Dor de Romania....
Raspunsuri - Pagina 15
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kariguld/kariguld.jpg)
kariguld spune:
ce faceti? iara ati luat-o la judecat/despicat pe Xio?
si ca sa raspund la subiect, mie nu mi-e dor de Romania. mi-e dor de sot si copii daca plec de acasa cateva zile. mi-e dor de casa unde locuiesc acuma, mi-e dor de confortul si caldura familiei mele. mi-e dor de ochii albastrii ai ficei mele, de nebuniile si trasnaile baiatului. nu m-am legat sentimental niciodata de anumite locuri, chiar daca exista destule care imi plac.
zilele trecute a trebuit sa poposesc la spital ptr o noapte intre doua zboruri, ne intorceam acasa din vacanta. peste noapte am ramas la spital si a doua zi trebuia sa zbor mai departe acasa, dar ma ingrozea gandul ca trebuie sa fiu din nou in avion. m-am gandit insa ca merg acasa la familia mea, acasa la copii mei si asta mi-a dat curaj sa ma urc in avion.
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/LauraNicole/LauraNicole.jpg)
LauraNicole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monabella LauraNicole te-as intreba la modul f. serios - si nu nuami pe tine, ci pe toti cei carora le place unde sint si nu le e dor de nimic - ce iti/va place tie/voua in Anglia/tarile voastre de adoptie (exceptind faptul ca acolo ai/aveti familia). |
Mona, ce imi place mie aici? Pai sa incepem cu faptul ca aici nu urla nimeni pe strada "Grasooooo, ce te-as f....! ", " Obezooo, nu te uiti cum arati?", " Da ce te aprinzi asa ca iti cer bani?" sa continuu cu vizita la spital cu diverse ocazii cand astepti cu copilul 2 ore la urgenta(stiu, si in UK si alte tari astepti si mai mult la urgente dar ideea e alta) si iese asistenta sictirita toata ca o deranjezi de la barfa cu soacra cumnatei sora-si fratelui X " Da ce vrei draga, ce te agiti? Are febra? Si ce daca, si ce sa-i fac eu?" in timp ce aici am fost tratata omeneste, spitalizata pentru o operatie care mie personal mi-a salvat viata, prin asigurarea medicala obligatorie, respectata si ingrijita asa cum in Romania NU AM FOST NICIODATA si asta fara spaga obligatorie de peste tot.
Mergi in diverse magazine si esti tratata de parca vanzatoarea detine absolutul suprem iar tu esti un gunoi in schimb ce aici imi face placere sa merg sa fac cumparaturi, chiar sa-mi cumpar haine ceea ce in Romania uram.
Ce imi place aici? Ca aici nu m-a intrebat nimeni cand a fost Stuart plecat daca nu vreau sa am una mica ca oricum sotul nu e acasa si nu afla asa cum am fost intrebata in Ro ca daca nu a venit cu mine inseamna ca sunt probleme in Paradis si....nu mai intru in detalii.
De fapt, sincera sa fiu, imi place aici pentru ca ma simt linistita, ma simt acasa si ma simt in siguranta.
Saskia, nu inteleg ce ti s-a parut superior in faptul ca MIE NU MI-E DOR DE ROMANIA SI NU O IUBESC. Ar fi trebuit sa bocesc zilnic de dorul unei tari pe care am urat-o si o urasc din tot sufletul? Sa bocesc de dorul unei tari care a facut tot posibilul sa-mi ingradeasca posibilitatile spirituale si nu numai? Nu te oblig sa fii de acord cu mine si ma doare in 14 de opinia ta dar nici tu nu ma poti obliga sa iubesc o tara doar pentru ca m-am nascut si crescut in ea.
Nu am incercat sa-ti demonstrez TIE nimic. Am incercat doar sa demonstrez de ce ma lasa rece patriotismul asta de 2 bani atunci cand NU IL SIMT.
Nici aici nu m-a asteptat nimeni cu covor rosu asternut la aeroport, am avut si am inca probleme cu documente, job-uri, scoala etc si le-am luat ca atare. Sincera sa fiu, problemele pe care le am aici sunt minore fata de jegul birocratic din Romania care mi-a omorat un copil din prea multa lejeritate.
