Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (198)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luminel spune:

Neatza!

Ylari, printre fetele care s-au bagat "ca musca in lapte" si ti-au "recomandat" ma numar si eu, asa ca da-mi voie, te rog, sa-mi exprim parerea despre reactia ta: a fost una destul de agresiva ,desi inteleg de ce
Doar ca si Cleo si celelate, ne-am expus o parere (a recomanda pana la urma tot asta inseamna, a-ti spune opinia cuiva, care are dreptul sa o ia in seama sau nu); eu chiar asa m-am exprimat:"si eu sunt de parere ca"...si continuu din memorie: nu e bine sa-i dai Nurofen daca nu face febra sau nu are dureri .
Si sa fim seriosi, cati doctori nu dau tratamente aiurea!? antibiotice la orice virus, s.a.m.d. Daca sunt doctori, nu inseamna ca nu pot gresi.
Dar, bineinteles, fiecare are dreptul sa aleaga ce sa faca...daca tu ai incredere in medicul respectiv si consideri (si cred ca aici Lori are dreptate, problema la tine a fost rezultatul nesigurantei) ca trebuie dat Nurofen, go for it!
Dar nu e cazul sa te superi pe ciineva daca-si spune o parere! Si tu ai facut-o in viata ta...

Te sarut! Sanatate Evei!

Lumi si zulufina Elena Cristiana (26.05.2008)

www.onetruemedia.com/shared?p=733a9f9f274d6633afc942&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Buna dimineata!

Ylari, un si de la mine.

Si eu zic ca Lorich, ca pe fondul altor suparari ai luat prea dur mesajul lui Cleo (si ulterior al meu, cred).
Eu te inteleg, si eu ma supar, cand cineva imi "critica" sau pune la indoiala actiunile (sunt si cam suparacioasa si iau personal totul-- nu e bine, stiu, mi-e greu sa fiu detasata uneori)

Tu ca mama stii cel mai bine ce e bun pt. copilul tau si daca esti impacata cu actiunile tale, nu te mai necaji ca-si mai spune x sau y parerea; asa e pe forum doar, suntem multe, e impsosil sa avem aceleasi pareri toate

Eu in comparatie cu ce-a zis Lorich, poate sa-mi spuna si 100 de doctori ca copilului meu ii trebuie x vaccin sau antibioticul z, daca eu m-am documentat si imi cunosc copilul, imi asum responsabilitatea si nu ii voi da tratamentul.
La noi a functionat metoda asta, le-am lasat pe fete fara medicamnete si am vazut ca pot sa lupte.
Uneori insa am si eu indoieli ref. la vreo boala sau ceva si atunci dau medicament, desi poate puteam sa mai astept, insa instinctul imi spune ca e bine sa actionez mai repede.

Cum ziceam, eu am un sistem al meu ref. la medicam sau boli si incerc sa il pun cat mai bine in aplicare.
Asta nu inseamna ca va functiona la toata lumea, fiecare are bagajul lui genetic si ce la un copil merge, la altul nu da nici un rezultat.

Eu sunt de parere si mi se pare o chestie logica, ca un organism obisnuit cu medicamente la cel mai mic muc si durere, va reusi apoi foarte greu sa lupte singur cu bacteriile si virusii.
Nu e logic? Nu sunteti de parere cu mine?

Normal ca daca organism. are o alimentatie sanatoasa, traieste intr-un mediu curat etc se va intari in timp, insa urmele lasate de mediamente nu vor disparea asa usor si vor afecta poate mai tarziu altceva din corp.

