Clasa I * 2011 - 2012 [5]

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Inaf78 spune:

cred ca a picat site ul edu.ro, fiindca nici la mine nu se mai deschid. eu nefiind interesata de subiecte nu le am salvat, dar poate cineva de aici le are si ti le poate trimite ca atachement.

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Am facut testele azi, la mate a facut perfect, la romana a gresit la numarul de silabe ale unui cuvant. Nu mi s a parut usor acesta, trebuia sa scrie sirul de litere in chenar...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Voi faceti testele acasa si la scoala ii ia invatatoarea de buni
Poate trece cu ei direct la integrale si la analiza morfo-sintactica sa va vad io atunci pe unde scoateti camasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Nu vor primi aceleasi teste, cele de pe site sunt date ca model. la varsta lor nu se prind, sper, ca a lucrat si mami cu el acasa....plus ca nu i-am zis uite fa testul asta ca vei primi la scoala ceva asemanator!
La gradi, cand avea vreun concurs gen Piticot, Smart, Calator... ii dadeam subiecte de la editiile trecute. Acasa le facea perfect, la gradi mai mereu gresea ceva, chestii simple si cunoscute, numai ca acolo stia ca e concurs (acasa erau doar fise simple, date de mami).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmina_p spune:

Soleil,mare dreptate ai!!!Azi am stat in cumpana...sa le printez/sa nu le printezPoate unele dintre voi vor crede ca-s masochista...dar mai bine o las pe fiica-mea sa le faca la scoala!
Vreau sa vad ce-a invatat la grady(unde educatoarele o laudau de mama focului).Si vreau sa vad cum se descurca in..."conditii de stres" pt ca una e sa le faca acasa si alta e sa le faca-n clasa,nu???
Un weekend placut in continuare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Nici noi nu am avut tema de casa inca timp de o saptamina jumate.Si-a ales singur 3 carti de citit si trebuie sa le citim o saptamina apoi le da inapoi si ia altele.
Ieri am primit tema de casa dar trebuie data inapoi abia in 26 septembrie-sa scriem numele membrilor de familie ca sa faca un arbore genealogic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Citat:
citat din mesajul lui Roxana_G

Am facut testele azi, la mate a facut perfect, la romana a gresit la numarul de silabe ale unui cuvant. Nu mi s a parut usor acesta, trebuia sa scrie sirul de litere in chenar...

Rox, mamica Alexandrei si a lui Andrei

acu inteleg de ce-s asa de multi doctori( titlu acadamic) in ro

am crezut ca am gresit subiectul..recunosc pe alocuri ma depasesc multe chestii.

in alta ordine de ideei, noi am inceput azi scoala. am primit si prima tema: a primit o schita a unui scolar cu un ghiozdan si un coif( chestie nemteasca), dar fara cap, si a trebuit sa o coloreze.

Edit: revin cu o poveste indragita, sunt multe, data viitoare poate imi prind degetele in povestea literelor.

povestea leului care nu stia sa scrie: era o data un leu care nu stia sa stia citeasca/scrie.dar ce conta ca el avea dintii ascutziti sistia sa rage(?! Brülle-habar nu am cum sa il traduc) pana a intalnit o leioaca si a vrut sa o pupe..dar a ramas locului si s-a gandit ca leoiaca citea..inseamana ca e o doamna..si pt o doamna omul tre sa ii scrie scrisori de dragoste..dar leul nostru nu stia sa scrie..asa ca mai intai a mancat un misionar, dar tot nu stia sa scrie..si a mers la maimuta si a intrebat-a daca nu ii scrie o scrisoare pt leoaica..si pleca leul cu scrisoare scrisa de maimuta si cand sa o puna la posta a vrut sa stie ce contine si o citeste un hipopotan.. si citeste hipopotanul: Draga leoiaca..vrei sa te intalnesti cu mine..am putea sa ne cataram prin copaci sis a mancam banane..total delicioase.. cand aude leul..Nuuuu, nu asa sa scrie el nu ar scrie asta nicioadata..si scrie hipopotanul..si cand ajunge la posta..leul iar curios ce i-a scris hipopotanul..si hipopotanul ii scrisese: draga leoaica vrei sa te intalnesti cu mine am putea sa ne scufundam sis a mancam alge..total delicioase…nuuuuuuu, leul nu ar scrie niciodata asa ceva..si trece el si la la girafa si p e la crocodil si pe la carabus..si condor..si era asa furious ca el nu vroia decat sa ii ceara o intalnire si devenise exasperate ca nu intelegea de ce nu reusesc altii sa scrie asta ca vrea doar sa se intalneasca simplu sa priveasca stele si ceru...sa stea sub un copac..si atunci este intrebat de ce nu ii scrie singur de o voce din spate si leul intreaba..Cine vrea sa stie asta?! ..si chiar leoaica il intreba..si leul rusinat ii raspunde ca elca el nu i-a scris singur pt ca nu stie sa scrie..atunci leioaca se apropie si apropie nasul il ajuta ea sa invete sa scrie..si incepe cu A wie Anfang (A ca inceputul)

sunt sigura ca si voi aveti astfel de povesti. Cred ca copii nostri au nevoie de magie si mai putin de stress-ul inventat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

Supeeer povestea ! ... eu mai vreau si altele, te roooogg ... la noi in Abecedar nu sunt povesti asa frumoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Citat:
citat din mesajul lui Roxana_G

- am vazut multe exercitii de tip privit un desen si apoi povestit continutul. Alex raspunde foarte simplu, cu un cuvant sau propozitii simple, si nu isi pune imaginatia la contributie. Asta desi turuie non-stop despre de toate, folosind un limbaj variat. Insa cand ii pun desenul in fata parca amuteste. La voi cum e?

- e dificil de facut lectii cu fratele mai mic care alearga prin casa si face galagie. Chiar daca ii tin in camere separate, fiecare din ei doreste sa stea cu mine si iese cu circ. Cum e la voi, daca aveti frati/surori mai mici ai scolarului/scolaritei?

Rox, mamica Alexandrei si a lui Andrei

Roxana, poti incerca metoda inversa.

de ex asculta un mesaj si apoi sa coloreze ce a auzit. noi avem multe CD de ascultat povesti. ii lasi pe amandoi sa asculte si apoi sa deseneze. DE ex: la inceputul unora pove sunt descrieri: era iepurele/ calul/ vrajitoare in casa, pe casa, doua pietre negre si trei flori si un catzel in stanga..

prima data va uita detaliile dar prin exercitiu devin profesionisti.

** in legatura cu pititul il poti pune sa te ajute sa faceti ceva impruna si mai consum nitel din energie.

Mergi la inceput