Dor de Romania....

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariuta
Eu chiar nu inteleg cum traiul intr-o tara civilizata, cu oameni relaxati, etc. etc. lasa loc in sufletul unui om la ura, si inca la ura pentru o tara intreaga, pentru tara natala?
Pai traiesti in tara aia civilizata doar ca sa te bucuri de ce iti ofera, dar pe dinauntru esti acelasi frustrat? de ce nu poti privi catre ceilalti cu aceeasi bunavointa pe care o citesti in ochii aproapelui? ti se pare ca meriti mai mult decat monstrii din tara de bastina?

Iti explic ce am simtit eu, nu e neaparat ce simt altii. Dupa prima perioada de acomodare care este intotdeauna foarte grea, incepi sa te asezi in societate. Si incepi sa vezi cu ce respect esti tratat, cu ce corectitudine, ce grija au oamenii fata de ceilalti, fata de natura, etc. Si incepi sa te intrebi: eu de ce a trebuit sa sufar atat in Romania? Eu de ce a trebuit sa nasc de 2 ori acolo si aceste experiente sa fie atat de negative cand femeile de aici au niste experiente extraordinare? Eu de ce a trebuit sa fiu tratata ca un rahat pentru ca nu dadeam bani la profi in facultate? Sau unul care a tipat in examen la mine ca daca vreau sa fac copii sa stau acasa desi am stiut materia foarte bine? Sau de ce nu am putut eu iesi pe strada fara sa urle cineva obscenitati la adresa mea sau sa incerce sa ma atinga? De ce cand eu cu 8 din 9 simptome de depresie majora ma duc la doctor imi spune: daa ce credeai tu ca se cresc copiii usor??? si m-a trimis acasa sa sufar ANI de zile de depresie.

Da, am urat Romania pentru ca am simtit ca mi-a furat ani din viata, experiente care ar fi trebuit sa fie minunate si au fost de cosmar. M-a frustrat si am fost suparata pentru viata pe care as fi putut sa o am daca nu aveam ghinionul sa ma nasc acolo. In timp sentimentul s-a atenuat, m-am resemnat cu faptul ca nu voi putea schimba trecutul si mi-am zis ca nu voi lasa sentimentele negative sa ma urmareasca si in prezent.

Atunci cand traiam in Romania eram prea ocupata cu stresul zilnic cu alergatul dupa mancare, cu incercarea de-a face rost de bani pentru urmatoarea factura, etc. Am ramas cu o gramada de probleme netratate, cu traume cu care nu am avut timp sau energie sa am de-a face. In momentul in care m-am relaxat, cand nu a mai existat alergatura asta pentru ziua de maine, cand am avut o siguranta, etc, in mod ciudat, in loc sa ma simt mai bine au iesit la suprafata toate problemele si traumele reprimate atata timp. Si a trebuit sa stau sa le disec si sa trec prin ele ca sa pot acum sa spun ca ma bucur de fiecare zi.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Draga mea Bird, imi pare rau ca a trebuit sa treci prin atitea in Ro. Insa in al doilea rind tin sa aspecte din viata ta in Romania pot traumatiza pe cineva si in SUa. Zic in SUA pt ca stiu ca la voi se traieste mai bine fara job decit la noi - am si eu rude in aussieland :)

Uite eu am niste amici buni in sua, romani, care au ramas de 2 ori fara job si vreau sa spun ca n-au mai fost atit de destinsi si au avut atit de acut grija zilei de miine cum nici nu-ti imaginezi. In Ro te mai imprumuti la un prieten, te mai ajuta parintii, fratii etc dar aici daca nu platesti mortgage-ul ramii fara casa si nici nu ai pe nimeni. A nu se intelege ca spun ca in Ro e mai bine! Nu, nu e. vreau sa clarific aceste aspecte care ar putea parea celor din Ro idilce. Nu, nu sint. Familia asta prietena, ca sa isi poata plati facturile au facut asa: ea a inceput sa faca curat in casele altora si sa faca si croitorie (tivuri fermoare, chestii din astea) in timpul liber pe linga full time job incit ajunsese sa fie foarte, foarte obosita. Aici esti tratat civilizat si ti se vorbeste frumos; in realitate nu-i pasa nimanui de tine. Nu mai ai job, nu poti sa platesti, adio! Ai venit mic, nu poti sa iti iesi asigurare medicala? Adio. Un nenea de la tea party doar a facut vilva cind i s-a pus intrebarea inc azul unui interviu : "daca un tinar de 31 ani fara asigurare intra in coma trebuie lasat sa moara?" Si el a spus "da".
Mie nu mi se pare normal. Cind ma voi muta din SUA lucrurile astea n-o sa-mi lipseasca cu siguranta.
Insa asa cum am spus subliniez din nou. A nu se interpreta ca pldez cauza "in romania e mai bine" pentru ca nu e. vreau sa spun ca nici aici nu e totul perfect. N-am nici o ura fata de nci o tara. Citind ce ai scris ma gindesc "Doamne cita ura tb sa aiba africanii atunci pentru locul in care s-au nascut." Intodeauna se poate si mai rau, sa stii. Am ajuns la concluzia ca tita vreme cit un om e multumit sufleteste cu viata lui, nu conteaza ca e in Ro sau in SUA sau in patagonia. Doar exista oameni fericiti si impliniti si in Ro si nu ma refer la vedete sau politicieni, ci oameni obisnuiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voljena spune:

mie mi-e dor de oameni: familie si prieteni, traitori in romania si pe aiurea...

