Mi-a lovit fetita cu masina.....:(

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

In ro soferii au f multe drepturi...iar pietonii nu prea...cind am venit aici nu intelegeam la inceput nici cum de ce trebuie EU sa ii feresc pe pietoni si nu ei sa se fereasca de masini....aici cind ai vazut pieton - ai oprit nu conteaza unde cum cind de ce....nu ai argumente pt a nu opri. intrun caz ca cel de mai sus soferitei i s-ar fi suspendat permisul si parintii ar fi dat-o in judecata mai mult ca sigur, dar aici e america nu ro...mie mi se pare uimitor ca soferita a fost "iertata"...(traind aici de o vreme m-am obisnuit ca nu prea exista "iertare"- ai gresit-ai platit indiferent de circumstante sau cauze)3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Eu am o prietena caruia i-a fost lovit copilul (3 ani)in curtea unei biserici de catre o masina care parca si ea pe acolo, l-a trantit pe jos si din fericire a fost cumva din lateral, in fine cu exceptia juliturilor doctorii i-au spus sa supravegheze copilul 5 zile sa nu lesine, pierderi de cunostinta, etc. Totul a fost ok. Pentru super mega siguranta mama copilului i-a facut un CT peste 3 zile si a fost ok tot, sa speram ca si la tine va fi super ok.

Fi-miu s-a smuls din mana lui ta-su sa alerge la mine pe celalalt trotuar (eu nu il vazusem, ta-su nu a crezut ca se smulge...) si era sa dea o masina peste el, s-a oprit la 5 cm de el, dupa aia fi-miu mi-a spus senin ca daca il calca masina nu era o problema ca isi intindea aripile si zbura .."ca in desene mami" si cam tot 5 ani avea atunci. Asa ca eu inteleg Mirrella, dar si in instanta ma tem ca ai pierde. La spital au obligatia sa anunte politia daca pacientul spune ca a fost accident, dar politia va cauta pe la circa unde s-a desfasurat fapta, deci la aceeasi circa ajungi. Si nu automat dosar penal, se deschide cercetare si abia la un moment dat se decide urmarirea sau neurmarirea penala. Eu ti-as spune sa vb cu tatal soferitei poate te poate ajuta cu investigatii asupra copilului daca e cazul ca sa stai linistita. Cred ca nici lui nu-i e tocmai moale la ora asta. Sanatate!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

Nu pot sa cred! La mine pe strada e plin de copii, care cu trotineta, care pe jos, care trece strada in fuga si da, eu ca sofer sunt responsabila de toate accidentele/incidentele/evenimentele legate de modul in care conduc, de atentia sau neatentia mea la volan si niciodata un copil de 5 ani; pe de alta parte exista formulare de intelegere intre parti intr-un accident usor; nici macar nu apelezi politia, daca vrei il trimiti la asigurator sa-ti repare masina, daca nu, nu;

cred ca am nimerit in absurdistan....

edit ca am uitat: sanatate fetei, bine ca n-a fost mai rau!

Dear Lord, please give me the strength to not slap an idiot today

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Sunt zone rezidentiale in care ai o viteza minima si pietonii ot trece pe unde au ei chef. Aelea sunt semnalate ca si zone rezidentiale si nu vei vedea vreo trecere de pieton.

Mi se pare absurd sa spui ca de vina este soferita, si daca mergea cu 5 la ora putea sa-i sara in fata masinii si ea sa nu aiba timp sa schiteze nici cel mai mic gest.
Copilul a fost nesupravegheat, iar asta se ancheteaza de catre protectia copilului. Din cate stiu in America daca iti lasi copilul singur in casa si acesta e mic, risti sa ti-l ia autoritatile. De ce ar fi altfel si la volan? E un copil nesupravegheat si punct.
Sigur ca tu ca sofer ai grija si nu ti s-a intamplat, dar Domne fereste sa ti se intample asa ceva si sa vezi cum tu ca sofer nu poti face nimic chiar daca rulezi cu 5 km/h.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Citat:
citat din mesajul lui olim

Nu vreau sa fiu rea, dar uite ce s=a intamplat aici mi se pare corect, si ar trebui aplicat mai des, mai ales cand nu suntem in stare sa ne supraveghem copii!Un dosar penal mamei respective!Copii au dreptul sa fie protejati de catre parinti!!!!

www.gandul.info/news/dolj-dosar-penal-pentru-mama-fetitei-muscate-de-cap-de-un-caine-ciobanesc-mioritic-8740853" target="_blank">http://www.gandul.info/news/dolj-dosar-penal-pentru-mama-fetitei-muscate-de-cap-de-un-caine-ciobanesc-mioritic-8740853

Olim,cred ca parintii au nevoie de socuri din astea,cel putin la nivel de stire,pentru a constientiza ca parintitul nu e o chestie care se face de la sine si pentru care nu esti deloc responsabil.Daca iti iese,bine,daca nu-ti iese ...asta e.
Legile sunt foarte dure in Austria,oficiul care reprezinta protectia copilului e foarte categoric si mereu reprezinta si protejeaza pe copil,pana in panzele albe,adica pana la penal pentru parinti si luarea copilului definitiv din familie.Si nu numai pentru parinti,ci si pentru educatori.Chiar azi mi-a venit baietelul de 3 ani de la gradinita si soferul de la busul de scoala( stam la tara si copiii merg la gradinita si sunt adusi cu busul scolii) mi-a spus foarte implicat ca azi baiatul a cazut la gradi si mi-a aratat piciorul,a ridicat pantalonul scurt(piciorul era doar putin murdar de zgura,nu avea nici cea mai mica julitura!)...educatoarea i-a spus sa-mi transmita ca a cazut pe scari la tobogan,dar ca e ok. Deci nu se joaca nici ei.

Sotul meu se mai enerveaza cateodata cand eu lucrez in alta camera si il tot intreb,de zeci de ori pe seara,ce fac copiii dincolo,cum se joaca mezina,ce are in gura ( ,pentru ca, desi nu ii vad, ii aud si le stiu toate tonalitatile,si cand mesteca,si cand baga jucarii in gura,si cand se ineaca...el cam zice ca-s dusa cu pluta,ca stau dincolo si muncesc, dar urechile mi-s cu ei ).M-am obisnuit cu ei,sunt relaxata,ii las sa se joace cu de toate,si totusi am o stare de alerta permanenta,cred ca e mai mult din instinct...poate si pentru ca sunt ei inca asa micuti.

Si totusi...accidente se intampla,la tot pasul.La gradinita,pe strada,acasa sunt nasul tau...pur si simplu se intampla.Cred ca tine foarte mult de circumstante,de felul in care se raporteaza un parinte la copilul sau si la a-i purta de grija in general.Nu as acuza penal un parinte care pare foarte responsabil si constient despre ce inseamna sa fii parinte si care e la primul incident-dar cum am spus,depinde mult de circumstante,e foarte discutabil.

Mirrella,multa sanatate va doresc!! Ceea ce am scris nu vizeaza incidentul vostru,ci linkul pus de olim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mirrella
Ma gandeam eu ca nu era o idee buna de deschis subiectul aici.In loc de sfaturi ma aleg cu reprosuri pe care credeti-ma ca mi le fac singura.

Riscul meseriei de user pe-un forum.
Citat:

Am mai spus clar ca nu vreau sa fac rau fetei, soferitei...nu ma incalzeste cu nimic,vreau doar ca Denisa mea sa fie bine.

Raspund cu un citat din prima ta postare:
Citat:

am rezervat insa dreptul ca in termenul legal-2 luni am inteles ca este, sa actionez daca doamne fereste se intampla ceva cu fetita...

Acu intelegi de ce nu-i toata lumea de acord cu tine? Asta nu inseamna ca cineva de pe-aici nu-i doreste tot binele de pe lume fetitei tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui msl1

In ro soferii au f multe drepturi...iar pietonii nu prea...cind am venit aici nu intelegeam la inceput nici cum de ce trebuie EU sa ii feresc pe pietoni si nu ei sa se fereasca de masini....aici cind ai vazut pieton - ai oprit nu conteaza unde cum cind de ce....nu ai argumente pt a nu opri. intrun caz ca cel de mai sus soferitei i s-ar fi suspendat permisul si parintii ar fi dat-o in judecata mai mult ca sigur, dar aici e america nu ro...mie mi se pare uimitor ca soferita a fost "iertata"...(traind aici de o vreme m-am obisnuit ca nu prea exista "iertare"- ai gresit-ai platit indiferent de circumstante sau cauze)3

Adica la voi daca cineva sare in fata masinii intr-un loc unde nu exista trecere de pietoni este de vina soferul??!?!?!?
Pe de alta parte in US exista problema asta, cu adtul in judecata. daca alunec in magazin dau magazinul in judecata, daca imi pica o cutie pe picior dau magazinul in judecata samd.
Nici asta nu mi se pare normal.

Mirrella, nimeni nu s-a luat de tine aici, ti s-a spus ca nu e vina oferitei ca un copil nesupravegheat i-a sarit in fata masinii cand aceasta, dupa cum ai spus si tu, nu avea viteza.
Daca te duci la spital medicii vor chema Politia, dar din moment ce a fost deja semnalat accidentul nu cred/stiu sa se procedeze tot asa.
daca nu a fost nevoie de zile de spitalizare atunci nu se autosesizeaza politia si nu se face dosar penal, ca nu au pt. ce.

Sincer, nu prea vad de ce sa faci demerusir ca sa te asiguri, la fel de bine ea va spune ca fetita ta nu a fost supravegheata si atunci sa vezi distractie daca va chema si Protectia copilului.
Tocmai a fost un caz la stiri cu o fetita de aproape 2 ani muscata de fata de catre un ciobanesc mare.
mama fetitei s-a dus panala vecini, bunica fetitei era ocupata, fetita a iesit pe ultia si a intrat in curtea vecinilor, iar cainele s-a repezit la ea.
Principalul vinovat era mama copilului, care l-a lasat nesupravegheat.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Sunt zone rezidentiale in care ai o viteza minima si pietonii pot trece pe unde au ei chef.

Deci daca merg cu 200km/h e ok.

Ai vrut sa spui viteza maxima.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Mirella, multa sanatate fetitie tale.
Eu nu vreau sa-ti reprosez nimic, maim ult ca sigur ca iti faci tu suficiente reprosuri.

Vreau sa-ti spun doar atat: daca fetita ta nu era pe trecerea de pietoni si a tasnit in fata masinii, soferul este absolvit de orice vina.
Nici nu-i ia nimeni carnetul, nici nu i se face dosar penal.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Pe de alta parte in US exista problema asta, cu datul in judecata. daca alunec in magazin dau magazinul in judecata, daca imi pica o cutie pe picior dau magazinul in judecata samd.
Nici asta nu mi se pare normal.

Datul in judecata este sport national in US. De ce crezi ca un cutit vandut in US are instructiuni de folosire? Sau ca in manualul oricarui tv, dvd sau calculator scrie sa nu-l scufunzi in apa sau sa nu torni lichide peste? Pentru ca un destept care s-a taiat cu lama cutitului sau unul si mai destept care-a spalat calculatorul cu dusul s-a gandit apoi sa dea in judecata producatorul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Si inca ceva, observ ca te uiti in gura vecinilor. Din pacate, vecinii "binevoitori" intotdeauna le stiu pe toate si sunt super mega specializati in toate domeniile.

Nu are nicio relevanta ca soferita era incepatoare. Cel putin, in prezent, este acoperita de codul rutier.

Mergi la inceput