Televizor in prima zi de gradinita
Raspunsuri - Pagina 3
miri2007 spune:
Buna,
In primul rand multumesc de incurajari.
Si eu sunt o persoana care, desi prima impresie nu prea ma inseala, inerc totusi sa nu etichetez pe nimeni astfel.
Insa imi vine greu sa accept ca in acele cateva ore, chiar si acum la inceput, nu se intampla nimic interesant pentru copii.
Al meu ar povesti, insa relatarile sunt chiar hazlii ( de genul "nu ne-a spus nimic" sau "imi place la gradinita. Ce iti PLace? Nimic...)
Am aflat acum ca totusi vor fi scosi afara in alta zi cand va fi frumos...(azi o fi fost prea cald, dar totusi curtea generoasa este pe deasupra si umbroasa).
Mai astept ca oricum nu pot sa fac inca altceva acum.
Miri2007
Mai scriu pe / reclama ilegala
Androix spune:
Ai mei au iesit azi in curte tocmai pentru ca a fost prea cald, mai bine afara la umbra decat inauntru si eventual in curent. Deci clar depinde de fiecare educatoare in parte.
Dar pe bune daca inteleg nemultumirea asta ca nu sunt scosi afara copiii la program scurt, cand il iei acasa la 12 si ai toata dupa amiaza sa iesi cu el in parc, dupa ce a mancat si a dormit. Am iesit eu cu ai mei si sunt la program lung.
Pana vin caietele speciale, in mod normal nu se sta cu ochii pe pereti sau in televizor, nici macar la grupa mica. Eiiii, dar fi-mea anul trecut nu avea nici caiete speciale nici jucarii, la fel si fi-miu in grupa mica, apoi si in mijlocie ca am schimbat gradinita si am nimerit la o grupa mijlocie nou infiintata si deci fara patrimoniu. Pana ne-am adunat noi parintii sa dam bani si sa le cumparam si lor acolo trei creioane colorate si doua cutii de puzzle daca nu aveau nici televizor puteam sa-l tin acasa linistita ca nu pot sa povestesc cum se zbatea.
Intre timp m-am linistit si cu televizorul, am zis, ce ma nemultumeste la gradinita in general incerc sa compensez acasa: in primul an Filip nu manca, ii dadeam acasa la 4 doua feluri de mancare si manca pana la ultima picatura, nu mi-a placut ca nu erau scosi in curte, imi aranjez programul in asa fel ca plec cu ei direct in parc si venim acasa seara, nu-mi convine ca-i lasa la televizor le-am taiat eu televizorul acasa, nu-mi convine ca nu-i ajutat nimeni la baie la kk, i-am invatat sa se stearga singuri si tot asa. Ca n-o sa schimb eu lumea, mai ales cand 90% din parinti nu sunt deloc dar DELOC pe aceeasi lungime de unda. Stai putin ca mai la iarna n-o sa vrea nimeni sa iasa copiii in curte ca nu cumva sa raceasca, si atunci incepe tristetea si pentru mine ca la 4 e aproape intuneric deja. Asa ca am ales sa rezolv ce pot asa. E mai bine si pentru copiii mei si pentru consumul meu nervos.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
miri2007 spune:
Imi place tonusul tau Androix!
Asta cu iesitul afara il pot rezolva mai ales ca stam aprope de parc si bona adora sa mearga cu el prin parc.
Eu speram sa iasa afara nu neaparat pentru a sta in aer liber ci pentru a nu sta 3 ore cu funduletul pe scaun. Asa cum am zis clasa este infim de mica (stiu, mai rar intalnesti asa ceva la o gradi de stat...dar noi am avut noroc ) si nu au cum se deplasa de la locurile lor. Mi-as dori sa-i scoata afara si sa organizeze jocuri cu ei dar si aici slabe sanse pentru ca am vazut ce si la grupele mari care sunt scoase afara si unde copii se cunosc intre ei si cu educatoarele nu se organizeaza nimic, fiecare se joaca in legea lui.
Asa ca probabil voi pune de o adunare in parc de mamimci cu pici care vor sa ne vedem pentru a organiza un "ursul doarme".
Abia astept sedinta cu parintii!
Miri2007
Androix spune:
Nu vreau sa te dezamagesc dar cam ce crezi tu c-o sa se intample la sedinta cu parintii? O sa se aleaga comitetul de parinti, se face lista de cumparaturi si se stabileste ce suma se aduna. La capitolul "daca mai aveti intrebari sau sugestii" maxim un parinte ridica timid mana si incearca sa inoate contra curentului. Educatoarea o sa dea intelegator din cap si o sa dea asigurari ca in limita timpului/posibilitatilor se va tine cont de sugestii. Si? Si nimic.
