Dor de Romania....
Raspunsuri - Pagina 28
J.D. spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui capcaunul Apropos, preturile la imobiliare au explodat in cea mai mare parte datorita acelorasi pensionari, care au cumparat pe NIMIC in anii '90 sute de mii de apartamente, cerand apoi preturi din ce in ce mai piperate pe ele. Textul clasic al proprietarului de apartament cumparat pe nimic: Vand apartamentul de 3 camere si cu banii de pe el imi iau unul de 2 camere plus o garsoniera pentru copil. Evident ca cele 2 camere si garsoniera visa sa le cumpere ieftin, dar apartamentul de 3 sa-l vanda la pret de lux (chit ca era plin de igrasie, fara nicio imbunatatire si cu datorii garla). |
Datul cu presupusul se pare ca a devenit un hobbyp pt unii. Bunica/mea are partment pe Calea Victoriei. Si nu il vinde. Pt c mi/l v lasa mie. Isi plateste toate darile la timp, ca si ceilalti pesionari din bloc. Singurii care au datorii la intretinere sunt tinerii cre umbla prin baruri si cluburi si cei cre stau cu chirie. Acum niste ani i s/au oferit 150.000 euro pt partament. Nu a cerut. Pur si simplu s/a trezit la usa cu cineva de la o agentie imobiliara cre i/a spus ca exista client si daca vrea sa vanda fac actele imediat. Deci nu ea a cerut. Mai usor cu presupunerile.
Finn Constantine 15.10.2009 si
9+
chris27 spune:
Nu-i nesimtire, e realism!Putin ne pasa noua ce face ea cu apartamentul sau ce fac alte persoane!...Problema apare cand din banii tuturor i se acorda ajutor la incalzire sprijinind-o sa ramana proprietar ,fara sa fim interebati daca vrem sa ajutam sau nu.
Este un exemplu,situatia particulara a cuiva nu ma priveste cata vreme nu ma afecteaza.
P.S Stau deja la periferie si zau ca nu-i degradant.Fac focul in soba si nu cer sa-mi deconteze cineva vreun lemn!Cred ca fiecare trebuie sa fie responsabil pentru persoana lui,iar statul trebuie sa te ajute doar dupa ce faci dovada ca ti-ai epuizat TOATE RESURSELE PROPRII si nu mai poti supravietui.Cred ca trebuie sa incetam sa ne ne ascundem in spatele celor care lucreaza cinstit si platesc dari.
Mami de Albert-Damian si de Alma-Daphne
Acestia suntem http://www.onetruemedia.com/my_shared?z=2d8e9adad03c7f51d38832&utm_source=otm&utm_medium=text_url
en_kvinna spune:
Mai chris27, toti batranii stau cu fundul in apartamente ultracentrale? Da' batranii astia dusi in spate de tineretul revolutionar, astia nu-si pierdu niste bani din salar ca tineretul actual sa fi putut fi educat fara o centima? Sa fi beneficiat de carti gratuite la scoala? Sa fi beneficiat de asigurare medicala gratuita? Ba unii chiar beneficiaza de studii universitare gratuite si de bursa fara sa datoreze nimic statului, adica bursa e un fel de premiu pt note. Da' batranii astia oare nu o lasa pe mama-ta cand a fost insarcinata cu tine sa aiba intaietate la scaun in autobuz, la medic , etc, si cand te avea pe tine in brate asa mic/a cum erai. Sau chiar pe tine in rol de mama, sau chiar pe un copil. Tu nu ai grija de un copil daca il vezi in inghesuiala din autobuz? Sunt eu singura care se uita dupa ei sa nu ii calc, lovesc, sau la frane sa nu ma balansez spre ei si sa-i lovesc? Ei bine si NOI vom fi batrani. Ce ar trebui sa faca batranii toti cu fundul in ultracentrale? Sa moara incet inchisi intre 4 pareti ca sa nu deranjeze cu nevoile lor de socializare, putine, care la mai au, pe tineret dom'le. Da' ei nu tot suflete sunt, oare ei nu ar vrea sa se plimbe? Ce sa faci ca de batrani si munciti ce sunt (multi chiar) nu mai pot sa umble cum puteau odata, dar nevoie e aceeasi. Cate empatie dom'le. Exact de aceeasi empatie sa te bucuri si tu cand vei fi batran/a.
P.S. Reclama cu ''21 de fluturi'' este foarte graitoare in acest sens.
P.S. de ceva pagini se tot vorbeste ca romanii nu stiu sa actioneze, n-au spirit inteprinzator etc, dar daca batranii de azi, maturii din 1990 au avut spiritul de a achizitiona imobile si investi in ele, acum sunt blamti ca de ce dracu au vrut ei mai mult decat pot duce? Pt ca situatia de atucni le-a spus ca pot duce. Acum dupa 20 ani si la pensiile lor amarate nu pot duce. Care era pretul incalzirii in 1990 si care e azi. Si daca imi spuneti ca ar fi trebuit sa prevada finalul, va intreb de ce geniile din tarile dezvoltate nu au prevazut criza financiara? Mai ales ca exista precedent.
J.D. spune:
Chris, normal ca este nsimtire cand vorbesti sa de niste oameni care la 14/16 ani erau pe front. In blocul in care locuieste bunica mea toti cei care au primit apartamentele in 1960 au fost veterani de razboi. Si ei au muncit o viata de om si au platit impozite si taxe.
