Dor de Romania....
Raspunsuri - Pagina 46
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/delphin/delphin.jpg)
delphin spune:
Sistemul, gena, educatia...dar daca se continua, nu se va indrepta niciodata.
Mi-ar place sa cred ca sunt dr care iau din ce in ce mai rar si cei din alte functii publice renunta, de frica, de jena, de ceva...mi-ar place sincer!
Dar... XIO cand te vad cum afirmi in unele mesaje, cu cata seninatate zici ca se ia pt. ca salariul e mizer, pt. x, Y si alte 101 motive mi se face greatza!!!Si de aici si inversunarea..nu neaparat contra ta, contra a ceea ce reprezinti tu, fata tanara, sa zicem viitorul Romaniei. Pai cum sa crezi atunci ca Ro se va schimba in bine?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/delphin/delphin.jpg)
delphin spune:
Mcoca, am intalnit si eu aici, toti romanca, la scoala. Sa duca bomboane la secretara ca sa-i dea o fisha de prezenta completa. Individa lipsise la mai bine de un sfert din cursuri.
Si sotul meu la servici, cand e in contact cu romani, are astfel de surprize, dar i s-a dus vestea si nu mai vine nimeni acum. Le-a explicat clar ca nu face favoritisme, chiar de sunt romani intr-o tara straina.
Iar fazele cu dat scaunul in autobuz, tren,etc, eu o fac caci asa mi-e in sange. Bine, nu se intampla des, ca nu am acces la transportul in comun, insa oamenii sunt surprinsi. La fel si cand ajut o mamica sa coboare treptele cu carutul sau ma opresc la un copil ce plange caci s-a lovit si-i dau mamei arnica. Vad in ochii lor surprinderea...placut surprinsi!
Am patit la aeroport sa nu ma ajute nimeni si eram cu 2 copii si cu bagaje, tare mi-ar fi prins bine, dar...Eu ajut in aeroport mamici cu copii caci stiu ce bine mi-ar fi prins o mana de ajutor! Si mamicile sunt asa multumite!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Glicina/Glicina.jpg)
Glicina spune:
Mie mi-e dor de Romania. Merg acolo aproape in fiecare an si ma bucur sa vad:
- o capitala mai verde si mai curata decat acum cativa ani
- oameni frumosi, nu neaparat bogati, dar care se straduiesc sa se bucure de viata si de ceea ce au (stiu sigur ca multi dintre voi cunoasteti astfel de oameni)
- cate-o piesa de teatru pe limba mea si cu actori pe care-i stiu si indragesc de cand haul
- familie, prieteni dragi
- lista poate continua
Dar ma si intristeaza:
- incrancenarea unora si energia pe care prefera s-o consume din orgoliu, pana si pe forumuri, in detrimentul unor activitati mult mai utile
- lipsa de disciplina, tot a unora, mai ales interioara (si cu multiple consecinte la exterior)
- si aici poate continua lista, da' ce rost ar mai avea...?
Raman optimista insa si tot mai indraznesc sa sper ca, intr-o buna zi...
Sau nu? Ramane de vazut :)
@Xio, singura data cand un medic mi-a refuzat plicul a fost pt ca:
- am ajuns la acel medic cu recomandarea scrisa a uneia dintre profesoarele mele
- pacientul nu mai avea nicio sansa...
Aveam deja bagajele facute si biletul de avion in geanta...
Mi s-a mai intamplat sa vin in Ro si sa am nevoie de medic. De regula prefer cabinetele private, dar au fost situatii cand am fost obligata sa ajung si la spital (nu neaparat pt mine)
Dar da, din cand in cand, mi-e dor de Romania. Pt ca eu sunt o fiinta umana, dorul e omenesc. Si pot sa accept ca oamenii sunt extrem de diferiti si ca unora nu le e dor deloc, iar asta chiar nu-i face mai putin oameni.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui delphin Pai cum sa crezi atunci ca Ro se va schimba in bine? |
Din moment ce eu nu cer, nici direct si nici indirect, refuz cand mi se ofera, si nu doar o data, intrebarea ta ultima nu isi ar rostul.
Intr-o astfel de interactiune sunt 2 persoane, eu sunt educata sa nu cer, si sa refuz, ce-ar fi sa fie aducat si cel care da sa nu dea, sau macar sa nu insiste?
