Manuale scolare ce parere aveti?
Raspunsuri - Pagina 2
cl spune:
Florin, despre reproducere se invata practic in clasa a VI-a, au in programa "aparatul reproducator al iepurelui". Ca sunt unii care respecta programa si altii nu, este alta poveste.
Manualele sunt varza!!!!
La geometria din clasa a VI-a lipsesc unele teoreme, teoreme care chiar sunt necesare. Nu mi se pare normal sa-i explici tu copilului, pentru ca profesorul de matematica iti spune ca nu sunt cuprinse in programa.
Manualul de istorie este stufos rau de tot, cu informatii prea multe, cred ca ar trebui 3-4 ore pe saptamana ca sa poata fi cuprins! Aici avem noroc cu o profesoara care sintetizeaza foarte bine materia.
Nu vad utilitatea "tehnologiei". La clasa a cincea invatau despre fundatie, elevatie, tipuri de acoperisuri etc!!!! Materia era mult mai potrivita in liceu!
Limba si literatura romana... Pana acum, gramatica a fost in regula, dar partea de literatura, uhhhhh!!!! Selectia operelor literare, mi se pare complet aiurea! Si aici am sa ma refer numai la Creanga, de exemplu, care este foarte greoi,iar copiii din ziua de astazi nu-l mai "gusta". Prin clasele primare este primul contact. Am vazut reactia copilului meu: "ia mai lasa-ma in pace cu astia, nu vezi ca nici nu stiu sa vorbeasca!"...
Fizica, mi s-a parut o brambureala! Ieri a primit manualul de chimie, inca nu am apucat sa ma uit pe el.
Religia, iarasi mi se pare inutila! Ca si optionalul! Plus ca nu inteleg de ce are 2 ore de biologie pe saptamana (asa avea si anul trecut). Una singura mi se parea suficienta.
Copilul meu va avea anul acesta 28 de ore pe saptamana. Daca mai pun la socoteala orele necesare pregatirii temelor, va depasi 40 de ore pe saptamana. Saptamana de lucru este de 40 de ore, pentru un copil de 12-13 ani 40 de ore inseamna enorm!
Nici noi am primit manualele de limbi straine. Si da, costa o groaza de bani, problema este cu cei care nu si le pot permite!
In concluzie, invatamantul din ziua de astazi mi se pare o mare varza! Manuale facute de catre toti incompetentii, greoaie si stufoase sau superficiale. Cred ca ar trebui sa existe acelasi manual pentru toata lumea si nu lasat la latitudinea scolii/profesorului alegerea lui. Multe dintre "manuale" ar trebui sa zaca la cosul de gunoi!
sorana spune:
Anul asta (si suntem abia intr-a III-a) am dat peste o noua problema: lipsa manualelor. La ed. civica au un manual la 2 copii iar la italiana doar 4 exemplare pentru toata clasa.
admin spune:
Multumesc de raspunsuri. Banuiesc ca toate manualele trebuie sa fie aprobate de ministerul invatamantului, nu?
Ce nu inteleg, privind de la distanta si uitandu-ma pe linkul de la EMAG este partea cu cumparatul. Sunt sau nu gratuite? De ce trebuie sa cumpar manualele de clasa a 4-a de exemplu?
cl spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ADMIN Multumesc de raspunsuri. Banuiesc ca toate manualele trebuie sa fie aprobate de ministerul invatamantului, nu? Ce nu inteleg, privind de la distanta si uitandu-ma pe linkul de la EMAG este partea cu cumparatul. Sunt sau nu gratuite? De ce trebuie sa cumpar manualele de clasa a 4-a de exemplu? |
O, da, totul insa se rezolva la noi, din pacate. Nu trebuie sa ai un manual bun, e suficient sa cunosti pe cine trebuie, din pacate...
Manualele sunt gratuite doar teoretic. Cand insa nu primesti o parte dintre ele si copilul tau are teme si ia note proaste pentru ca nu a avut cum sa se pregateasca, faci tot posibilul si i le cumperi.
anya spune:
Teoretic, manualele sunt gratuite. Practic, chiar daca le primesti, sunt intr-o stare jalnica pentru ca pe ele au invatat deja 5-6 generatii. Noi primim manualele in ultimele zile ale anului scolar pt anul urmator, astfel incat peste vara sa avem timp sa le luam. La limbile straine - fiecare profesor vrea anumite manuale asa ca la prima ora vine cu "ideile" lui.