Si nu, nu fac parte din genul acela de romani carora le pute sa vorbeasca in romaneste pentru ca altfel nu as fi membru al acestui forum, nu m-as duce la intalniri ale romanilor in U.K., nu as incerca sa ajut romani din Romania, nu as tine legatura in romaneste cu rude si prieteni romani. Pur si simplu nu iubesc Romania. IUbesc anumite locuri din Romania, anumiti oameni, anumite mancaruri, anumite chestii dar nu iubesc Romania. Ta na naaaahhhhh!!!!
----------------------------------------------
mama de Alexa,minune vie, 23mai1997 si Sandra ingeras 4septembrie2004/august2007
O palma sau urlat la copil nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC ! NU EXISTA MOTIVATIE SI NICI SCUZA!
PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT PE CEI CARE AU ATATA NEVOIE AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/portocalia/portocalia.jpg)
portocalia spune:
citat din mesajul lui cleo78 Tu te craponezi in ideea ca tu castigi prea putin. Eu vad altfel: ca nu organizezi bine banii. daca iti ie asa de greu in spital, poti accesa sistemul privat, sau strainatatea. |
deci hai sa fim seriosi! cu mai putin de 200 de euro pe luna nu poti trai nicaieri intr-un oras in europa. nici daca te hranesti cu aer si te imbraci cu nori, n-ai nevoie de caldura si de curent electric.
salariile medicilor sunt o rusine in romania si sincer, la cat ii plateste statul, e o minune ca mai exista pacienti care ies vii din spital. economic vorbind, n-ar trebui sa se intample.
portocalia spune:
Mona, ce imi place mie aici? Pai sa incepem cu faptul ca aici nu urla nimeni pe strada "Grasooooo, ce te-as f....! ", " Obezooo, nu te uiti cum arati?", " Da ce te aprinzi asa ca iti cer bani?" sa continuu cu vizita la spital cu diverse ocazii cand astepti cu copilul 2 ore la urgenta(stiu, si in UK si alte tari astepti si mai mult la urgente dar ideea e alta) si iese asistenta sictirita toata ca o deranjezi de la barfa cu soacra cumnatei sora-si fratelui X " Da ce vrei draga, ce te agiti? Are febra? Si ce daca, si ce sa-i fac eu?" in timp ce aici am fost tratata omeneste, spitalizata pentru o operatie care mie personal mi-a salvat viata, prin asigurarea medicala obligatorie, respectata si ingrijita asa cum in Romania NU AM FOST NICIODATA si asta fara spaga obligatorie de peste tot. Mergi in diverse magazine si esti tratata de parca vanzatoarea detine absolutul suprem iar tu esti un gunoi in schimb ce aici imi face placere sa merg sa fac cumparaturi, chiar sa-mi cumpar haine ceea ce in Romania uram. Ce imi place aici? Ca aici nu m-a intrebat nimeni cand a fost Stuart plecat daca nu vreau sa am una mica ca oricum sotul nu e acasa si nu afla asa cum am fost intrebata in Ro ca daca nu a venit cu mine inseamna ca sunt probleme in Paradis si....nu mai intru in detalii. De fapt, sincera sa fiu, imi place aici pentru ca ma simt linistita, ma simt acasa si ma simt in siguranta. Saskia, nu inteleg ce ti s-a parut superior in faptul ca MIE NU MI-E DOR DE ROMANIA SI NU O IUBESC. Ar fi trebuit sa bocesc zilnic de dorul unei tari pe care am urat-o si o urasc din tot sufletul? Sa bocesc de dorul unei tari care a facut tot posibilul sa-mi ingradeasca posibilitatile spirituale si nu numai? Nu te oblig sa fii de acord cu mine si ma doare in 14 de opinia ta dar nici tu nu ma poti obliga sa iubesc o tara doar pentru ca m-am nascut si crescut in ea. Nu am incercat sa-ti demonstrez TIE nimic. Am incercat doar sa demonstrez de ce ma lasa rece patriotismul asta de 2 bani atunci cand NU IL SIMT. Nici aici nu m-a asteptat nimeni cu covor rosu asternut la aeroport, am avut si am inca