FIV in Ungaria 137
Raspunsuri - Pagina 16
5ab1na spune:
asa aristica:)
esti inca in cursa nu?
pana la urma dozezi progesteronul in ziua 2 si abia ala trebuie sa fie mai mic decat 1 nu?
pana la urma eu tot nu am inteles de ce te-au analizat in ziua 4 de inhibare.
ariadna33 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui 5ab1na cine le stie. eu recunosc ca nu stiu. eu si aseara ma intrebam de menopur...si acum ma intreb daca te rog frumos nu explici cu Lh ala si cu Menopur? |
daca pe mine ma intrebi cumva, nu am inteles: care era intrebarea?
daca nu ma intrebai pe mine, scuze...
5ab1na spune:
da ariadna pe tine te intrebam
de fapt te rog frumos sa-mi spui daca stii ceva despre vreo relatie intre calitatea ovocitelor, Menopur si LH.
Discutia pe care o aveam aici era despre calitatea ovocitelor si despre faptul ca unele surse spun ca dezvoltarea ovocitelor intr-un mediu care contine prea mult LH (fie generat in mod natural, fie prin injectarea unui medicament ca Menopur-ul) ar face ca ovocitele alea sa creasca intr-un mediu androgen care ar afecta mai tarziu calitatea embrionilor.
era vb de o sursa pe care nu ma "bazam" 100% ci doar aveam o discutie. eu una personal interesata de rata de fertilizare.
si daca tot te-am prins vrei sa-mi spui te rog ce e cu Vitex-ul? spuneau fetele la un moment dat fie ca e reglator hormonal (in special pe LH din cate am inteles) fie ca actioneaza ca un anticonceptional natural. ar putea fi Vitexul o solutie la problema cu mediul androgen?
adc o fata draguta care ne citeste aici, inca, ne-a spus ca ea a luat vitex peste stimulare cu acordul lui PK. adc avea un E2 foarte mare asa cum am si eu.
noi am purtat o discutie dar eu una tot nu stiu daca e reglator sau anticonceptional....anticonceptional nu pare a fi daca femeile se pare ca raman insarcinate cu el...
departe de mine vreo intentie de a-i sugera vreo schema lui cris. eu una nu stiu bine de vitex si menopur. eu am dileme cu lh, e2 si asa am dedus niste lucruri. am vrut doar sa-i spun lui cris ca mai are sanse bune daca exclude cele 2 incercari de la cluj
pana la urma tot citind pe aici, am inteles chiar de la tine ca o combinatie de gonal f cu menopur ar fi mai buna decat strict numai menopur. e asa sau nu?
vezi am multe intrebari...si mai am....
in mod surprinzator ma mobilizez mult mai greu pt a doua incercare si-mi este si teama si groaza.
am doar intrebari deocamdata. pentru care, daca ti-ai gasi timp sa raspunzi, eu una ti-as multumi frumos.
samira33 spune:
sabina,draga mea..cred ca eu am indus oarecum confuzia cu "anticonceptionalul" Vittex...vad cu multe lume a luat ad-literam cuvantu "anticonceptional"...e si vina mea ca nu l-am pus in ghilimele.
ce vroiam sa spun este ca este un reglator ar relatiei estrogen-progesteron fara suprimarea ovulatiei,cum se intampla in cazul AC.
deci se poate ramane gravi peste administrearea de Vittex.
El actioneaza pe axa hipotalamus-glanda pituitara-ovare.
cat despre combinatii si scheme de tratament nu cred ca se poate considera ca schema X e cea mai buna...pentru ca fiecare organism are particularitatile sale si ce poate fi ideal pentru mine este total nepotrivit pentru altcineva...asa ca atunci cand vorbim de combinatia ideala ne raportam la ce???
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
urmeaza FIV4... in toamna
5ab1na spune:
a da categoric, fiecare cu hormonalele si mai ales reactia proprie la tratament. dar oare decat sa mergi pe un singur tip de medicament de ce sa nu faci o "combinatie"? scuze...a iesit asa o exprimare nefericita.
hm...eu imi amintesc ca am citit-o pe ariadna spunand ca in pregatirea ultimului fiv a luat vitex, parca era un anticonceptional bland
dar nu mai gasesc acum.
edit: in legatura cu vitex peste stimulare daca se dovedeste sa am E2 mare in ziua 2...pt a lua o asemenea decizie (sa iau vitex peste tot tratamentul) imi spuneti ca trebuie sa-mi cumpar o margareta si sa decid: vitex da, vitex nu, stiti faza cu ma iubeste, nu ma iubeste?
samira33 spune:
parerea mea personala este ca Vittex trebuie luat cu minim 3 luni inainte de FIV ca sa aibe un efect...daca incepi sa-l iei direct in luna cu stimularea spun eu ca nu faci mare branza.
in problema ta cu Vittex luat peste stimulare in conditii de E2 mare nu stiu ce sa-ti spun...am in draft un mail catre doctorasul nostru-pe care urmeaza sa i-l trimit saptamana viitoare ca mi-am adus aminte ca e plecat la Congres si o rapunde doar la urgente acum,nu sta sa-mi dea mie explicatii...dar intrebarea nr.3 din mail se refera la Vittex peste stimulare in cazul meu-de E2 mic si o sa-ti spun ce-mi raspunde.
3 sarcini extrauterine
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
5ab1na spune:
multumesc mult samira.
eu nu indraznesc sa-l intreb.
diferentele dintre mine si tine la faza asta sunt 2 mari si importante:
1. tu esti la a 3-a incercare la el si ultima:). presupun ca in mom de fata nici n-ar mai trebui sa se supere prea tare la intrebari....
2. tu ai luat vitex acum inainte de fiv si, cred eu, ca nici n-ar trebui sa-l intrerupi la fiv (stii cum iti reactioneaza corpul...si chiar si asa in primul rand eu una gandesc ca trebuie asigurata o continuitate nu?). daca intrerupi deodata un medicament care pana la urma e hormonal ...nu e un calciu asa...
eu n-am luat niciodata vitex. eu care am inghitit atatea estrogenice si am sfarsit prin a-mi numara polipii mi-e teama acum si de magneziu....
si se lipesc estrogenicele astea nu stiu cum de mine...cu expresia asta "reglator hormonal". asa am luat teapa si de curand am luat spirulina. pana acum vreo luna. cand am vazut E2 201 pg....... AUCH. ce pana mea am inghitit???????? pun pe degete, cercetez, spirulina o depistez....
edit
stiu ca vitexul nu e nicidecum estrogenic dar parerea mea e ca naturistele astea hormonale sunt din povestea "unde dai si unde crapa". in prospectele lor nu gasesti decat expresii care pe scurt spun "bun la toate"
samira33 spune:
sabina,sa stii ca doar la inceput am fost putin timida in 'fata' doctorashului...asa sunt si in realitate,timida la inceput si dupa ce incep sa 'simt' terenul ma dai afara pe usa si intru pe geam.
nu stiu cat mi-o mai merge si cat o sa mai aibe rabdare sa-mi raspunda la toate nelamuririle mele.
cand ii spun soatei ca iar i-am trimis scrisorica de amor doctorasului imi spune ca are curaj sa puna pariu ca PK isi doreste la fel de mult ca noi sa ramanem gravizi odata...doar ca sa scape de mine si de intrebarile mele multe si de mailurile mele ce au ca titlu intotdeauna numele meu scris cu litere ingrosate si mari...ca sa nu treaca neobervat.
3 sarcini extrauterine
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
samira33 spune:
aaaa...si la FIV-ul trecut am oprit Vittexul cand am inceput stimularea.
la momentul respectiv asa am considerat ca e bine...adica am mers pe ideea ca am nevoie de ovare functionale la capacitatea lor maxima si in mintea mea se fixase ideea ca Vittexul imi "linisteste' oarecum ovarele.
si nu pot sa spun ca a fost rau...au fost 11 ovo mature recoltate.
sa vedem ce zice PK acum...ca atunci nu i-am cerut parerea despre treaba asta.
3 sarcini extrauterine
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
samira33 spune:
sabina,ma retrag...a inceput o comedie cu Sandra Bullock-preferata mea si ma duc sa ma uit.
noapte buna
3 sarcini extrauterine
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite