Mama catre fiu 10 ani:Tatal tau a vrut sa avortez!
Raspunsuri - Pagina 3
ellej spune:
Citat: |
citat din mesajul lui J.D. Conteaza daca el a vrut ca mama sa faca avort. Daca asa a fost situatia mi se pare fatarnicie sa vi si sa te plangi pt ceea ce s/a intamplat. Nici mama nu a procedat corect. Nu se spune asa ceva unui copil. In nici un caz. Si nu este normal sa invrajbesti copilul impotriva tatalui sau. Finn Constantine 15.10.2009 |
Ba nu conteaza, daca odata ce l-a avut l-a iubit si a facut parte din viata copilului(asta nu e prea clar din relatarile lui ancoradu). Pe unchiul meu taica-su l-a vrut, dupa care a disparut din viata lui cand era copil si a reaparut dupa 25 de ani cu coada intre picioare. Ce folos ca l-a vrut?
hannen spune:
citat din mesajul lui J.D. Conteaza daca el a vrut ca mama sa faca avort. Daca asa a fost situatia mi se pare fatarnicie sa vi si sa te plangi pt ceea ce s/a intamplat. Nici mama nu a procedat corect. Nu se spune asa ceva unui copil. In nici un caz. Si nu este normal sa invrajbesti copilul impotriva tatalui sau. Finn Constantine 15.10.2009 |
Eu cred ca gresesti.Nu conteaza daca tatal a vrut la un moment dat ca mama sa faca avort.Multe vor/zic/fac oamenii la anumite virste.
Sa presupunem ca tatal are acum 30 de ani,asadar acum 10 (aproape 11 probabil) ani avea si el doar 20.Ia spuneti,voi ginditi la 30 de ani tot ca la 20,la 40 tot ca la 30?Eu cred ca ne mai maturizam,invatam una alta ...ca de-ar fi sa ramanem tot cruzi la minte ...
Asadar poate omul a zis la nervi sau poate serios, speriat de gindul unui bb.Sunt sigura ca el(tatal) si-a schimbat felul de a vedea lucrurile si ca daca vreodata macar a gindit ca ar fi mai bine ca ea sa avorteze,acum regreta.Dar ea ca mama trebuie sa-i zica asta copilului?
Tatal si-a schimbat sentimentele,dar cum va face ea sa vindece ranile provocate unui suflet nevinovat,propriului ei copil?
Ce a fost atit de important (rau,urit..) in relatia dintre cei doi maturi ,incit sa raneasca singura fiinta care nu avea nicio vina in toata povestea?
Whatever happens don`t let go of my hand!
Didididi spune:
Nici nu conteaza daca tatal vrut sau nu, conteaza faptul ca i s-a spus. Pentru un copil de 10 ani este prea mult sa afle asta.
Copiii se fac cand vor ambii parteneri, nu cand vrea numai unul. O femeie in general stie cand este in perioada fertila si cand nu. De asta recomand mai ales domnilor sa foloseasca mijloace de protectie, sa nu se trezeasca in situatia de a dori un avort.
Deci faptul ca exista un copil este "vina" ambilor. Niciunul nu este in situatia de a arata cu degetul.
J.D. spune:
poate gresesc dar... am fost de fata la multe scene de genul acesta in care barbatul a pus foarte multa presiune pe partenera pt a face avort. o prietena a fost in aceasta situatie. cand esti gravida hormonii o iau razna si avortul este ultimul lucru pe care doresti sa/l auzi. nu stiu cum a fost tatal copilului, cum a procedat, care este relatia dintre el si copil dar ceva ma pune pe ganduri. Felul in care vorbeste despre mama copilului. Ea a facut o greseala imensa si copilul sufera enorm. O mama ar trebui sa protejeze copilul nu sa/l traumatizeze. Dar vreau sa aflu si ce are el de spus. Care este relatia lui cu copilul si ce a facut el in acesti 10 ani. Pt ca sunt multi care reactioneaza numai la intamplari de acest gen.
Finn Constantine 15.10.2009
ancoradu spune:
Ok,Viviana multumesc mult pentru poastare ta:
Copilul nu trebuie folosit niciodata ca arma impotriva partenerului.Nici o clipa in acest subiect nu este vorba de mine,si sincer sa fiu nici la mama nu prea m-am gandit cand l-am postat aici.
Este vorba despre ce pot face pentru copilul nostru,pentru a avea o copilarie linistita.
Nu discut despre faptul ca seara cand o sun pe mama lui nu-mi raspunde la telefon(ea fiind cu baiatul:)Ma intereseaza doar sfaturi constructive,care sa-mi foloseasca la rezolvarea sau macar aplanarea ubei situatii nedorite.As dori ca raul din sufletul lui sa se fi coborat asupra mea...dar asta va ramane de vazut....
ela_04 spune:
citat din mesajul lui ancoradu As dori ca raul din sufletul lui sa se fi coborat asupra mea...dar asta va ramane de vazut.... |
Raul din sufletul unui copil de 10 ani??????????????????? a coborat asupra ta????!!!
De unde va adunati fratilor...cred ca e epidemie...
Daca partenerul meu ar fi avut asa idei nu ii spuneam copilului ca taica-su a cerut sa fie avortat. ci ca a murit! Iar tie sub nici o forma nu iti mai raspundeam la tel in vecii vecilor....
lidsta spune:
Nu sunt convinsa ca i-a spus copilulului de avort ca arma impotriva ta ci mai degraba a fost sincera si a dat-o in bara serios de tot. A crescut un copil singura, au fost doar ei doi o perioada, copilul era adaptat si fara mari suferinte, cand deodata apare tati ...
