Scoala sau gradinita?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Andre_ea, succes la scoala. Ii dorim bobocelului adaptare usoara si scoala placuta.

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu

Eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Multumesc!

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009

Delu Prichindelu'
Prichinduta

Speranta si incredere pentru David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutzaa spune:

Andreea, ma bucur sa te citesc. Adaptare rapida si usoara piticilor si eu sunt convinsa ca Tudor va fi ok la scoala. Ilinca banuiesc ca va merge la gradi, nu?
M-am intalnit acum vreo doua zile cu ei, erau cu bunica. Au crescut incredibil de mult de cand nu i-am mai vazut eu si au ramas la fel de frumosi.

Mergi la inceput

Azi e prima zi de scoala.
In tramvai zicea mititelul singur: "nu-i nimic daca nu stiu franceza."
Si cand l-am lasat in clasa, profesoara ii spunea sa-si dea geaca jos si sa o puna in cuier. Mititelul nu intelegea nimic. Mi-a fost asa mila de el. Evident ca s-au inteles prin semne, dar tot mi s-a parut greu pentru el. :(

Singurul lucru pe care il stie in franceza este "je veux aller a la toillette". Mi s-a parut esential.
Si stie sa numere pana la 10. Azi face matematica. Oare cat o sa-l ajute ca stie numerele?
M-am bucurat ca mai are 2 colegi romani, sper sa-i identifice repede pentru ca sigur il va ajuta.

In plus exista si ceva ore de franceza pentru copiii care nu stiu deloc. Alt lucru foarte bun.

Revin dupa-amiaza cu impresii despre prima zi.

Ps: Alina, merci. si voua.

Delu Prichindelu'
Prichinduta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut.

Copilul meu cel mare avea 6 ani si 7 luni in septembrie 2009 cand a intrat direct in clasa 1 in Au fara sa stie o boaba de germana. A, ba da, stia sa se recomande si sa intrebe la randul lui care este numele celuilalt... Din pacate la prima scoala nu a mers, dupa o luna l-am mutat si a fost mult mai bine. A inceput sa vorbeasca germana fluent cu greseli dupa vacanta de Craciun si de atunci este intr-un continuu crescendo. A terminat clasa a 2-a cu maxim la germana. Inca mai are de invatat cuvinte/expresii, clar, dar si copiii austrieci mai au de invatat :).

Stresant este la inceput pentru oricine (mai ales pentru parinti), insa copiii gasesc si alte metode de comunicare in afara de cele verbale. Lui i-a folosit mult si faptul ca a ramas la afterschool si s-a jucat... in germana.

In primul an, uneori chiar si in al doilea, unii copii nevorbitori nativi de germana nu primesc note, tocmai pentru a nu fi descurajati. Ii lasa sa invete limba si abia apoi le dau si note. Stefan a fost notat pe semestrul 1 cu un calificativ general, dar la finalul clasei 1 a primit note la toate materiile.

Mergi la inceput

Abia acum am citit, felicitari pentru decizia de a-l da la scoala. Va fi mai greu in primele luni, insa dupa aceea va fi bine, vei vedea! A, noi il lasam sa vada desene animate in germana :). Si a avut la inceput un profesor de germana care venea de 2-3 ori pe saptamana, insa numai 2-3 luni. A mai avut inainte de vacanta de vara o profa care l-a ajutat la conversatie, a mers cu ea la muzeu, la plimbare in parc, pe strada si purtau conversatii pe diverse teme, lucru care iara l-a ajutat mult.

Vei vedea, copiii sunt ca niste buretei!

