premergator

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Iti spun ce mi-a spus si mie ortopedul: in principiu nu este indicat, DAR poti sa-l folosesti ( si eu asa am facut ) dupa ce copilul se ridica SINGUR in picioare. Adica se prinde de gratiile patutului/mobila si se ridica si se sprijina pe picioare, pentru ca atunci coloana lui este pregatita sa-i sustina greutatea corpului. Alexandra a facut asta la 8.5luni si atunci am pus-o in premergator. La aniversarea de 1an mergea singura, dar o mai puneam in prem cand obosea sau daca ii dadeam ceva sa manance si-i puneam pe masuta lui. N-a mers nici cum sucit cu piciorusele si acum merge perfect. N-am contabilizat cat a stat in prem, dar sigur a fost mai mult de 1ora/zi!
Si, sa stii, e usor pentru amandoi, nu numai pentru tine!

PS: la ortoped am dus-o la 6luni ca sa verificam daca nu are luxatie de sold, de! parinti stresati!

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

DACA folosesti asa ceva, atunci de abia DUPA ce se ridica singur in picioare.

Dar mai bine DELOC!

Nu aduce nici un beneficiu copilului, doar usureaza adultilor viata. Iar posibilele riscuri pe termen lung.. brrr.

Ma surprinde c-aud cum mamici se lauda nonsalant ca si-au pus bb-ul de la 6 luni in premergator.
6 luni!!! vai, valeu, valeleu.
La varsta asta nu l-as pune nici sprijinit in fund decat daca vrea musai el si poate sta SINGUR.

Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns btz_ovi spune:

Mie atat kineto cat si medicul mi-au spus clar sa nu il pun in premergator.Am primit unul de Craciun dar nici nu a intrat in casa ca l-am si dat altcuiva.
I-am luat antepremergator dar nu l-a folosit decat pe post de jucarie.Nici nu isi da seama ca are si o alta functie.Nici nu m-am obosit sa-i arat.
Iar copilul meu s-a ridicat singur in picioruse la 7 luni,a mers singur si corect de la un an si o luna,cand a fost el sigur pe piciorusele lui,de cazut nu a cazut cine stie ce iar eu am avut timp mereu sa fac si o oala de mancare,unghiile,sprancenele,sa mai spal si un vas,sa ma uit si la un film.Cum l-am tinut ocupat mereu?Am improvizat zilnic cate ceva.

Da,sunt parinti care ii pun si de la 5 luni,ceea ce mi se pare un abuz.
O vecina de-a mea si-a pus ambii baieti in premergator,copiii aia acolo mancau,acolo dormeau,acolo stateau toata ziua,inclusiv si afara.Drept dovada ca celui mare i se spune cocosatul de la notre-dame,iar cel mic(mai mare cu o luna jumatate fata de al meu) nu statea bine in fund nici la 8 luni,iar de mers,merge cocosat tare si rau,fix ca un mosneag.Si nu stiu cat de mult l-a ajutat acest premergator sa mearga rapid caci abia la 14 luni a inceput singur sa mearga.Dar ea se lauda intr-una ca baiatul ei merge singur de la 6 luni :))

Si da,desi sunt si premergatoare de firma,se pot intampla accidente.Am vazut si sincer nu mi-ar fi placut ca al meu sa dea cu capu ba de perete,ba de dulap,ba sa cada cu tot cu premergator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Putin off-topic: am folosit la inceput un scaun pentru copii , asemanator cu cel de la Chicco, acolo o puneam sa se joace sau sa manance sau sa se uite la TV. Da, la TV , parca vad/citesc reactiile. Ideea e ca , acest scaun avea 3trepte si la inceput ii lasam scaunul pe spate, astfel incat nu statea sprijinita in fundulet ci tolanita pe spate, intr-o pozitie care ii permitea sa vada in jur. Pe masura ce a castigat siguranta, am ridicat scaunul, dar trecuse de 6luni si inca nu era la pozitia verticala.
Eu zic ca dispozitivele astea ne-au ajutat pe amandoua, lumea merge inainte si noi cu ea. Cine vrea sa-si invete copilul sa mearga tinandu-l in stergar n-are decat.
No ofence!

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana vio
Cine vrea sa-si invete copilul sa mearga tinandu-l in stergar n-are decat.
No ofence!

Alexandra Maria
14.12.2007

Asta e asa, din categoria "Na! pot si eu sa trantesc ironii si sa fiu rautacioasa"

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Citat:
No ofence!

Alexandra Maria
14.12.2007

nu e mai bine sa invete singur, cand poate, este pregatit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Citat:

Dar de ce trebuie invatat ceva ce el va sti sa faca absolut singur???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxandra_sb

Citat:

eee si tu acum!

oare de ce in Canada este interzisa comercializarea acestor produse? in toata tara?
ce inapoiat popor! isi tin copii in stergare!

un subiect la fel de ... controversat sa spunem desi e ceva mai mult, tine de informare, este si marsupiu vs esarfe pt purtat. cred ca aceeasi parinti care considera premergatorul o inventie desteapta sunt de acord cu marsupiul (baby bjorn de ex) si blameaza wrapul, slingul sau mei-tai-ul. deh... carpe, stergare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Citat:
citat din mesajul lui theo_2004

Citat:

Citat:

eee si tu acum!

oare de ce in Canada este interzisa comercializarea acestor produse? in toata tara?

un subiect la fel de ... controversat sa spunem desi e ceva mai mult, tine de informare, este si marsupiu vs esarfe pt purtat. cred ca aceeasi parinti care considera premergatorul o inventie desteapta sunt de acord cu marsupiul (baby bjorn de ex) si blameaza wrapul, slingul sau mei-tai-ul. deh... carpe, stergare.

mami de Theo (7.11.2004) si Chris (22.12.2010)
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

in anul de gratie 2004 NU exista decat marsupiu ..........
greu de crezut, stiu, dar asa eram noi atunci, inapoiati rrrau.

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamagiuliei

Citat:
citat din mesajul lui theo_2004

Citat:

Citat:

eee si tu acum!

in anul de gratie 2004 NU exista decat marsupiu ..........
greu de crezut, stiu, dar asa eram noi atunci, inapoiati rrrau.

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

timid atunci aparea wrap-ul pe piata romaneasca. dar acum vb de anul 2011 nu 2004. sau?

Mergi la inceput