Dor de Romania....

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Edip

Citat:
citat din mesajul lui XIO

P.S: ijn aceeasi idee, comparam?

http://www.youtube.com/watch?v=UgrbasPyaEk&feature=related

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

comparam si ajungem la concluzia ca excesul de bani nu e acelasi lucru cu civilizatia dar romanul cam asta percepe... e cam acelasi lucru ca si cand am sta acum sa comparam palatele lui Becali sau nu mai stiu cine din ro cu alte locuri...

Nu-i bai, comparam cu alte locuri de 1000 de oi mai frumoase decat Canada. Nu vad insa care ar fi concluzia. Adica, concluzia logica o stim cu totii, nu vad unde bati tu.
Canada e mai frumoasa decat Romania. America e mai frumoasa decat Canada. Jungla amazoniana e mai frumoasa decat America. O insula de top e mai frumoasa.
Si?
oreai sa ajungem la cel mai frumos loc de pe Pamant?
Nici ala nu exista.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leistra spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leistra spune:

nu ma consider neadaptata,dar mie mi-e dor de Romania, de parintii mei, de fratele meu (de care am fost foarte apropiata), de cumnata mea...e altfel, sunt ai mei
mi-e dor de fostii mei profesori din Babadag care mi-au fost alaturi, m-au incurajat, sunt fericiti sa ma vada si sa auda ce am mai facut in ultimii ani, de finii mei care mi-au fost colegi si prieteni si sunt atat de respectuosi, atat de buni...
da mi-e dor de oameni, de locuri...
duminica imi vizitez prietena de aici, o romanca, ma simt atat de bine la ea, nu se compara si nici nu se va compara vreodata cu o vizita la o familie olandeza(chiar daca e la familia sotului)
eu si maine m-as intoarce, dar sotului inca nu ii surade ideea
(sotul meu e olandez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

chiar daca e o realitate pe care nu o pot nega, eu una nu ma regasesc deloc in acea Romanie din primul filmuletz...

ft adesea insa in filmuletzul pus de Xio

Romania ca si oricare alt loc din lumea asta poate fi privit si inteles din perspective si experiente diferite

zile frumoase in Romania sau oriunde va regasiti fiecare dintre voi

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)

www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">timpul vacantei...

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Mie nu mi-e dor de Romania !!
Paradoxal poate, dar nu mi-e dor deloc! Am simtit la inceputurile emigrarii acest sentiment de dor, de tot ce insemna pt mine RO, prieteni, amintiri, copilarie, nostalgii....mi-a fost foarte dor sa revin, sa simt si sa miros RO , nu sa traiesc acolo! Am fost dupa 1 an si apoi, brusc, fiind acolo mi s-a facut dor de CASA , de ACASA care atunci am inteles, nu mai era in RO !
ACASA era NZ !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

PS: Acum sint in Austria de 3 ani si mi-e tare dor, iremediabil de dor de NZ, mi-e dor sa traiesc acolo nu sa merg in vizita, insa....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui LauraNicole

Daca este vorba de a vorbi sau nu romana in casa sau cu copiii, fica-mea refuza sa mai vorbeasca in romaneste si, psihologic, si-a blocat tot ce tine de copilaria ei in Romania, de scoala romaneasca in care s-a simtit groaznic si cu tampeniile de conceptii invechite. Nu o pot obliga sa vorbeasca romana doar de dragul "stramosilor neinfricati" si nici de dragul unei tari in care doar ne-am nascut. In casa vorbim NUMAI in engleza atat pentru ca sotul meu este englez dar si pentru ca ne este mai comod. Am crezut ca odata cu venirea nepoatei mele sa locuiasca cu noi a mea va reincepe sa foloseasca romana. Ghiciti ce?!?!?! Nepoata-mea vorbeste acum si ea NUMAI in engleza, exceptie cand vorbeste la telefon cu sora-mea(maica-sa) sau maica-mea.
Si eu platesc scolarizarea mea desi am plecat cu sacosa de diplome din Romania, si eu am avut probleme cu obtinerea documentelor dar stiti ce? Aici am prieteni cu adevarat, prieteni care ma sunau din 5 in 5 minute cand m-am aflat in spital pana a trebuit sa imi inchid telefonul sa ma pot odihni, prieteni care mi-au trimis acasa flori si nu numai, care mi-au avut grija de copii in timp ce eu zaceam, care mi-au fost alaturi cand mi-a murit tatal, care m-au sprijinit cand eram innebunita ca nu ma puteam angaja sau veneam de la munca lata de oboseala.
Merg in Romania cand nu am incotro si de fiecare data abia astept sa ma intorc acasa. Acasa fiind in Anglia. Si nu suntem nici ogati, nu avem nici Jaguar si nici vila cu shpe camere dar avem respectul unuia pentru altul. Chiar zilele trecute o persoana care ma cunoaste personal de doar cateva luni(vreo 6) a facut un gest care m-a lasat lata, gest prin care ea a sacrificat ceva doar pentru a ma ajuta pe mine cu altceva, gest pe care nici propia mea sora nu l-ar fi facut. Si e englezoaica get beget.
Daca termenul de adaptare va deranjeaza atat de mult atunci incercati sa deschideti ochii si sa cunoasteti oamenii asa cum sunt ei si nu prin prisma prejudecatilor de genul ca romanul e nascut cu stea in frunte. Nu e.
Romanului daca nu-i dai atentie spune ca nu-ti pasa, daca-i dai sfaturi iti spune ca te dai mare, daca-i dai ceva tot nu-i ajunge.

----------------------------------------------
mama de Alexa,minune vie, 23mai1997 si Sandra ingeras 4septembrie2004/august2007

O palma sau urlat la copil nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC ! NU EXISTA MOTIVATIE SI NICI SCUZA!

PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT PE CEI CARE AU ATATA NEVOIE AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11

Asa si? Mie una nu mi-ai demonstrat nimic. Si in Olanda si in Romania am muncit, nu mi-a picat din cer, nici nu au sarit olandezii cu covor rosu la picioare, ca tu ai prieteni buni in Anglia nu e relevant, asa si eu am prieteni buni in Romania. Ce e aici, Olimpiada, care tara e mai tare la aia si ailalta? Dar dupa tonul cu care vorbesti sigur esti de putin timp inafara, am auzit tonul asta la mii de oameni, cazuti in extaz ca l-au luat pe Dumnezeu de picior, plecand din Romania. Nu contest asta Romania lor nu e Romania mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

tot nu pricep de ce a oparit asa postarea Laurei, doar ne spunem fiecare parerea, nu? sau nu putem accepta ca sunt romani care se simt pur si simplu bine in tara adoptiva???

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

tot nu pricep de ce a oparit asa postarea Laurei, doar ne spunem fiecare parerea, nu? sau nu putem accepta ca sunt romani care se simt pur si simplu bine in tara adoptiva???

Dear Lord, please give me the strength to not slap an idiot today

Si crezi ca restul nu se simt, doar ca nu sunt asa spalati pe creier sa creada ca doar tara aia e cea mai buna, the best of the best si asa mai departe, nu are defecte. Si sa inceapa sa vorbeasca ei pe un ton superior, numai ca s-au vazut cu sacii in caruta, adica si-au indeplinit visul maret de a locui in alta tara care da mai bine pe mapamond .

Acuma nu stiu ce astepti de la restul, sa fie jenati ca sunt romani, ca le spun propriilor copii ca sunt romani, sau pe jumatate romani? Sa fim cinstiti, fiecare padure isi are uscaturile ei.

Ca tu te simti pe culmile extazului in tara ta noua (ca nu vei fi native niciodata) bravo tie, si eu ma simt bine in Olanda da ii vad si defectele nu am ajuns sa pun mana la artera cand canta imnul da stiu ca prin America se practica cu patos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citat:
citat din mesajul lui saskia

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

Si crezi ca restul nu se simt, doar ca nu sunt asa spalati pe creier sa creada ca doar tara aia e cea mai buna, the best of the best si asa mai departe, nu are defecte. Si sa inceapa sa vorbeasca ei pe un ton superior, numai ca s-au vazut cu sacii in caruta, adica si-au indeplinit visul maret de a locui in alta tara care da mai bine pe mapamond .

Acuma nu stiu ce astepti de la restul, sa fie jenati ca sunt romani, ca le spun propriilor copii ca sunt romani, sau pe jumatate romani? Sa fim cinstiti, fiecare padure isi are uscaturile ei.

Ca tu te simti pe culmile extazului in tara ta noua (ca nu vei fi native niciodata) bravo tie, si eu ma simt bine in Olanda da ii vad si defectele nu am ajuns sa pun mana la artera cand canta imnul da stiu ca prin America se practica cu patos.

raspunsul tau confirma ce presupuneam: unul din motivele pentru care am plecat din Romania: intzaposenia (stiu, e cuvint in afara DEX-ului, mersi in avans de observatie), fudulia si principiul sa moara capra vecinului, foarte romanesc si foarte latin;

tot n-ai raspuns cu ce te deranjeaza cind cineva vorbeste frumos de tara sa adoptiva? nu gasesc nimic superior in tonul Laurei, gasesc la fel primul mesaj al autoarei de mult bun simt (desi din tabara celor cu dor de Romania, sa spunem) insa mesajul tau nu se incadreaza pe aici ci altundeva...la piata, cred.
adicatelea bunul simt, cind exista te retine in a-ti numi partenerii de dialog spalati pe creier, numai pentru motiv de opinii diferite.
tara ta adoptiva nu te-a invatat agreeing to disagree in mod civilizat?

Mergi la inceput