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
![](images/user_woman.png)
stockholm spune:
Du luat mita am luat si eu o data o ciocolata , sincer mai aveam vreo 4 lei in buzunar pana trebuia sa vna bursa de studiu (adica peste inca vreo 3 saptamani , eram in practica la o primarie si cineva m- a confunat cu vreo mamazela cu acte in regula . Eh am luat ciocolata am mancat -o constiincios si am decis ca nu e de trait asa .
O colega , facand practica la asistenta sociala , a venit acasa cu o sacosa de chiloti aia a fost marea ei mita data de o tiganca .
Poate nu poti refuza , sau nu poti refuza mereu dar sa delimitam clar :ori facem un job din chemare profesionala si atunci nu risti poponeatza nici pt o cuocolata nici pentru 4mii de euro , ori facem un job ca sa fie facut basca ca e si banos.
Mama mea cu toate ca are o pozitie de conducere intr un spital al unui orasel de provincie unde sunt vedeta :primarul , popa, doctorul , farmacistul si politistul nu a luatt nciiodata mita , spaga cum vreti sa-i spuneti.Si venea lumea inclusiv al noi acasa pt cate o problema , o opreste lumea pe strada sa spuna ce si cum crede etc , deci sanse sa ia ar fi destule basca diversele favoruri facute pt apropiatii familiei dar mereu a refuzat
Si a crescut un copil singura fiind divorata de peste 29 de ani deci iaca ca daca vrei si stii sa te impui se poate .
Ce mi se pare mie revoltator in postarile pe care le ma citit e ca un rezident care are clar probleme financiare arunca cu asa nonsalanta cu banii;burse de studiu cred ca au avut multi pe aici , noi cel putin cand le incasam ne uitam ca la comoara lui Tutankamon la ele ,si erau infinit mai mici decat in zilele noastre .
Mi se pare o lejeritate extraordinara in a arunca cu diverse sume , da e o suma mica un 200 de ron pe luna insa daca nu ii ai nici pe aia e mai bine ?Cat despre ce necesitati are un student sub nici o forma nu vad necesara o masina , un telefon de fite si altele da asta e doar opinia mea si atat .Masina , telefonul , toalele de firma ,aurul luat al kilogram , laptop ul de super mare ti le ieie cand ti le poti permite atunci cand acoperi nevoile de trai si ai un extra pe care e ok sa- l investesti .Cat despre cadouri sa fim seriosi ca daca nu vroia Xio o masina nu o primea just nu ?Cu cateva mii de euro se instala un contulet in banca din care se trage o dobanda rezonabila care sa mai acopere din nevoi
Din nefricire snobismul vinde f bine in Romania ,mai ales cand banutii nu vin din buzunarele tale
Eu zic ca majoritatea romanilor ar trebui sa aiba in primul rand respect pentru bani sa invete ca banul ala mult nu i se datoreaza doar pt ca e xsau y ci trebuie sa- l munceasca bine inainte .
XIO spune:
Stockholm, in inversunarea ta am impresia ca ma confunzi.
Telefon de fite? Nu o fi telefonul pt. tine o necesitate, ca pt. mine a fost si este in continuare.
De restul nu mai vorbesc, ca banuiesc eu ca nu faceai referire la mine.
Acum problema majora a ta este de ce am primit eu masina, nu? Stai linistita, am primit multe de la parinti si bunici, dar nu vad care e problema ta si cum de la sfarsitul unei discutii ai aparut ca sa imi explici mie ca puteam sa-mi fac un cont in banca si alte cele. Am mentionat de mai multe ori ca nu era vorba de mine, ca din fericire eu ma descurc, era vorba de un tanar rezident care NU are familie care sa il poata sustine si care din salariul lui nu se poate intretine singur.
stau si ma mir cand citesc ce scrii...
Nu stiu, poate sunt eu deplasata, dar in viata exista si confort psihic, daca muncesti ca sclavul nu il ai si nu iti face bine.
Ai facut asta la psihologie, sunt sigura.