De ex. am auzit de la un doctor si ulterior nu mai stiu unde, ca multi copii au dinti de lapte deja ingalbeniti (dinti nou-nouti iesiti) -- ies asa cica din cauza consumul de antibiotice din anii copilariei. E pacat, zic eu, dintii definitivi ii ai o viata, bine ar fi sa-i ai frumosi si sanatosi

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Si eu mai dau copilului Advil, (nurofenul de la voi) si fara febra peste 38, in general pentru dureri. Cand era plin de afte in gurita de exemplu si nu putea dormi, chiar fara nici un pic de febra ii tot dadeam la 8 ore, desi doctorul mi-a zis ca nu e neaparat necesar. Dar nu m-am simtit deloc lezata de ce-a scris CLEO, eu sunt sigura ca nu a incercat sa iti impuna ceva sau sa te puna la colt sau sa te judece. Dar YLARI eu cred ca la tine s-au adunat prea multe si esti mai sensibila acum, sunt sigura ca in alte conditii, nu ti s-ar fi parut nimic jignitor in postul ei.
Eu va pup pe amandoua ca imi sunteti dragi si sa nu va suparati ca si asa am ramas asa putine la subiectul asta....

Normal, la mucusori sunt si eu imuna, in Canada e la fel, muci din septembrie pana in mai. Hehe, a experimentat si Kevinul primii mucusori zilele astea si ma gandeam cum am reactionat la primii muci ai lui Patrick si cum am reactionat acum, ... Huge difference! La al doilea esti total imun, cel putin asa e la mine.

Oricum imi fac cruce cat de tare e medicalizata aici cresterea copilului inca din burta (cand mergi in fiecare saptamana la eco si fara doctor nu faci un pas) si pana tarziu. Mai multi prieteni de familie aici au copii care au inceput gradi. Cica dupa prima saptamana de gradi au mai ramas jumate din copii prin gradinita. Restul au muci si au fost opriti acasa. Pai in Canada n-ar mai munci nimeni ca noi nu avem bunici si nici bone. Si la servici in general - ti se taie ziua de salar daca ai ramas acasa. La noi regula e ca il tii acasa cand are peste 39 =40 febra si e ca o leguma. In rest - ii dai siropelul si educatoarele se ocupa sa le dea si copilul merge in continuare. Apoi am mai aflat ca atunci cand incepi gradi trebuie sa prezinti nu stiu ce analize la copil, exudat faringian si nu mai stiu ce. Si daca are streptococ nu0l primeste. Jesus, asta mi se pare de-a dreptul discriminator. Dar in fine, alte mentalitati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Adriana am zis fix acelasi lucru ca si tine - eu sunt expertul in copilul meu!!! Eu am stiut ca la 6 luni tusea Anei era d ela muci , deci nu avea nevoie d enimic decat sa scape de muci, eu am stiut ca punctele albe ale lui Robert din gat erau de la un ou de ciocaolata belgian si tot asa. Ce am zis eu despre dr. a fost altceva - mi-am cautat cu atentie pediatra, si din iunie 2008 am testat-o cumva mereu - mereu. A trecut testele in priv meserieie (am multi nervi pe ea ca e mereu ocupata etc) dar ea nu mi-a dat niciodata antibiotice aiurea (o sing data a luat Robert, avea un inceput d epneumonie, era copilul carpa, dormea non stop la mine in brate, asta exceptand staficococul din maternitate), nu mi-a zis de vaccinuri, tot timpul mergem la ea pt viroze si-mi da lissste lungi, dar cand le analizez sunt doar naturiste:homeogene, salvigo, oscilo, imuno-pisici, karvoale si tot tacamul...
Asta am zis - cand EU decid ca am nevoie de ajutorul ei, cand ma duc cu copiii la ea si-mi da ceva, nu mai caut apreri pe forumuri, cumva TOT EU accept sa-i dau chiar si zyrtecul ala de nu se da pan la 2 ani.
In fine... ca sa intelegeti ca nu aveti de ce sa va suparati, sa va simtiti mamici "nu asa perfecte" - pt c anu e asa, va las
www.reflectionsofmotherhood.com/" target="_blank">asta

Edit: Adtiana dintii care ies direct galbeni la copii au o cauza clara, concreta, din pacate in sarcina cu Robert m-am facut experta din "dintii galbeni" - dintii de lapte ai copilului ies galbeni daca mamica papa tetraciclina in sarcina (desi, nu e obligatoriu, Rober nu a patit-o), iar dintii definitivi ies galbeni direct daca copilul papa tetraciclina in copilarie. Mi-e mi-a iesit un incisiv direct galben, cel permanent, intre timp s-a stricat, reparat etc...inainte pediatrii dadeau tetraciclina cu nemiliuta la copii.

Mergi la inceput

Lorich, tetraciclina e antibiotic, nu?
De dintii de lapte nu stiam --- insa vad ca si tu zici de cei definitivi ca au legatura cu consumul de tetraciclina din asta la copiii mici

Am inteles ce-ai zis de doctor, e bine daca ati gasit una care sa va placa.
Eu am vrut sa zic, ca in comp. cu tine, care ai incredere in sfatul ei, eu nu am incredere in sfatul doctorilor pe care ii intalnim ocazional si nici chiar in sfatul celui de la Viena, la care mergem de mult timp si de care in parte imi place. Poate n-o fi bine, da asa sunt eu, mai "neincrezatoare"
Noi tot nu avem un doctor al nostru aici, nici n-am mai avut probleme, si n-am mai cautat, dar nu se stie niciodata ... am fost eu prea comoda sa merg pe la oficii sa le fac CNP fetelor si nu ne ia nici un doctor de stat fara CNP.

Doloress, da, si noi ne-am lovit aici in Buc. de chestia aia cu streptococul si mi s-a parut aiurea.
Am rezolvat pana la urma tot cum am vrut eu

Adriana

Edit iar: cum ai gasit videoclipul ala?
misto, f frumos
f haios: "google doesn#t have children"
"real men change diapers"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adriana_78

Eu sunt de parere si mi se pare o chestie logica, ca un organism obisnuit cu medicamente la cel mai mic muc si durere, va reusi apoi foarte greu sa lupte singur cu bacteriile si virusii.
Nu e logic? Nu sunteti de parere cu mine?

Daca tot ai intrebat, eu nu-s chiar deacord cu asta. De la stanga la drepata si de la dreapta la stanga daca ma uit numarul locuitorilor pe glob creste exponential de cand...exista medicamente adecvate! Durata de viata a crescut de cand...exista medicamente adecvate. In Africa, unde inca nu prea sunt medicamente (si nu vorbesc acum de tarile care trec acum prin foamete si la zonele de desert) desi ai spune ca au mancare mai bio decat vestul, desi fructele sunt la ordinea zilei, lipsa tratamentelor medicale duce si la rata mortalitatii mai mare si la durata de viata mai mica. As plusa, stiu ca spirite se pot incinge din asta, dar ma bazez pe faptul ca pana la urma fiecare face asa cum crede si ca e ok cu deciziile luate, in zonele nevaccinate se moare pe capete de la simpla varicela sa nu mai spun de rujeola, meningita, etc. Dar bine fiecare vede cat vrea din toata realitatea asta. Sunt perfect deacord ca unii exagereaza cu medicamentele, si sunt de aseme,nea perfect deacord ca sunt oameni care pot trai o viata fara medicamente, eu personal nu imi asum riscul sa imi las copilul netratat.

Ylari te pup scumpa! Te iubesc asa cum esti stiu ca iei deciziile cele mai bune pentru voi! Las ca toate trec si o sa fie iarasi bine.

Cleo un pupic si pentru tine! Sa-ti raspund la intrebarea de pe fb, sa nu ma fac acolo de rusine Alea sunt ghivece miniatura cumparate de la magazin. Nu mi-a fi iesit din ciocolata nici intr-o mie de ani, fiindca nu am forma in care sa tonr asa ciocolata.

In rest ca tot vorbeam de lipsa mucilor (nu o mai laud, ca de cate ori o laud parca vorbesc in ceasuri rele), de dimineata s-a trezit a mea cu o tuuuse...din aia seaca de racaie peste tot. Asa ca am pus aerosolul rapid in priza si am bagat o tura, imediat dupa s-a fluidizat treaba si tusea a devenit productiva. Copila zice ca nu o doare nimic si febra inca nu avea dar cand a iesit din casa a cerut caciulita "mami mi-e frig", asta fiind copilu' care in timpul iernii abia, abia poarta caciula. N-a mai fost racita de prin ianuarie si si atunci a facut o febra de o zi, asa ca sper sa treaca si asta rapid.