Finn Constantine 15.10.2009 si
9+
chris27 spune:
Multumesc frumos pentru urare!Nu,nu am grija de nimeni in autobuz...pentru ca merg cu bicicleta.Imi consuma energia proprie.Deci e liber si locul meu,acela pentru care plateam oricum.Nu mai consum nimic,nici aerul din autobuze ,nici bugetul de la sanatate,nici fondurile de la medicamente.Platesc in continuare cota parte,dar nu ma ating de beneficii.Bun asa?Nu-i asa ca-s model?!?
Nu ma refeream la batranii induiosatori despre care scrii.Ma refeream la cei care au inselat sistemul declarandu-se inapti pt munca de la 40 de ani.Si acum au pensiile prea mici...Ai inteles acum?Ca nu stiu cum sa fiu mai clara...Ia exemplul bonelor,al menajerelor plecate dincolo in timp ce pensia le vine aici in Romania.De asta ma bucur ca seaca tatele vacii...Ca nu imi place traiul la comun.Nu mai vreau sa muncesc sa traiasca bine altii.Nu-i mai corect pe cont propriu?
Imi dai exemplu investitia lor in imobiliare.Foarte bine ca au facut-o,bravo lor!Dar atunci ce nevoie mai au de ajutoarele sociale care se strang si din cotizatiile tinerilor absolventi proaspat intrati in campul muncii ,care stau in chirie?Ori asta nu inseamna ca-i forteaza sa dea un procent din castigul lunar ca sa nu-si piarda altii statutul de proprietar?
Ii o vorba...INTINDE-TE CAT TI-E PLAPUMA!
Acestia suntem http://www.onetruemedia.com/my_shared?z=2d8e9adad03c7f51d38832&utm_source=otm&utm_medium=text_url
en_kvinna spune:
Acum 2 ani am auzit o conversatie intre 2-3 femei in varsta(ca pt mine nu sunt batrane). Conversatia era despre: tinerii de azi care pleaca inafara in nr exagerat de mare si care nu-si mai platesc taxele(de care copii fiind s-au folosit) la stat, de unde si nivelul de trai redus pt ei, oamenii in varsta, care vorba lui J.D. au tras in tara asta ca robii si unii chiar si pe front, si au platit dari la stat (de care s-au folosit si cei care azi pleaca scarbiti de tara) zeci de ani, femeile avand 3-5 luni concediu de maternitate!!!. Tata a muncit peste 40 ani zi de zi. 40 ani a plati dari la stat, la 16-17 ani nopti si zile ara cu tratorul pr Colectiv. La 12 ani mama deja muncea verile pt Colectiv. Ambii mei parinti au mult peste 60 de ani, dar nu i-am auzit o singura data sa zic, la cat am muncit noi si implicit la cati ani in sir am data la stat taxe, uite ce pensii aveam. Dar bine ca se plange tineretul care oricum tanar fiind a plati o nimica toata la stat comparativ cu parintii mei de ex., se plang ei de ajutoarele sociale de care pensionarii au nevoie.
en_kvinna spune:
Crish27, nu o da la intors. Tu ai generalizat clar: batranii propietari de apartamente la care eu adaug case. Dupa care, ai continuat cu batranii care vezi Doamne beneficiaza si ei de reducere sau gratuitate pe mijloacele de transport si te incurca pe tine, apoi ca-s ipohodrii. Da, sunt ipohodrii toti, da, suntem manipulati sa credem ca batran fiind te mai lasa organismul, nuuuuu, tu te insanatosesti pe masura ce imbatranesti doar ca au facut ei ce au facut si ne manipuleaza. Ca ei storc rezervele din sitemul sanitar (dar oare te-ai gandit cat de scumpe sutn medicamentele si ca majoritatea merg sa li se dea retete compensate? ca altfel nu si le permit?). DIn ce ai scris nu rezulta ca tu te referi la acei oameni care au inselat statul . Tu, te refereai la toti, accentuand ca ei sunt propietari si ca ar face bine sa se mute dracului si sa lase apartamentele cu pret modic tineretului frustrat.
chris27 spune:
...Pai,treaba lor daca pleaca.Poate vor sa incerce sa reuseasca in alta parte.E alegerea lor.Nu le inteleg pe-acele doamne ingrijorate.Nu mai suntem pe vremea comunismului ,legati de glie ori unii de ceilalti.Esti liber sa pleci daca nu iti mai convine.Bun asa...Mereu am pledat pentru responsabilitate.Nu-ti mai convine ?Foarte bine,esti liber sa schimbi ceva!
Inc-o vorba adevarata...CUM ITI ASTERNI,ASA DORMI!...
P.S Daca m-ai cunoaste ai stii ca nu mi-e rusine cu parerile mele,asa ca nu o dau la intors.Nu m-am incurcat in idei,sunt parerile mele si mi le sustin in continuare!Citeste cu atentie ,inca de la pagina trecuta!
andacos spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui chris27 Inc-o vorba adevarata...CUM ITI ASTERNI,ASA DORMI!... Mami de Albert-Damian si de Alma-Daphne Acestia suntem http://www.onetruemedia.com/my_shared?z=2d8e9adad03c7f51d38832&utm_source=otm&utm_medium=text_url |
Din pacate parintzii nostru dorm cuzm le-au asternut altzii!(vorbesc de cei iesitzi la poensie imediat dupa '89 si nu de pensionarii de un an -doi!)
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
chris27 spune:
Nici frustrata nu sunt ,ca am o casa asa mai la periferie cum imi permit!Vezi ca nu apar eu neaparat in exemple ci generatia mea,mai degraba.Si DA,ar face bine sa lase,nu dracului cum ai scris ci mai bine balta,toate imobilele,casele...a caror intretinere nu si-o pot permite,multumindu-se cu mai putin.Ar fi degradant?