Nasterea la Arcadia - Iasi (19)
Raspunsuri - Pagina 12
claumarcoci spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oiyoy Neatza Clau! Probabil ai mai citit pe-aici dar inca nu te interesa ca sughitul bebeilor nu e asa grav pe cat ni se pare noua.Eu de obicei cand sughite bebelina mea o iau in bratica si o tin usor ridicata ca sa nu antreneze si lapticul din stomacel sa iasa afara.Poate mai incerci un masaj usor pe burtica sau pe piept, sau sa-i dai putina tatzica( si sa-i scoti si aerul).eu i-am dat si ceai..o linisteam mai usor asa uneori. Nu cred ca gresesti cu nimik.Cu timpul bebe se invata ca tatzica nu pleaca nicaieri si ca e a lui.Asa simt ei nevoia sa-si satisfaca foamea urgent. Eu credeam ca dupa o luna pun fata la punct: mancat la program, facut cacuta la program, baita la program... dar de unde?! abia acum dupa 4 luni avem si noi o oarecare rutina. Lapticul tau sigur e bun! http://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.194872657247130.49384.100001731918897&type=1 |
Multumesc mult de raspuns
Ma asteptam sa am un bebe care doarme 4-5 ore pe noapte nu unul care doarme max 2 ore si vrea titi asa des, apoi face niste ochisori mari si zambeste in legea lui si uite asa mai pierdem inca o ora
I-am dat si eu ceiut dar nu are tot timpul efect....asa ca astept sa-i treaca.
Claudia David Andrei 12 sept 2011
claumarcoci spune:
Inca o intrebare....sunt ferm convinsa ca am citit, chiar si notat dar.... calciu voi in ce-l dadeati lui bebe? Eu il pun in max 10 ml de ceai, e bine?
Multumesc
Claudia David Andrei 12 sept 2011
ionelamaria spune:
Clau, bebeii sughit pentru ca nu e muschiul diafragmei bine dezvoltat. Nu e deloc ingrijorator. Probabil incepe la schimbat, nu de la frig , cum se spune, ci de la faptul ca il intorci , il sucesti si regurgiteaza cateva picaturi care ii provoaca sughit. Repet: pe ei nu ii deranjeaza, ba mai mult, e un exercitiu pentru muschiul "vinovat". Pe verticala cand face asa, calm, plimbat, mangaiat.... ii trece. Peste cateva luni se va amuza si el de sughit, atunci sa te tii cand rade si sughita in acelasi timp
Nu e deloc necesar ca scoti lapte sa vezi cum arata. Indiferent cum arata e bun, nu existya exceptii la aceasta regula. Dar da, grasimea e cea care se repara, ca la orice lapte.
Copiii nu citesc din cartile noastre inainte de a se naste si nu au notiunea timpului , asa ca nu prea au ei cum sa respecte vreo regula ce contine ore. Personal cred ca s-a ajuns la regula de 3 ore facandu-se o medie pe un esantion mare de copii, nu neaparat alaptati.
Formula de lapte se digera mai greu decat laptele matern, dar si mai putine calitati are. Multi copii hraniti cu formula dorm ceva mai mult, dar nici asta nu e regula, doar ca la ei e complicat sa le dai mai devreme un laptic nou. Laptele matern nu e problkema ca se amesteca.
Asta cu mananca prea mult la san e complicat. Daca pare ca suge prea des ( aici scriu si pentru Oana) poti incerca sa amani o masa plimband copilul in brate si distracandu-i atentia. Limita e momentul in care si asa isi pierde rabdarea. Problema poate fi ca e prea plin stomacelul, dar, in general, cand e plin nu mai papa lapte ci tocaie... dificil de spus.... Oricum... nu amana masa cu orice pret si nu cu ochii oe ceas ci pe copil. El e cel important nu timpul
Ceiut poti sa-i dai oricat de mult, nu trece sughitul de la el, dar umpli tomacelul cu lichid fara nimic bun in el fara niciun rost
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 34+ cu Tudor
ionelamaria spune:
Clau, eu Ca nu i-am dat dar stiu ca se dadea ca atare direct in gurita cu seringa. habar n-am daca e ok... ca noi am incercat numai o data si Mihnea l-a scuipat ( pe la 1 luna) asa ca am hotarat sa nu chinui copilul cu amareala, iar sa i-l indulcesc nici nu puteam concepe, tinand cont ca dulcele impiedica asimilkarea Ca...
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 34+ cu Tudor
oana.irina spune:
Neatza!
Ionela, exact asa fac, incerc sa ii distrag atentia, sa o mai pacalesc pana se fac 3-4 ore de la ultima masa. Am observat insa ca mai mult ma agit eu, pentru ca ei nu ii este prea foame in acest timp. Daca ii dau, mananca, daca nu... nu face urat. Azinoapte, m-au trezit sanii care pocneau. M-am muls un pic, ca nu mai puteam. Laptele l-am aruncat. E prima data cand arunc laptele. Oricum nu era mult, numai 20 ml din ambii sani.
Claudia, cred ca intrebi de calciu gluconic. Eu i-am dat cu lingurita. Se stramba saraca si scuipa ca un om mare, dar i-am dat asa 10 zile, sau o saptamana, nu mai tin minte. Imediat ce inghitea, o puneam repede la san si zambea de placere.
copiloi spune:
Neatza!
In primele 3-4 luni ii dadeam calciu cu seringa. Apoi i l-am pus in ceai.
In primele luni (3-4) eu am evitat sa-i dau ceai. Iar daca din maternitate se dadea ceai Alinan, nu inseamna ca e solutia cea mai buna. Alinan e ceai produs tot de Fiterman si normal ca si-l promoveaza, dand la bebelusi, din pacate
Sughitul e absolut normal. Mai mult ne deranjeaza pe noi, decat pe ei. Coincidenta sau nu, eu luam fata in brate cand sughita si puneam si o paturica pe ea, si-i trecea sughitu.
In rest, fiti calme, primele 3 luni sunt mai grele, cu dileme, oboseala si incertitudini, dar apoi e si mai frumos!
gravidacori spune:
Neatza si de la noi
Lena,cand descriai cum ai dori sa fie numele fetitei tale mi-a trecut prin gand instantaneu numele EVA! poate te ajuta la lista...
In leg cu sughitul ,la fel mi se pare si mie ca o ia de cele mai multe ori cand o skimb..dar o las in pace pana cand la un moment dat incepe sa maraie si o iau in brate si o plimb sau o pun la san.
Cu modul de administrare CA ,eu luam o tetina turnam in ea amestecul de ca si ceai alinan 4-5ml si i-o bagam in gurita si ea tragea linistita.asa ne-a fost ff usor.
LenaC spune:
Neata si de la noi
Cata activitate pe forum
Oana, ma bucur ca te-ai intors, chiar ma intrebam pe unde sunteti . Imi pare rau ca o doare pe printesa ta. Un sa treaca repede colicii.
Oiyoy, pentru fotografii trebuie sa intri pe contul comun desprecopii2011 at gmail.com si sa dai pe linkul Fotografii (Photos).
Daca nu ai parola sa imi spui si iti trimit PM.
Copiloi, am observat si eu ca managerul spitalului Arcadia e Fitterman, acelasi nume ca si farmacia de la parter
Eu cred ca o sa le specific sa nu dea ceai deloc la bebe.
Gravidacori, il pun si eu pe lista
Lena - 37+
!!! AMR un pic !!!