Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(77)
Raspunsuri - Pagina 6
vasilasanita spune:
Roxx la cat de experta esti in torturi recomanda mi si mie unul usor de facut, care sa nu dea batai de cap.
Dumnezeu ne-a binecuvantat cu Stefan (12.01.2011) !
Shines spune:
LA MULTI ANI ZUMZU!!
Mayane ...si Edi se trage de urechi la greu,am fost si cu el la dr la un mom dat,aveam impresia ca il doare,ca are ceva. in special cand ii e somn,cand nu mai vrea papa..cand nu-i convine ceva. se freaca la ochi si la urechi..tot trage de ele.
Tunde..o sa se obisnuiasca micul Mario,asa sunt toti la inceput,cu timpul va prinde drag de copii,va avea activitati, bafta
Angie,imi pare rau ca nu am ajuns ieri, am avut o zi nebuna.
carat copil la scoala,mers la cumparaturi,spalat (abia pe urma am aflat ca e sarbatoare mare)..luat copil de la scoala...si fugit la Campina sa imi recuperz barbatul ramas in pana cu dracia de masina de la serv. am ajuns tarziu,eram rupti.
Ps..cand vine toamna ?? ca deja nu mai suport.
starii de oboseala se adauga si caldura asta si deja mi se lasa picioarele
Simo - mamica de pui scumpi , Camelia(2002) si Eduard Matei(2010)
roxx26 spune:
VASILASANITA, mie-mi plac cel mai mult torturile care se fac in forma rotunda cu pereti detasabili, gen diplomat sau altele asemenea. Iti dau o reteta buna de diplomat daca vrei.
Daca vrei cu blat, am una foarte simpla din Practic (pe scurt asa - faci un blat, scobesti cu grija miezul, astfel incat sa ramana doar peretii, il faramitezi, amesteci cu frisca si cu ceva fructe, acolo parca erau capsuni, dar poti folosi orice alte fructe, umpli tortul, pe deasupra frisca si aia e - super bun. Daca te intereseaza, caut reteta elaborata.
Daca vrei cu cioco - crema ganache e super buna si usor de facut. faci un blat simplu, tai in 2 sau 3, crema ganache la interior, o glazura peste, frisca pe margine.
Spune-mi ce tip de tort preferi si iti scriu reteta detaliat. Mie mi-e greu sa aleg unul anume.
_
Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011
Scrisoare pentru Catalina
missmj spune:
da, am incurcat borcanele...mami de mada isi sarbatoreste azi ziua de nastere...oooooopssss ! anyway La multi aniiiiiiii !
ziki of of of of ! super emotionant...aproape 4 min am avut pielea zbarlita si am derulat inapoi cele 8 luni ! nu am fost atat de emotionata prima data...normal. mie cea mai tare mi se pare aia cu : you are about to meet true love. chiar ca am cunoscut adevarata dragoste...cea de mama...e un sentiment unic.iurmeaza google doesn't have children .eu mi-as mai spune si : its ok to be scared si its ok to have a break. la aia cu real men change diapers...am innebunit...mi-am adus aminte de o faza. eram rupta de somn pe la 6.30 si piticul nu vroia sa adoarma...l-am luat cu mine in pat...nimic...l-am pus la el in pat si a inceput sa planga..eu atipeam...a venit tati din tura de noapte si l-a auzit...l-a luat...si mi-a povestit ca a simtit ca miroase, si cand l-a dezbracat avea si pe spate caca, pana la ceafa.era asa incantat ca in sfarsit a descoperit cineva ca e murdar !! l-a dus la baie, l-a spalat, l-a schimbat si a asteptat vreo sa ma trezesc. super dragut...mai nasol e ca a uitat sa impatureasca pampersul si l-a lasat in camera asa...si dupa o ora si ceva m-a trezit mirosul.
Carmen , mamica fericita de bebe mumos Andrei ! (12.01.2011)
missmj spune:
roxx sa zicem ca eu vreau cu cioco si vasilasanita cu frisca...asa ca zi-le pe amandoua !
