Clasa I * 2011 - 2012 [5]

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns antoemma spune:

Referitor la silabe... si la noi s-a invatat despartirea in silabe, literele....
Eu i-am mai dat sa scrie si literele mici si e foarte incantata ca ii ies bine. Scrie chiar f frumos dupa parerea mea... acum o sa vedem cand va scrie cuvinte mai lungi... Sper sa ramana tot asa.

Copii gasesc totul in nimic, oamenii gasesc nimic in tot. (Giacomo Leopardi)

Mami de 2004 si 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

Am mai spus despre dezamagirea mea ca la "optionala" nu le-a fost introdusa nici o limba straina la clasa, din lipsa de cadru didactic .
Am gasit eu alternativa cu Crina in alta parte, dar parintii cauta si o doamna profesoara de limba engleza sa le predea copiilor la clasa, in ora de "optional" (daca nu vom intra in "conflict" cu Dna.) sau dupa program; chiar si eu am gasit o dna. draguta de limba engleza, dar suntem in faza de cautat program comun ...

Intrebare: care sunt in general tarifele medii pe copil pentru o ora de limba engleza predata la clasa I ca optional ? ... ca sa stim cum ne orientam.

Multumesc !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Pana la urma se pare ca testul respectiv a fost folositor, pentru ca am constatat ce lacune are. Cu literele si sunetele nu are nici o problema, recunoaste literele si mari si mici si de mana si de tipar. Evident prefera sa scrie cu litere mari de tipar. Insa cand trecem la discutii despre cuvinte, propozitii si silabe, pare ca le cam ameteste. La silabe a invatat acum la scoala sa verifice cu barbia, dar si asa mai da gres. Cred ca nu prea i s-a explicat, totusi ea prinde destul de repede. Sau n-a exersat suficient. In fine, recuperam noi. Multumesc de raspunsuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Azi au avut un fel de "evaluare" logopedica, din cate am inteles...de la fiica-mea. Adica "a venit o tanti ce i-a pus pe toti copii sa spune diverse litere". Concluzia transmisa de doamna sotului cand a luat-o de la scoala: va face logopedie, cateva ore, vreo 3 pentru ca nu pronunta bine R. Stiam ca nu pronunta, chiar am si scris chestia asta pe formularul ce l-am completat la prima sedinta cu parintii (ne-au dat un formular despre copil...). Dar problema e ca mie-mi place asa cum ii iese...ca-n franceza...om vedea.
A venit acasa si cu auxiliarul la mate, paralela 45...azi cand ies spre sedinta ma inarmez si cu el si intru la o librarie sa-i caut coperta...

mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Si noi am gasit niste lacune in urma testului..cea mai "grava": nu-i atenta la cerinta. Am innebunit cand la intrebarea aia cate broscute mai raman daca pleaca prima si ultima m-a intrebat daca poate sa deseneze o inimioara. Am incercat sa fac un exercitiu de imaginatie in mintea mea sa ma gandesc ce-o fi gandit ea de a scos perla asta.....hopaaa...Am repetat intrebarea, i-am cerut sa fie atenta si a zis intr-un final 7. Pana la urma am intrebat-o: mai, da 10 minus 2 cat fac. A zis repede: 8. Da problema e ca nu asa merge treaba. Si incet incet am lamurit-o. Era cu mintile teleleu. Restul a fost OK, vorba cuiva, mai mult de 20 min nu a trecut pana a terminat...
A mai avut ea o nelamurire la o imagine cu un lup ce batea la o usa: nu stia daca bate la usa iezilor sau a bunicii scufitei

Una peste alta daca nu o ajut eu cine o va face?? In clasa doamna trebuie sa fie atenta la alti 26 copii, daca unul raspunde gresit, ia loc, raspunde altul. Teoretic ar trebui sa explice fiecaruia ce a gresit, de ce nu-i bine si cum e ok...dar oare se poate?? Daca am dat-o la scoala nu inseamna ca mi-am luat mana de pe ea si nu mai fac nimic si nu o ajut pentru ca oricum face la scoala, nu-i asa??!!

mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Roxana_G

Pana la urma se pare ca testul respectiv a fost folositor, pentru ca am constatat ce lacune are. Cu literele si sunetele nu are nici o problema, recunoaste literele si mari si mici si de mana si de tipar. Evident prefera sa scrie cu litere mari de tipar. Insa cand trecem la discutii despre cuvinte, propozitii si silabe, pare ca le cam ameteste. La silabe a invatat acum la scoala sa verifice cu barbia, dar si asa mai da gres. Cred ca nu prea i s-a explicat, totusi ea prinde destul de repede. Sau n-a exersat suficient. In fine, recuperam noi. Multumesc de raspunsuri.

