1 zi de gradinita

1 zi de gradinita | Autor: clarmai

Link direct la acest mesaj

Cum imbracati copiii pt gradinita 1 zi? CE le cumparati dne-lor educatoare? Cineva mi-a sugerat ca decat flori mai bine cate un pachet de cafea si o ciocolata.Voi ce faceti,cum faceti? Multumesc anticipat.Am niste emotii de ma omoara.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ILONA_21 spune:

clarmai eu am un baietel de 5 ani si am optat pentru un trening si un tricou este mai lenjer si tenesi pana la gradi ca acolo sta in papucei iar pentru doamne cate un buchet de flori si un pachet de cafea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana spune:

De ce considerati ca trebuie sa le mituiti pe educatoare cu ciocolata si cafea? Voi primiti asa ceva la serviciu, cand va intoarceti din concediu? Cand vom inceta odata cu aceste practici?!!
Adica eu, daca nu duc nimic, trebuie sa ma astept ca fetita mea sa fie "defavorizata", sa primeasca mai putina atentie, sau cum? Atentia si grija educatoarelor fata de copiii din grupa trebuie cumparate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Nu Ioana, nu e vb de mita sau altceva, dar cum apari tu care nu duce nimik fata de toata lumea care duce..k daca n-ar duce nimeni n-as duce nici eu sau fetele care au postat inaintea ta, dar din moment ce asta e "practica", de ce sa ies eu in evidenta???
Si da, de unde stii ca tocmai "lipsa asta de atentie" nu le face sa fie mai putin atente cu copilul tau??
Si la gradi n-ar fi o problema, dar la scoala depinde ff mult atentia pe care o acorda invatatorul/invatatoarea fiecarui copil in parte...Eu asa cred, tu faci cum vrei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Mie mi se pare nepotrivit sa te arunci din prima zi cu altceva decat cu flori pt educatoare/invatatoare. Daca vrei si simti ca trebuie sa te prezinti cu ceva, cred ca e mai decent s-o faci intr-o intalnire separata in prima saptamana.

Eu voi imbraca fata pt prima zi de gradinita cu o camasuta inflorata, un sarafan rosu, dress alb si pantofiori de lac rosu si o voi lasa asa toata ziua, vreau sa simta ca e o zi speciala. Ea intra in grupa mijlocie. Am pregatit si chestilici pt o mica "petrecere" cu suc si prajituri pt dupa festivitate, sper sa fie bine pt ca vor avea si colegi noi, aflati la primul an de gradi

Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

In prima zi si eu o voi imbraca mai deosebit rochie,sarafan sau fustita - ce vrea ea ,dar dupa aia probabil isi va lua iegari si un tricou ,sau mai tarziu pantalon de trening si bluza cu maneca lunga.In picioare poarta in interior tenisi - ca ii mai scot si in curte cat e cald si-s mai comozi la alergat.Acum oi vedea si cum ma inteleg cu ea,ca anul trecut din primavara i s-a pus pata si numai in rochii/fuste s-a dorit imbracata,dar cred ca era singura echipata asa
De dus le ducem flori acum ,nu "pentru mituit", ci pentru ca asa duc toti si se simte prost ... fetita daca nu ducem.Eu dupa mine nu le-as duce decat de 8 martie,dar nu odata m-a luat la intrebari fetita ca unde-s florile? Si-asa nu le-am mai dus flori nici la serbarea de sfarsit de an ,cand oricum am contribuit pentru cadouri,dar ca de obicei multe s-au bagat in seama si cu cadouri+flori separate

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Mie mi se pare politicos sa mergi cu flori in prima zi de gradi / scoala, taiate sau in ghiveci (care pot ramane in clasa pentru decor).
Si cand mergi la cineva in vizita, bunele maniere spun ca trebuie sa daruiesti ceva de bun-gasit.
Interpretarile cu "mita" in prima zi nu isi au rostul. Parerea mea !!!

http://chicboutique2011.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Eu am dus doar flori,mi se pare suficient si de bun simt.
In prima zi l-am imbracat normal,pantaloni scurti si tricou,dat fiind faptul ca era ff cald(am vazut copii imbracati f elegant,insa mi s-a parut cumplit sa imbraci copilul in pantaloni lungi si camasa cu maneca lunga cand la 10 dim curgeau apele pe mine).Am avut schimburi la mine,apa,incaltamintea de interior,dar stiam ca in prima zi vor sta f putin,insa nah,sa fie acolo :))Incaltamintea de interior a prins bine,pt ca i-a bagat si in sala si au ramas o ora acolo cu educatoarea,asa ca am facut bine ca am carat tot ce era nevoie :))
Mult succes!

POZE CU NOI
de David Christian

Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Ai mei au inceput amandoi gradinita saptamana trecuta,pe 5.Prima zi de gradinita din viata lor si de cand suntem in Austria,asa ca habar nu aveam nici eu cum va fi exact (pareri de la romani am auzit,dar cate Marii,atatea palarii).
Am fost placut surprinsa sa vad ca,in prima zi,cea mai mare atentie s-a acordat copilului.Educatoarele au invitat pe parinti sa petreaca o ora-doua in grupa cu copiii,fiecare a incercat sa vorbeasca cu copilul ei,sa descopere impreuna comorile,atractiile,jucariile...iar educatoarele veneau pe rand si petreceau cam 15-20 minute cu fiecare parinte in parte.Am avut un timp superb,discutand cu ele! Metoda de lucru cu copiii e fantastica,sunt urmariti si indemnati indeaproape,se merge mult pe descoperirea individuala si ritmul propriu al fiecarui copil,nu sunt chestii impuse,nu sunt tare multe reguli.Ce mi-a mai placut e ca grupele sunt mixte,cu varste de la 3 la 6 ani,ceea ce e exact dupa sufletul meu! Se presupune ca cei mici invata intotdeauna mai eficient de la cei mari,decat de la un adult,iar cei mari se educa cum sa fie protectivi si atenti cu cei mai mici...si multe alte aspecte,nu e cazul sa le mai dezvolt aici.

Ca sa revin la ce e in discutie aici,nu am vazut pe nimeni,austriac sau strain,care sa vina la gradinita cu flori sau cadouri pentru educatoare!! Pe nimeni! Iar despre chestiile cu atentiile si cadourile,iarasi,numai de la prietenele mele romance stiu, ca obisnuiesc sa duca la sarbatori sau la sfarsit de an cadou la educatoare sau invatatoare...probabil ne e in sange chestia asta,cu cadoul si ploconul la popa,la doctor si la dascal.
De asemenea,nici nu am vazut ca educatoarele sa urmareasca sa primeasca ceva,erau atat de focusate pe copii,sa formeze o legatura cu ei...nu urmarea nimeni sa primeasca flori,plicuri sau pungute cu cadouri.Si nu cred ca Austria este exceptie...si din cate stiu e,se incadreaza in tarile civilizate,cu un nivel social si financiar oarecum ridicat,asadar nu e vorba de posibilitati,ci mai degraba de prioritati.
Sa nu-mi spuneti acum ca,din cauza salariului scazut din Romania,educatorii si invatatorii asteapta si accepta atentii de toate culorile.Eu vad in asta pe parinti,ca principalii vinovati in deprinderea dascalilor cu unele obiceiuri nu tocmai sanatoase. La urma urmei,o persoana alege sa devina educator pentru ca ii place sa lucreze cu copiii,simte ca are chemare,iar focul acesta al pasiunii pentru munca bine facuta nu se stinge,nici nu e alimentat de atentii materiale,ci mai ales cu satisfactia faptului ca se vad rezultate in dezvoltarea copiilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarmai spune:

Nu dorim nici noi ca parinti si nici educatoarele sa defavorizeze pe nimeni.Si daca nu duci atentie nu duci.Nu cred ca daca vine cineva cu mana goala ,acel copil va fi defavorizat tot anul.De cand sunt eu pe pamant am pomenit ca in prima zi se duce ceva.Tin minte cand eram eu mica,nu exista copil care sa vina fara flori prima zi.Sotul meu are o ruda care e invatatoare si a sunat-o si a intrebat-o.Tu ce ai prefera sa primesti in prima zi,fiind o zi speciala,trebuie si marcata parerea mea,si atunci a raspuns,sincer decat sa primesc un brat de flori care apoi sa ajunga la gunoi ,mai bine prefer o ciocolata,sau ceva un pachet de cafea din care sa beau si sa-mi amintesc ,uite de la copiii mei.

Si asa am ajuns la treaba cu atentia.Flori oricum intentionam sa iau,e zi speciala deci trebuie marcata cumva,asa s-a pomenit.Ca ,da ,oricum tot anul poate o sa existe posibilitatea sa dai bani,pentru...pentru...pentru,o faci ca copilul tau sa invete intr-un mediu cat mai curat,cat mai bine dotat,cu toate conditiile etc.

Daca se cer bani de rechizite tot copiii nostrii vor beneficia de ele,parerea mea.Oricum fiecare e liber sa interpreteze cum vrea,dar mi se pare putin exagerat sa consideram atentia din prima zi,ca fiind mita.
Am hotarat sa o imbrac in sarafan de velura(raiat) si o bluza cu meneca lunga,subtire,si un bolerou,pantofi negri cu mov inchis cum e sarafanul.
Multumesc pt raspunsuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Ii imbrac comod, in functie de temperatura. Tricou + pantaloni scurti. Camasa nu le dau ca nu se decurca cu nasturii (cel mic) si nu sta nimeni sa se ocupe de nasturii lor. De altfel educatoarele ne-au rugat sa aiba haine fara nasturi si fermoare, ca sa se descurce singuri.
In prima zi ducem flori, la fel ca toata lumea. Or fi si vreunii cu pachete, eu nu am vazut, dar nici nu ma intereseaza.
Anul trecut am dus flori in prima zi si la serbari si mici cadouri de craciun si 8 martie si nu am observat ca ar fi defavorizati.
E drept ca am vazut si cativa parinti cu ditamai pungile de cadouri...treaba lor...fiecare dupa conceptii si buzunar, dar nu sunt de acord.
Eu una am 3 educatoare de cadorisit (1 la cel mic si 2 la cel mare).
Un educator bun isi face treaba cadorisit sau nu.

Mergi la inceput