Dor de Romania....
Raspunsuri - Pagina 34
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/delphin/delphin.jpg)
delphin spune:
Ca tot esti curioasa, XIO, am sa-ti spun ca nu e dr, dar e intr-un domeniu unde ar putea foarte bine lua plicuri pline, dar nu vrea! Ce face? cand a terminat facultatea a fost chemat ca si asistent universitar, apoi cand nu a reusit din prima la scoala la care vroia, din cauza de concurenta atroce, si materie putin diferita fata de facultatea de unde iesea, s-a dus benevol pe ici pe colo si lumea a apreciat bunul lui simt si seriozitatea si l-au angajat, apoi i-au lasat timp sa invete sa intre unde si-a dorit. Aniii de scoala, invata pt. el, facea proiecte pt. altii, mergea la seminarii de management si la fel, lumea a apreciat si il invitau la seminarii, il invitau sa vb si il plateau. asa a terminat si scoala cu bani de masina. Acum e stagiar(daca nu vrei rezident) in nov are examen de definitivat( de rezidentiatul daca vrei) si fiinca tinteste undeva sus, invata pe rupte in timp ce merge si la servici, face si seminarii.
Voila cineva care POATE SI VREA!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Mik
te crezi moderator sau Gheorghe Dracu ' ? SI chiar crezi ca ii pasa cuiva de like-u' si dislike-u' tau ? (eu ador discutiile in contradictoriu, da' ma deranjeaza "erijatii" in avocati neplatiti). |
Mesajul meu din care ai citat este valabil (cu atat mai mult!) si pentru tine.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kariguld/kariguld.jpg)
kariguld spune:
sa inteleg ca v-a trecut dorul? ma rog, celor carora le era dor.
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mik/Mik.jpg)
Mik spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui capcaunul
Mesajul meu din care ai citat este valabil (cu atat mai mult!) si pentru tine. |
chiar te crezi !
![](icon_smile_cool.gif)
![](images/user_woman.png)
en_kvinna spune:
In Suedia, exista niste semne care indica faptul ca acele scaune sa dau femeilor insarcinate, bolnavilor, batranilor, persoanelor cu handicap locomotr etc. Eu semne de-astea am vazut si in autobuzele importate second hand sau nu din alte tari.
Eu sunt extrem de revoltata pt chestia asta deoarece parintii mei sunt in situatia de a nu se putea deplasa la propiu. Tata are in sold 2 placute si 6 surburi cat niste piroane, si prin casa se foloseste de cadru, nu are echilibru. Mama, nu poate sta mult in picioare, nu poate merge mult, are o osteoporoza de toata minunatia. Anual imi mor unchi si matusi, uneori si cate 2-3 pe an, fiindca sunt bolnavi si batrani. Masina, tata nu o mai poate conduce, nici unul din copii nu mai sunt in tara, si nici nurori, gineri. Sunt singuri. Mama face cumparaturile si trebuie sa mearga in centrul orasului cu autobuzul. Merge dimineata devreme ca atunci cand e soare si canicula sa fie la umbra. Iarna adesea merge cu taxi de frica sa nu cada. Merge cam 1-2 ori pe saptamana. Deci, batrani si bolnavi (mama are hipertensiune, zilnic isi ia pilula, tata si cu pilula tot este hipertensiv) si sa intalnmeasca pers. tinere care sa zica ca merg cu autobuzul si la medic pt a socializa si ca de ei nu mai incap. Chestiile astea eu le iau personal. Stii si tata regreta ca nu mai merge in oras poate decateva ori pe an cu altcineva cu masina, dar sa stii ca in conditia lui cu un cadru se poate deplasa, numai ca trebuie ingaduinta de la sofer sa lase rampa autobusului (am intrebat cum se procedeaza) si ingaduinta de la ceilalti calatori sa-l lase sa stea jos. Dar nu se risca pe astfel de presupuneri. Sta in curte sau se uita la TV. Noroc ca pe starda lor sunt mai multi in varsta si mai socializeaza asa, pe o banca la poarta. Uite, un om condamnat de nepasarea societatii, pt ca, copiii, au ales sa plece, iar daca stateau si se lamentau erau acuzati.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/portocalia/portocalia.jpg)
portocalia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui balanta_tm Referitor la cedatul locului in mijloacele de transport in comun, am o amica ce spune: "de ce sa le cedez locul, au imbatranit la usa mea?" Nici eu nu vad de ce ar trebui sa ma ridic sa cedez locul unui persoane mai in varsta cu 25-35 de ani decat mine. Sa ma inghesui eu cu altii ca sa ce? Sa cedez locul cuiva? Da, as ceda INTOTDEAUNA locul unei femei insarcinate. Sau unui om bolnav, indiferent de varsta. Dar atat. |
lol, foarte tare! asa stiu si eu un nene care zice, referitor la cedatul locului gravidelor: " de ce sa le cedez locul, ce, le-am f_utut eu?". dar nu, nenea respectiv nu mi-e amic, ba chiar il consider troglodit. in fine, fiecare cu prietenii lui.
