa facem PNC()....prietenul nostru calculatorul!Voiam engleza,dar n-a fost sa fie!
In alta ordine de idei...i-a placut domnul de sport,au facut "putina" muzica(n-am reusit sa aflu ce-i aia "putina")si au unit punctele la abecedar!
Mai dam 8 lei pe caietul de religie!
Si inca o cerinta:"Mami,maine-mi pui orice altceva inafara de sandwich"Oare ce sa-i pun???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

:)) eveline, simpatica tare Bia, m-ati distrat!

Giulik se pare ca retine tot ce e mai important pentru un copil: pauzele. Bravo ei, e normala!

A mea m-a pus sa-i cumpar o jucarie muzicala...cica le trebuie la educatie muzicala? Ce jucarie, fratilor? Help! Cica: mami, poti sa-mi cumperi o panarama din aia de floare cantatoare, de care n-ai vrut niciodata sa-mi cumperi. Na, am pus-o. Da' de ce oare le trebuie panarama aia de jucarie?

Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

Sa fiu mai clara.

Am inteles ca optionalele nu se platesc si, in masura in care scoala are cadru didactic de limbi straine, clasele I si II au ca optional limba straina fara plata.

Dar, in cazul in care scoala, prin colectivul de cadre didactice, nu poate asigura un profesor de limbi straine la clasele mici (am inteles ca este obligatorie limba straina, conform programei scolare numai din clasa III), clasele/parintii/invatatoarea se organizeaza singuri si aduc un cadru didactic din afara scolii, iar tariful orelor de limbi straine il suporta parintii.

La acest tarif ma refeream, daca cumva cunoasteti un astfel de caz.

... si eu am auzit sume de genul 5 lei/copil/ora engleza , dar nu cred ca se deplaseaza nici un profesor din afara scolii pentru o astfel de suma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Intrebare: cat costa un after school facut la scoala, cu invatatorul? Cu aproximatie, macar.

Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

Referitor la teste ... de abia acum le-am listat si eu, ne jucam zilele astea cu ele.

Dar... mie personal mi-a fost greu sa depistez care este al treilea cuvant care se termina in C (pe langa "colac" si "mac")... pai daca este "copac", de ce au desenat un brad ?? ... asa se greseste f simplu si la numarat silabele: co-pac 2 silabe, dar daca vede brad, deseneaza 1 liniuta, 1 silaba ... ce vina are copilul ??
... sau, fiimea le mai are cu diminutivele: "maimutica", va scrie 4 silabe, in loc de 3 (maimuta) ... si stie f bine sa desparta in silabe si sa le numere, de la pregatitoare.
E dificil de notat un copil la varsta asta.

Mergi la inceput