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_anto spune:

Am intrat sa ii dau si eu un mare lui Ylari si unul lui Cleo
Sanatate tuturor mucosilor!!
Eu am trecut bine peste raceala de sptamana trecuta. Si-a facut de cap vreo 3 zile, dar am gonit-o dupa aia.

Alina 22+cu si mamica fericita de ScortzisoaraSara-Maria (09.05.2008)

Mergi la inceput

Esme, nu am zis ca medicamentele sunt rele sau apa de ploaie.
Normal ca e nevoie de ele - exact cum ai spus si tu, de ex. exista tari prin Africa unde se moare pe capete si unde medicam. ar salva vieti
Cred insa ca pe langa lipsa de medicamente mai sunt si alti factori (lipsa apei potabile, poate, a hranei necesare, a conditiilor de igiena) care duc la imbolnaviri si moarte. Si daca iti lipsesc toate astea, cat te pot ajuta medicamentele? o viata intreaga depinzi de medicamente deci.

Eu oricum nu ma refeream la cazurile extreme unde e necesare utilizarea medicamentelor, ci la viata de zi cu zi, dintr-o tara civilizata (unde mai apare un muc de gradinita, o tuse din parc, o febra fara motiv aparent, chestii d-astea mai cunsocute ).
Si eu sunt mai departe de parere ca folosind des medicamente, (indiferent ce fel si pt. ce fel de afectiuni-vorbesc la modul general, repet, nu ma refer la boli grave care chiar necesita tratament), corpul devine intr.un fel dependent si va lupta mai greu singur, va astepta mereu ajutorul din afara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adriana_78

Esme, nu am zis ca medicamentele sunt rele sau apa de ploaie.
Normal ca e nevoie de ele - exact cum ai spus si tu, de ex. exista tari prin Africa unde se moare pe capete si unde medicam. ar salva vieti
Cred insa ca pe langa lipsa de medicamente mai sunt si alti factori (lipsa apei potabile, poate, a hranei necesare, a conditiilor de igiena) care duc la imbolnaviri si moarte. Si daca iti lipsesc toate astea, cat te pot ajuta medicamentele? o viata intreaga depinzi de medicamente deci.

Eu oricum nu ma refeream la cazurile extreme unde e necesare utilizarea medicamentelor, ci la viata de zi cu zi, dintr-o tara civilizata.
Si eu sunt mai departe de parere ca folosind des medicamente, (indiferent ce fel si pt. ce fel de afectiuni-vorbesc la modul general, repet, nu ma refer la boli grave care chiar necesita tratament), corpul devine intr.un fel dependent si va lupta mai greu singur, va astepta mereu ajutorul din afara

imi cer scuze Ylari - nu am vrut sa fie o atentionare, sau un fault la adresa ta, ci pur si simplu o recomandare.
Si totul vine din viata mea, experienta mea, si din cea dinprejur. Am fost un copil bolnavicios, in facultate aveam fisa la medicul din campus cu o vizita lunara in care plecam cu reteta de antibiotic (erau atunci compensate). Ajunsesem sa nu aiba medicamentele obisnuite efect la mine, trecusem de nurofen, saridon, luam Quarelin (analgezic+ antiimflamator) - care atunci era f. puternic. Nici nu m-a mirat cand la endoscopie mi-a identificat 2 cicatrici si un ulcer deschis. Si toate medicamentele cu reteta, ca erau compensate, si altfel nu imi permiteam sa cumpar medicamente. Am experienta unei amigdalite, cand nu am putut inghiti nimic 2-3 zile, si apoi pe stomacul gol am luat siropurile primite; si apoi ma miram ca vomit cu sange?
Privind in urma, problema mare era insa lipsa de igiena. La tara, cu toata mancarea bio, wc-ul era in fundul curtii; in anul 1 de facultate am invatat ca trebuie sa ma spal pe miini dupa toaleta pt ca eu nu am stiut asta si nici nu aveam de unde; la camin colcaiau gandaci, furnici, si sobolani - nici nu ma mir cazurile de imbolnaviri. De apa de la robinet - nu mai zic, care nu era f. potabila, avea deseori o culoare....