Mergi la inceput

Apropo de diferentele de varsta care se accentuaza in timp... Stef a avut inca din clasa 1 un coleg despre care copiii stiau ca repeta clasa 1 impreuna cu ei. Intamplarea face ca acel coleg sa fie f inalt, cel mai inalt din clasa, cu mult peste al doilea ca inaltime. Probabil ca inaltimea lui si faptul ca a repetat clasa 1, plus un anume tip de personalitate, il fac sa fie extrem de retras si timid. Bine, vorbim de cu totul alte motive pentru care el, mai mare ca varsta, era tot in clasa 1... Nici acum intr-a 3-a nu este mai sociabil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui andre_ea

Azi e prima zi de scoala.
In tramvai zicea mititelul singur: "nu-i nimic daca nu stiu franceza."
Si cand l-am lasat in clasa, profesoara ii spunea sa-si dea geaca jos si sa o puna in cuier. Mititelul nu intelegea nimic. Mi-a fost asa mila de el. Evident ca s-au inteles prin semne, dar tot mi s-a parut greu pentru el. :(

Singurul lucru pe care il stie in franceza este "je veux aller a la toillette". Mi s-a parut esential.
Si stie sa numere pana la 10. Azi face matematica. Oare cat o sa-l ajute ca stie numerele?
M-am bucurat ca mai are 2 colegi romani, sper sa-i identifice repede pentru ca sigur il va ajuta.

In plus exista si ceva ore de franceza pentru copiii care nu stiu deloc. Alt lucru foarte bun.

Revin dupa-amiaza cu impresii despre prima zi.

Ps: Alina, merci. si voua.

Delu Prichindelu'
Prichinduta

Andreea,te intzeleg foarte,foarte bine!

Si la noi a fost exact la fel ,aceleasi emotzii si frici si de-o prate si de alta,ba chiar al meu a plins cind a intrat in clasa!El in clasa ,eu afara!

Deja la prinz cind l-am luat,era plin de zimbete,si pentru ca ne vedea dar si pentru ca a fost bine primit de colegi si invatzatoare si a fost mult mai usor decit si-a inchipuit!

Noi stam in afara orasului,copii merg la scoala cu autobuzul,doua saptamini l-am dus si adus(asta pentru ca la intoarcere a durat putzin pina ne-am dezmeticit de unde se ia autobuzul pentru traseul nostru)insa dupa doua saptamini ,n-a mai vrut sa-l duc eu!

Nu cred ca vrei sa stii cum am stat 4 ore pina l-am vazut coborind din autobuz!!!!

O s ava amintitzi cu drag de momentele astea peste ceva timp!Mult,mult succes si adaptare usoara si rapida!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Buna ziua,

Eu n-am aflat prea multe despre ziua de ieri. S-a plictisit pentru ca nu intelegea ce se vorbea.

O luam incet.

Delu Prichindelu'
Prichinduta

Mergi la inceput

Buna dimineata.
Bilantul dupa o saptamana de scoala nu arata bine.
Si Tudor a plans dimineata, in mai multe zile. Doamna mi-a mentionat asta, plus faptul ca nu face tot ceea ce i se da in clasa, nu manuieste bine foarfeca si nu coloreaza bine.
Coloratul nu i-a placut niciodata si l-am lasat in pace. Foarfeca nu prea i-am dat-o eu. Temele in clasa, o parte poate fi pentru ca nu intelege ce i se cere, pe de alta parte nici nu l-am obisnuit pana acum cu rigoarea lectiilor, greseala mea.
Am uitat sa mentionez un lucru important: eu nu prea stiu franceza, spre deloc. Nu am vocabularul de zi cu zi de care ar avea el nevoie.
Astfel ca doamna m-a intrebat de ce am vrut sa-l inscriu la clasa de franceza si a sugerat sa-l inscriu la clasa de engleza, ca doar vorbesc engleza, ca la clasa ei sunt 24 elevi si la cea de engleza doar 15. Mi-a lasat senzatia ca vrea scape de el, ca i se pare prea greu.
L-am intrebat si pe Tudor de ce nu face temele din clasa. Zice ca sunt prea grele si oboseste si a parut mirat cand i-am spus ca sunt obligatorii :).
In schimb ii place sa descopere literele. Le cunoaste pe toate si chiar a inceput sa lege cuvintele (pana acum citea literele dar nu intelegea cuvantul citit).
La scris insa e dezastru. Scrie urat, tremurat, nu are rabdare, dupa fiecare semn comenteaza ca el de ce trebuie sa scrie etc.
Nu mai stiu ce sa zic? Oare il fortez prea mult obligandu-l sa faca fata clasei 1?

Delu Prichindelu'
Prichinduta

Mergi la inceput