Dor de Romania....
Raspunsuri - Pagina 23
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/A_Iulia/A_Iulia.jpg)
A_Iulia spune:
Pai...vinzi masinaaaa....
Oricum, mie mi se pare penibil ca unui medic in Romania i se reproseaza ca nu are atata decenta sa renunte la masina! Bine, la fel de penibil e si salariul pe care-l incaseaza!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_man.png)
Edip spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Msl1, stai ca acusi apare cineva sa spuna ca probabil erau romani :)))) Edip, si daca nu sunt indiscerta, de unde sa pui bani din salariu ca sa iti ajunga la pensie? ca acum cateva pagini ti-am exemplificat foarte clar ca nu se poate trai decent dintr-un salariu de medic rezident, da' mai sa pui bani la pastrarare. daca nu-mi ajung nici pt. lucrurile uzuale, cum sa ajunga sa strang ? daca strangi bani o faci ca sa mergi in vacanta, ca altfel stai acasa si bei sucuri la strand in cel mai bun caz, renuntan eventual la abonamentul de transport in comun cand esti in concediu. **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini www.adoptiipisici.ro |
mai Xio, tu nu intelegi ca nu intereseaza pe nimeni asta ci numai pe tine? Sunt f. multe meserii unde nu iti ajung banii dar nu te pune nimeni sa le faci... in momentul cand nu mai sunt multi sa faca acea meserie creste si pretul... Daca ar fi doar 100 de doctori in Ro tu crezi ca ar fi platiti la fel? Este cerere si oferta in genera ca totusi la doctori in Ro eu cred ca e altceva de fapt... Parerea mea, poate gresita, e ca tocmai doctorii in ro nu doresc altceva si le convine asa cum e.. .si nu ma refer la tine ca tu inca esti la stadiul de euforie cand totul e roz si ideal.
![](images/user_man.png)
Edip spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui caro
aaaa, asa se explica (atitudinea ta: dupa mine potopul!). Si tu ce faci altceva decat sa vorbesti ca sa te afli in treaba? Intrebarea mea cu "ce fac eu: pensie sau educatie" era retorica, nu asteptam raspuns de la tine, tocmai de la tine. Vederile noastre sociale si politice nu se armonizeaza ....dar incearca totusi sa pastrezi o doza de decenta ca nu ne-am jucat in nisip impreuna si nici nu-ti datorez nimic mai mult decat respectul formal al unui dialog civilizat (si am pretentia la acelasi tratament). Replici de genul: ciocul mic sau vorbesti sa te afli in treaba se preteaza foarte bine in piata Obor si nici acolo de fapt.... Mama mandra de Dan Andrei (24/03/1996) si Thomas Adrian (18/01/2004) http://community.webshots.com/user/lidia67 |
cred ca ai citit pe fereastra din stanga de te referi la mine cand zici de ciocul mic... mai citeste odata.
Vederile mele sunt exact ce se intampla acum in lume si nu au legatura cu dupa mine potopul si au legatura cu sa asteptam mai putin de la stat si sa mai punem si mana sa muncim.... sau crezi ca banii de gradinita subventionati in Quebec ii produce imprimanta..... Toate subventiile date de stat de fapt sunt taxe pe veniturile unora care muncesc daca nu stiai.
Si ca sa raspund aici si la alte mesaje.... au trecut peste 20 de ani de cand a cazut comunismul... din 90 pana acum se puteau face multe... stiu mai greu cu mentalitatea dar tot se plang unii pe aici ca nu avut ce face sau alternative... gresi, au fost ocazi in Ro ce nu gasesti in nici o tara din vest... aici deja exista totul pe cand in ro nu existau afaceri, nu exista ideea de proprietate dar e prea lunga teoria sa o discutam aici.
ma distreaza ca unii considera ca sistemul asta nou in care cica exista pensii private in Ro le ofera alternative.... O sa vi se para lux pensiile parintilor daca va bazati pe asta.
![](images/user_woman.png)
Bettercy spune:
Msl, nu mai tin minte ce salariu aveam cu exactitate in Ro...cred ca aveam in jur de 300 Euro, lucram la o firma ce organiza targuri si expozitii.M-am angajat spre sfarsitul primului an de facultate...cred ca eram in jur de 18 ani, nu?O colega de-a mea lucra pt firma asta si m-au angajat si pe mine cand s-au extins. Nu aveam super cheltuieli,nu eram maritata, nu aveam copii, stateam intr-o garsoniera, plateam chiria si mancarea din banii castigati de mine. Am gasit garsoniera printre prieteni, nu plateam pretul pietii. Mergeam cu metroul si autobuzul la serviciu. La munte ma duceam cu prietenii, 10 intr-o camera, gratis pe tren.
In SUA sunt independenta dar nu la salariul de 9$/ora. Mi-am rupt coatele pe bancile scolii aici, cum ar fi zic bunica-mea...am facut masterat in domeniul meu, am dat certificari peste certificari cu bordurile americane, nu sunt cu un milimetru mai jos decat un american de varsta mea si in domeniul in care lucrez. Am muncit de mi-au sarit ochii dar nu-mi pare rau pentru ca am vazut rezultate. In Romania am muncit degeaba. Asigurarea medicala/dentala/pentru ochi primesc de la lucru. Firma imi plateste asigurarile de pensie.
Am folosit asigurarea de sanatate destul de mult anul asta si am platit doar $100 de dolari pentru ca am folosit serviciul de urgenta intr-o seara. Imi imaginez ca este dificil pt cineva care nu beneficiaza de toate astea. Daca tu ai 9$/ora, imi pare rau. Sper sa te ajute sotul, ar fi intr-adevar imposibil sa fii independent cu banii astia.
![](images/user_woman.png)
msl1 spune:
Bettercry,
multumesc de raspuns!
da din pacate 9$/h am....am facut si eu scoala si certificari aici, e drept ca nu master, dar scoala americana in domeniu medical, pe linga scoala medicala din ro, si cu toate astea nu reusesc sa imi gasesc servici mai bine platit din pacate pt ca nu am experienta americana;de fapt sint fericita ca am gasit si jobul asta prost platit dupa 5 luni de cautari....da sotul ma ajuta in sensul ca nu ma da afara din casa am asigurare prin serviciul lui f buna unde nu platesc aproape nimic cind merg la dr si masina, in rest cred ca si el ar vrea sa fie "independent" de mine ma refer, cred ca si el asteapta ca eu sa fiu in stare sa traiesc singura din banii mei si s-o luam pe drumuri diferite...
deci situatia financiara proasta te face sa fi dependent si in alte parti nu numai ro, si aici sint destui tineri care stau cu parintii pina termina colegiu si se pun pe picioare, sau cei care aleg sa mearga la colegiu in alte parti se intorc acasa dupa ce termina si stau cu parintii o perioada, tocmai am o vecina care a procedat asa dupa 5 ani de colegiu in alt oras s-a intors la parinti. Nu inteleg de ce tot se discuta pe tema asta si despica firu in 4 cind se stie clar situatia din ro ca este imposibil pt multa lume sa fie independenti de parinti
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/A_Iulia/A_Iulia.jpg)
A_Iulia spune:
Pai stiu eu ce sens are sa discuti de pensie privata cand ai salariu asa mic? Ce poti strange din el?
Eu am facut contractele cu firma de asigurari cu vreo 8 ani in urma. Chiar ieri ma uitam ce am de plata (anual) si am constatat ca suma asigurata (deci cea pe care o primesti la sfarsit), desi reprezenta "ceva" pentru mine la momentul cand am incheiat contractul, acum nu reprezinta decat doua salarii ale mele lunare...si-mi amintesc ca am facut ceva eforturi sa platesc acu' 8 ani! N-am nici un gand s-o actualizez, consider banii aia oarecum pierduti.
Lucrul asta nu se intampla in afara, unde salariile sunt oarecum echilibrate si plafonul minim nu e chiar atat de mic. Dar in Romania poti castiga din salariu intre 100 EUR si 10.000 EUR, si cand spui ca ti-a crescut salariul de 5 ori in 2 ani suna SF, dar in realitate e un mizilic si foarte des intalnit in practica.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/delphin/delphin.jpg)
delphin spune:
XIO, fara suparare, si inteleg ca nu e usor, am si eu familie ramasa in Ro si stiu cum traiesc, dar tu fata draga, de cand erai in facultate tot tragi si zici ca nu e normal sa aveti salaii mici ca ai invatat atata, etc, etc.
Dar sincer, te plangi ca e salariul mic ca nu-ti ajunge de haine, de distractii, nu zic de tine perso, de tineri in general...Sunt oameni care atunci cand nu sunt multumiti de ce castiga, si vor mai mult, isi iau un alt job pe langa.
Tu spui ca faci aceasta meserie din pasiune, dar distractia si vacantele trebuie sa fie prezente. De ce nu pleci in misiune umanitara, esti tanara, poti face o multime de alte lucruri pe lumea asta de cat sa te plangi ca e salariul miserabil.
Da nu esti oripilata de confrerii tai care lasa oameni sa moara pt. ca nu cotizeaza, sau muuulte altele.
Stiu ca e greu in Ro, sunt oameni care ar avea nevoie de cunostintele tale, dar nope, tu stai pe net. Daca as avea varsta ta si cunostintele tale, as face altceva, zau asa!
Cati dintre tine si colegii tai ati plecat intr-un sat de munte, uitat de lume, in Ro, in vacanta, cu medicamente luate de la sponzori si ati dat consultatii gratuite la oamenii batrani care nu se pot deplasa? cati?
Ma opresc aici!!!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Edip, nu discut doar despre medici ci despre 90% din meseriile din tara, nu ai cum sa stangi bani si gata.
Nu inteleg care e faza cu medicii. E cerere pt. ca e nevoie de medici, cat de putini ar trebui sa fie? Ca sunt sate unde medicul vine o data pe saptamana.