Pe mine m-a restabilit alimentatia. Punct. Bine, si venitul in Bucuresti a fost o schimbare in bine din punctul de vedere al infectiilor, reversul medaliei fiind insa poluarea.

De altfel, alergiile mi-au fost partial confundate cu mici raceli, si tratate gresit, si evident inutil.

De aici atitudinea mea de atentie excesiva la medicamentatie si tot ce este chimic - daca se poate fara, de ce nu?. Pe de alta parte, daca nu era inventata medicamentatia de astm, eu muream sufocata de cateva ori pana acum.

Si eu am fost un copil bine medicamentat. Ajunsesem sa imi placa sa sug pastilele de Penicilina V, si faringosept.

Mergi la inceput

Mi-am mai amintit ceva -

Cand zic ca corpul devine intr-un fel dependent si nu mai lupta, ma refer la cazuri cand se administreaza des medicamente (nu e cazul Evei - Ylari sau a altor copii de aici -- ma refer in general, nu trebuie sa se simta nimeni lezat).
Iar "des" la mine inseamna: saptamanal antitermice sau fel de fel de cortizoane sau sprayuri puternice de nas, lunar cate unul doua antibiotice etc - astea sunt criteriile mele pentru "des" si inevitabil un organism slabit, care nu reuseste sa lupte singur.

Acum ca un copil primeste din cand in cand cate un puf nazal sau un Nurofen, cand e necesar, mi se pare OK si nu tin nimanui socoteala.

Si ca sa dau un ex.

Eu am dat Larei medicament pe care scria ca NU e recomandat copiilor sub 12 ani (la recomandarea medicului, chiar a doi medici, ca am mai cerut o parere); iar ea avea 4 ani. Si i l-am dat, ca nu stiam altfel cum sa rezolvam problema la mom. bolii. I s-au atenuat simptomele, insa nu au disparut; era inca destul de grav, in ciuda administraii medicam. puternic, ca asa ni se spusese, de catre doctor, ca trebuie sa-i dam doza mare.
Apoi ne-am mai documentat, citit despre boala, intrebat in stanga si-n dreapta si pe la alti medici si uite ca ni s-a recomandat un tratament homeopat (s-a nimerit sa fie homeopat, poate ne-ar fi ajutat si altul).
Si tratamentul homeopat a dat la scurt timp rezultate mult mai bune decat celalalt.
Asta e realitatea, nu am de ce sa va mint.
Si eu m-am minunat, recunosc. ii dau mai departe globuli si sunt f fericita ca e asa bine, si nu trebuie sa-i bombardez organismul cu subst. puternice.

Toate medicam. au si reactii adverse -- nu apar poate imediat, dar la un moment dat se aduna si va rabufni altundeva durerea.

Edit:
si eu ca si Cleo, luam in copilarie antibiotic des, asa cam la fiecare rosu in gat si stare generala proasta cauzata de rosul in gat.
Ce bune erau antibioticele. Ma puneam imediat pe picioare. Nici nu mai concepeam sa stau sa zac fara vreun medicament.
Pana intr.o zi cand in urma unei raceli, dupa ce mi-am luat doza de antibiotic nu s-a mai intamplat nimic.
Gripa era acolo si nu ceda la antibiotic -- nu i-am mai pacalit pe virusi/bacterii ce-o fi fost, ca se obisnuisera deja cu medicamente si a trebuit sa trec pe ceva si mai puternic, un antibiotic mai "bun".
Privind in urma, in dau seama ca nu asta era calea de tratare -- da omul din greseli invata

Mergi la inceput