Carmen , mamica fericita de bebe mumos Andrei ! (12.01.2011)
roxx26 spune:
SIMO, nu cred ca mai vine toamna...cred ca intram direct in iarna
_
Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011
Scrisoare pentru Catalina
Mimo spune:
Roxx, neaparat si pe cel cu frisca. Ca am niste frisca si tre sa fac ceva cu ea.
Luca Alexandru, mica mea comoara
roxx26 spune:
Pai hai sa o luam metodic:
TORT 1
Blat:6 oua, 12 linguri de faina, 12 linguri de zahar, 6 linguri de apa
Se separa galbenusurile de albus. Albusurile in care s-au pus cele 6 linguri de apa se bat spuma. Se introduc apoi galbenusurile si zaharul si le batem. Dupa ce le-am amestecat bine introducem faina, se amesteca cu o lingura de lemn. Se tapeteaza o forma de tort cu faina in care se pune amestecul rezultat si o introducem la cuptor.
Se taie in 3.
Crema ganache de ciocolata: 300 g ciocolata amaruie (daca vreti mai dulce, 150 g cioco cu lapte, 150 g amaruie, ideea e ca aia amaruie face crema mai tapana),300ml frisca lichida.
Frisca lichida se pune intr-o cratita pe baie de abur si cand e foarte fierbinte se adauga ciocolata rupta bucatele ,se amesteca pana se omogenizeaza. Se lasa la racit, apoi se da la frigider minim 3-4 ore (ideal peste noapte). Apoi se bate bine cu mixerul pana se face o crema spumoasa si groasa , daca e prea tare se mai pot adauga 2-3 linguri de frisca batuta.
Blat insiropat (cu zeama de compot SAU o cana de apa pusa pe foc cu putin zahar pudra si putina esenta de rom/vanilie/portocale etc.) - crema - blat insiropat - crema - blat insiropat.
Daca nu vreti ciocolata, avem varianta B: crema de mascarpone.
250 g mascarpone
200 ml frisca lichida / smantana pentru frisca
3 oua
4 linguri zahar
1 fiola esenta rom
Se bate frisca tare. Se bat albusurile spuma. Galbenusurile si zaharul se amesteca pana se topeste zaharul. Peste crema de galbenusuri se adauga mascarpone, frisca si esenta de rom, apoi se adauga albusurile spuma. Eu in crema asta mai pun de obicei si visine fara samburi (si folosesc zeama pt insiropat blatul).
La fel blat - crema - blat - crema - blat.
Pt deasupra:
Varianta a: 200 ml frisca lichida, se bate bine cu mixerul, se intinde pe deasupra si pe margini, ornam cu fructe, bucati de ciocolata etc. (pont: ciocolata tinuta la temepratura camerei, NU rece, se razuieste pe margini cu curatatorul de legume, iese cam ce ati vazut la tortul meu de ieri)
Varianta b: Glazura din 100 g ciocolata neagra, 50 ml lapte, 25 g unt. Ciocolata rupta bucati se topeste la bain marie impreuna cu untul si laptele.Se lasa putin sa se racoreasca,apoi se toarna peste blat.
Marginile tortului se imbraca in 100 ml frisca batuta cu mixerul.
TORT 2 (frisca cu fructe)
Blat: 8 oua
10 linguri faina
10 linguri zahar
1 praf de copt
Umplutura: 500 ml frisca lichida
1 kg capsuni / struguri / piersici etc.
Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt. Se pune compozitiaintr-forma tapetata cu ulei si faina sau hartie de copt si se da lacuptor pt aprox. 30 minute (se incearca cu scobitoarea).
Se scoate blatul, se lasa la racit, se taie un capac, se goleste cu grija miezul.
Se amesteca 350 ml frisca batuta spuma cu fructele taiate feliute si cu miezul maruntit de la blat. Se umple tortul, se pune capacul, se orneaza cu restul de frisca si fructe. Optional, blatul de poate insiropa. Se da la rece pt 2 ore.