Acum, revenind la spatiul mic si statul pe scaunel, vorbeste cu educatoarea, s-ar putea sa-i scoata sa faca miscare pe hol. De exemplu la noi pe hol se tine optionalul de dans si ma gandesc ca in cazul in care n-ar fi spatiu suficient in clase acolo ar fi locul ideal unde sa-i puna sa-si dezmorteasca piciorusele. Stiu ce spui ca si Filip a facut juma de grupa mijlocie intr-o debara. Noroc ca a nins in iarna aia pana s-a rupt acoperisul de atata zapada si cand s-a topit a curs toata in debara Asa ca dupa vacanta de iarna le-a gasit si lor o sala mai normala.
Acum abia se acomodeaza, educatoarea ii observa, se cunosc, se obisnuiesc. Nu au intrat in paine cum se spune. Mai ai rabdare ca o sa apara si lucrurile interesante pentru copil, altele decat televizorul
Androix Bijoux
anya spune:
Deocamdata, pentru copil este foarte interesant contactul cu ceilalti copii - de-asta e si obosit. Chiar daca noua ni se pare ca e nimic, pentru el nu este, doar ca nu stie sa comunice.
Cu sedinta...cam asa e, cum a zis Androix. Bine, eu am avut de-a lungul timpului si sedinte in care au existat discutii aprinse ca sa nu zic certuri ba chiar a fost cehemata si directoarea. Scandalul nu era vis a vis de educatoare ci de conditiile din gradinita.
Am avut parte 3 ani de clasa/debara. Nu aveau ora de dans pentru ca nu ar fi avut loc, dar ii scoteau educatoarele pe culoar si faceau putina gimnastica. La pranz scoteau mesele pe culoar sa manace si in timpul asta ingrijitoarele puneau paturile pliante si aeriseau clasa. Aveau o baie cu 1 singur wc si erau 25 in clasa. Daca veneau sub 15 era ok. Peste, nu aveau loc pe masute sa lucreze pe hartii A4 si lucrau pe A5. In schimb aveau o curte superba. Apoi copacii au fost taiati si s-a construit un corp nou de cladire la standarde europene. Clase mari, dormitoare separate, sala de mese, sala de sport, sala de festivitati. Grupele au crescut la 30 dar e ceva mai mult aer.
Sa nu credeti ca probleme de spatiu sunt doar in gradinita. Am baiatul mai mare in clasa a 3-a la o scoala mare, cautat si totusi in 3 ani de zile nu au putut sa le dea o sala de clasa. In clasa 1 au stat in laboratorul de tehnologie, in clasa a2-a le-au dat o debara si dupa multe scandaluri si memorii ne-au dat ca sala laboratorul de biologie.
anya spune:
A trebuit sa iau o pauza sa si muncesc .
La ce concluzie am ajuns dupa anii petrecuti prin gradinita si scoala primara? Nu trebuie sa ne bazam in educatia copilului doar pe ele. Luam ce e bun si completam pe unde lipseste.
Am remarcat o lipsa de "miscare"? - Am completat prin cursuri de karate, dans, inot si evident cat mai multe iesiri cu noi in parc sau pe munte.
Desi fac optional de engleza - o jumatate de ora cu 30 de copii =1 minut/cap de copil este extrem de putin. - Am completat cu cursuri de engleza.
La cel mic, pentru ca era mai introvertit, prefera sa stea cuminte si sa nu interactioneze - am completat cu FTK.
Androix spune:
ce e aia FTK? Ca si eu am un timid la usa...
Androix Bijoux
danaionela spune:
Anya ai mare dreptate. Nu trebuie sa asteptam totul de la gradi si de la scoala. Si noi am completat acolo unde am ajuns la concluzia ca ceea ce fac la gradi nu este de ajuns. Cu toate ca sunt la o gradi particulara si au in general mai multe optionale decat la o gradi de stat, si mai sunt la program lung, ne facem timp de engleza, germana, FTK inot si de plimbare in parc sau de mers cu bicicleta. Uneori este obositor pentru noi ca si parinti, dar nici nu putem sa asteptam de la sistem sa ne ofere totul.
miri2007 spune:
Si noi mergem la FTK :)
Total deacord ca nu trebuie sa ne bazam doar pe scoala sau gradi. Insa tipul petrecut acolo nu ar trebui sa aiba doar benefiul contactului cu alti copii si al supunerii unor rigori. As putea alege sa nu-l duc, insa intelegand avantajul colectivitatii aleg sa mearga la gradi. Insa as vrea sa se si bucure de niste activitati ditractive si educative acolo.
In plus sunt parinti care chiar se bazeaza pe gradi/scoala (din lipsa de resurse financiare sau de timp, fara a fi judecati pentru asta).
Pana la urma este o chestie de asigurare a unor drepturi esentiale pentru acele 3 / 4 ore petrecute la gradi/scoala.
Adica respect pentru copii nostri.
Dar astea sunt probleme pentru care ar trebui sa ne facem un sindicat :) si tara nu are timp pentru asta...
Miri2007