Rox, mamica Alexandrei si a lui Andrei

Chestia asta cu silabele se prinde si din mers. Imi aduc aminte ca eu niciodata (nici acum, recunosc rusinata) nu am inteles chestia cu barbia si utilitatea ei, cu atat mai mult cu cat sunt vocale care se rostesc cu gura destul de inchisa si nu te prinzi ca s-a miscat barbia . Am invatat, insa, sa despart in silabe destul de repede in clasa I si n-am avut niciodata probleme cu asta.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Eveline, m-ai facut sa rad copios de lupul cu pricina, si imi imaginez cum voia fata sa deseneze inimioara. Sigur ca nu e atenta la cerinte, asa sunt copiii. Imi amintesc in clasa a2a la o lucrare, am scris bine enuntul, insa cand am trecut la rezolvare am inlocuit un + cu -. Mama mama ce suparare a fost acasa.

Uite asta cu rezolvarea cerintelor ar trebui sa le fie explicata de cineva. De exemplu sa se asigure ca nu uita vreuna (i-am spus sa faca un tick la cele rezolvate), sa citeasca atent continutul (daca ii cere sa sublinieze cu rosu, sa nu se trezeasca folosind albastru), sa nu se grabeasca la raspuns (Alex a zis 8 broscute din prima si eu i-am zis ca era mai bine sa le taie cu creionul pe acelea si sa verifice si la numaratoare).

Mina, stiu ce zici cu despartirea in silabe, nici eu nu cred ca am folosit tehnica miscarii barbiei. Si tot asa am prins din zbor. Dar mi-am dat seama mai demult ca nufiica-mii nu ii iese despartirea nci cu barbie si nici fara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzuka spune:

Ne inscriem si noi in clubul degetelor patate cu cerneala....A venit vorba cuiva dalmatian pe maini!!

Citesc zilnic ce scrieti, deschid dimineata cu ajung la servici, incep sa scriu raspuns daca atunci navalesc toti ca au nevoie de mine....pana ma intorc la raspuns vad ca ati scris deja o gramada...evident imi vin alte idei ce sa raspund si tot asa....

Cam ca la voi sta treaba si la noi...Copilul exemplar se scoala dimineata, se culca singur la pranz mai ales cand are dupa masa antrenament. La scoala inca nu au teme, se uita la cate un film desene animate si discuta despre acesta...presupun ca vrea sa vada cam pe unde se situeaza cu exprimarea, deseneaza, etc. Nimic serios inca.
Referitor la despartirea in silabe la noi s-a facut la gradi si s-a facut bine...Mai greu la noi e faza cu retinerea cerintelor cu captarea atentiei, dar incet incet le rezolvam.

Si eu sunt de parere nu trebuie sa ne luam complet mana de pe copil chiar daca acum e la scoala. Adica as vrea sa vad ca face fata nu din cauza ca e mai timid sa ramana in urma. La gradi la fel pateam..se ocupau de cei rai si de pilute..in rest daca eri dintre cei cuminti erai la gramada adica nebagat in seama.

Referitor la test l-am printat si eu si zilele astea ne vom juca cu el..cu accent pe juca.Ca antrenament si sa se obisnuiasca cu genu de teste deoarece repet este foarte foarte distrat si i sa pare ca stie si nu mai e atent la cerinte.

Hai ca am reusit si eu in sfarsit sa termin raspunsul.....

Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

anda141, pt coperti incearca la Diverta, noi de acolo am luat pt manuale si caiete. Culegerile au format special, trebuie sa merg cu ele la librarie sa vad ce li se potriveste.
Manuela, pai la scoala nu se platesc optionalele. Sper ca am inteles bine intrebarea.
eveline, m-a amuzant intamplarea voastra cu broscuta. Deh, ai nostri sunt inca in lumea povestilor.... cred ca e normal... Matei a facut bine ambele teste, doar la silabisirea "mingiei" s-a incurcat.
De azi am primit si noi teme, la romana avem de scris linute oblice. Tot azi au primit si caietele tip.

Vroiam sa va intreb daca scolarii vostri retin materiile pe care le-au facut in ziua respectiva si anume s-a intamplat in timpul orelor. Doar al meu pare sa aibe lacune? Sunt stresata ca nu doarme la pranz...

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Liviana, Giulia stie dupa o zi de scoala ca a fost in pauze in curte altceva nu are de declarat, inafara de "bine"

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput