Fulguleti maricei de nov-dec 2006 (5)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns porumbita80 spune:

Salutare!
Noi am avut cateva zile pline, am facut 8 ani de casnicie, apoi ziua sotului. Prajiturit pentru casa si pentru inca vre-o 20 persoane de la serviciul sotului. Mario de pe acum mea facut comanda de tort, mea zis ca tortul lui sa fie cu capsuni, crema de ciocolata si crema de vanilie, inventam ceva pana atunci.
Eu era cat pe ce sa-i fac cadou lui Cata, deja stateam seara cu fituica si notam la cate minute sunt contractiile. Am cam stat in picioare si eu am uteru foarte jos si cam ma speriasem, ca mai trebuie sa mai stea nitel la caldurica. Desi ma simt din ce in ce mai greu.
Radu usor usor intra in normal, tot mai rar vorbeste de incidentu de asta vara, am vorbit cu Mario sa-i distraga atentia atunci cand pomeneste numele acelui copil si ma ajuta mult Mario.
Am gasit langa casa unde putem sa-l dam pe Mario la inot ca asta isi doreste, dar Radu la dans sportiv, e foarte elastic si are auz muzical ca i-am testat pe ambii, ca deh mami a facut si dans si scoala muzicala.Dar asta dupa revelion o sa-i inscrim ca sa nasc si eu sa ma pot duce cu ei. Bine c-am gasit totul langa noi nu necesita sa merg departe este in cartier.
Pupici si aveti grija de voi si puiuti.
Un wk.placut!!!

Stela mamica de voinici Radu(11.06.2008)+Mario Gabriel(31.10.06)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Porumbita, la multi ani sotului si voua multi ani fericiti impreuna! Cat mai ai? Sa scoatem majoretele!

Ruxandra, cu cortul! Ce frumos! Noi inca nu, pentru ca Stef asteapta sa poata fiecare cara cate ceva in spinare (in afara de apa si propria mancare). Ne povestesti? Unde? Cand? Cum?

Dandusa, ce copii frumosi! (toti 3) Mi-au luat ochii; n-am putut sa privesc exponatele de la muzeu.
Noi n-avem probleme cu bataia la gradi. Adica nu exista! Victor n-a fost cuminte, chiar a exagerat (nu din rautate, ci puterea exemplului negativ), iar pedeapsa a fost: colorat cateva fise si cerut iertare. Uneori ii mai pune la colt sau "timeout" pe banca.

Manu, asa cum zice Ruxandra, nici eu n-as pleca iarna pe trasee, indiferent ca-s usoare sau nu.
Cat despre scoala... pe Victor nu-l atrage nicio activitate "scolara" si, din ce vad la colegii lui, cam toti baietii sunt la fel. Nu-ti fa probleme cu Luca! Se va descurca atunci cand va fi nevoie!
Astept propunere pentru intalnire :)

Laura, gimnastica ritmica! Si mie-mi place! Sa aiba Dani parte de cat mai mult timp placut si distractie la sport!

Donia, lui Victor ii place la inot, insa e apa cam rece. Deocamdata intra in apa cu aripioare si centura. Profesorul il invata cum sa miste bratele si picioarele si vad ca Victor e ascultator. Il cam munceste; vine acasa obosit si mort de foame :).
Tare mult mi-ar placea sa se mai schimbe cate ceva si in scoala romaneasca!

Danutz, multumesc pentru blog. O placere sa citesc!

V-am zis ca al meu sot a facut un curs de navigatie? Chiar a iesit pe mare (o aventura :)). Acum trebuie sa invete sa-si ia permisul si poate ne aventuram la vara (la inceput fara copii). Sunt foarte incantata ca e pe cale sa-si indeplineasca un vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

of, tare greu cu curcanul asta... cred ca azi arunc ce mai e din el. aseara am facut sarmale in foi de vita
sa nu credeti ca ale mele citesc deja, au cate 4 propozitii scrise mari pe foi si ele le 'canta'. stiu literele, dar nu pot citi.
a, si in fiecare saptamana (una joia si una vinerea) pot duce 'ceva' la scoala sa prezinte clasei - "show and tell". saptamana asta au fost jucarii de plus - unicorni
se joaca mult cu unicorni si ponnies - din niste desene animate, construiesc lego si puzzle (aseara au facut impreuna unul de 100 de piese). coloreaza, deseneaza si picteaza. iar cand e ora de culcare intotdeauna vor 'one more minute' ca nu s-au jucat.
cam asta despre ele. t pe de alta parte e mare - a inceput sa se barbiereasca - prima data am plans

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

noi ne laudam , ieri s-a intors alex prima data de pe spate pe burtica. azi noapte l-am gasit numai pe burta dormind.
tot ieri a tras prima oara o jucarie de la centrul de joaca, din aceea care vibreaza cand ii dai drumul. pana acum nu a avut puterea necesara sa traga de ea.
de vreo sapt si ceva tine in manuta jucariile, le zdrangane, le linge si apoi le da drumul.
din pacate cu lapticul treaba e la fel, plange la san si nic peste zi nu mai am de unde sa scot nimic dupa ce termina el. asa ca seara ajungem sa ii dam LP, depinde de ce rezerve am in frigi, cam 60-120 ml. cu toate astea acum se trezeste peste noapte f des, papa de 2-3 ori, cam la 3h (ceea ce el nu mai face de la o saptamana ). deci ceva nu e in regula. dar nu imi dau seama daca e burta si nu se poate linisti decat cu san, sau e foamea care face ravagii in stomacel.
am sa ma duc azi sa iau infacol, poate fac ceva cu el, mai ales ca pana acum nu i-am dat nici un siropel de colici, dar acum nu se mai poate. daca adaug la trezirile lui alex(3 la numar, de minim 45 min) si cele 4-5 treziri ale lui dani va dati seama ca suntem VARZA amandoi, nu reusim deloc sa ne revenim.
in iasi e frig rau, alex, cred, ca simte lipsa plimbarilor de cate 4h pe afara si e si un pic mai agitat.
no, or trece vremurile astea si atunci le voi duce lipsa. sau poate ca nu.

de dani ce sa va zic ... multumesc lui DD e bine, sanatos, mare lucru la noi dupa o luna de gradi. ii dau niste chestii noi de imunitate, poate o fi de la alea, poate se datoreaza faptului ca a mai crescut. nu stiu cauza, dar ma bucur mult de efecte
ieri mi-a facut 2 desene (nu mi-a mai facut un desen din primavara, deci 2 intr-o zi sunt de mentionat ), f frumos si atent colorate.
azi in schimb a renuntat la tot pt noul joc de la wiii, pe care il aveam de ceva timp dar il patram pt vremuri reci. si bine am facut ca nu mai pot sa il iau de la tv
la gradi totul merge bine, au pus muraturi sapt trecuta, iar marti fac o salata de legume (dani abia asteapta sa o infulece). mai nou in fiecare seara imi cere salata de spanac, ceea ce ma bucura teribil.
il iubeste pe alex mult de tot, cand plange sare mereu sa vada ce e cu el, ii vorbeste, ii da jucariile si suzeta, il "cearta" cand il primde ca suge degetelul . sunt adorabili. ziua . ca noapte ...

no cam atat de la iasi, mamicile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

Citat:
citat din mesajul lui dandusa

astea fiind zise,eu zic ca-i simplu de inteles...,daca noi am ales sa ne separam familia,sa bulversam doi copii minori,sa-l stoarcem pe tati si pe mine de ultima farama de energie,basca sa mai si cheltuim un sfert din venitul lunar,numai pe naveta...,eu zic ca un motiv serios avem...

stiu, stiu, stiu
poate si noi am gasi resursele sa functionam si altfel, daca nu am avea de ales, insa efectiv nu ma vad atat de puternica precum esti tu. si te admir enorm pentru ceea ce ai reusit sa devii in acesti cativa ani de cand ai copiii sper sa gasiti cat de curand formula care sa va permita sa va reuniti si sa recuperati 'pauzele' in care nu sunteti impreuna.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui porumbita80

Noi am avut cateva zile pline, am facut 8 ani de casnicie, apoi ziua sotului. Prajiturit pentru casa si pentru inca vre-o 20 persoane de la serviciul sotului.

felicitari!!! si noi aniversam luna asta, dar nu 8, ci 9 ani

Mergi la inceput

in octombrie avem primii fulguleti care implinesc 5 ani pfffff, ce trece timpul

Alex de roana!

sa mai zic si eu de ai mei...
M. a fost ieri in vizita la iubitzica lui ca ii era fetei urat si l-a invitat sa se joace vreo 2 ore cu balerinele.
'dar problema, mami, este ca Alina are un singur printz! iti dai seama ce greu va fi sa ne jucam pe rand??!!'

ieri, in timp ce M. era plecat, eu si I. am pus bazele unei mici crescatorii de... Artemia Salinas - sau cum le zice el, micro-organisme preistorice mai precis fiert/racit apa, masurat apa, in acvariu special, amestecat sarea neiodata in apa, turnat 'ouale minuscule' de crustacei in apa, amestecat si observat cu lupa cum plutesc sau se scufunda in apa... acum asteptam 2-3 zile in care amestecam apa periodic si speram sa inceapa sa prinda si viata, ca altfel nu stiu ce ne facem ahhh, si apoi incepem sa aeram acvariul cu pipeta speciala si sa le hranim cu faina de soia. tot ce am povestit e in kitul stiintific primit cadou de ziua lui.

healthy diet (donia ) este... nimic deosebit
3 mese, 2 gustari, redus fainoase si dulciuri (dar nu eliminat), incerc sa consum 1,5l de lichide / zi (cafea, ca-s addicted, ceai, apa, ciorba), consum fructele/ceva dulce separat, intre mese, ar trebui sa nu mai pap seara dupa 7... cam astea ar fi. o tin asa de juma de an si am ajuns de la 59 la 53 de kg, fara sa am un target anume. si alergam de 2-3 ori/sapt cate 3,5-4 km in aer liber, la padure. la inaltimea si constitutia mea 52-53 kg este ideal, acolo ma simt bine fizic, 'sanatoasa' sa zicem

totusi, apropo de sanatate, ma dispera parul care imi cade. de ani de zile imi tot cade, efectiv am senzatia ca voi ramane fara. saptamana trecuta m-am tuns scurt desi m-am straduit vreo 3 ani sa-l cresc si era deja lung, dar mna, l-am taiat scurt acum, incerc sa il regenerez cumva... sfaturi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yagmur spune:

Merci de sfaturile cu muntele; o lasam la primavara.
Lizzy, mi-e dor de voi; bravo cu mancatul sanatos; eu desi sunt bolnava parca acum m-a luat mancatul nesanatos... off, sunt intr-o perioada lipsita de orice ambitie; mama Dani ce mai face ca nu am mai sunat-o :(
In rest, nu mai zis nimic ca sunt in mood plangacios .
O saptamana frumoasa va urez.

Yagmur si Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns porumbita80 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lizzy

totusi, apropo de sanatate, ma dispera parul care imi cade. de ani de zile imi tot cade, efectiv am senzatia ca voi ramane fara. saptamana trecuta m-am tuns scurt desi m-am straduit vreo 3 ani sa-l cresc si era deja lung, dar mna, l-am taiat scurt acum, incerc sa il regenerez cumva... sfaturi?

La mine cand cadea faceam un curs de vitamina e, calciu+magneziu, plus masca cu ou+miere+ulei masline. Eu pe al meu l-am terorizat decolorandul in 3 zile de la numarul 1 sa-l aduc la 8 apoi la 9. Si acest tratament l-a pastrat bine. Plus masca de la callos aia de placenta.

Merci de felicitari dragelor, azi umblat dupa geci pentru baieti, si nu am gasit ceva sa ne placa dar mai mergem miercuri. Mario e un mare fitos nu ma gandeam ca de pe acum se incep figurile, vrea geaca sport sa fie cu rosu si ceva albastru. Ce am gasit nu-i placeau. Mamici de fete cum va descurcati? daca eu cu baieti si-mi fac figuri oare ce ma asteapta la fata....?
Imi zice Mario aseara, mami da poate o nasti pe surioara de ziua mea ca sa manance si ea tort cu noi. Ei au impresia cum o aduc acasa gata ei se pot juca, Radu deja povesteste ca el o sa se joace cu ea cu papusele, nevoie mare.
ce mea facut Mario azi dimineata ca am ras toti de nu ne opream, stateam in fata blocului si-l asteptam pe Cata si vorbeam cu mama, in timpul ala iese o baba din bloc din aia cat o tona, si era imbaracata baba ma rog ca o baba si avea niste ciorapi din aia mai lungi, nustiu ce la apucat pe Mario sa se aplece sa se uite sub fusta babei, nu a inteles ceva, avea impresia ca baba are dres si apoi a vazut pielea piciorului... probabil de aia sa aplecat sa se uite sub fusta. Ca baba se oprise sa vorbeasca cu noi si el in timpul ala o cerceta. Prima data nea facut din astea.
Pupici si aveti grija de voi.

P.S Dandusa te admir pentru curaj sa stati despartiti desi se simte dragostea enorma dintre voi. Eu sunt o lasa la capitolul asta, nu pot sta nici o zi fara Cata, cand a fost in Italia 3 luni plangeam ca o nebuna in fiecare seara. Aceea experienta mea ajuns probabil pentru toata viata. Felicitarile mele pentru puterea ta

Stela mamica de voinici Radu(11.06.2008)+Mario Gabriel(31.10.06)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

hey, n-o fost nimic special... Acs nu te gandi la fapte marete

cu masina pana sus in munte/padure.. undeva in zona Vidraru
cu tot calabalacul pan' la botul calului

fost fain ca deja nu mai era puhoiul de lume care am inteles ca este vara.. adicatelea fuseram singuri pe toata valea

avem numai corturi mici si ne-am impartit asa pt ca io n-as fi avut curaj sa dorm fara barbat e drept, i-am bagat intre cortul nostru si cel al prietenilor

sa vaz zic de gratarel, sau slaninuta prajita, sau paine prajita, sau porumb copt?? Si ceaiul parca e mai delicios cu cenusa.

a fost fain ca nebunatii mici erau in deplina libertate.. s-au jucat si-au experimentat o groaza la foc, la parau, s-au jucat cu lanternele, au adunat lemne si-au facut si treaba.. asta cu mai putin elan

G s-a urzicat, s-a zgariat de la lemne, a mai alunecat pe pietre, s-a julit.. ca un adevarat barbat in devenire

cel mai mult am apreciat experimentarea cu focul.. unde altundeva ar mai fi avut ocazia asta? m-am bucurat ca toti cei mici au priceput singuri ce este de respectat..

Mergi la inceput