Nasterea la Arcadia - Iasi (19)
Raspunsuri - Pagina 17
madline82 spune:
Buna seara, ce vorbarete ati mai fost fetelor..
Ionela, si eu stiam ca pe alaptat slabesti, dar contrar asteptarilor mele eu am mai pus cevakg, si faccand un sonsaj de opinie printre prietenele mele-mamcii, am aflat ca jumatate au slabit pe alaptat, cealalta jum. au slabit imediat dupa intarcat, acuma nu stiu daca e coincidenta..dar ceva totusi e..pe mien nu ma intereseaza in care jumatate ma situez, numai sa slabesc odata!!
Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011
madline82 spune:
Oana, mi-am cumparat bere fara alcool:)).2 doze inca
Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011
oana.irina spune:
Citat: |
Oana, mi-am cumparat bere fara alcool:)).2 doze inca |
Super! Am beut si eu una pe nerasuflate! Dar am mancat si un bol plin cu lapte cu cereale. Cu fulgi de porumb adica.
DadaIna spune:
Mai, mai ce vorbarete mai sunteti.Nu am intrat cateva zle si iar ati umplut paginile.
Iulia felicitari!Recuperare rapida si un bebe sanatos tun!Abia astept sa ne povestesti cum a fost.
oana.irina ma bucur ca vestile de la eco sunt bune. Nici nu imi imaginam ca o sa fie altfel. Multumesc pentru apeciere, esti o dulcica. Sa stii ca si eu am patit-o de la anticonceptionale. E doar spotting. Trece in 3-4 zile. Si eu scriam pe forum ca mi-au venit neamurile insa a fost alarma falsa. Eu pe atunci eram la Exluton.Am trecut de 1 saptamana la Cerazette si e ok pana acum. Sfatul meu e sa termini toata folia si apoi sa le opresti. E mai bine asa.
lalic nu te judeca nimeni ca nu mai alaptzi stai linistita.Insa si eu mananc de toate si vad ca nu are gazuta nici o treaba. Nu mai zic de struguri, mi-a facut si must la storcator si am baut, nu a avut nici o traba. Salate de rosii din gradina mananc zilnic, de vinete nu mai zic ca sunt preferatele mele, mai ales cu maioneza si ceapa, mananc de ma dau pe spate. Sa mai fie si o paine de casa proaspat scoasa din cuptor...hmmmm. Nu prea cred eu ca are legatura ce mancam cu crampele si colicii bebelusilor.Asa, atunci de ce si copiii alimentati cu formula au colici si dureri de burtica? Ce a intrebat mada te mai intreb si eu: ai observat vreo ameliorare a colicilor acum ca nu mai papa san?
Mada imi cade si mie parul la greu, mai ales acum dupa sarcina. In timpul sarcinii se zice ca nu cade parul insa mie mi-a cazut in mod normal si atunci. Secretul meu? Chiar daca nu pare, pentru ca am 1000 de reflexii in par, parul meu este natural, nevopsit. Acum 5 ani am avut niste suvite blonde din care am tot tuns odata cu cresterea parului care au mai ramas nunantate spre varfuri.In rest un sampon bun de salon, folosesc Joico pentru volum: sampon si balsam, parul il usuc natural, in ultima apa de clatire pun otet de fragi in par. E un produs super de la YR,cu care ma impac de minune, pentru stralucire:
http://www.justesublime.fr/vinaigre-de-rincage-eclat-radiance/
sau daca ma duc undeva il usuc cu feon cu ioni, insa foarte rar apelez la el.Parul nu il strang in elastice stranse, doar intr-o clama lejera sau de obicei ii fac un nod lejer la spate, din par.
Lalic eu tot 62 kg la 1,76 cm aveam inainte de sarcina si mai am de dat jos 4 sa fiu ca inainte insa nu stiu ce naiba ca nu se mai duce un gram de pe mine.Tu ce inatime ai?
Mada bere fara alcool am baut si eu in primele saptamani insa nu am vazut o imbunatatire a lactatiei daca pentru asta ai luat.Oricum eu care nu pun strop de alcool in gura, nici macar bere *are gustul naspa tare...da-ti seama cu ce placere consumam... cred ca sunt baliverne din batrani.
Sambata am facut baita fetei aka scoaterea din mir. A fost foarte cumintica. Oricum apa e placerea ei. Seamana cu mine ca numai eu stau cate 3 ore in cada sau la mare in apa la greu
Va pup ca la ora asta gaza mea in loc sa doarma imi sta in 4 labe in patutsi chiuie. Parca face matanii. Mai da si din fund inainte si inapoi
Noapte buna!
LenaC spune:
Neata gagigi
Daca va intereseaza cresterea lactatiei spunea o mamica la odisee ca foloseste homeopate si sunt foarte eficiente.
"Am luat ricinus communis ch 5 , trei bilute dimineata,trei bilute seara,zilnic."
Eu maine merg la cursul Lamaze la 16:00. Mai merge cineva?
Stefana, tu vroiai sa iesi in Copou, nu? Astazi eu am sa fiu prin zona ca ma duc la medicul de familie la 16:00, Oana si Madline ziceau ca vin si ele. Daca se mai baga cineva da-ti PM si vorbim.
