1 zi de gradinita

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Nici eu nu am mai vazut sa se duca in prima zi ceva la gradi sau scoala, aici. Ma gandesc ca daca se duce un buchetel mic de flori, poate fi vazut ca un gest frumos, daca tot e obiceiul sa se duca ceva. Insa mi s-ar para absolut deplasat sa mearga cineva cu cafea sau alte cadouri, astea deja sunt bonus la salar si din punctul meu de vedere mita :).

Mama mea a lucrat o viata intreaga in invatamant, in Romania, si va pot spune ca ura obiceiurile astea de care multi parinti se tin cu dintii. Problema ei era ca parintii nu luau in consideratie dorinta ei ca nu vrea nimic (putini o ascultau). Se simteau jigniti si unii incepeau sa planga crezand ca are ceva impotriva lor, cand refuza sa ia "cadourile". Era groaznic! Ganditi-va numai ce face o educatoare sau invatatoare daca primeste 30 de buchete mari de flori. Apoi pe vremea cand eram eu mica, veneau unii cu bibelorui mici, doamne, cine isi baga in casa atatea hidosenii?

Iar ca un pedagog sa zica "mai bine prefer o ciocolata,sau ceva un pachet de cafea din care sa beau" mi se pare urat. Dar pedagogul ce aduce elevilor/ copiilor de gradi drept cadou? Ufff :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarmai spune:

Imi cer scuze ,cred ca nu m-am facut inteleasa cum trebuie, nu am zis :flori+cadori.Am zis flori SAU punguta cu cafea.IN NICI UN CAZ "SI" ,"SI" ,CI DOAR "ORI" X ,"ORI" Y.Ce e mai practic,in sensul asta.Nu vrem nici sa dam bani pe ceva in van,adik sa fie mai practic,atat pentru noi cat si pentru ele.Si la noi cheltuiala e destula chiar daca avem un singur copil,si nu am vrea sa dam banii pe ceva aiurea de care sa nu se foloseasca.Imi cer scuze daca s-a inteles ca vrem sa luam si cadori si flori,NU,doamne fereste pai ce nu ar ajunge un buchet de flori,ca doar nu e ziua lor.
Vrem doar sa fim in randul lumii,dar sa luam si ceva mai practic.Va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ILONA_21 spune:

clarmai eu ingeneral am dus flori asa se duce de mult nu e o regula dar la gradi unde e baietelul meu nu toata lumea duce si copii aceea nu sunt " discriminati"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

la noi a rezolvat problema Tudor: mi-a zis ca vrea sa-i scrie o scrisoare doamnei (pe care a semnat-o "cel mai curajos iepuras din padurea Cioturoasa") si mi-a dictat o intreaga istorie...apoi a scotocit in dulap si a ales trei acadele, o caramea cu vacute (inlocuite cu o cutie de bomboane) si a decretat ca vrea sa-i duca si flori de iarba (si maine ne infiintam la mosul cu flori...). Si eu am emotii mari...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terishka spune:

Nici eu nu inteleg practica asta cu cadourile. Pentru mine este egal cu a "cumpara" ceva de la doamna educatoare, fie atentie pentru mine fie pentru copilul meu, si eu nu imi doresc asta nicicum. Iar daca este un gest care se face pentru ca "se face", deci nu mai inseamna nimic pentru nimeni, atunci in mod clar mai bine nu-l fac.
Deci eu nu duc nimic: nici flori, nici cadou.

Imi imbrac copilul normal, cum il duc si in vacanta in parc vara, cu haine cat mai comode.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu am doi copii - unul la gradi si unul la scoala. Astazi nu am dus nimic. Nu imi place sa fiu "ca altii" . Pe parcursul anului, dac avad niste flor dragute dimineata (anul trecut am vazut niste dovlecei ornamentali superbi) le iau - asa, de drag. Nici ca trebuie, nici de "spaga". Nu vreau sa fie favorizati pe motive de genul acesta. Daca ar fi defavorizati - asi face scandal. Vreau sa fie tratati absolut normal si corect.
La gradinita i-am imbracat comod. Pantalonasi scurti sau lungi si tricou cu maneca scurta sau lunga, dupa anotimp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

N-am dus nimic (si nu duc niciodata, doar ceva simbolic de 8 martie). Si chiar nu ma intereseaza cum arat in fata celorlalti parinti. Iar privind obiectiv, din moment ce eu nu primesc flori cand ma intorc din concediu (sau alta atentie), nu vad de ce le-as duce la educatoare...

In prima zi l-am imbracat comod, cu pantaloni scurti si tricou si cu nicte papuci sport usori.

Va urez o prima zi frumoasa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

Noi am avut azi prima zi de gardinita. Am dus o floare, in rest nimic. Nu s-a suparat, nu s-a ofensat nimeni. Nu am vaut pe nimeni cu ciocolata, prajituri, cafeea sau altceva.

Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza
universul meu de copil - poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Noi am trecut de la cresa (ultima zi vineri) la gradinita (prima zi luni) fara tam-tam. E drept ca am dus-o de la 6.30 cand nu erau venite educatoarele, era doar o ingrijitoare, iar la 4 era vanzoleala, asa ca abia am putut povesti pe fuga despre cum s-a comportat. Nu am dus nimic, eventual pe parcurs, daca merita, adica in semn de multumire, nu de "stimulare", ca sa zic asa...

De imbracat, am imbracat-o comod, pantaloni si tricou, ca si la cresa. Eu nu am vrut sa fie mare tam-tamul si schimbarea, ca fata mea e mai emotiva, si daca ma agitam, se agita si ea de importanta schimbarii (nu-i plac schimbarile), asa ca am povestit dinainte ce si cum, si asta a fost...

Dia, mami de shmoo mare Miruna (15.07.2008)
28+ cu shmoo mic "pisicutz verde"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri2007 spune:

Am ales sa duc flori la educatoare in prima zi in primul rand pentru a nu fi altfel copilul decat ceilalti care ma asteptam sa duca.
Bineinteles ca piciul mi-a pus o mie si o suta de intrebari ... de ce duce flori...si pana la gradi am tot explicat...ca in semn de prietenie, de bucurie ca incepem gradinita, etc. Am luat un buchetel mic, pe care sa-l poata duce si inmana el (desi am vazut niste bbuchete cat omul de mari)

In schimb pe cat de mare a fost pregatirea noastra, pe atat de mare si dezamagirea pentru ca biroul doamnei era plin deja de flori care sincer nu stiu cat au fost de apreciate.
Mi-ar fi placut ca piciul sa-mi povesteasca acasa ca doamna le-a oferit si lor apoi cate o floare...sigur al meu ar fi fost forte incantat si lacut surprins...dar cer si eu prea multe ... bineinteles ca nu s-a intamplat asa minune. Le-a oferit in schimb desene animate la TV (motiv pentru care sunt tare nemultumita acum , asa cum am scris si la scoli, crese, gradinite)

Miri2007
Mai scriu pe / reclama ilegala

Mergi la inceput