_
Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011
Scrisoare pentru Catalina
gabivalceanu spune:
Da, ROXX, eu vreau diplomatul!
si
ROXX, la multi ani sanatosi si fericiti! (si inca un bebe destept si sanatos!)
MADALINA, la multi ani!
ZUMZU, la multi ani! Si sa rezolvati usor si repede problemuta lui Darius!
ZIKI, ce colt draga? Zi acolo, ca zici bine!!!
Cu ce mi-as zice...hm, greu. La Ioana mi-as zice: ia-o mai relaxat! (crestera copilului, fata, la ce te gindisi?!). La Ilinca: nu se moare din lipsa de somn.
Cu somnul: la noi e asa: sora mea e ca Anka (rationala, detasata, priceputa. Ma rog, or fi si altele la ambele, dar zisei ce simtii eu comun). Si la prima fata a aplicat no-cry ista. Buuun si biiine. Dormea fifi-sa tun. Eu... n-am aplicat nimic la prima mea fata, eventual un tzitzi in bot daca se trezea. Si dormea si fifi-mea tot tun (dar dupa vreo 4 luni asa, de la 9 seara pina la 6, un tziti si iar imediat somn pina la 9). Ei, teoria ei buna, practica asiderea... Apoi se naste si Fifi2 (a surrii, zic). A aplicat desigur no cry sleep...si a tot aplicat...si a tot aplicat...pina a facut Fifi2 vreo 2 anisori asa. Deci n-a tinut deloc treaba! Desi culcata in camera ei din prima zi, netinuta in brate, mingiiata pe capsor (de la distanta, vorba aia). Asa ca.
Ce-am cistigat. Era un concurs cu Aptamil, si-am raspuns (la pagina 2) la misto... Si acum noroc cu DEDICUTZ PLIMBARICUTZ ca mi-a atras atentia (multumesc Dedicutz!!), ca se pare ca am cistigat premiul al II-lea. Dar nu stiu ce am cistigat. E sus in bara un link Concursuri active.
Revin,
G
roxx26 spune:
Si inca unu bun-bun si usor(stil diplomat, dar mi e pare mai savuros) - TORT "DELICIU TROPICAL"
Ingrediente:
-2-3 pachete de piscoturi
-30ml zeama de lamaie
-30ml apa
-1 lingura coaja de lamaie
-sucul de la 2-3 portocale
-2 pliculete de gelatina a cate 7 g fiecare
-1 1/2 cana de branza ricotta (cana de 250ml)
-3/4 cana de zahar pudra
-375 ml smantana lichida
-3/4 cana migdale feliate
-fructe proaspete (exotice si nu numai... mandarina, portocala, kiwi, mango, strugure, ananas)
Zeama de lamaie se amesteca cu apa. Se incalzeste putin pe foc sau la microunde si se varsa pliculetele cu gelatina peste. Se amesteca bine pana cand se topeste gelatina.
Intr-un castron mare bateti ricotta cu zaharul pudra pana cand amestecul devine omogen. Adaugati gelatina preparata ca mai sus si coaja de lamaie.
Intr-un alt castron bateti smantana lichida pana cand se intareste. Incorporati migdalele usor rumenite (la microunde).
Apoi amestecati cele 2 creme fara a folosi mixerul, numai cu lingura, de sus in jos.
Inmuiati piscoturile in sucul de la cele 2-3 portocale si tapetati o forma cu marginile detasabile. Asezati piscoturi pe margine si pe fundul formei.
Adaugati jumatate din crema, puneti iar un strat de piscoturi inmuiate si apoi restul de crema. Acoperiti cu o folie de plastic si dati la frigider pana a doua zi (12 ore). Dupa 12 ore (sau dupa ce se intareste), se orneaza cu fructe proaspete dupa cheful si imaginatia fiecaruia. Cam asa mi-a iesit mie.
_
Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011
Scrisoare pentru Catalina