10 ani de la 11 sept ...
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
michelle-usa spune:
comemorez aceasta zi cu lacrimi in ochi.
nu voi uita niciodata imaginilile cumplite in care oamenii se arunca de la etaje...incerc sa imi imaginez la ce se gindeau, cand luau acea decizie disperata...si in cateva secuned erau jos.incerc sa-mi imaginez ce gindeau cei e acasa care aveu rude lucrind acolo si nu stiau nimic de ei...la ce se gindeau cand ii vedea.
cumplit, prea cumplit pentru omenire.
era dimineatza la mine(eram in Los Angeles) cand am deschis tv inainte de a pleca la servici si am vazut acele imagini cu primul avion... apoi am vazut al 2-lea....apoi cu pentagonul.
stiu ca m-am asezat jos, ca picioarele parca nu ma mai tineau si tremuram, nu-mi venea sa cred ochilor. nu stiu cum am ajuns la serivici, cum am condus. acolo lumea plangea,seful a adus cu el un tv sa vedem ce se intimpla. nici cuvinte nu mai aveam. doar ne priveam in ochi.
aveam colegi care aveau rude apropiate in Ny si nu stiau nimic de ei.
stiu ca in pauza ne-am strins la o biserica din apropiere si ne-am rugat.
orele care au urmat, doar vedeam oameni care se arunceau pe geam si cladiri care se daramau...
nu vreau sa comentez cine e vinovat in toata povestea asta, pentru mine este un singur raspuns: rautatea oamenilor.
indiferent de rasa, religie, apartenentea politica ....sunt oameni. cineva a pus la cale asta si nu i-a pasat de suferitnta si viata a acestor oameni.
Dumnezeu sa fie cu cei indurerati!
michelle
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/JuliaSM/JuliaSM.jpg)
JuliaSM spune:
Inca ceva.Comemorarea unui eveniment international de asemenea factura si anvergura nu e totuna cu comemorarea unei persoane,care a murit,e bun ingropata si aici se incheie povestea,despre morti-numai de bine.
Evenimentele sunt dinamice,seamana pe undeva cu pasarea phnönix,ti se pare ca tot ce a ramas nu e decat cenusa,insa ele renasc,se transforma si apar mereu cu alta perspectiva decat cea pe care ti-au lasat-o atunci,in primele clipe cand s-au petrecut.Mi se pare firesc sa fie ceva de discutat,pe langa simpla aducere-aminte a acelor clipe.
Sunt curioasa cum percep membrii DC din State zilele astea,si nu doar din perspectiva personala,ci si cum ii vad pe americanii de rand reactionand la comemorarea lui 9/11.
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui JuliaSM ,de la felul in care practic au disparut atatea mii de tone de schelet metalic,doar de la impactul cu un avionas,acolo,fie el plin cu TNT(in mod absurd,sa fi fost o bomba zburatoare,si tot nu ar fi pulverizat atat metal). |
Avionas?
![](alcool.gif)
E dreptul tau sa nu crezi in implicarea teroristilor, dar te rog nu subestima puterea unei masini de muuulte, muuuuulte tone care loveste in viteza ( maaare, maaaaaare viteza) o cladire.
Este ca n-ai vazut niciodata o explozie, fie ea mica mititica?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/JuliaSM/JuliaSM.jpg)
JuliaSM spune:
...avionasul a ars,de nu a mai ramas nimic din el,cladirile s-au prabusit,daaaar...s-a gasit intact pasaportul unui terorist si mai erau vreo doua dovezi care atestau ca e vorba clar despre implicarea arabilor in atentate.
Sotul meu locuia in New York pe-atunci,cu 3 saptamani inainte de 9/11 fusese in vizita la WTC la platforma de la etajul 107,cu socrul meu.A ramas oarecum marcat de eveniment,se gandea ca,daca decala cumva vizita pentru luna septembrie,lucrurile ar fi stat cu totul altfel acum.De atunci tot citeste si cauta explicatii,printre altele,asa ca inevitabil subiectul e discutat si para-discutat in casa noastra,cu documentare si tot felul de declaratii,mai mult decat as vrea eu!
Cum spuneam pe la-nceput,adevarul nu cred ca va fi cunoscut vreodata.Noua,muritorilor de rand,nu ni se serveste decat o fateta a monedei,partea intunecata a lunii nu o vom vedea niciodata.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Matzaila_81/Matzaila_81.jpg)
Matzaila_81 spune:
Julia, nici eu nu cred ca o sa aflam adevarul dar sunt convinsa ca lucrurile nu sunt cele prezentate de ei si mai mult mi se pare evident acest fapt.
11 septembrie m-a prins lucrand de cateva luni ca stewardesa. Tin minte ca inca de pe atunci ca toti pilotii cu care am discutat atunci au spus ca nu e posibil asa ceva. Adica e posibil dar nu in conditiile date de ei. iar la Pentagon e mai mult decat evident.
Imi pare rau pentru cei care au murit, imi pare rau pentru rude, imi pare rau ca asa cum a spus Michelle raul s-a manifestat in forma pura si asta m-a ingrozit si ma ingrozeste in ultimul hal.
Imi pare rau ca au murit oameni nevinovati si imi pare rau si de razboiul de dupa in care s-au pierdut alte sute de suflete.
E infiorator ce s-a intamplat si mereu cand ma uit la imaginile respective mi se pune un nod in gat dar sunt si foarte foarte indignata.
saskia spune:
Dupa ultima poza de la Pentagon care circula pe net, apropos, e usor de gasit, nu se vede nici macar umbra unei aripi de avion, nu pot crede ca se pulverizeaza instant, atata vreme cat alte accidente de avion arata carcase pur si simplu. Acolo nu e nimic, doar o gaura nici macar de forma unui avion.
Cat despre vietile oamenilor, e tragic si groaznic, si ceva ce afecteaza pe oricine, nu numai pe rudele lor, cu totii am vazut imaginile in direct sau nu cu oamenii aceia prinsi in turnuri .
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/cellia78/cellia78.jpg)
cellia78 spune:
Eram in SUA atunci, in statul NH; in acea dimineata eram la munca; parca a fost ieri, asa mi-a ramas in minte totul, cu detalii; colegii care vorbeau, a incremenit toata lumea si compania respectiva e maricica; am fugit gramada in sala de mese, unde aveam tv; ne uitam si nu ne venea a crede; s-au dus atunci si dorintele noastre; eram in pregatire de dosar pt ca sefii nostri ne doreau acolo pe inca 7 ani; s-a dus totul; inainte cu 30 zile de a ne expira vizele, la vreo 7 luni dupa atentate, am primit scrisoare in care eram rugati sa parasim SUA in termen de 30 zile de la primirea scrisorii; ni se spunea acolo ca-si cer scuze pt masurile de securitate, dar ca, noi avand viza de studenti veniti la schimb de experienta (ca si o parte din teroristii direct implicati in atentate), e de dorit sa parasim SUA. Ca simpla masura de precautie.
I-am inteles si ne-am conformat, unde-i lege nu-i tocmeala, desi drept nu ni s-a parut; dar era situatia de asa natura ca nu mai puteau avea incredere in nimeni.
Imi amintesc si ca am avut cateva zile in care odata iesiti in oras, la cumparaturi, evitam sa vorbim in romana; cu toata toleranta americanilor, am patit vreo doua faze in supermarket cand, auziti fiind vorbind in alta limba decat engleza, ne-am primit automat priviri pline de ura; si nu doar de la un om, colo...
Imi amintesc solidaritatea oamenilor, imi amintesc ca am mers dupa de doua ori la Ground Zero si ce-am mai plans........
Imi amintesc ca in acele zile aveam in plan sa mergem acolo; mai fuseseram, in luna mai si taman pe Gemeni i-am ratat; si am planuit cu un coleg de-al nostru, el fiind de acolo, ca neaparat sa revenim curand; planuisem inceputul lunii septembrie, sa nu fie nici canicula, nici ploi; planuisem acel week-end de dinainte, cu prelungire si pe acea data; colegul nostru ne-a promis ca e musai sa mancam la restaurantul de sus, din Turn; poate ca am fi fost acolo, nu stiu; dar nu am mai ajuns, pt ca sefii nostri ne-au rugat sa decalam excursia cu o saptamana, pe motiv de perioada aglomerata la job.
Trag linie si spun ca da, ne-a marcat acea zi. Enorm.
ocebine spune:
Citat: |
citat din mesajul lui JuliaSM Sunt curioasa cum percep membrii DC din State zilele astea,si nu doar din perspectiva personala,ci si cum ii vad pe americanii de rand reactionand la comemorarea lui 9/11. |
Cu respect...am copiat statusul baiatului meu (in virsta 13 ani) de pe Facebook...e scris de el...nu-i un chain mail sau chain status (deci nepreluat de nicaieri)...
"i hoped tht every family victimized by 9/11 (EVERYONE, not just new yorkers) got closure when we killed osama, but i now know tht if we killed him for killing to show killing is wrong, we're just as bad as him. i hope tht this year, the tenth anniversary of the attacks, the year the memorial in ny is opened, will give them closure. many have forgiven the hijackers, but many still have hate in their hearts. never forget 9/11/01".
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
michelle-usa spune:
Where Were You
http://www.youtube.com/watch?v=AW8puRqE4Sc&sns=fb
Times of impact: 8:46 a.m. and 9:02 a.m.
Time the burning towers stood: 56#65279; minutes and 102 minutes.
Time they took to fall: 12 seconds.
2819 dead from 115 different nations.
343 Fireman/paramedics, 23 NYPD, 37 Port Authority officers.
si inca un cantec :
http://www.1075theriver.com/pages/personality_internadam.html?article=9081012#.TmmHtdv77Xw.facebook
michelle