Scoala sau gradinita?
Raspunsuri - Pagina 4
BalMascat spune:
eu zic ca are nevoie de mai mult timp: sa taie cu foarfeca, sa coloreze, limba, lucruri pe care le-ar invata foarte bine in gradinita, fara nicio presiune. si intre timp ar invata si limba.
asculta-ti instinctele de mama, daca simti ca e prea mult pt el, retrage-l, inscrie-l la gradinita. nu va chinuiti amandoi.
acum timpurile s-au schimbat, cel putin in US (nu stiu cum e in alte parti), la sfarsitul kindergarten-ului (la 5 ani incep kindergarten) toti citesc si scriu propozitii. cel putin jumatate din clasa stiau deja sa citeasca si sa scrie cand au inceput kindergarten.
el e inca mic, banuiesc ca printre cei mai mici din clasa, din cauza zilei de nastere tarzii. pt un baiat nu e neobisnuit sa mai aiba nevoie de timp. eu mi-as pune intrebarea, de ce atata graba? ia-o incet, cursa e lunga!!!
andacos spune:
Andrea,multa bafta!
Da si eu spun ca are nevoie d etimp,o saptamina pentru un copil intr-o scoala de alta limba nu reprezinta nimic!Timp si rabdare!
Totusi invatzatoarea nu a spus nimic referitor la mutatul la gradinitza,faptul ca tu nu stii franceza nu e chiar atit d erelevant!(nici eu nu stiam germana cind il duceam pe Andrei la scoala)!Daca simtzi nevoia sa vorbesti cu invatztaoare,sau poate ea vrea sa-tzi comunice ceva,poate ai pe cineva care sa-tzi traduca,fa un termin cu invatzatoarea si ia translatorul cu tine!
Cu coloratul si decupatul(la acre nu totzi copii is neaparat buni nici dupa ceva ani d egradinitza)mai exersatzi si voi acasa,(baiatzelul tau nua fost la gradinitza in Romania?)desi nu asta e important in sine,se refera de fapt la niste alte calitatzi ale copilului!
Da-tzi timp si tzie si copilului!Daca nu ar fi facut fatza eu is sigura ca tzi-ar fi spus sa-l duci la gradinitza si nu la clasa de engleuza!Mai ales ca tu spui ca-i plac literele!.La partea cu temele si obligativitatea lor...hai mey,ca e in tiparul standard,ei nu realizezaz inca ce sunt alea teme si ca trebuie sa le faca!
E greu ca orice inceput,insa tzi-am spus ca asa va fi!
Multa bafta,rabdare tzie si micului scolarel!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
andre_ea spune:
Dana, ba da, a spus de gradinita.
Dar mi s-a parut mai mult ca nu vrea ea bataie de cap. Nu neaparat ca n-ar fi capabil copilul. Poate gresesc, poate il chinui acum.
Grea meseria asta de parinte.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
Delu Prichindelu'
Prichinduta
Speranta si incredere pentru David
anangel_lexi spune:
Andre_ea, in primul rand felicitari pt. plecare, banuiesc cum ai reusit asa ca te felicit din toata inima!
In al doilea rand mult succes lui Tudor la scoala, eu sunt convinsa ca va fi bine pana la urma!
La anul incepe si fii-mea si am emotii de pe acum, mai ales ca nici ea nu stapaneste bine germana desi merge de peste 2 ani la gradinita. Si eu tot la sectia de romana o voi da, dar cu predare in germana. Sper din suflet sa faca fata cu bine, oricum ea intelege bine limba, doar de vorbit nu prea vorbeste...
de Maria Cornelia (20.09.2006) si 25+ cu
Din ce in ce mai mare
Perlute de domnisoara
Bobuletul
Cricor spune:
Andre_ea, nu stiu care e situatia voastra, dar nu ati putea sa-i luati un tutor de franceza, macar cateva ore? Sau poate un prieten care stie franceza si care sa-l ajute un pic in primele luni?
Cristina_C spune:
Andreea, incepe prin a-i cauta o profesoara de franceza cu care sa faca ore in particular, chiar intensiv, rezultatele vor fi surprinzatoare. Cu desenatul si decupatul nu-ti fa probleme, multor copii nu le place sa faca asta. Cu putina practica acasa se rezolva. E f. bine ca aveti timp, clasa I e mai mult asa, "de incalzire", nici note nu se pun, pana intr-a 2-a, cand lucrurile devin mai serioase, are timp sa invete limba si sa aiba rezultate pe masura. Multa bafta!!