probleme cu documente, job-uri, scoala etc si le-am luat ca atare. Sincera sa fiu, problemele pe care le am aici sunt minore fata de jegul birocratic din Romania care mi-a omorat un copil din prea multa lejeritate. Si nu, nu fac parte din genul acela de romani carora le pute sa vorbeasca in romaneste pentru ca altfel nu as fi membru al acestui forum, nu m-as duce la intalniri ale romanilor in U.K., nu as incerca sa ajut romani din Romania, nu as tine legatura in romaneste cu rude si prieteni romani. Pur si simplu nu iubesc Romania. IUbesc anumite locuri din Romania, anumiti oameni, anumite mancaruri, anumite chestii dar nu iubesc Romania. Ta na naaaahhhhh!!!! ---------------------------------------------- mama de Alexa,minune vie, 23mai1997 si Sandra ingeras 4septembrie2004/august2007 |
ce mesaj trist! nu cred ca problema ta e tara, problema ta e alta, esti tu insati. nu esti multumita cu tine si asta e mesajul pe care-l arunci in lume.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/LauraNicole/LauraNicole.jpg)
LauraNicole spune:
Portocalia, nu eu insami sunt problema. Eu personal nu am nici o problema cu mine si nu ma cunosti. Pentru ca nu iubesc tara in care m-am nascut inseamna ca am o problema cu mine insami? Nu cred. Cum se face ca nu am aceeasi problema aici desi sunt absolut aceeasi persoana care a trait 33 de ani in Romania? Doar pentru ca acum imi permit sa zambesc mai mult? Sa ma bucur de mult mai multe lucruri? Ba chiar am invatat sa ma accept asa cum sunt, sa am puterea s-o iau de la capat indiferent de conditii, sa ma descopar si sa am alte prioritati. Am invatat sa fiu mandra de mine. Iar copilul meu a inflorit de cand este aici si asta e cel mai important pentru mine.
De ce este atat de greu de inteles ca pentru mine ACASA e aici si nu acolo? Pur si simplu nu m-am simtit niciodata ca apartin de acolo. Nu stiu daca inainte sa-l cunosc pe sotul meu(actual) m-as fi gandit sa ma mut in alta tara, nu stiu daca in alte conditii as fi renuntat la absolut tot si sa plec DE TOT cu o valiza si-un copil dar aici m-am regasit, aici am venit acasa, am venit unde simt ca apartin, unde siguranta sufleteasca conteaza mai mult decat cea materiala.
De multe ori ma enervez cand nu-mi ies "ploile" asa cum vreau eu, ma razvratesc, plang, ma plang la prieteni/prietene, caut suport asa cum oricine o face oriunde dar...nu se compara cu ce am trait in Romania si nu ma refer la situatia materiala. Si acolo am prietene bune, unele cunoscute chiar aici pe forum( DarkBendis, Sorana, DanielaC si altele care sunt sau nu mai sunt membre ale acestui forum de cativa ani)si care-mi sunt foarte dragi, mama mea e inca in Romania deci mai am legaturi cu ACOLO dar...asta nu ma face sa idealizez.
Am fost si in Germania, in Elvetia, Austria, mi-a placut mult dar nicaieri nu am simtit ca apartin. Numai aici. Si nu e numai datorita sotului meu care e englez. Cand am venit prima data in U.K. nu-l cunosteam pe el(decat din auzite de la prietenii comuni). Pur si simplu am iubit tara asta de cand am ajuns. Aveam senzatia ca cunosc locurile pe care le vedeam pentru prima data si multe altele pe care nu le pot explica.
Eu nu le judec pe cele care traiesc acolo sau care traiesc in alte tari si nu mai pot de dorul Romaniei. Pur si simplu nu simt ce simt ele. Ar trebui sa ma prefac doar pentru a ferici pe toata lumea? No way!
----------------------------------------------
mama de Alexa,minune vie, 23mai1997 si Sandra ingeras 4septembrie2004/august2007
O palma sau urlat la copil nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC ! NU EXISTA MOTIVATIE SI NICI SCUZA!
PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT PE CEI CARE AU ATATA NEVOIE AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11
portocalia spune:
citat din mesajul lui LauraNicole Portocalia, nu eu insami sunt problema. Eu personal nu am nici o problema cu mine si nu ma cunosti. Pentru ca nu iubesc tara in care m-am nascut inseamna ca am o problema cu mine insami? Nu cred. Cum se face ca nu am aceeasi problema aici desi sunt absolut aceeasi persoana care a trait 33 de ani in Romania? Doar pentru ca acum imi permit sa zambesc mai mult? Sa ma bucur de mult mai multe lucruri? Ba chiar am invatat sa ma accept asa cum sunt, sa am puterea s-o iau de la capat indiferent de conditii, sa ma descopar si sa am alte prioritati. Am invatat sa fiu mandra de mine. Iar copilul meu a inflorit de cand este aici si asta e cel mai important pentru mine. De ce este atat de greu de inteles ca pentru mine ACASA e aici si nu acolo? Pur si simplu nu m-am simtit niciodata ca apartin de acolo. Nu stiu daca inainte sa-l cunosc pe sotul meu(actual) m-as fi gandit sa ma mut in alta tara, nu stiu daca in alte conditii as fi renuntat la absolut tot si sa plec DE TOT cu o valiza si-un copil dar aici m-am regasit, aici am venit acasa, am venit unde simt ca apartin, unde siguranta sufleteasca conteaza mai mult decat cea materiala. De multe ori ma enervez cand nu-mi ies "ploile" asa cum vreau eu, ma razvratesc, plang, ma plang la prieteni/prietene, caut suport asa cum oricine o face oriunde dar...nu se compara cu ce am trait in Romania si nu ma refer la situatia materiala. Si acolo am prietene bune, unele cunoscute chiar aici pe forum( DarkBendis, Sorana, DanielaC si altele care sunt sau nu mai sunt membre ale acestui forum de cativa ani)si care-mi sunt foarte dragi, mama mea e inca in Romania deci mai am legaturi cu ACOLO dar...asta nu ma face sa idealizez. Am fost si in Germania, in Elvetia, Austria, mi-a placut mult dar nicaieri nu am simtit ca apartin. Numai aici. Si nu e numai datorita sotului meu care e englez. Cand am venit prima data in U.K. nu-l cunosteam pe el(decat din auzite de la prietenii comuni). Pur si simplu am iubit tara asta de cand am ajuns. Aveam senzatia ca cunosc locurile pe care le vedeam pentru prima data si multe altele pe care nu le pot explica. Eu nu le judec pe cele care traiesc acolo sau care traiesc in alte tari si nu mai pot de dorul Romaniei. Pur si simplu nu simt ce simt ele. Ar trebui sa ma prefac doar pentru a ferici pe toata lumea? No way! |
Laura, imi cer scuze. adevarat, nu te cunosc, judecasem doar dupa acel mesaj. de fapt, nu e treaba mea ce simti tu, fiecare simte ce simte. doar ca renegarea radacinilor nu e o chestie sanatoasa, iar tu esti foarte vehementa in renegarea asta. sper doar sa nu fii dezamagita de noua ta tara, pari de curand acolo. din lunga mea experienta de emigrant, "acasa" devine un termen relativ dupa niste ani. din punctul asta de vedere o inteleg foarte bine pe monabella.
![](images/user_woman.png)
olim spune:
XIO draga, nu le stiu pe toate, dar multumesc oricum pentru incadrare
Uite eu totusi cred ca masina e inutila intr-un oras mare, mai ales daca stai intr-o zona bine comunicata,Eu un cluj cand veneam in tara, preferam sa imi fac abonament la bus, si sa las masina parcata langa bloc.Cheltuiala mai mica plus un gest ecologic!
Eu cred ca salarul mediu in Romania nu este de 1000 de lei, poate la stat, desi stiam ca cei cu studii superioare au mai mult, dar nu te contrazic.
La particulari vorbim de salarii de peste 1500 , eu asa stiu de la prietenii nostri care lucreaza in tara, cei drept la particulari nu la stat.Daca nu iti convine salarul, ai alternative, asta in cazul in care esti si performant, bineinteles.
Intr-adevar nu este normal ca dupa 6 ani de faculta sa ai 1000 de lei salar, dar in aceasi situatie sunt si alte categorii profesionale, nu doar medicii din pacate.
Pana la urma e fix problema ta ce faci cu banii si cine te intretine, ar fii multe de spus la acest subiect, dar ma opresc aici,Nu te cunosc prsonal si nu vreau sa crezi ca am ceva cu tine!
Cat despre faptul ca americanii iau totul pe card, se vede ce bine o duc acele persoane acum, cand au ramas fara case si fara alternative.Ne intindem cat ne tine plapuma, dar unii traiesc cu banii de maine ziua de azi, ceea ce nu este tocmai sanatos, dovada celebra criza!
Mai stiu si prieteni care au mers in vacanta luand credit cu buletinul, si audi Q7, si acum stau in chirie se plimba cu troleu si doardin vina lor.Sa nu mai vorbesc ca in Roamnai aveam niste prieteni care aveau masina de 2 ori mai scumpa decat garsoniera lor, si nu veneau cu noi cu masina ca le era rusine.Noi cu un opel nou de 20.000 de euro si ei cu o vechitura de Audi de 15.000 de euroSi acum cu criza, umbla cu troleu prin Cluj
olim spune:
mai portocalia, si cum ar trebui sa iasa pacientii din spital?
SI ce vina au bietii oameni care au platit darile catre stat o viata intreaga ,ca XIO are 200 de euro salar?
portocalia spune:
citat din mesajul lui olim mai portocalia, si cum ar trebui sa iasa pacientii din spital? SI ce vina au bietii oameni care au platit darile catre stat o viata intreaga ,ca XIO are 200 de euro salar? ![]() |
pacientii n-au nicio vina, dar nici medicul nu-i de condamnat pentru ca nu face minuni pentru 200 de euro pe luna. pai la banii astia te duci lejer la sapat via (ba castigi mai mult) si nu te doare capu' la sfarsitul zilei ca-ti moare pacientul fiindca n-ai avut antibiotic sa-i dai la operatie sau ata de cusut sau antiseptic. daca ai o problema cu sistemul medical, nu o da pe medici, da-o pe guvernanti si ai grija cum votezi data viitoare.
olim spune:
portocalia, nu sunt de acord cu tine deloc
medicii au stiut unde intra inca d ela inceput si pe ce salarii vor lucra.Daca nu ii interesa economic alegeau altceva, sau daca vroiam medicina bine platita o practicau in alta tara.XIO de excand a inceput acum 7 ani faculta stia ce salarii mici au doctorii, si totsui a aceptat sa faca scoala si sa isi ia un rezidentiat , deci inca 6 ani de scoala, pe tu un salar nu mai amre de vreo 400 de euro in Romania.Aredua sanse, ori ramane la 400 de euro in tara , ori pleaca vine in Franta pentru 4000 de euo, e decizia ei.Dar daca sta in Romania mi se pare aberant sa se planga de salar, deoarece stie de acum ce o asteapta!
Si sa nu uitam ca medicii depu un juramant, si acolo nu scrie nicaieri, sau eu una nu am citit ca operez pentru suma de X euro saunu salvez viata unui om decat daca am salar de la stat de Y euro.
Cat despre salariile mic, cred ca sunt doar rezidentii si putin dintre ei.Majoritatea lucreaza si la stat si la particular, cred ca suntem unicat in lume.Platim medici 8 ore in sistemul bugetar, si apoi mai au si cabinete particulare si lucreaza si pe la alte spitale particulare.Sau cum e la gine, teduci la cabinetul lui particular, si te cheama la stat, unde iti ia tot bani cat pentru o consultatie la privatAm patit-o eu la Cluj!Eu cred ca ar trebui reglemantat si statutul medicilor, adica ori una oi alta, nu doar salarii ca in UE ci si responsabilitati civile si de practica!