Fulguleti maricei de nov-dec 2006 (5)
Raspunsuri - Pagina 10
Laura13 spune:
Dana la noi la gradi nu exista bataie, dani imi spune tot. Cel mai rau e sa te certe wducatoarea, adica sa iti explice ce ai gresit. Dar ii pune pe toti sa lucreze dupa programa. De ex dani a lipsit 2 zile si l a pus sa recupereze. Ceea ce pe mine nu ma deranjeaza. Si ma bucur ca si lui dani ii place, se bucura cand merge la gradi, dar se bucura si cand e we si sta acasa cu noi. Pt noi e bine asa.
Sa va zic de alex. Ieri si azi a papat la 9 dim apoi a dormit pana la 2.30 si abia arunci a mai mancat. Zau ca nu inteleg cum, o fi de la vreme. Petwe zi suge cam la 3h dar seara mai vrea ceva. Pana acum am reusit sa ii dau lapte muls peste zi, deci nu a mai primit lp. Imi pare rau ca nu mi am luat pompa mai demult, dar mai bine mai tarziu. Important e ca nu e prea tarziu si inca mai am laptic de.stimulat.
Cand imi e greu ma gandwsc ca dupa 5 luni voi afla placerea alaptatului si cu alex.
Eu acum stau.in masina si astept sa iasa dani de la gimanstica ritmica. E noul sport practicat, desi dani e.sibhurul baietel. Important e ca lui ii place. Vineri incerc.sa.il.duc.si.la.karate sa vad daca va vrea si a olo. Daca nu vom incerva cu fotbalul si sper sa revenim.si la.inot.
Ma bucur ca e sanatos, nu stiu cum dar multumesc.lui DD avem o luna de gradi fara boala. Boierie.
Cam astea s vestile, iertati greselile, dar scriu de pe.tel.
Pup gasca
Yagmur spune:
Dandusa, azi a venit incantat ca a reusit sa faca semnul plus :). Minunate idei mi-ai dat, voi incerca in weekend. Sa cumpar malai :D. El seara, cand vin acasa, nu mai are chef decat de joaca lui care consta in jucat singur cu paiul de-a Iron Man sau alte personaje si in pat jocul cu mami (tot asa, inventeaza jocuri mai ales cu jucarii care se indragostesc intre ele ). La partea artistica care necesita indemanare amandoi suntem varza. Sportiv nu pot spune ca este; simt in el mai mult dorinta de teatru si vreau sa caut un curs.
Laura, eu sunt innebunita dupa Dani al tau
Si mai vroiam sa zic ceva, dar sunt prea obosita.. ma duc sa vad pozele de la Antipa si revin maine dupa cafea....
Yagmur si Luca
ruxandra_sb spune:
sper ca ca niste ingerasi si visati frumos
v-am zis ca fuseram de curand la munte, cu ?
baietii au fost incantati si tare curajosi.. ei au dormit intr-un cort, noi in altul.
tema cu bunele maniere: cred c-o sa ies la pensie pan sa vaz rezultatele
Citat: |
citat din mesajul lui chinico si sper sa inteleaga, sa accepte si sa ramana in acelasi timp ei insasi fidela |
Chinico,chiar.. cum e la Germanica cu inceperea scolii? Ca de obicei vesticii se grabesc tare.
Donia, sper la curcanit.
Si M mai mititel tot zicea ca ma ia de nevasta.. si tati se tot chinuia sa-i explice c-o sa-si gaseasca si el o femeie.. ca io is femeia lui.
In schimb G m-a intrebat cum a fost de m-am casatorit cu tati.. ca si cand el o sa se casatoreasca cu Maya.. lalala..
Teutz, am vazut-o pe Alexia in pozele de la muzeu.
Ce dragalasa este!
citat din mesajul lui roxanica2006 Nu mai sunt fetita aia fricoasa ce-a intrat demult in sistemul asta nenorocit, am curaj sa-mi sustin parerea , sa ridic tonul la cine ma desconsidera asa fatzis si sa nu ma pierd cu firea in situatii limita. Nu le mai iau pe toate asa personal, nu mai ... plang , si nu ma mai dau peste cap sa fac totul perfect, imi fixez prioritatile si restul poate suferi amanare. Tare multumita de mine mai sunt |
Zi-le Roxanica!!
Laura, nu ma pricep la alaptat.
Tin numa pumnii sa iasa si sa fii linistita si multumita. M-au impresionat cele zise de Roxanica..
Acs, spor la inotat.
Si G a bifat finally prima ora. La a doua o sa sarim.. virozati suntem.
citat din mesajul lui dandusa de ieri a venit Claudiu acasa si chiar vorbeam cu Crinuta despre asta,cand imi spune foarte cald si simplu ca acum ar cam fi timpul sa dorm cu tati si sa-i las singuri pe ei |
Fetita noastra cea inteleapta!
Danutz, citit prima postare cu Roma. Sa va fie de bine si asteptam continuarea.
hm.. nu era pe lista mea.. dar de-o vreme ma gandesc ca tre sa bifam si orasul etern. Sa vedem numa cand si cum..
citat din mesajul lui mamaana ce vreme minutata. feels like 29!! |
Hey.. de grade celsius e cumva vorba???
pe'acilea tocmai ce zisera de nu's ce front polar... brrrr
citat din mesajul lui Lavinia_P Mama,cata treaba am avut,nu ma asteptam.. (la citit ma refer) |
citat din mesajul lui Yagmur dar poate in februarie urcam pana la poiana izvoarelor (echipati bine); eu am probleme la coborare deci sper sa nu raman pe acolo; danutz/acs/ruxandra - e greu traseul iarna? |
Yagmur, daca tin bine minte.. nou ne-a recomandat invatatorul ca si pregatire pt scris.. mult joc cu plastilina si modelat din lut.
citat din mesajul lui dandusa ce sa mai zic de restul,care tin cu dintii de sutele de liniute si bastonase facute de copil,fara sa se gandeasca un pic ca mai exista si alt mod de deprindere a scrisului,mult mai amuzant,mult mai usor,poate... nimeni nu-si bate capul... |
sincer habar n-am daca M a facut liniute/bastonase la gradinita.. pt ca nu prea ma interesa aspectul
dar cu siguranta nu a facut la scoala.. au invatat sa scrie direct literele
Doamna Dandusa, da cu ce fotografii ne rasfatati!
Inteleg c-a fost tare fain.. G a fost deja cu gradinita. Restul inca n-am apucat.
Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)
ruxandra_sb spune:
sa va ofer si-o sa fie.. chit ca vreau sa vaz daca mai intra un somnic
ah... si mi-ar placea sa mai citesc doua vorbe..
de la Leyla, mami Dani, Lacramioara, Monica, DeeA, ...., ...., ...
.. zic si io
Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)
Donia spune:
Noroc ca lucrez de noapte si mai gasesc timp de scris. Vaz' ca nu sunt singura pasare de noapte pe aici, totusi.
ruxandra, totul e bine? Sper ca nu e nimic mai mult de o insomnie trecatoare.
Da, ai citit bine, 29 Celsius. Am avut o toamna superba. Dar de-acus... am trecut la ploaie si e ceva mai rece. Dar nu ma plang, tot la haine subtiri suntem.
Lavinia, chiar ma gandeam la tine acum o zi, cand am trecut cu masina pe langa locul unde am facut poza aia de toamna. Ma bucur ca ai gasit o gradi care va place, e tare important sa lasi acolo copilul cu inima usoara.
Da, si la noi lego e in top! Si se joaca tare frumos cu lego, imi place ca are imaginatie, isi face niste constructii faine, inventeaza povesti, e grozav. Acum tot cere un lego nou de o vreme, si strange bani cu drag intr-o cutiuta ca sa-si cumpere unul cand vine ziua lui. Nu ma grabesc sa-i cumpar, ca are destule, asa ca asteptam sa vina ziua lui si vanam marunti prin casa.
acs, si cum merge inotul? Si C a inceput. Anul trecut a renuntat dupa vreo doua lectii si ne-am chinuit doua veri sa il reimprietenim cu apa, dar a a dat roade si acum ii place, e tot un ras cand merge acolo.
Ma tot gandeam la discutiile de aici, eu de obicei va raspund cand conduc Scuze ca nu imi amintesc tot ce aveam in minte.
Manierele... ala micu' are pareri foarte personale despre maniere. Zice ce are chef si cand are chef. Eu ii mai reamintesc, insa mai mult de atat nu pot face. Adica pot... si anume sa rad! E drept ca e si mai timid si nu interactioneaza usor cu oamenii pe care nu ii vede des, asa ca nu vreau sa il fortez deloc. Primavara trecuta eram la scoala la R si vorbeam cu profa ei, iar la plecare ne-am luat ramas bun si cum C nu zicea nimic, l-am intrebat: "Vrei sa-i zici bye lui Mrs. J?" La care el, nestanjenit si foarte firesc, zice: "Nu." Am ridicat din umeri, Mrs. J a ridicat din umeri si ne-am despartit prietene. Dar pe aici lumea nu se cramponeaza de asta.
In schimb, cand are chef zice si face tot ce trebuie, pune si strange masa, ii da apa lui R, o ajuta sa-si faca curat in camera, e culmea dragalaseniei.
Cu scoala. La noi e diferit, C e la Senior Kindergarten (SK), la anul urmeaza clasa 1 (incepe la 6 ani). Anul trecut a fost la Junior Kindergarten (JK).
SK e obligatorie, dar daca decizi sa faci home schooling, atunci nimic nu mai e obligatoriu. C a fost ok cu scoala (kindergarten e in cadrul scolii). Anul asta a schimbat scoala ca asa am decis noi, si il vad foarte incantat. Bine, sta acolo 3 ore, in care mai mult se joaca. Adica tot procesul de invatare il vede ca pe o joaca. Dupa prima saptamana mi-a spus a la Roxana: "I love this school!"
Cand o sa fie in clasa 1 o sa stea la scoala cam 6 ore, cu vreo 2-3 pauze de cate 20 pana la 40 de minute (depinde de la scoala la scoala). Nu stau in banca prea mult, petrec timp pe covoras in timp ce profesorul le citeste si discuta, au activitati in diferite centre, merg la biblioteca, la computer, fac sport, fac crafturi, nu au ocazia sa se plictiseasca.
Yagmur, e adevarat ca la scoala pot sa faca lucruri pentru care acasa nu au nici un interes. Si eu am observat asta la C, scoala chiar l-a ajutat acolo unde eu nu am stiut cum sa o fac.
Sper ca te simti mai bine!
danutz, ce plimbari frumoase, imi vine un chef de duca!
mamaana, inca mai muncim la curcan, anul asta am avut unul mare. Wow, Mr. Darcy, ma faci geloasa. Ma tot gandesc ca a venit timpul sa ma uit la film din nou, nu l-am mai vazut din primavara. Cred ca in week-end dau drumul la foc in semineu, trimit familia la culcare si ma rasfat...
porumbita, intrebai daca avem influente rele de la gradinita. Nu am observat deloc, dar la gradi copiii aici se poarta bine, profesoarele sunt foarte responsabile. Iar daca au copii cu probleme de comportament, au un asistent special pentru acel copil, depinde cat de mari sunt problemele. Cert e ca primele saptamani la gradi copiii invata care e rutina clasei, invata sa ii respecte pe ceilalti, sa puna lucurile la loc, sa lucreze in echipa etc., se pune accent mai mult pe aspectul social decat pe cel academic.
roxanica, afla ca m-am bucurat sa citesc despre tine si despre serviciul tau si ca esti multumita de tine. e tare important! Da, mai tin minte cum spuneai ca plangi usor, ca te pierzi usor si ca nu crezi ca esti o mamica buna pentru David din cauza asta. Nu ne nastem mamici, dar devenim, ce mai, crestem o data cu copiii nostri.
dandusa, tu esti bine?
Laura, am zambit cand ai scris de gimnastica ritmica. E tare bine ca lui ii place. Am zambit pentru ca ieri C a zis ca iubeste irish dancing, dar ca el e prea mic sa mearga sa invete. Nu stiu daca e chiar indragostit de dansuri, sau l-a contaminat iar entuziasmul sorei mai mari Tot sub influenta ei il apuca si cantatul la pian, isi plimba degetelele pe claviatura si scoate uneori niste sunete... de-a dreptul muzica! Raman uneori cu gura cascata, suna armonios, parca intentioneaza sa cante exact ceea ce ii iese din plimbarea aia cu degetele pe clape.
Scuze daca am uitat pe cineva. M-am ridicat de o mie de ori de cand am inceput, plus ca sunt cu doua colege guralive, de imi vine sa le pun calus.
O zi faina va doresc, va pup!
chinico spune:
iooooiii da' cat ati scriiiis!!!
si caaate ati scriiiis!!
eu vin mai apoi, acum nu pot.da'vin. parol.
Donia spune:
citat din mesajul lui chinico iooooiii da' cat ati scriiiis!!! si caaate ati scriiiis!! eu vin mai apoi, acum nu pot.da'vin. parol. Beatrice (13.12.2006) |
Vezi ca lucrez si la noapte, o sa vin sa controlez daca te-ai intors!
Tiii, da' ce mai vorbesc guralivele astea doua cu care-mi petrec noaptea...
lizzy spune:
Tare greu mi-e sa mai scriu, really
Vorbiti cu atata responsabilitatea si daruire si detalii despre teme frumoase si serioase iar eu... eu doar zambesc relaxata la ele (ZEN cum spunea danutz)
Maniere? Oferim un exemplu personal pe cat putem, acasa. Mai gresim si noi, adultii, ne recunoastem greselile public si ii invatam ca e normal sa gresesti, ca important este sa vrei si sa incerci sa faci mai bine data viitoare. Nu punem insa accent pe 'reguli' de buna purtare atunci cand suntem in public. Adica nu fortam lucrurile si nici nu-i certam (=umilim) in public, cu voce tare, ca NU fac x sau y chestie ce s-ar cuveni. Ei stiu foarte bine sa salute in mediile cunoscute, sa ceara, sa respecte, sa multumeasca etc. Dar in medii straine, de ex. la mine la birou, cel mic se rusineaza incredibil si nu mai scoti nimic de la el So what? Lasa ca stiu ca stie, si mai stiu ca va veni si momentul in care va arata asta si strainilor
In schimb respecta lucrurile din parc, curatenia, fiintele in general, spatiul personal al altora, nu stiu, sunt o gramada de chestii banale care tin de o educatie echilibrata si care ma fac sa am max incredere in ei.
Scoala? Pffffff, sa vina cand o vrea ea, cu sau fara clasa 0 Cum spuneam, am incredere in capacitatile lor si ale noastre, de a face fata la noutati si 'experimente'. Ce rezolv de ma agit? Se schimba legea? Nu. Le luam catinel, sanatosi sa fim. Nu-mi inchipui fizic unde s-or tine copiii din clasa 0, in scoli, si cu ce cadre didactice. Educatoare, invatatoare? Om vedea. Cert este ca mamarutza sta la umarul fratelui mai mare de pe acum, asa ca va fi clar pregatit de scoala mai repede decat a fost cel mare.
La sedinta de la gradi ni s-a spus ca in sept. 2012 cei nascuti inainte de sept.2006 parasesc gradinita (la propriu) si merg la scoala aleasa de parinte, pt clasa 0. Cum fulgul meu este din decembrie, teoretic este acceptat in gradi, deci ar merge la scoala in 2012 (clasa 0) la 5 ani si 9 luni sau in 2013 (clasa 1) la 6 ani si 9 luni. Interesant, va face grupa mare de 3 ori?! Ca el e in grupa mare acum in 2011 Privind in perspectiva cred ca va muri de plictiseala atata timp. Il vad perfect capabil de clasa 0 toamna viitoare sau de clasa 1 inainte sa faca 7 ani.
Da, da, vorbesc de acelasi copil care nu vorbea deloc la 3 ani, nu stia ce e ala joc sau veselie sau descoperire. Privind din aceasta perspectiva zau ca numai faptul ca e sanatos ma face sa zambesc relaxata Hahahahahaaaa, sper sa ma tinaaaaa
Ce mai era, ce mai era...
Dandusa, nu as putea trai departe de sotul meu, atat pot sa spun. Stiu ca sut multe altele de tinut seama si ca istoria fiecaruia e complexa si ca fiecare isi poarta 'poverile' cum poate mai bine. Insa eu una privesc in jur, vad atatea familii 'diferite' de a mea, incat ajung sa constientizez ca eu nu as putea functiona decat asa cum o fac acum - impreuna, la bine si la rau, cu copiii nostri de manutza in toate
Roxanica, sunt mandra de tine. Constat si eu ca te-ai maturizat daca ai invatat sa spui 'nu, si maine e o zi' Felicitari!
Canadience, mi-e foame. Voi si curcanul vostru!! De ceva vreme sunt 'on healthy diet' din nou. Mare nevoie de detoxifiere. Iar asta ma face sa pap mai putin si mai putine si zau ca vad un curcan rumenit cand inchid ochii. Uffffff...
Activitati extra... Nu-mi vine sa-l duc la nimic, efectiv nu-mi vine. Nu cere, lui ii place acasa, in familie. Deci nu incercam curand nika, mai ales ca vine frigul si noi speram sa trecem inca o iarna fara evenimente spectaculoase.
Lavinia, nu mai fac homeopatie pe M. de fapt nu mai fac nimic cu medicina de nici un fel ca nu am mai avut nevoie
Porumbita, ideea de a apela la psiholog a fost foarte buna. Stiu ca e tardiv raspunsul, dar si eu, clar, as apela la sfatul unui psiholog. E evident ca ai incercat sa il ajuti cu explicatii si sa-i fii alaturi cum trebuie ca sa treaca peste asta dar nu e nici o rusine sa intrebi pe cineva calificat in asa ceva. E doar o metoda de a invata si mai bine cum sa-ti ajuti copilul
Alte subiecte si persoane, in urmatorul mesaj, sper.
Gata, ma intorc la treaba ca nu stiu pe ce sa pun mana mai intai
dandusa spune:
Ruxandra,
mai zi de experienta cu muntele si dormit in corturi separate.unde ati fost?
ma bucur ca-ti plac pozele.mi-am propus de mai mult timp sa le atasez,dar n-am gasit momentul.da,ne-a placut tare!sant atat de multe lucruri de invatat,atatea informatii despre fiecare lucru in parte,incat ne-ar mai trebui vreo cateva vizite sa exploram tot.
Donia
Nu stau in banca prea mult, petrec timp pe covoras in timp ce profesorul le citeste si discuta, au activitati in diferite centre, merg la biblioteca, la computer, fac sport, fac crafturi, nu au ocazia sa se plictiseasca |
asa da!
se pune accent mai mult pe aspectul social decat pe cel academic |
pfoaa,ce-mi place!
eu sant bine,cred.nici nu mai stiu clar,sincera sa fiu,esenta binelui.cred ca-i autosugestia la volan si ma face sa scot vorbele care crede ea ca ma ajuta sa merg mai departe.sant sanatoasa,copiii,Claudiu,la fel doar ca m-am saturat de taboul asta incomplet si de ce aduce cu sine.planuim ca din primavara sa schimbam tot,sa renunte la job si s ane apucam de...ceva.ce,nu stiu,dar vom vedea
Lizzy,
la fel ca tine functionez si eu...
am zis de multe ori ca sotul meu este cheita care ma intoarce periodic pentru ca eu sa functionez asa cum functionez acum!de la el imi iau puterea,la el vars toate greutatile mele sufletesti si cu toate astea am ales alceva.am ales asa cum am crezut noi ca-i mai bine pentru copiii nostrii.si noi tot "impreuna, la bine si la rau, cu copiii nostri de manutza in toate" am zis si facut,pana cand nu s-a mai putut.am scris mereu despre cursul mutarilor noastre si motivele(uneori pe sarite,este adevarat,pentru ca persosna pe care eu o invinovatesc de toate astea,este mama mea si oricat de ingrozitoare ar fi ea,nu pot spune in gura mare si la adevarata intensitate,asta...)
astea fiind zise,eu zic ca-i simplu de inteles...,daca noi am ales sa ne separam familia,sa bulversam doi copii minori,sa-l stoarcem pe tati si pe mine de ultima farama de energie,basca sa mai si cheltuim un sfert din venitul lunar,numai pe naveta...,eu zic ca un motiv serios avem...
Donia spune:
lizzy, lasa gandul la curcan, ca azi l-am aruncat, n-am mai facut fata. Mai bine papa healthy diet, nu dai niste amanunte?
ruxandra, cort... VREAU CU CORTUL!!! De cand am venit din Elvetia tot la cort visez
citat din mesajul lui dandusa nici nu mai stiu clar,sincera sa fiu,esenta binelui. |
Pfiii, ce lucru mare ai grait! M-ai atins tare cu asta. Tare. Parca acum ceva timp era totul mai simplu, acum daca m-ai intreba daca sunt bine, cred ca as ridica din umeri.
Na, ca am ramas pe ganduri.