Clasa I * 2011 - 2012 [5]
Raspunsuri - Pagina 12
mina spune:
Daria, nu sunteti singurii. Nici al meu n-a primit inca tema, calificative ... nimic. Deocamdata se acomodeaza. La sedinta cu parintii nici nu s-a pus problema daca/cine stie citi sau scrie si daca e de bine sau de rau.
Asa ca distractia asta cu testele mie mi se pare (la clasa I) mult zgomot pentru nimic. Si da, de fapt stressul este la noi, la parinti.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
szivarvany spune:
In fine, vom vedea de saptamana viitoare cum vor decurge lucrurile si pe la noi.
De luni incolo isi vor duce caietele, cartile, conform orarului
Iar eu va trebui sa vad ce fel de sporturi se fac in scoala incepand cu clasa I ca n-am apucat inca.
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
Soleil spune:
Deci!
Eu n-am nik cu evaluarea asta, pana la urma tre' sa stie si oamenii astia de unde sa-i apuce pe copii si cum altfel sa stie? Cumnata-mea (valeu, da' ce-o mai pomenesc, da' zau ca nu mi-s in clasa la ea si nici nu mi-e etalon, dar na, asa imi tot vine vorba ) mi-a zis ca la generatia de-a luat-o anul trecut a sarit peste perioada de invatat litere pentru ca - mai bine sau mai prost, mai cursiv sau mai silabisit - toti stiau sa citeasca. Si-atunci? Cum era sa-i ia iar de la Adam si Eva?
In al doilea rand, am cochetat cu ideea de a tipari modelele de "teste" sa i le dau fiica-mi sa le rezolve, dar am decis ca nu. Las asa, sa vedem ce reuseste sa faca la "prima vedere", n-are sens sa fac antrenamente acasa.
Pana la urma, nu e corect pentru nimeni - nici pentru ea, nici pentru noi, nici pentru invatatoare.
Roxanelor, ce ziceti, licitati pentru niste cerneala pe degetele Tianei? .
Azi a fost ok cu albinuta, era s-o uitam desigur, noroc ca aseara am pus-o in ghiozdan si la poarta scolii, cand ne-am amintit, am avut de unde sa o luam
N-am vorbit cu ea azi, sunt curioasa daca s-a descurcat cu cutiile de acuarele si cu protectiile de banca, sper sa nu gasesc ghiozdanul si cartile vopsite...
cosmina_p spune:
Ema nu a avut decat o tema saptamana asta:a trebuit sa-si termine desenul inceput in clasa...un autoportret...nu-si colorase parul blond!Domnul ne-a spus ca de saptamana viitoare "intram in paine"!
Si eu si sotul ne acomodam tare greu cu termenul "scoala"....e de inteles dupa 5 ani de grady,nu?Pentru ca amandoi am intrebat-o cum a fost la....grady,ne-a raspuns:"Mai,voi nici cand ma vedeti imbracata in sarafan nu va aduceti aminte ca sunt la scoala???"Fara comentarii!!!
mina spune:
foarte tare, Cosmina! Si noi avem cam aceleasi pb dupa 5 ani de gradinarit.....Dealtfel si Matei, luni dupa amiaza, imi spune: Mami, eu din cand in cand ma gandesc ca tre sa merg la gradi, da-mi dau seama ca de fapt nu mai sunt la gradi, sunt scolar....trebuie sa ma obisnuiesc!
Soleil, acelasi stress il am si eu, azi a avut desenul si nu stiu zau cum au supravietuit acuarelele alea in ghiozdan....L-a luat tati de la scoala (era sa scriu gradi) si nu mi-a putut relata satisfacator starea ghiozdanului....Vad eu diseara, sa te tii circ daca si-a colorat cartile si caietele, ca pune la suflet ceva de speriat....
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
Roxana_G spune:
Soleil, nu licitez inca nimic, astept intai sa vad ce gasesc acasa.
Eu nu ma stresez cu testele, a mai dat si altele pana acum si o sa tot dea. Dar i-as duce modelele sa vad asa pentru propria curiozitate cum se descurca cu ele, prezentandu le pe post de joaca pe fise. Nu stiu inca...depinde ce tema gasesc acasa. Ieri zicea invatatoarea de nu stiu ce proiect de lipit poze, ceea ce ma sperie ca eu nu am poze pe hartie si nici nu merge imprimanta acasa sa scot cateva. Temele astea de vineri cu proiecte de imprimat si cautat pe net sunt mai dificile de acasa. Ia sa sun inainte sa ies pe usa, cine stie ce surpriza o sa am.
Sa aveti un weekend frumos si pe cat posibil fara teme!
Soleil spune:
Na ca am iesit din hora, n-am avut cerneala pe degete .
Fii-mea a venit foarte dezamagita azi de la scoala, au avut desen si plecase foarte incantata. Au colorat 6 cerculete pe o pagina si 6 cerculete pe alta pagina. 2 ore.
Cand am venit acasa, mi-a aratat caietul foarte suparata - "Uite, asta am facut noi toata ora! Pai asta e ora de desen?!"
Si acuarelele au ajuns in buna stare acasa, borcanelul spalat, ce mai, comoara la casa omului
Am ajuns si la prima nemultumire legata de doamna de religie care le-a spus sa-si puna in penar o iconita sau un lantisor cu cruciulita...
In rest, i-a invatat o poezie care explica cum se face cruce.
Altceva, nu prea stiu ce au facut.
Teme de weekend n-avem, deci trai pe vatrai neneaca!
Weekend frumos si vesel sa aveti!
Roxana_G spune:
Culmea, nici noi n-am avut cerneala pe maini ieri. Cred ca azi mai cumpar vreo cateva herlitz din acelea, cica scrie bine cu el.
Si nu avem tema.
Dar am primit acasa toate manualele si culegerile, le-am studiat eu bine. E ceva de munca pe ele. Acuma coloreaza prima pagina din caietul de scriere, din proprie initiativa.
Am imprimat ieri modelele de teste dar le am uitat la birou si nici gand sa le pot imprima acasa. Eram curioasa cum se descurca cu ele.
Doua mici problemute as vrea sa lamuresc cu voi:
- am vazut multe exercitii de tip privit un desen si apoi povestit continutul. Alex raspunde foarte simplu, cu un cuvant sau propozitii simple, si nu isi pune imaginatia la contributie. Asta desi turuie non-stop despre de toate, folosind un limbaj variat. Insa cand ii pun desenul in fata parca amuteste. La voi cum e?
- e dificil de facut lectii cu fratele mai mic care alearga prin casa si face galagie. Chiar daca ii tin in camere separate, fiecare din ei doreste sa stea cu mine si iese cu circ. Cum e la voi, daca aveti frati/surori mai mici ai scolarului/scolaritei?
Anka74 spune:
Testul de mate a fost rezolvat de copil in 10 minute, cu tot cu fataitul pe scaun. Ba chiar si-a citit singurel cerintele. Concluzia lui "sunt de grupa mare"
Maine facem si testul la romana.
Teme peste weekend avem - de colorat un desen si de desenat un peisaj de toamna, le-a facut de ieri insa vrea sa le duca luni la scoala iar el desenul il are abia vineri. Cica doamna nu le-a zis cand sa il duca...asa ca il duce de luni! Sa fie sigur!
Gata, plecam la baschet!
asi spune:
Va rog sa mai puneti odata site-urile cu testele initiale.Mie nu mi se deschid.
Multumesc mult.
Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.