Asa s-a gandit ea sa il protejeze, temperandu-i entuziasmul: e doar un "tata natural" si de fapt nici macar nu te-a vrut atunci, s-a pus chiar problema avortului... Sa nu crezi ca la 10 ani e imposibil sa stie ce este avortul; eu una stiam, mi se parea oribil dar uneori ma gandeam ca poate am fost un accident ca prea era mare diferenta intre mine si sora-mea. Sau poate nu aveam 10 ani dar eram oricum mai mica de clasa a 7-a ... Si nu e neaparat sa ii fi spus ea, exista si bunici si matusi binevoitoare ...
Oricum, nu conteaza cine a spus asta copilului, e un rau care tb reparat si pe care sunt absolut sigura ca si mama l-a constientizat.
Doua lucruri mi se par insa relevante: daca v-ati despartit din cauza copilului si insistenta cu care punctezi lipsa de legatura intre tine si mama. De unde trag conluzia ca ea nu te-a iertat iar tu nu prea dai multi bani pe ea in continuare, nu neaparat ca iubita dar nici macar ca om si asta dinainte de ultimele evenimente descrise de tine aici.
Cat despre copil, ai primit sfaturi bune, dar ma tem ca e doar o toana. E doar asa, un feeling, nu bag mana in foc.
SI inca ceva. Spuneai ca nu ati locuit impreuna niciodata. Ai pierdut sansa de a-ti cunoaste fiul, intalnirile saptamanale pot functiona la parintii care au deja o legatura stabilita cu copiii lor ... Si ai mai pierdut sansa de a o ajuta pe ea cand avea cea mai mare nevoie de tine ... A, uitasem, de fapt nici nu l-ai vrut... Si nu ca ai fost bulversat. Puteai fi o luna, doua, trei dar uimirea putea sa iti treaca si sa incerci doar sa stai impreuna, asa ... sa iti cunosti copilul si sa o ajuti. Fara obligatii. Si atunci ai fi avut ce sa revendici. In situatia de acum insa sincer ma cam indoiesc ...
szivarvany spune:
Si pana la urma cum au trecut cei 10 ani, ca asta tot nu ai spus, ai tinut legatura cu copilul tau ???...
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
viviana spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ela_04
Raul din sufletul unui copil de 10 ani??????????????????? a coborat asupra ta????!!! De unde va adunati fratilor...cred ca e epidemie... Daca partenerul meu ar fi avut asa idei nu ii spuneam copilului ca taica-su a cerut sa fie avortat. ci ca a murit! Iar tie sub nici o forma nu iti mai raspundeam la tel in vecii vecilor.... |
Eu fraza aia am inteles-o asa:
Ancoradu si-ar fi dorit sa ia asupra lui toata suferinta sufleteasca a copiluui.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Rufus spune:
Ca sa va spun sincer, nu prea inteleg inversunarea unora asupra tatalui.
Cred ca conteaza foarte putin daca a vrut sau nu copilul la momentul conceptiei, ba conteaza putin si daca a pastrat sau nu legatura cu el timp de 10 ani (desi spune clar ca a facut-o atat cat i s-a permis).
Aici este vorba de comportamentul mamei care se razbuna pe partener, indiferent ce are a-i reprosa, prin intermediulcopilului. Ce nu realizeaza ea este trauma ce-o executa cu sange rece in sufletul copilului, am spus din razbunare, dar poate fi din orice alt motiv, la fel de stupid.
Sunt intr-o situatie relativ similara, desi nu asa grozavii, fosta sotie si fosta soacra m-au zugravit in fata fetei noastre in tot soiul de culori, numai de bine nu. Inutil si traumatizant pentru copil, care este la varsta la care reactioneaza. Rezultatul? Ma rog de ea acum sa-i raspunda la telefon mamei, pentru ca stiu ca o doare si are un gol. Nu stiu daca-i lipseste fizic, dar stiu ca nedreptatea care mi s-a facut prin simple vorbe aruncate o deranjeaza si o debusoleaza.
Citesc cu drag spusele mamelor care isi incurajeaza copiii la o relatie cat mai stransa cu tatal, nu pentru ca fostul sot a fost vreun sfant, ba chiar uneori a fost un nemernic; dar asta nu justifica transferul de suparare pe umerii copilului. Nu, nu, nu. Niciodata.
ancoradu, mi-e teama ca nu poti opri sirul de prostii pe care un parinte, daca asa doreste, il baga in cap odraslei.
Dar pot sa-ti spun cum am procedat eu: nu mi-am vorbit niciodata de rau fosta sotie, am recunoscut intotdeauna ca si eu am fost vinovat ca ne-am despartit, am negat cu dovezi unele acuze si...am avut rabdare.
Avantajul meu este ca fata a crescut cu mine dupa divort,in cazul tau, asa cum ti s-a mai spus, cred ca trebuie sa insisti (la nesfarsit) pentru o relatie cat mai stransa cu copilul tau, daca asta iti doresti. Mult cam, intelegere. Sufletul lui nelinistit trebuie sa gaseasca liniste. Multe explicatii, cinstite, dar nu acuzatoare la adresa nimanui. Chiar daca nu e cu tine, poate gasi in tine un prieten, bun, calm, dar hotarat, ferm ca un barbat adevarat.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010