**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro
stockholm spune:
Xio nu am nimic personal cu tine,scriu rraa pe forum pt ca nu pre a am timp de palavre din astea virtuale sincer de asta mi am expus gandurile cand am apucat si eu
Lucrurul care ma irita cel mai mult la natia noastra si ma va irita mereu este plansul de mila , sincer eu asa am fost educata sa nu mi plang de mila niciodata oricat de greu mi ar fi sau daca plang plang langa a propiati preieteni , familie , uneori anonim dar numai in situatii de criza nu asa ca un mod telenovelistic de a fii si de a da bine .
Cat depre ce acareturi ai tu stapaneste le sanatoasa nu as avea de ce sa am intereseze masian ta pe care tu singura ai expus o prin zona .
Cam asta e .Char nu are niemni nimic de impartit cu tine insa am obs mai demult ca nu suporti nici o discutie in contradictoriu
XIO spune:
Pai na, oi fi eu mai sensibila si nu-mi place ca cineva care nu ma cunoaste sa ma faca snoaba si sa imi organizeze mie chletuielile, ba chiar sa-mi spuna daca am sau nu bani.
Ce inseamna la tine plans de mila?
Si ce inseamna ca ne plangem prea mult?
Rasfoieste putin forumul, exclude "plangerile" si ramai cu 3 subiecte.
Nu e tipic romanesc, ca de-aia vezi in toata lumea greve si neplaceri exprimate pe internet, la TV, in ziare. Ca e fiecare liber sa spuna ce nu ii place.
Tipic mi se pare ca cei care nu sunt din aceeasi "oala", sa incerce sa le inchida gura celor care indraznesc sa se planga, spunandu-le ca au de fapt posibilitati.
ca exemplu putem vedea afirmatai unui politician dupa ce a fost nevoit sa traiasca o saptamana sau o zi asa cum traieste un om cu salariul minim/mediu.
la sfarsitul "aventurii" a spus ca nu e nici o problema si ca nu intelege de ce se plang oamenii.
Asta mi se pare tipic romanesc, daca tot generalizam ceva.
Edit: mie discutiile in contradictoriu imi plac la nebunie, dar nu atunci cand se ajunge la dat cu parerea despre potenta sexuala, veleitatile culinare sau alte lucruri totalmente necunoscute interlocutorului, doar presupuse.
**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro
stockholm spune:
Well Xio mie nu mi plac dicutiile in contradictoriu mi se pare useless si in finalul discutieie fiecare participant se intorce la realitatea lui / ei prea putini schimba ceva .
E bine ca te pasioneza palavra presupun ca in lipsa de altceva e interesnat sa discuti oricum ar fii bun , rau nu conteaza mai treci un opozant la listuta . Eu ma retrag aici am spus ce aveam de spus am adus si argumente si discutiile endless imi par fara nici un scop cu atat mai mult cu cat am alte lucruri mai importante de facut decat sa enumar ce masini posed , cati boi , vaci si altele .
Un mare om a spus ca intotdeuna trebuie sa vezi jumatatea plina a paharului ;cat despre sensibilitati toti le avem da nu toti stam cu ele in varf de bat.
Eu perosnal nu te percep sensibila te percep ca pe o tanara clasica produs al societati romanesti de azi , cu o existenta relativ comfy fara sa trebuiasca sa te zbati prea mult da care trebuie mangaiata constant pe crestet .
XIO spune:
Vezi tu? Diferenta dintre noi este ca eu nu te percep pe tine decat ca un participant la discutie, sunt constienta ca nu pot face afirmatii realistice despre persoana ta.
Tu in schimb mai putin si faci caracterizari de o pagina.
Inteleg de ce nu-ti plac discutiile in contradictoriu, ca ai pus eticheta si ai plecat. E ok si asa.
Ar fi char culmea sa fiu produsul societatii jamaicane, nu? Si tot tot acelasi produs esti, indiferent in ce colt de tara te afli.
sarind peste asta si revenind la discutie, normal este sa ai un salariu/o pensie destul de mare incat sa traiesti decent si sa nu te oblige statul sa-ti iei tzaspe slujbe pe langa cea principala, sau sa lucrezi la negru ca sa traiesti asa cum vrei.
Ca vorbim de oameni cu studii universitare, respectiv de oameni care au muncit toata viata lor.
Urmeaza sa-mi spui ca ti se pare normala pensia batranei de 50 de bani si ca vrea si aia sa o scarpine cineva pe spate.
**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro