Nasterea la Arcadia - Iasi (19)
Raspunsuri - Pagina 18
ionelamaria spune:
si totusi se poate:
www.oradesibiu.ro/2009/10/22/hasag-copil-mort-in-conditii-suspecte-in-timpul-botezului/" target="_blank">http://www.oradesibiu.ro/2009/10/22/hasag-copil-mort-in-conditii-suspecte-in-timpul-botezului/ si nu e caz singular. Cu toate astea sunt exceptii.
Despre raceli crunte dupa botez insa.... nu pot spune decat ca eu cunosc 2 copii care au facut raceli urate si au stat internati in spital dupa botez.
Despre vorbit cu preotul: eu am vorbit si am intrebat daca se incalzeste biserica. Asa a fost un criteriu de alegere a bisericii. Mai mult, era una din putinele biserici unde gasisem preoti seriosi si care nu cer bani sa-si faca treaba ( in unele biserici mita=milostenie, aici iti dau preotii chitanta pentru orice suma o dai, asa DA!). Ei bine, SURPRIZA!!!! in biserica era frig. Norocul meu ca luasem de acasa o patura foarte groasa in care a stat copilul . Nici vorba sa accept sa stea numai in crisma .
EDIT: eu spun ca nu putem idealiza nimic. POreotii sunt oameni si nu Dumnezei. Fac greseli umane. Ii respect pe acei putini care sunt preoti pentru ca iubesc pe Dumnezeu si fac asta din convingere, nu pot s-i respect insa pe cei care fac afaceri din biserica.
Credinta e in sufletul fiecaruia. Se reflecta in respectul pentru oameni, in iubirea pentru copii tai, in sacrificiul pentru ei fara a gandi o clipa ca e sacrificiu. Eu spun ca atunci cand iubesti copii cu daruire, bucurandu-te sa renunti la orice pentru ei esti mai credincios si mai placut lui Dumnezeu decat batand matanii in biserica si barfind in spatele ei.
Eu CRED intr-un Dumnezeu bun si iubitor si iertator, un Dumnezeu lipsit de vanitate.
A, si legat de bunici. Ambele mele bunici au cate un copil decedat in urma racelii de la botez. AMBELE!
O viata i-au plans si o viata au suferit si au murit cu gandul ca ii vor revedea.
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 34+ cu Tudor
alinuta84 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui LenaC Neata gagigi Daca va intereseaza cresterea lactatiei spunea o mamica la odisee ca foloseste homeopate si sunt foarte eficiente. "Am luat ricinus communis ch 5 , trei bilute dimineata,trei bilute seara,zilnic." Eu maine merg la cursul Lamaze la 16:00. Mai merge cineva? Stefana, tu vroiai sa iesi in Copou, nu? Astazi eu am sa fiu prin zona ca ma duc la medicul de familie la 16:00, Oana si Madline ziceau ca vin si ele. Daca se mai baga cineva da-ti PM si vorbim. Iulia, recuperare rapida si te asteptam cu detalii O zi frumoasa la toate burticile si mamicile Lena - 37+ AMR un pic |
Neatza...Lena si eu merg maine la sedinta de Lamaze...m-au sunat aseara tarziu sa-mi comunice...
LenaC spune:
Super Alinuta. Si pe mine m-au sunat pe la 7-8 cred
Ne vedem acolo atunci
Lena - 37+
AMR un pic
DadaIna spune:
Mada nu mai zi ca ai si tu par foarte frumos.Am vazut eu prin poze nu mai
Botezul gazutei a fost la biserica Barboi.Daca va duceti acolo spuneti nasilor sa vorbeasca sa incalzeasca apa.
oana otetul asta miroase yummy de iti vine sa il mananci.Ramane un miros discret de fragi si fructe de padure in par. Nu te gandi la mirosul otetului normal :))E ok asta.
lalic numai la ortodocsi e chestia asta cu botezul prin scufundare.In toate filmele, picturi etc botezul se face prin turnare. Nu am vazut sa fie bagat Isus cu capul la fund in apa de catre Ioan ci i-a fost turnata apa pe cap de 3 ori.Eu una nu ma pot increde in basme mai ales aia cu Moise care despica marea in doua scrise la randul lor de alti oameni. Pentru mine nu exista credinta decat in Dumnezeu.
LenaC spune:
Confirm si eu ca Madline are un par frumos
Stai un pic... DadaIna, apa nu se incalzeste by default? Adica trebuie sa specifici? Eu ziceam sa specific sa fie cald in biserica, nici nu m-am gandit ca ar trebui specificat si pentru apa
Lena - 37+
AMR un pic
DadaIna spune:
Se specifica si se plateste separat pentru asta (a platit nasa dascalul).... si mai platesti cand se scoate cristelnita cu apa afara si se arunca la un copac.Asta daca e ultimul botez in acea zi ca nu cred ca se schimba apa decat daca ceri sa fie incalzita...La gazuta mea a luat sotul cu un om de-al bisericii cristelnita si i-a cerut ala 20 ron taxa de carat
Acum cred ca depinde si de biserica.Normal botezul cica se face cu apa rece.Asta cu apa calda e moft Am mai citit ca pe timpuri se facea botezul la copca. M-a pufnit si pe mine rasul cand citeam cata barbarie sa bagi bietul bebelus in gheata...
Aaa si la par uitasem ca de 2 ori pe saptamana il tin 2-3 ore in ulei de argan.
AlynaB spune:
Buna fetelor! Ce faceti? Noi suntem bine, crestem mari....avem deja 2 dintisori, stam in fundulet, am facut ieri si vaccinul de 6 luni.... A fost ok, a plansat f putin atunci,nu a facut febra...nimic...doar ca astazi mi se pare ca e putin cam agitat.
Voi ce mai faceti? Felicitari noilor mamici si nasteri cat mai usoare celor care urmeaza.
Dada unde poti sa iti vad si eu bubulina?
Pupici dulci la toata lumea!!!
claumarcoci spune:
Buna si de la noi
Nu prea avem timp, bebe ma solicita tot timpul dar e un scump asa ca.
Am fost la dr de familie , l-a examinat, cantarit, a stat cuminte si ca tot veni vb de vaccinuri.... m-a intrebat dr daca le fac la ea pe cele de la stat sau pe cele de la Arcadia?? Am zis de la stat... voi care le-ati facut? Stiu ca se vb la un moment dat pro sau contra vaccin dar nu am retinut si timp sa caut capitole as vrea sa am.
A obs ca bebele meu tine un piciorus ca-n burtica si m-a invatat cum sa-i fac masaj in talpa sa corectam , ma intrebam,, desteptii din arcadia nu au obs?? ca de sa ma ierte Dzeu da nu am mai vazut bebei asa mici niciodata si cu toata lectura tot nu stiu tot, mi-e frica si de buricut, ieri a curs putin sange , probabil s-a foit mai mult si intrasem in panica
Inca doua intrebari:
- povestea cineva ca luase tampoane de san lavabile, un pont sa iau si eu
- cand scot bebe la plimbare, deja stam cate 5 min la geam, ne pregatim, dar vreau afara
Multumesc anticipat pentru sfaturi
Claudia David Andrei 12 sept 2011
ionelamaria spune:
Clau
E posibil sa nu aiba nimic bebe la piciorus. la odiseea lui Mihnea am avut un bebe cu ambele picioruse cumva cu talpile in interior. mamica lui avea insa un pediatru bun si i-a spus din start ca cel mai probabil nu e nimic. In cele din urma a fost la un ortoped serios si i-a confirmat si acela ca nu e nimic. daca vrei sa fii convinsa ca e totul ok mergi la un ortoped cu competente in pediatrie.
Despre vaccin, eu NU sunt pro vaccinuri si mi-as dori sa pot sa le refuz, dar e greu cu integrarea in colectiv in Ro fara vaccinuri. La Mihnea am cumparat Infarix. La acea vreme si pentaxin era tot pe banuti ( acum e gratuit) doar ca asta se face in 2 injectii nu 1 ca Infarix( adica la o vaccinare sunt 2 intepeturi). acum , fiind in schema de stat pentaxim , vom merge pe acesta. Calitatea lor e aceeasi, diferenta e ca asta gratuit e cu 2 intepaturi si are o tulpina de ?pneumococ?( sper ca nu ma insem si e de pneumococ nu de altceva) iin minus decat infa. Pentru atat nu merita banii.( parerea mea)
buricutul o fi sangerat de la frecare.
Scoate copilul la aer, acum va puteti bucura de vreme buna. Aerul curat i face bine. Il imbraci corect, te asiguri ca nu-l bate vantul, nu ii acoperi fata si evitati locurile aglomerate si binevoitorii care vorbesc deasupra lui/ stranuta sau mai stiu eu
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 34+ cu Tudor
lalic spune:
Ca de obicei ionelamaria e carcotasa ma asteptam oricum nu ma prea are la ranza.
Am postat doar sa cititi nu sa intru in polemici cu voi. Daca nu vreti nu va botezati copiii si gata