FIV Europa(47)
Raspunsuri - Pagina 17
ariadna33 spune:
dupa o sarcina atat de avansata si recenta organismul e mai bine pregatit pentru o noua sarcina iar schimbarile nu pot fi decat benefice din punct de vedere hormonal, iar o faza luteala de 14 zile nu e deloc rau, e o faza luteala ca la carte (la mine era mai lunga decat media). Varsta nu e un impediment la tine, la mine n-am vazut schimbari majore de la 33 ani la 40 cat am acum (ma rog, peste cateva zile) desi am trecut prin 5 stimulari ovariene. Vreau sa zic ca nu se poate ca intr-un an, doi sa ajungi chiar asa la o schimbare majora incat sa reactionezi total altfel la acelasi tip de protocol. Si la mine crescuse FSH de la 5 si ceva la 31 ani la 11 si ceva la 37 ani, dar asta nu a insemnat ca la acelasi protocol sa fi avut mai putine ovocite, e adevarat ca la mine functionau doua ovare. AMH eu nu l-am masurat niciodata, mi s-a parut ca-mi aduce un stres suplimentar.
5ab1na spune:
balanta. te intreb si aici. ard de nerabdare sa stiu cate ceva.
am nevoie de raspunsuri in legatura cu protocolul lung, cel cu inhibare din ziua 21. pe protocolul asta inteleg ca scade e2? scade si FSH? sau ce se intampla cu FSH? ce inseamna mai exact ca e hipofiza blocata?
aadina in legatura cu histero de la iscare eu pot sa-ti zic doar ca stiu, de atunci de cand am facut histero (adica august), ca doctorul vine acolo doar luni si joi. asa mi-au zis mie cand faceam programarea. acum, tu parca spuneai ca vrei biopsie de endometru. in cazul asta e bine ca ai programat doar o consultatie. dar daca ai alte planuri, adica histero din asta normala, eu zic sa te pregatesti psihic pt joi. e lejer. pe mine una m-au tinut cam mult in perfuzie inainte si trepidam de nerabdare pt ca doctorul nu mai sosea. in rest nu stiu sa-ti spun nimic de histero pt ca n-am simtit nimic. conditii ok, totul f ok.
aadina spune:
Sabina , histeroscopia ti-a facut-o dupa amiaza cand are el program? nu dimineata? Anestezia tot el o face, sau este alt medic?
Joi vreau consultatie sa vad ce zice de biopsia de endometru, joi ar fi z 7, inseamna ca o s-a faca lunea viitoare, adica z 11.
cat despre protocoale eu mai bine am reactionat la cel lung, decat la cel scurt. Si eu am probleme cu calitatea embrionilor.Eu, cu fsh nu am avut niciodata probleme, era micut. Nu mai tin minte daca a scazut mult la protocolul lung, (o sa ma uit in dosar). E2 ar trebui sa scada, la mine nu prea a scazut. Dupa 3 saptamani de inhibare am avut cea mai mare valoare a E2 din cate am avut vreodata(putin sub 50). A fost putina brambureala, nici cei de la Viena nu prea au inteles valoarea si nu voiau sa incep stimularea. Pana la urma mi-au dat ok-ul.Daca nu ma insel, Aristica a avut E2 in jur de 10, dupa inhibare.
5ab1na spune:
dupa amiaza a facut histeroscopia. este o doctorita care face anestezia. vine inainte si te intreaba de pe un formular diverse chestii mici si maruntele legate probabil de ce-i intereseaza pe cei cu anestezia.
viata grea cu hormonalele astea....cand ai timp uita-te te rog pe fsh in dosarel desi cred ca nu te-au analizat de FSH. am citit si eu la aristica si i-au monitorizat estradiol si progesteron. probabil n-are semnificatie FSH. era doar o curiozitate de-a mea daca scade, sa intelg mai bine protocolul asta. nu m-am informat in legatura cu el pana acum.
aristica spune:
Da, eu am avut E2<10, in ziua 2 de ciclos. Atunci facusem doar 4 injectii de diphereline de 0,1 si 2 de 0,05.
balanta din pacate iti spun ca nu stai foarte bine cu progesteronul. Adica, da, esti aproape de 15, numarul magic, dar nu esti bine.
Uite aici http://www.feminitate.org/2009/08/progesteron-scazut-tratament/
Nu stai nici foarte rau - eu am ciclul de 28 de zile, iar in ziua 21-22 am progesteronul de 8, asta cu ovulatie urmarita ecografic. Dar, ca sa fi tu impacata, vorbeste cu doctorul, pentru ca sunt tari unde se spune ca si daca-l ai de 10, e suficient. Si Italia e o.k. In Italia si Cehia iti trebuie reteta, in Turcia-nu
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"
balanta_tm spune:
aristica, multumesc!
In Cehia merge si reteta de Romania sau Austria oare? In Italia cica accepta doar reteta de Italia. Sau?
samira, pe unde esti? ca tu stiai de limitele progestonului in Austria parca. Vreau sa il iau de dr asa, diplomat si sa merg exact la tinta, de aia ma consult intai cu voi
aristica spune:
In Italia merge si reteta din ro. - cel putin asta am inteles eu de la o prietena care mi le-a donat pe ale ei. Daca voi ramane gravida, ea spune ca-i pot trimite retele mele din ro si imi cumpara ea progesteronul din Italia.
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"
mami_vreau spune:
Buna fetelor,
eu pot sa va spun despre progesteronul injectabil din Cehia. Se numeste Agolutin, este de 60 mg (2ml) si costa 3 euro cutia cu 5 fiole. Nu stiu sa va spun daca merge si cu reteta din Romania insa eu l-am comandat pe net spunandu-le ca am facut fiv la clinica lor (ceea ce este si adevarat) si mi l-au trimis prin posta. Am dat comanda luni si vineri a venit. M-au mai costat taxele postale 23 euro.
Le puteti plati cu cardul sau cu ordin de plata.
Adresa de mail este: pharmacy@pharmawell.eu
Va pup
Laura
7+
adrianaady spune:
Balanta depinde si cite zile va avea ciclul asta, abia atunci vei sti sigur in a cita zi de la ovulatie ai analizat progesteronul ( posibil z4,z5,z6 sau z7), deci vom stii daca te apropii sau nu de o valoare optima .
In ceea ce priveste protocolul de fiv, draga mea tu stii f bine ca garantii nu sunt si nici nu putem stii cum vom reactiona azi la acelasi tratament de acum 1 an...dar eu cred ca va fi bine
Aristico maine te duci iar la eco si analize, nu? tin pumnii sa iesi bine iar la numaratoare
In alta ordine de idei va anunt oficial ca conforma analizelor din z2-3 sunt o "domnisoara"