Iulia, recuperare rapida si te asteptam cu detalii
O zi frumoasa la toate burticile si mamicile
Lena - 37+
AMR un pic
madline82 spune:
Neata ,neata..
Dada, nici eu nu am mai vopsit parul de mai bine de 5 ani,,oricum tu esti o norocoasa, ai un par asa de frumoss.Bere am baut de pofta nu pt lactatie, cred ca ajuta in sensul asta doar ca si consum de lichide.Eu ma dau in vant dupa gustul amar si de aici si dupa bere(dar fara alcool)!
Vad ca micuta Anto e din ce in ce mai vanjoasa, ce frumos,acusi cresc fetele mari si stau in fund,abia astept!
Sa aveti o zi frumoasa!
M-am uitat pe lista de pe prima pagina cu burticile, vad ca azi avea dnp Danyelas, oare ce o mai fi facut??
Mamica de Estela , 24.mai 2011
oana.irina spune:
Buna dimineata!
DadaIna, ce bine ca nu trebuie sa te vopsesti! Eu sunt alba toata. Daca nu m-as vopsi... Imi place de tine cum iti ingrijesti parul. Eu sunt blonda si natural, dar ma vopsesc si e f greu de intretinut, mai ales ca il am destul de lungut. Ca si tine, niciodata nu bag placa, nici macar feonul si la fiecare baie ii pun o masca buna. Asta cu otetul de fragi nu o stiam. O sa incerc si eu, mai ales ca se ingrasa f usor. Sper ca nu miroase ca un otet obisnuit.
Iti raspund eu: Mada a baut berea de pofta. La fel si eu. Nici eu nu beau alcool niciodata, iar berea nu o pot suferi. Dar asta fara alcool imi place tare de cand am descoperit-o in timpul sarcinii.
La ce biserica ai botezat fata?
oana.irina spune:
Pana am postat eu mesajul, au venit si fetele.
Lena, noi o sa fim in parc de pe la 3.
Azi sunt gospo. Fac mancare, am calcat deja o multime de hainute si poate reusesc sa dau si cu aspiratorul macar in 2 camere.
lalic spune:
Prin Taina Botezului, instituita de Mantuitorul, omul care crede in Hristos renaste din apa si din Duh la viata cea adevarata in Hristos si devine membru al Bisericii. Taina se savarseste prin intreita afundare in apa a celui ce se boteaza in numele Sfintei Treimi, savarsitorul ei fiind preotul sau episcopul.
Taina botezului a fost instituita de Mantuitorul
In Biserica veche s-a practicat, pe langa botezul prin cufundare, si botezul prin turnare (varsare) si stropire. Dar numai in mod exceptional, cand era vorba de bolnavi. Botezul atat prin turnare cat si prin stropire s-a folosit din timpul apostolilor. Se crede ca chiar sfantul apostol Pavel, care a fost botezat de Anania in casa, ar fi fost botezat prin turnare.
Stiri despre existenta si validitatea boŽtezului prin turnare avem de la sfarsitul sec. I. In Invatatura celor doiŽsprezece Apostoli. Dar ceea ce a fost o exceptie in Biserica veche nu poate fi o norma generala, cum a stabilit Biserica Romano-Catolica (sec. XIV) si apoi BiŽsericile protestante. Protestantii si metodistii savarsesc botezul mai ales prin stropire. Biserica Ortodoxa, fidela Traditiei apostolice, invata si sustine botezul prin cufundare, ca unul care este indicat de Mantuitorul prin cuvintele de instituire.
Actul Botezului consta in afundarea intreita a primitorului in apa, insotita de declaratia constatatoare rostita de preot: "Se boteaza robul lui Dumnezeu (N) in numele Tatalui, al Fiului si al al Sfantului Duh". Caracterul de declaratie si de constatare al cuŽvantului "se boteaza" sau al celui analog din celelalte Taine (se cununa, se impartaseste) arata ca Taina se savarseste vizibil prin actul si cuvantul preotului, dar invizibil, prin lucrarea lui Hristos.
Prin Botez si afundarea omului in apa in numele Sfintei Treimi se produce moartea omului vechi si renasterea lui la viata adeŽvarata in Hristos. O data cu aceasta omul se spala de pacatul stramosesc si de toate pacatele savarsite mai inainte si se imŽprimachipul lui Hristos in el. Prin aceasta omul, unindu-se cu Hristos, este introdus in Biserica si devine membru al Trupului tainic al Domnului.
http://www.desprecopii.com/info-id-302-nm=Botezul-in-rit-ortodox.htm
lalic spune:
Astea sunt traditiile la ortodocsi........cu credinta in Dumnezeu toate vor fi k.
Nu cred ca ar trebui sa va ganditi la ce e mai rau la slujba Botezului ci sa o luati ca pe un lucru minunat ce i se poate intampla bebelusului vostru care va trece in randul crestinilor.
De inclazit biserica puteti vorbi cu preotul vostru paroh inainte si sigur se va rezolva.In caz de nu......mai sunt si alte biserici.
Ganditi-va ca si parintii, bunicii si alte rude au fost si ele botezate tot prin scufundare, n-au racit si nici nu au patit nimic
Ce probleme va faceti voi si eu care imi fac probleme in legatura cu coafura nu stiu ce coc sa-mi aleg