mi-e dor de anumite locuri frumoase vazute in romania dar si de multe altele din scandinavia, israel, america, maldive, etc...

mi-e dor de anii de liceu si facultate pe care desi i-am trait in romania comunista io zic ca am reusit sa ni-i facem noi foarte frumosi...

ura... nu am energie de aruncat pe acest sentiment...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:
citat din mesajul lui Edip

Citat:

In facultate daca inveti bine si ai bursa primesti fantastica suma de 200 de lei (bursa de la medicina, ca vorbim tot de un tanar din domeniu).

In facultate in NA, platesti de te ustura buzunarul asa ca fabuloasa ta bursa e un mare bonus. Si ca vorbim de medicina, banuiesc ca stii "scorurile" ca sa faci medicina pe aici pe cand tu ai facut scoala pe banul contribuabilului roman asa ca nu iti mai plange de mila ca ce bursa mica ai avut sau ce salariu mic ai.

De cand cu criza, sunt foarte multi absolventi de facultati in USA sau Canada care de abia castiga un ban sa manance asa ca nu e o conditie sa fii absolvent ca sa ai si un job decent.

In aceeasi Canada primesti credite peste credite ca sa iti faci facultatea si salarii cu 5 zerorui cand esti medic.
hai te rog sa nu comparam, ca-mi vine sa rad.
Vad ca multi oameni isi merita soarta din tara, ca au politica asta a pelmei lipite de fund: de ce ne plangem ca salariul e de rahat?
ca stiam la ce sa ne asteptam, stiam cum sunt salariile, stiam cum e in Romania, in plus altii platesc in alte tari si sa fim freicite femeile care muncesc in Romania, ca in alte tari sunt sclave.
Asa ca ciocul mic si joc de glezne.

later edit: La UMFT spre exemplu sunt locuri gratuite si locuri cu taxa. daca nu ai luat nota destul de mare poti face facultatea la "cu taxa". De asemenea cei care sunt la "fara taxa" dar au medii mici, intra automat la "cu taxa".
Deci nu e chiar gratuita facultatea.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

cicoul mic si joc de glezne sa ii zici altcuiva...

Da, iau salarii cu 5 zerouri doctorii dar nu ajung toti doctori ca in Ro... Cati au fost pe loc cand ai dat tu la medicina? Sa comparam cu ce concurenta era prin 80 si ceva? In plus parca se vorbea pe aici ca nici macar la concurenta aia nu ai fost in stare sa iei din prima... asa ca las-o mai moale cu medicina asta a ta ca nu e subiect pe forumul asta la care sa nu amintesti de ea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Edip draga, ciocu mic era rezumatul intregului tau mesaj si atitudinea basesciana de care am vorbit cateva randuri mai sus, nu iti era adresata tie.
daca era pt. tine, stai linistit ca iti spuneam.

Nu vad legatura cu concurenta din anii 80, cu cati sunt acum si cati erau pe un loc sau cu cati ies medici in state sau Dubai.
Inteleg ca doreai sa jignesti dar din pacate nu ai reusit. Ca sa nu mai spun ca afirmatia ta are la baza o logica de clasa a 3-a :))

Deci, ne plangem de burse si de salarii si de pensii pt. ca sunt de rahat.
Te-as ruga sa le spui batranilor cu pensia de 300 de lei pe luna sa nu se mai planga atata, ca au sapat campuri, nu au proiectat cladiri.
ca vad ca in mintea ta, asta e rezolvarea, nicidecum sa punem Doamne fereste mana sa facem ceva.
daca putem sa jignim si sa ne punem palma peste fund, e bine.

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:

Edip draga, ciocu mic era rezumatul intregului tau mesaj si atitudinea basesciana de care am vorbit cateva randuri mai sus, nu iti era adresata tie.
daca era pt. tine, stai linistit ca iti spuneam.

Nu vad legatura cu concurenta din anii 80, cu cati sunt acum si cati erau pe un loc sau cu cati ies medici in state sau Dubai.
Inteleg ca doreai sa jignesti dar din pacate nu ai reusit. Ca sa nu mai spun ca afirmatia ta are la baza o logica de clasa a 3-a :))

Deci, ne plangem de burse si de salarii si de pensii pt. ca sunt de rahat.
Te-as ruga sa le spui batranilor cu pensia de 300 de lei pe luna sa nu se mai planga atata, ca au sapat campuri, nu au proiectat cladiri.
ca vad ca in mintea ta, asta e rezolvarea, nicidecum sa punem Doamne fereste mana sa facem ceva.
daca putem sa jignim si sa ne punem palma peste fund, e bine.