Partea ciudata e ca manualele sunt doar orientative. Atat la romana cat si la mate se lucreaza mai mult dupa materialele auxiliare - evident cumparate tot de noi. La cunoasterea mediului erau trei poze, o schema si cateva exercitii. Le mai zice doamna in clasa cate ceva si le dadea tema din "auxiliar". Au existat cazuri cand atrebuit sa caut pe net ca sa ajut copilul la tema - si era doar clasa a 2-a!! (Exemplu de intrebare: De la urmatoarele plante ce folosim: ceapa, morcovul, varza...sau: Spuneti cateva lucruri despe macaleandru.) In unele auxiliare exista intrebari "ciudate" (Exemplu: Cunoasteti vre-o superstitie despre cucuvea? sau: Enumerati trei meserii specific barbatesti in care exceleaza si femeile?)
viviana spune:
Florin, manualele sunt gratuite. In principiu.
Dar sunt rufoase, scarboase sau scrise dupa 4-5 generatii de copii.
Manualul fii-mii de latina are desenate numai putze. Trebuie altul.
Manualul de romana are exercitiile facute direct cu pixul. Trebuie altul.
Din manualul de istorie lipsesc pagini.
Profesorul isi alege manualul preferat. Dupa mai multe considerente.
Acel manual, o data ales, ramane pentru 4-5 generatii chiar daca urmatorul profesor ar dori alt manual - nu are ce sa faca.
Aici am intalnit 2 tipuri de profesori:
1. Cel care spune parintilor ca manualul primit este prost si ii roaga sa cumpere manualul X.
2. Cel care tace chitic, preda dupa un alt manual si arde copilul la nota.
Majoritatea profesorilor fac propriile sinteze si predau foarte bine.
Problema apare cand copilul absenteaza si logic, ar trebui sa invete dupa manual.
Sunt unii profesori (putini) care isi fac lectiile dupa Wikipedia (istorie).
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
ni-na spune:
19 ron manualul de romana,19 ron manualul de mate....asta ca am fost inspirata si in vara le-am luat in traista si am inceput sa colind librariile.Mamica colegului de banca a scolarului meu,nu s-a gandit la asta,si pe manualul de mate,adus pe comanda a dat 42 ron.....10 ron avans+restul la liuvrare.Pe cel de romana nu stie inca,are lasat doar avansul,saptamana asta afla "bucuria".Mai avem de platit 23 ron pe cartea de engleza si cam 8 ron pe cartea de religie.
De ce trebuiesc cumparate?pai dupa fisa de pe pagina interioara de la mate,prima generatie care a invatat pe acest manual a fost in anul scolar 2004-2005.
La romana,fie parintele,fie manualul era un mare bautor de cafea!!!!!
Aaaa,recomandati-mi un Atlas Geografic Scolar bun,imi amintesc cu drag de-al meu de acum 30 ani,ce-mi mai placea sa-l buchisesc!pacat ca a facut picioare impreuna cu una din nevestele tatei...scuze off topicul!
desprecopii spune:
www.desprecopii.com/info-id-3369-nm-Manualele-scolare-de-unde-le-cumparam.htm" target="_blank">Aici un articol despre manuale si udne gasiti cele mai bune preturi la ele.
Sanatate si o zi cu soare va doresc!
**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
LoraG76 spune:
Eu am copil de clasa I, prea multa experienta nu am, inca. Par ok manualele, insa nu le-am studiat indeaproape. Ceea ce ma nedumereste este: de ce ne-a cerut sa cumparam culegeri inca de pe-acum? Nu e informatia completa in manuale? E prea putin pentru clasa I un manual de matematica sau abecedar? Avem o culegere pentru abecedar - am gasit-o, dar pe cea de matematica inca nu. Culegerea pentru abecedar mi se pare foarte grea pentru ei, cel mult in clasa a 2-a ar putea fi folosita, dupa mine...dar poate sunt eu depasita si sunt deja copii care in clasa I lucreaza la un alt nivel, stiu deja sa scrie/citeasca...dar atunci ma intreb: nu ar trebui sa existe clase speciale pentru ei? Ceilalti cu ce au gresit? Ori invatatorul la ce nivel va lucra cu elevii?
Apoi...toate materiile au caiete speciale - abecedar, matematica, cunoasterea mediului, abilitati practice si educatie plastica. Pe langa astea, mai sunt si caietele de matematica, tip I...sper sa nu ne incurcam in atatea caiete si caietele...noi, parintii, trebuie sa ne facem bine temele.
Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ni-na De ce trebuiesc cumparate?pai dupa fisa de pe pagina interioara de la mate,prima generatie care a invatat pe acest manual a fost in anul scolar 2004-2005. La romana,fie parintele,fie manualul era un mare bautor de cafea!!!!! |
Nu esti la curent cu vremurile!
Ce parinte, ce manual? Elevul era mare bautor de cafea.