Nasterea la Arcadia - Iasi (19)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mami_de_tzuc spune:

Clau, spala cu galbenele funduletul si apoi la noi a mers f bine crema SebaMed pt fundulet.
Incercasem cam 5 tipuri de creme si era tot mai rau pana la recomandarea altei mamici. Crema a fcaut minuni in 2 zile..vazand cu ochii. Acu il dau cu galbenele, dar nu e aceeasi situatie..el sta si fara pampers ca e mare acum , la 2 anisori..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gravidacori spune:

buna fetelor!
IULIA,felicitari si bebe mancacios si sanatos!
Legat de stersul la fundulet..si eu in prima luni am dat-o din belsug cu bepanhen ,la fel din maternitate ma invatase, si se termina f repede.D noroc inca o data cu IONELA, am ajuns sa faca asa..o sterc cu servetele umede,o las sa mai stea 5-10min la fundul gol sa circule aerul si sa o usuce bine si ii pun scutecul.NU O MAI DAU CU NICI O CREMA ,DECAT NOAPTEA CU PUTIN de la nivea,sau dupa ce face cacuta,dar putin si intind bine.NU s-a iritat nicodata,nu am avut nici o problema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claumarcoci spune:

merci de raspunsuri
Am in casa de la baubchen crema de galbenele, de fapt toata gama ... incerc si cu ceai de galbenele si sa-l las liber mai mult.
Lena ne descurcam bine singurei, nu ma ajuta nimeni, a fost mama mea sambata si a plecat duminica, mai mult ma incurca....
Tati e deja la munca... dar suntem bine, mai putin cand tre sa pun pampersul ca-l apuca asa o criza din senin de plans de se face vanat , cu toate ca in secunda precedenta se uita la mine si dadea cu manutele in jucariile de la patut.
Legat de kg eu am luat 18, akum mai am 10 de dat ca sa ajung la cat aveam cand am ramas insarcinata.
Burtiera la cezariana iti pun ei, dr a zis ca e recomandat sa o port 10 zile...acuma tu decizi ...pot sa-ti argumenteze alte mamici care au nascut natural daca trebuie, eu stiu ca ar trebui ptr a nu ramane cu burtica, ca nu vrem asta
Treburi prin casa... azi incerc sa fac una alta, cred ca o sa ma descurc....
Pupicei

Claudia David Andrei 12 sept 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Multumesc de raspunsuri Claudia

Esti o mamica extraordinara, daca te descurci singura. Sper si eu sa ma descurc. Pupici si mult spor in toate.

BTW, vorbesti cu bebe cand il schimbi? Incerca sa pui si o muzica relaxanta pe fundal si sa faci diferite expresii cu fata .

Noi ieri am despachetat carutul. Ofi, e asa de dragut. Abia astept sa o plimb pe ghindutza mea dulce

Lena - 37+

AMR un pic

Mergi la inceput

multumesc Lena
O sa vezi ca vine de la sine, o sa te descurci minunat
de vb , vorbim tot timpul, reactioneaza cel mai bine la alinturile de cand era in burtik
Akum plecam iar la schimbat, doamne ajuta, facut ceai galbenele, scos crema de galbenele....revin cu noutati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana.irina spune:

Buna ziua la doamne!

Iulia, felicitari draga mamica! Sa te refaci usor si sa te bucuri de bebelusul scump! Bun venit bebe Andrei! Sa cresti mare, frumos si sanatos, sa-i bucuri pe mami si tati!

Claudia, se pare ca te descurci foarte bine. Acum in ultimul timp, am mai renuntat si noi la buni, dar pe mine chiar m-a ajutat la inceput. Mi-ar fi fost f greu fara ea, mai ales ca sunt mai mult singura cu fata. Claudia, ieri i-ai facut prima baita? Cat despre bubite, si Maria a facut in jurul anusului, si i-a trecut. Am alternat sudocrem cu bebanthen, iar de cand i-a trecut iritatia o dau cu crema de galbenele. Acum insa, o manevrez mai usor, o iau sub brat si o spal la chiuveta dupa caca. O sterg usor prin tamponare cu prosopel si nu se mai irita.

Noi astazi mergem la ecografia de sold la control. Am emotii, sper sa fie bine. Intr-un fel sunt pregatita si pentru vesti proaste, desi nu mai pot eu suferi hamul. Azinoapte la 4 am schimbat-o, i-am dat sa pape, si i-am dat hamul jos. O ora intreaga a pedalat. Dadea din manute si picioare de ziceai ca e la un concurs. O ora am urmarit-o asa, apoi nu am mai bagat-o in seama, m-am culcat. Atat de fericita era ca se poate misca in voie. Gangurea si pedala intr-una.

Mergi la inceput

Tinem pumnii pentru ecografie Oana .

Mie imi plac asa mult astia mici cand pedaleaza si dau si din manute. Sunt tare scumpei. Micuta de ea, lasa ca nu mai are mult si scapa de ham.

Te asteptam cu vesti bune

Lena - 37+

AMR un pic

Mergi la inceput

Oana sa speram ca o sa fie vesti bune, tinem pumnii!!
Noi am schimbat pampersul si am plans amandoiel micutul cand il puneam pe paturica sa-i pun pampersul curat eu de durerea lui.Ne-am linistit....pana la urmatorul pampers.
Am dat cu crema de galbenele, daca nu incerc sudocrem....sper sa fie bine.
Maine mergem la dr de familie si lunea viitoare la Arcadia la consultul pediatric.E prea devreme ptr echo de sold la 3 sapt oare??
Pupicei si toate cele bune!!!

Mergi la inceput

Claudia, uite am cautat pe net si am gasit un articol. Asta pana iti raspund mamicile care au facut deja

http://www.copilul. ro/sugar/dezvoltarea-bebelusului/Ecografia-de-sold-la-bebelusi-a8362.html

"La ce varsta se poate face acest tip de ecografie?

Examinarea cu ultrasunete poate fi facuta copiilor chiar si la 4-6 saptamani dupa nastere. Majoritatea medicilor chiar recomanda realizarea ei tuturor copiilor de aceasta varsta pentru a se observa eventualele anomalii de dezvoltare a articulatiei soldului. Ecografia de sold nu poate fi facuta cu precizie decat pana la varsta de 6, maxim 8 luni. Incepand cu aceasta varsta capul femural se osifica, iar patrunderea ultrasunetelor va fi imposibila."

PS: Nu sunt eu cine stie ce expert, dar prietena mea care are acum un bebe de 9 luni mi-a spus mereu: trebuie sa fii calm, daca vrei copilul sa fie calm. El te simte cand esti nervos si stresat si se poarta ca atare. Stiu ca e greu... nici eu nu stiu cum o sa fac, dar trebuie sa te linistesti si apoi sa vorbesti cu bebe, sa vada ca esti calma si ai totul sub control.
Fii zen , Claudia

Lena - 37+

AMR un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlynaB spune:

Buna fetelor!!! Imi poate da si mie cineva parola la adresa de e-mail?
Pupicei dulci !!!

Mergi la inceput