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Draguta, in USA sau Canada cei care ajung doctori nu au nici o greseala pe parcurs... ca nu ai intrat din prima in Ro mai ales in situatia in care nu mai e concurenta din anii 80 mie imi spune ca fost o greseala care imi demonstreaza ca nu ai fi facut parte din clubul din NA ca sa te compari cu doctorii cu nu stiu cate zerouri la coada... Ca o accepti sau nu e treaba ta...

Si cu ce e de vina statul ca tu XIO nu inventezi nu stiu ce medicament sa tratezi nu stiu ce cancer ca sa faci o super firma si sa platesti miliarde de euro impozite din care sa se mareasca pensiile? Nu ma impresioneaza chestiile astea cu nivelul pensiilor petru ca intotdeauna am considerat ca fiecare trebuie sa aibe grija de pielea lui si nu sa astepte ca statul face ceva pentru el... indiferent ca vorbim de Ro, Ca sau US. Daca astia pe aici ar astepta pensia de la stat ar cam muri de foame... un doctor dupa 40 de ani de lucrat aici ia pensie vreo $1000 pe luna de la stat... in rest e treaba lui ce a facut cu banii de-a lungul vietii si cum a avut grija sa isi asigure batranetea.

Mergi la inceput

Si in Australia trebuie sa fi impecabil ca sa poti intra la medicina. Nu poti fi de 9, trebuie sa ai 10 pe linie, asta fiind notele de la liceu plus examenele, plus examenul de aptitudine. Din aia cu 10 se aleg viitorii studenti. Eu nu am gasit o facultate in Australia care sa ia la medicina studenti care nu sunt impecabili.

In Romania jumatate din clasa mea de liceu a facut medicina, si majoritatea nu erau nici pe departe de calitatea celor de aici.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Monabella,
stiu cum e in USA, asta a fost motivul penntru care am preferat sa asteptam mai mult si sa dam examene, sa cheltuim mai multi bani ca sa plecam in Australia. Dar chiar si acolo daca esti muncitor si corect lumea te apreciaza nu iti da in cap si reusesti sa-ti faci o viata frumoasa. Eu nu am avut niciodata pretentii foarte mari. Am vrut o viata linistita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Scuza-ma, abia acum am citit cu atentie
Unde anume se vorbeste pe forum (wow!!!!!!!!!!) ca eu nu am luat din prima?????
Am citit repede si am inteles ca te iei de mine ca nu am intrat prima la facultate, si aia mi se parea o ineptie :)))
Din pacate pt. actiunea asta a ta pe care o desfasori cu patima, am intrat din prima.
Prin urmare, judecand dupa mesajele tale, acum am voie sa ma revolt. :))))

Statul nu este de vina ca eu, XIo sau Popescu din Urlati am salariu de kkt.
Statul roman este vinovat ca are un sistem sanitar de toata jena si ca nu reuseste sa il organizeze cumva.
Statul roman e vinovat ca justitia noastra e subtire rau.
Statul roman e vinovat de faptul ca turismul in tara noastra este jalnic, desi ar putea sa fie de top.
Statul roman este vinovat ca oamenii nu au bani sa-si cumpere medicamentele.
Statul roman este vinovat ca platesc oamenii la asigurari si cand ajung si ei sa aiba nevoie trebuie sa-si cumpere singuri medicamentele si nu numai.
Sa continui?

Desi vad ca ti-e greu, incearca sa te detasezi de mine si sa discuti strict despre situatia din tara.
Si sa-ti pui la punct logica folosita, ca sunt oameni care nu au facut facultate si acum au imperii, oameni care au terminat primii o facultate si acum nu fac nimic, si oameni care au intrat printre primii si au terminat printre ultimii.
Asa, ca un sfat: cand cauti un medic, arhitect, inginer, bucatar, nu il cauta pe ala care a terminat primul sau ultimul sau care a avut bursa, cauta-l pe ala care bun in prezent si stie ce face.
;)

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Putin off topic dar nu am putut sa tac(deh,meteahna grea)
Edip,mi se pare urat felul in care o ataci pe Xio.Nu cred ca este problema ta daca ea a intrat la facultate din prima sau din a noua oara...si nici frumos sa acuzi pe cineva din ce "se vorbeste" pe forum (desi eu nu am citit nicaieri asa ceva)Asta inseamna ca un om care a incercat de doua ori,de trei ori ...e prost?
Daca au insistat si au invatat pina au fost la nivelul de a intra,chiar daca nu a fost din prima,bravo lor!Cred si sper ca oamenii care au muncit din greu sa ajunga acolo unde sunt,vor munci in continuare sa pastreze ceea ce au castigat cu greu.

Dar nu conteaza ce cred eu,conteaza ca pe "susoteli" rautacioase nu ar trebui sa punem pret,iar un domn nu face asa ceva.

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput