Mi-a lovit fetita cu masina.....:(
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_woman.png)
CristinaT spune:
se deschide dosar la politie, in baza legilor stiute de politisti, nu de mine si nici nu ma intereseaza sa caut sau sa stiu.
Daca se doreste deschiderea urmarii penale dupa 2 luni de la accident se stabileste in fata politistilor si se semneaza o declaratie.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dicirstea/dicirstea.jpg)
dicirstea spune:
Se deschide " dosar de cercetare", se finalizeaza cu o recomandare, in cazul de fata NUP.
Eu am patit asa: stateam in dreapta prietenei mele care conducea. A derapat si s-a infipt intr-un stalp, neavand centura de siguranta am incercat sa ies prin parbriz, noroc ca nu m-a ajutat viteza si doar am spart parbrizul, ranile nu au fost grave. Politia a venit cu greu, ne-am intalnit in fata spitalului de urgenta, lla telefon au intrebat daca ma pot deplasa.
M-au intrebat daca vreau sa fac plangere impotriva prietenei mele, am zis ca nu, si mi-au spus ca am termen de nushcate zile sa ma razgandesc, in fct de ce va zice raportul doctorului, daca imi primesc (iar nu mai stiu cate) zile de ingrijiri medicale, politia se sesizeaza automat, dupa care eu pot sa dau iar declaratie ca nu vreau sa o dau in judecata.
Asa a fost....m-au chemat la politie si m-au pus sa scriu si mi-au spus si ei ca pot solicita daune civile, separat.
Iar pentru fetita...important e sa nu se fi lovit la cap in cadere, sunt periculoase loviturile...pot aparea trombi sau cheaguri si dupa cateva zile de la eveniment.
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian
(03.06.2009)
MINUNEA MEA; www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2
A DOUA MINUNE
MOS CRACIUN 2010
CE AM EU DE OFERIT
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
Sa o ajutam pe Georgi sa mearga
Manu - papusa fara picioare
msl1 spune:
Edip, freedelia,
nu exagerez, asa sint absurde legile si regulile stricte si trebuie respectate; nu exista toleranta la am gresit;asta am invatat aici platesti greseala daca esti gasit vinovat nu exista "iertare" sau toleranta ca in ro ma refer in general nu neaparat in cazul de fata; pietonii au prioritate in orice situatieeste lege aici ; nici nu as vrea sa aflu vreodata daca cumva exagerez zau...
Madanic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui msl1 In ro soferii au f multe drepturi...iar pietonii nu prea...cind am venit aici nu intelegeam la inceput nici cum de ce trebuie EU sa ii feresc pe pietoni si nu ei sa se fereasca de masini....aici cind ai vazut pieton - ai oprit nu conteaza unde cum cind de ce....nu ai argumente pt a nu opri. intrun caz ca cel de mai sus soferitei i s-ar fi suspendat permisul si parintii ar fi dat-o in judecata mai mult ca sigur, dar aici e america nu ro...mie mi se pare uimitor ca soferita a fost "iertata"...(traind aici de o vreme m-am obisnuit ca nu prea exista "iertare"- ai gresit-ai platit indiferent de circumstante sau cauze)3 |
Nu stiu in ce parte din US traiesti, insa de curand am primit o petitie legata de cazul unei mame din Texas care era condamnata la un an de inchisoare pentru ca in timp ce traversa strada prin loc nepermis a dat o masina peste ea si copilul cel mai mic i-a murit pe loc. Statul american a dat-o in judecata si o condamnase. Soferul in acest caz a facut si el puscarie pentru ca era sub influenta alcolului (nu beat crita dar baut).
Si pentru informatia ta se poate sa nu poti oprii oricat de mica a fost viteza daca copilul cu pricina a iesit brusc dintre masinile parcate la 1 metru in fata ta.
Soferita mergea cu o viteza foarte mica, dovada fiind faptul ca copila nu are nimic, si nu a incalcat nici o regula de circulatie asa ca nu are de ce sa ramana fara carnet. In US nu o sanctionau si nu ii cresteau nici asigurarea.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Victoria_mami/Victoria_mami.jpg)
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui olim Nu vreau sa fiu rea, dar uite ce s=a intamplat aici mi se pare corect, si ar trebui aplicat mai des, mai ales cand nu suntem in stare sa ne supraveghem copii!Un dosar penal mamei respective!Copii au dreptul sa fie protejati de catre parinti!!!! |
Bleah! Nu pot crede ce citesc! Tu ai copii? Fetita mea de 3 ani si in magazin ma tine de pantaloni, geaca, tricou, ce o fi, deci a mea NU pleaca de langa mine! Dar sunt si copii si cazuri cand un copil poate sa-ti iasa din raza vizuala 2 minute! Asta nu inseamna ca mama e iresponsabila!!!
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella
![](fetita.gif)
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/columbiana/columbiana.jpg)
columbiana spune:
printre atitea povesti de adormit pietonul nedisciplinat, de-acum ma astept si la una cu un copil lovit si bagat la inchisoare (copilul)
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
iulia_b spune:
Pana la urma se va ajunge la concluzia ca n-ai voie sa circuli in parcare de masini cu masina, nici macar cu 10/ora.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/claucia/claucia.jpg)
claucia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Desiree2002
Bleah! Nu pot crede ce citesc! Tu ai copii? Fetita mea de 3 ani si in magazin ma tine de pantaloni, geaca, tricou, ce o fi, deci a mea NU pleaca de langa mine! Dar sunt si copii si cazuri cand un copil poate sa-ti iasa din raza vizuala 2 minute! Asta nu inseamna ca mama e iresponsabila!!! _ Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella ![]() Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta! |
Desiree, 2 minute este ENORM sa iti pierzi copilul din raza vizuala! Eu ma uit sa le am sub ochi constant.
Parerea mea este ca mergem prea departe cu mama amendata sau cu inchisoarea, se poate vedea ca nu este vorba despre neglijenta (asa cum este inteleasa de lege) iar mamica isi face deja procese de constiinta. Dar da, mamica ar putea in alta tara sa se confrunte si cu asa ceva.
Soferita nu are nici o vina. Nici una. Daca mergea incet, mai incet decat viteza legala, era atenta, nu avea alcool in sange, nu vorbea la telefon, nu ploua sau nu era drum alunecos, noapte, sau orice alta circumstanta care ar fi putut sa ii distraga atentia, atunci din punctul ei de vedere este un accident care nu putea fi evitat. Si atunci ii lipseste una dintre trasaturile esentiale ale unei infractiuni, si anume vinovatia (vinovatia include si culpa cu prevedere sau fara, dar aici nu este nici macar culpa).
Si eu sunt soferita, si conduc extra legal. Pun centura, sunt atenta, conduc f bine zic eu, am talent si imi place. Dar sunt mama. Si ma gandesc la drumuri lungi, cand trec prin sate, de ce sa bag viteza stiind ca nu sunt echipaje de politie in zona, mai bine merg legal.
Doamne fereste de o micuta sau un micut care sa traverseze in fuga dintr-o data si sa nu il pot evita.
Si nu este vina soferului nicicum.
Spunea cineva de benzinarie. Clar ca pietonii trebuie sa se asigure in benzinarie, oriunde pe teritoriul benzinariei, ca nu vin masini. Nu este loc de plimbare pe acolo clar.
Pe de alta parte, daca parchez pe trotuar si trebuie sa merg pe trotuar o bucata, orice pieton, oricat de lent ar merge, are prioritate si nu il claxonez. Nu e dreptul meu sa ma aflu acolo, merg incet.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/diana_jors/diana_jors.jpg)
diana_jors spune:
citat din mesajul lui claucia Si eu sunt soferita, si conduc extra legal. Spunea cineva de benzinarie. Clar ca pietonii trebuie sa se asigure in benzinarie, oriunde pe teritoriul benzinariei, ca nu vin masini. Nu este loc de plimbare pe acolo clar. |
Viteza "legala" in benzinarie e de maxim 5 km/ora. Fac pariu ca nu mergi cu atata
![](icon_smile.gif)
Legat de "culpa" - eu stiu ca inseamna practic "fara intentie"; deci tocmai, ca e vorba EXACT de culpa, si nu de intentie
![](icon_smile_big.gif)
Edit: a nu se intelege ca spun ca e vina soferitei
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
Oricum, inteleg ca fetita e ok si acum, deci e o situatie cu final fericit
![](icon_smile.gif)
Si sa mai dau un exemplu in care (dupa parerea mea) viata bate filmul: un tanar ia "la ocazie" o batranica, cu gandul ca ii face un bine ca o duce unde are nevoie. Pe niste serpentine i se rupe ceva la masina, ii zboara o roata, masina se rostogoleste etc. Cand se opreste - baiatul ok, batranica pare ok fizic dar e foarte speriata. Dupa ce apar ambulanta, politie etc, batranica face infarct (probabil din cauza socului). Acum, moral, baiatul are vreo vina? Legal - e de ceva vreme (ani) in proces cu rudele doamnei, care ii cer despagubiri, in baza faptului ca poate doamna ar fi trait daca nu s-ar fi intamplat toate astea...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/claucia/claucia.jpg)
claucia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui diana_jors
Viteza "legala" in benzinarie e de maxim 5 km/ora. Fac pariu ca nu mergi cu atata ![]() Legat de "culpa" - eu stiu ca inseamna practic "fara intentie"; deci tocmai, ca e vorba EXACT de culpa, si nu de intentie ![]() Edit: a nu se intelege ca spun ca e vina soferitei ![]() ![]() Oricum, inteleg ca fetita e ok si acum, deci e o situatie cu final fericit ![]() Diana ![]() ![]() Alerg 42 pentru o sansa "When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever." (Dick Beardsley) |
Draga mea, culpa este o forma de vinovatie. Fara vinovatie nu exista infractiune. Culpa este o forma de vinovatie, nu este acelasi lucru cu intentia, si are cateva variatiuni.
![](icon_smile.gif)
Potrivit art. 19, Cod penal, vinovatia prezinta doua forme Intentia si Culpa. In plus doctriva si jurisprudenta recunoaste si Praeterintentia ca forma a vinavatiei.
uite aici pentru mai multe informatii, nu ca in cazul acesta s-ar aplica culpa, culpa este forma de vinovatie care se pedepseste si nu este cazul. http://www.euroavocatura.ro/articole/214/Formele_de_vinovatie_in_dreptul_penal