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kariguld sa inteleg ca v-a trecut dorul? ma rog, celor carora le era dor. ![]() |
As! Da de unde?
In strainatate oamenii-s amabili, politicosi. N-ai cu cine sa vorbesti ca la usa cortului. Tot pe-un forum romanesc pica ceva artag.
![](icon_smile_big.gif)
Ce era pe vremuri
Tu te legi de mine? Te legi de fabrici si uzine!
a devenit acum pentru unii
Tu te legi de fabrici si uzine? Deci te legi de mine!
Cum posteaza careva ca sunt niscaiva pensionari ce-au tras toata viata mata de coada, cum sar unii pana-n tavan cu mama, cu tata, cu bunicii. Desi NIMENI nu s-a atins de mama, de tata, de bunicii ultimilor. Si n-ar fi o problema ca sar pana-n tavan. Dar mai si-arunca de-acolo balegar in capul celor ce-au indraznit sa posteze o parere care nu le este pe plac.
capcaunul spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui Mik
chiar te crezi ! ![]() |
Reiterez mesajul meu citat. Poate totusi isi atinge scopul.
mariuta spune:
Citat: | ||||||||
citat din mesajul lui capcaunul
Reiterez mesajul meu citat. Poate totusi isi atinge scopul. |
pai conteaza sa-ti tii gura (ma rog, sa nu te exprimi), dar sa respecti niste pareri total idioate, nu te poate forta nimeni. De ce adica nu ar trebui respectati pensionarii din Calea Victoriei, ci parerile de pe DC?!
msl1 spune:
Pt ca se discuta despre bunavointa persoanelor in general( oferire locului in autobuz spre ex.) sa va spun cum e aici in tara occidentala: nu prea exista bunavointa...indiferent ca sint in virsta, femeia e insarcinata sau cu copil in brate; eu n-am vazut niciodata sa se ridice cineva sa ofere locul altcuiva pt absolut nimic; nu se acorda locul in fata la o coada de ex doar pt ca femeia e insarcinata sau cu copil in brate, nu exista o asemenea conceptie; fiecare sta si isi asteapta rindul indiferent ca are plod in brate, e insarcinata, batrina, sau cu o mina/picior in ghips; in general nu prea am vazut batrini sau persoane cu o problema evidenta de sanatate (mina /picior in ghips sau mai stiu eu ce)in autobuze/metrou, dar si cind am vazut persoane in virsta nimeni nu s-a ridicat sa ofere locul; si eu cind am fost gravida, am stat la cozi daca a fost necesar, nu mi-a dat nimeni locul infata, am calatorit in picioare in autobuz cind a fost cazul, nu mi-a dat nimeni locul si nu mi-a facut nimeni favor; asa este aici, nu exista favoritisme de nici un fel in privinta aceasta.
Ah si in general lumea nu sare sa te ajute, de ex cind eram cu caruciorul sa urc in autobuz, cu toate ca erau destui barbati in spatele meu nici unul nu a pus mina pe carucior ca ma ajute sa il ridic sus in autobuz, au preferat sa astepte 10 minute pina am mutat sus in autobuz tot calabalicul de plase,carucior,copil, etc...decit sa ma ajute, este doar un exemplu de cum este in general lumea aici unde traiesc eu.