Nasterea la Arcadia - Iasi (19)
Raspunsuri - Pagina 11
camelia33 spune:
Buna fetele.Sa va povestesc ceva... Dimineata dupa ce ne-am trezit frumusel in gangurelile Sofiei care acum parca e pusa si pe cantat:) mi-am amintit ca pe postul TLC e o emisiune cu burtici din SUA care isi etaleaza ca sa spun asa nasterea la tv. Era o mami de 3 baieti care urma sa nasca o fetita.Ce m-a impresionat a fost ca a nascut natural si fara epi toti copii cu o moasa, acum la fel. Avea in rezerva baie cu o cadita tip jacuzi in care mergea de cate ori voia ea in timpul travaliului, lucru care o ajuta f tare, tati era prezent de la inceput si nu purta nici macar halat , iar in momentul expulziei dupa ce au iesit umerii ce credeti?... au lasat-o pe ea sa traga bebele.Am ramas shoc si ma gandeam ca la noi nu o sa fie asa never...
Sofia Maria
ionelamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui camelia33 Buna fetele.Sa va povestesc ceva... Dimineata dupa ce ne-am trezit frumusel in gangurelile Sofiei care acum parca e pusa si pe cantat:) mi-am amintit ca pe postul TLC e o emisiune cu burtici din SUA care isi etaleaza ca sa spun asa nasterea la tv. Era o mami de 3 baieti care urma sa nasca o fetita.Ce m-a impresionat a fost ca a nascut natural si fara epi toti copii cu o moasa, acum la fel. Avea in rezerva baie cu o cadita tip jacuzi in care mergea de cate ori voia ea in timpul travaliului, lucru care o ajuta f tare, tati era prezent de la inceput si nu purta nici macar halat , iar in momentul expulziei dupa ce au iesit umerii ce credeti?... au lasat-o pe ea sa traga bebele.Am ramas shoc si ma gandeam ca la noi nu o sa fie asa never... Sofia Maria |
Din pacate
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 34+ cu Tudor
alinuta84 spune:
am vazut si eu nasterea asta...mi se pare ca e pusa si pe youtube...e intr-adevar fff tare...am ramas si eu uimita cand am vazut cu cata usurinta si-a tras bebelusul din ea...cum suna.....sistemul nostru nu-si permite asta:((..nu-i nimic ne conformam..e pacat ca nu se face si la noi in Iasi nasterea in apa...nu-i asa ca ne-ar fi placut...mi se pare ca prima data a aparut in Bucuresti acu vreo 4 ani si costa vreo 2000 de euro..vazusem un articol in ziar..acu se face cica si la Bacau da nu stiu sigur...pupicei la mamicute
camelia33 spune:
Lena din pacate nu stiu link-ul de pe you tube, eu am vazut la tv. Daca vrei sa vezi tot felul de intamplari din timpul nasterii la alte burtici te poti uita pe TLC e in fiecare sambata si duminica la 9 dimineata.
Sofia Maria
oana.irina spune:
Buna seara prietene dragi!
Nu am mai intrat de cateva zile. Am mai fost si plecate, iar Maria e destul de dificila in aceasta perioada si ma solicita mai mult.
Tot cu odiosii colici ne luptam. Daca saptamana trecuta credeam ca este un varf al crizelor, ei bine, din pacate, acelea erau asa niste episoade usurele. Am ajuns la concluzia ca din pricina programului haotic de masa i s-au itensificat crizele de colici. Ii dadeam f des sa suga. Eu amabila, fetita politicoasa - nevrand sa ma refuze, uite-asa am deranjat burtica rau de tot. Cred ca am inteles putin gresit notiunea de ”alaptat la cerere”. De azinoapte am inceput sa impun un program, nu foarte strict, de mancat la interval de 3 si 4 ore, iar noaptea numai daca se trezeste si ”cere”. Sper sa isi revina. Si vecinii nostri cred ca isi doresc.
DadaIna, felicitari pentru micuta crestina! Am vazut si pozicile si e o scumpete de fetita. Eu o botez pe Maria pe 8 oct. Va avea atunci 2 luni si 2 sapt. Vreau sa vb cu preotul sa nu o scufunde. Daca ar avea si a mea inspiratia sa se tina de marginea cristelnitei... Si mai sper sa nu fie foarte frig in biserica. O sa ii cer sa incalzeasca cumva. Ma ofer sa le platesc facturile la gaz sau curent, numai sa nu fie ger inauntru ca fac urat.
oana.irina spune:
Lalic, Sofiuta e o dulce. E frumusica... foc!
LenaC, merci pt linkul cu evolutia pe saptamani.
oiyoy spune:
unde pot vedea si eu fotografiile (albumul comun)?
http://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.194872657247130.49384.100001731918897&type=1
claumarcoci spune:
Buna dimineata si de la noi!
As avea si eu nevoie de un pic de ajutor de la mamici,bebeul meu sughite destul de des, facea asta si in burtica de 2-3 ori pe zi, dar acum e suparator ma doare sufletelu, de obicei sughite cand il schimb sau asa din senin si nu functioneaza nimic, in maternitate ii dadea cate o pic de Alinan, dar doamne ce dulce este.
Aproppo de alaptatul la cerere, si eu politicoasa dar bebe e cam nesatul, mi se pare ca suge lacom si face pauze rare asta din noaptea asta....si se trezeste la nici 2 ore, uneori chiar o ora.
Suge 10-15 min si ia somn,uneori chiar 5 min.
E un haos total...
Cateva sfaturi va rog, unde gresesc?
Am stors laptele cu pompa si e galben, face chiar asa un strat gras deasupra, asta inseamna ca e consistent, nu?
Am citit atatea si acum is varza, practica ma omoara
Claudia David Andrei 12 sept 2011
oiyoy spune:
Neatza Clau!
Probabil ai mai citit pe-aici dar inca nu te interesa ca sughitul bebeilor nu e asa grav pe cat ni se pare noua.Eu de obicei cand sughite bebelina mea o iau in bratica si o tin usor ridicata ca sa nu antreneze si lapticul din stomacel sa iasa afara.Poate mai incerci un masaj usor pe burtica sau pe piept, sau sa-i dai putina tatzica( si sa-i scoti si aerul).eu i-am dat si ceai..o linisteam mai usor asa uneori.
Nu cred ca gresesti cu nimik.Cu timpul bebe se invata ca tatzica nu pleaca nicaieri si ca e a lui.Asa simt ei nevoia sa-si satisfaca foamea urgent. Eu credeam ca dupa o luna pun fata la punct: mancat la program, facut cacuta la program, baita la program... dar de unde?! abia acum dupa 4 luni avem si noi o oarecare rutina.
Lapticul tau sigur e bun!
http://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.194872657247130.49384.100001731918897&type=1