Colegii mei au facut o actiune voluntara de a merge prin sate care nu au medic in mod constant si de a le oferi conulturi gratuite.
Stii cate hipertensiuni de 220 au fot gasite? cate pers. cu diabet?
Du-te si spune-le pers. care si-au pierdut mama si tata de cancer pt. ca nu a fost medic sa le depisteze, ca sunt prea multi medici in Ro.
Ajungem iarasi la proasta organizare a sistemului sanitar.
Problema nu este ca sunt multi medici, problema este ca nu exista bani in tara. In toata tara.
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nadaflorilor/nadaflorilor.jpg)
nadaflorilor spune:
citat din mesajul lui Edip cred ca ai citit pe fereastra din stanga de te referi la mine cand zici de ciocul mic... mai citeste odata. Vederile mele sunt exact ce se intampla acum in lume si nu au legatura cu dupa mine potopul si au legatura cu sa asteptam mai putin de la stat si sa mai punem si mana sa muncim.... |
nu stiu de unde ai dedus ca in romania nu munceste nimeni, eu in 40 de ani nu am vazut doar pomanagii cu mana intinsa la stat, e normal ca dupa o viata de munca si platit contributii sa te astepti sa nu fii trimis sa-ti pui streangu' de gat pe motiv ca "asta meriti" din punctul de vedere al "nu stiu cui"
sau crezi ca banii de gradinita subventionati in Quebec ii produce imprimanta..... Toate subventiile date de stat de fapt sunt taxe pe veniturile unora care muncesc daca nu stiai. |
nici in romania nu se produc la imprimanta, si culmea subventiile sunt provenite tot din taxele pe veniturile celor care muncesc... pana aici se pare totusi ca sistemele se aseamana...nu-i asa?!
Si ca sa raspund aici si la alte mesaje.... au trecut peste 20 de ani de cand a cazut comunismul... din 90 pana acum se puteau face multe... |
foarte generala exprimarea nici nu as indrazni emit vreo opinie e teama sa nu mi se aplice vreo eticheta
stiu mai greu cu mentalitatea dar tot se plang unii pe aici ca nu avut ce face sau alternative... gresi, au fost ocazi in Ro ce nu gasesti in nici o tara din vest... |
"cum ar fi:" ?!... la fel exprimare generala, eu una habar nu am la ce te referi..
aici deja exista totul pe cand in ro nu existau afaceri, |
asa e, am ratat sansa de a fi o tara de afaceristi, apropos prin tarile ale pe unde traiesti tu toti fac afaceri?! oameni la "munca de jos" nu exista?..decat afaceristi si asistati sociali..'misto' societate
nu exista ideea de proprietate dar e prea lunga teoria sa o discutam aici. |
asa o fi, dar trebuie sa recunosc ca tot nu stiu la ce te referi... parerea mea ..formata ochiometric este ca romanul obisnuit are si a avut un simt al proprietatii mult mai dezvoltat decat occidentalul european (ca la americani nu stiu cum e)...in romania exista mai multi proprietari decat chiriasi si cand spun asta ma refer la cetatenii de varsta a treia (cel putin) ... Am fost saptamana trecuta la conferinta anuala a consiliului local, majoritatea celor care luau "cuvantul" din public erau trecuti de 70de ani si toti se recomandau cu...sunt XY si sunt chirias al municipalitatii de 30 ani, sau 25 ani, etc. (ca sa evit discutiile inutile , nu e vorba de un oras din romania). In romania majoritatea celor cu varste peste 50ani au casele, apartamentele lor personale, si ca sa evitam iar discutiile inutile, chiar si cei care le-au cumparat dupa 90 de la "stat" si le-au meritat in mare lor majoritate, pentru ca atunci cand li s-au demolat casele in vestitele planuri de sistematizare nu i-a despagubit nimeni pentru toate bunurile imobile, au primit in urma proceselor cu statul cel mult niste sume modice pentru constructii insa nimic pentru terenuri...si astea le apartineau cu acte doveditoare.
ma distreaza ca unii considera ca sistemul asta nou in care cica exista pensii private in Ro le ofera alternative.... O sa vi se para lux pensiile parintilor daca va bazati pe asta.[/quote] nu am vazut pe nimeni pe aici (pe forum) sa sara intr-un picior de incantare cand e vorba de pilonii lu' peste si nici de asigurarile private, ti s-a dat un raspuns la indemnul oferit romanilor de a economisi, a pune bani deoparte precum capitalistii .... ar fi normal ca si in romania sa functioneze sistemul asta daca in tarile unde traiesti tu functioneaza ca doar de acolo sunt inspirate din pacate chiar daca au trecut 21 de ani de la rev. acesti piloni sunt nou introdusi au vechime de cativa ani, ca a durat 20 de ani pana s-a creat cadrul legal, rezultatele implementarii se vor vedea peste alti cca 20 de ani, din fericire pentru noi indiferent de rezultate unii dintre noi nu vor mai fi pe aici sa se traga de par pe forumuri discutand off topic Nina, ![]() ![]() ![]() ![]()
|