Scoala sau gradinita?
Raspunsuri - Pagina 2
andacos spune:
Andreea,eu vorbesc din experientza si-tzi spun ca pe termen lung asta e decizia corecta!Sa-l dai la virsta asta la scoala,odata cu restul copiilor!
Asa cum spunea si Roxy(Roxy eu sper din suflet sa n-o fi luat personal cu "statul pe canapea"insa pina nu ai contact permanent cu vorbitorii nu vei reusi sa-tzi insuseti limba,tv-ul de exemplu este total contraindicat in invatzarea limbii de exemplu)clasa I nu e grea,copii sunt luatzi usor si lasatzi in ritmul lor!
Asa cum am spus Andrei a venit in Germania la inceputul clasei a IIa,unde s-au invaatzta literele scrise de mina,cu exemple de cuvinte!Itzi dai seama ca lui nu i-a venit foartre greu,desi si eu mi-am facut foarte mari griji!
Daca ai o colaborare buna cu invatzatoare,ai s avezi ca nu e chiar asa greu!
Noi efectiv nu am avut alternativa,a trebuit s aintre direct la scoala!
Daca totusi esti in dubiu,mergi si vorbeste cu directorul scolii si daca nu e ok dupa un anumit interval de timp,sa-l potzi retrage si da la gradinitza!
Andrei era periodic supus observatziilor directorului scolii,facea o ora pe saptamina germana ,ora pusa la dispozitzie de catre scoala...insa spre sfirsitul clasei a 2 a ,nici nu a mai facut acea ora pentru ca nu mai era nevoie!
Va fi mai dificil la inceput si pentru voi si pentru el,apoi intra rutina si cunostintzele lui de franceza,si nu ve-tzi mai avea probleme!Ba chiar te va corecta pe tinesi-tzi va spune cu ce accent vorbesti!
Dana
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Didididi spune:
Off topic: Andacos, de ce nu este indicat sa tv-ul in invatarea limbii? In RO totii profesorii recomanda cu caldura asta. Sau e vb de invatarea limbii de la nativi?
JuliaSM spune:
Didididi,probabil pentru ca privind la tv ramai cu privitul,in timp ce interactiunea cu un vorbitor nativ este o activitate care te solicita si ca vorbitor,nu doar ca ascultator.Stai printre oameni si asculti,stai,dar vine momentul si cand trebuie sa deschizi gura sa vorbesti,sa raspunzi la o intrebare simpla,sa iti spui o parere,sa ceri ceva,lucruri pe care,privind doar la tv,in timp mai lung le vei asimila.
In plus,chiar daca repeti de la tv ceea ce auzi,acesta nu te va corecta niciodata,apa curge la vale,in timp ce un conlocutor,mai ales daca ti-e persoana apropiata,se opreste sa te asculte,eventual sa te corecteze amical si competent,daca ii soliciti asta.
Nici eu nu sunt pentru invatatul unei limbi straine de la tv (era evident deja,nu? :)) ),mai degraba,singur fiind,iei o carte de gramatica in mana si un dictionar alaturi,ca mai apoi sa exersezi vocabularul intre vorbitori nativi.
saskia spune:
Andre ea si eu zic ca si Andacos, dar tu stii mai bine cum e in Belgia, ai mei aveau o olandeza minimala la 4 ani, ce-i drept, cand se incepe aici, si totusi nu au avut nici cea mai mica problema in a invata rapid si ajunge din urma ceilalti copii.
Depinde mult de tine, dar eu as zice ca se merita un pic tras tare acum. Mai tarziu la varste d-astea de 8, 9, 10 ani conteaza sa nu fii cel mai mare din grupa sau clasa ta.
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Didididi Off topic: Andacos, de ce nu este indicat sa tv-ul in invatarea limbii? In RO totii profesorii recomanda cu caldura asta. Sau e vb de invatarea limbii de la nativi? |
Profesoara cu care a facut Andrei pregatire in germania,ne-a spus ca tv-ul furnizeaza dialect,argoane/jargoane in niciun caz limba literara care o invatza copii la scoala!Dialectul oricum il invatza in viatza de zi cu zi,deci cel ce incearca sa invetze o limba straina ,sa nu includa tv-ul alaturi de dictzionare/cartzi1
Ma refer sau mai bine spus asa ni s-a spus noua la acel moment,de desenele animate pe care copii totusi le adora mai ales la asemenea virste!
Bineintzeles aici vorbim de copii de scoala,nu de persoane adulte care ar putea totusi cenzura emisiunile tv!
Julia,am sa-mi permit sa te contrazic,niciodata intr-o convorbire ,nu vei fi corectat!Chiar daca eu personal mi-am dorit si insistat,nimeni nu te corecteaza asa ca d emulte ori traiesti cu falsa impresia ca...gogomania spusae corecta,ba chiar o spui mindru si a doua oara!
Andreea,eu itzi urez multa bafta,indiferent de decizia luata!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
JuliaSM spune:
Andacos,macar daca nu esti corectat ( eu am prieteni care mi-o servesc elegant,n-ai grija...),cel putin auzi pe celalalt cum foloseste cuvintele,verbele respective si mai prinzi ceva,iti dai seama ca propozitia aia n-ai pus-o bine,ca era alt articol buclucas din seria lui der/die/das...si tot e mai bine decat stai numai la tv si sa nu interactionezi activ.
Didididi spune:
Eu as prefera profesor, ca el te si corecteaza, inveti gramatica, conversezi :).
Eu vad plusul la TV ca si auzi pronuntia, pe cand la o carte numai vezi. Ce-i drept mi s-a recomandat sa ma uit la stiri (germana sau engleza), pentru ca acolo in general se vb limba literara, nu jargoane si altele. Una peste alta contacul cu un vorbitor nativ e cea mai buna metoda de invatat.
andre_ea spune:
Multumesc tuturor pentru sfaturi. Pana la urma ne-am decis pentru scoala. O fi bine,o fi rau, vom vedea mai tarziu.
Cat priveste invatarea limbii, spun si eu ca Didididi, cel mai bine profesor. E buna interactiunea cu nativi care te corecteaza, dar uneori acestia nu sunt. Iar televizorul, eu zic ca e bun pentru inceput. Pe mine m-a ajutat mult la engleza si ii sunt recunoscatoare ca datorita lui ma descurc aici excelent.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
Delu Prichindelu'
Prichinduta
Speranta si incredere pentru David
michelle-usa spune:
anul trecut in Aprile cand am revenit in USA William nu stia de loc engleza (avea 6 ani si 4 luni) a prins o luna de gradi si o luna de summer school dupa care la mijlocul lui August a inceput clasa 1.
aici pt studentii care nu au limba engleza-limba materna in timpul orelor fac ore suplimentare de engleza dupa programul Rosetta Stone.
asa ca din trimestrul al 2-lea baiatul meu a inceput sa le dea lor lectii de spelluit, chiar unii erau frustrati cum William stie mai bine ca ei cum se scriu cuv.
a terminat printre primii 3 din clasa.
deci se poate si nu cred ca limba este un impediment in clasa 1, ca o va invata f. repede.
pe al meu l-a ajutat un pic si ca stia sa citeasca si sa scrie in lb romana pana la 6 ani.
dificulatea de a alege intre scoala si gradinita consta mai mult in capacitatea psihologica a copilului de a sta cuminte si sa asculte.
pentru unii e mai dificil de aceea se prefera inca un an de gradinita pentru a se mai maturiza.
michelle
bird70 spune:
Cred ca ai luat decizia corecta de a da copilul la scoala. Fiica-mea care a ajuns in Australia chiar inainte sa implineasca 7 ani fara sa faca scoala in Romania (nascuta la inceputul lui octombrie), dupa 3 luni intr-o clasa cu engleza au bagat-o direct in clasa a 3-a, pentru ca acolo era conform varstei. Nu a avut nici o problema.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper