FIV Europa(47)
Raspunsuri - Pagina 16
balanta_tm spune:
Multumesc mult, fetelor!
adrianaady, chiar m-am gandit azi dimineata la tine si am zis in sinea mea ca daca nu ai vazut intrebarea mea, te strig eu saptamana viitoare .
Le astept si pe aristica si samira sa isi dea cu parerea despre progesteronul meu, fiindca parca amandoua au ceva deficit de faza luteala?
Si desigur, parerile altor fete sunt la fel de binevenite.
ariadna33 spune:
balanta, eu zic ca e cam mica valoarea daca a fost ovulatie in luna respectiva. La 5-7 zile de la ovulatie progesteronul atinge valoarea maxima pentru faza luteala, dupa care incepe sa scada daca nu e sarcina, in caz contrar creste. Nu ca m-as da exemplu neaparat, dar eu am avut intotdeauna in ziua 21 valoarea maxima pentru faza luteala, la un ciclu de 28 zile, iar in primul trimestru de sarcina (cand mi-am masurat eu progesteronul) a atins cote maxime pentru trim.3 de sarcina, iar ceea ce e relevant e ca sarcina a decurs foarte bine, fara contractii si cu copii nascuti foarte mari pentru sarcina gemelara si raportat la dimensiunile mele (reduse). Pana la formarea placentei progesteronul produs de organsim este practic hrana embrionului in formare, de aceea se da atat atentie deficitului de faza luteala. Ca bebelusul in formare sa creasca frumos, trebuie ca organismul matern sa produca suficient progesteron pentru el, iar in sarcina niciodata nu e prea mult progesteron. Daca nu se intampla asta, e bine sa apelezi la injectabil, cel putin pana la formarea placentei, pana in 12 sapt de sarcina. Progesteronul suficient inseamna si eliminarea riscului de avort, de dezlipire a placentei.
balanta_tm spune:
ariadna, ovultaie nu stiu daca a fost luna asta, ca nu m-am monitorizat luna asta (rau am facut). Si nici dureri specifice n-am avut, dar alea nu le am in toate lunile cand ovulez. Eu avand un singur ovar functional, probabil ca din cand in cand mai am si cicluri anovulatorii, mai ales din Mai incoace, de cand ciclul meu nu mai este ceas, la 28 de zile.
Ca sa nu risc, asa este, cel mai bine este sa fac si progesteron injectabil la FIV. Macar acuma stiu cum sa pun problema doctorului. Multumesc mult pt ajutor .
samira, parca tu ziceai ca se gaseste progesteron injectabil in Cehia la un pret bun. O sa iti scriu un MP in care o sa iti pun niste intrebari. Multumesc anticipat!
aadina spune:
Balanta, din cate am citit pe ici pe acolo am inteles ca si in Turcia se gaseste si este ieftin progesteronul injectabil
ariadna33 spune:
balanta, ovulatie cred totusi ca ai avut, pentru ca daca nu ar fi fost, valoarea nu crestea peste 3, vezi intervalul de valori normale pentru faza foliculara. E singura data cand iti testezi progesteronul in faza luteala? o verificare daca progesteronul secretat de organism poate sustine o sarcina mai este lungimea fazei luteale, in genere o faza luteala buna trebuie sa nu fie mai scurta de 14 zile. Eu o aveam cam 16 zile.
balanta_tm spune:
ariadna, mda, am fost ignoranta pana acum cu progesteronul in faza luteala. Doar luna asta l-am facut, pt prima data. Din cate monitorizari ecografice am facut (si am facut destule), am observat ca faza luteala dureaza la mine cam 14 zile (deci cam la limita). La eco, nu am vazut niciodata la mine o ovulatie mai tarzie de ziua 15. In medie, as putea spune ca ovulez intre ziua 13 si 15.
Inainte de a fi insarcinata insa, ovulam intre zilele 11-14, deci faza luteala era mai lunga. Probabil ca scurta mea odisee, de doar 24 de saptamani, isi spune cuvantul si la CMul meu de acum. Cred ca altfel ar fi stat lucrurile daca as fi dus sarcina la capat - probabil ca organismul s-ar fi reglat. Dar asa...
Stii de ce am inceput sa ma tem in ultima perioada? Eu voi avea acelasi protocol ca la FIV1, pe sistemul "never change the winning team". Dar am eu vreo garantie ca voi raspunde bine la protocolul de atunci? Stiu cazuri unde a acelasi protocol, organismu a raspuns nu diferit, ci foarte diferit.
aadina, am citit si eu candva de progesteron din Turcia, dar nu mai stiu pe unde.
aadina spune:
Nu poti avea nici o garantie ca vei reactiona exact la fel.Ca sa zic asa, "parametrii" la care se lucreaza nu mai sunt aceeasi de atunci. Varsta este diferita, iar tu ai suferit o drama enorma atat fizic cat si psihic. Iar organismele noastre nu sunt niste masinarii. Si calculatoarele mai dau gres. E foarte bine ca te gandesti la toate si iti iei toate masurile de precautie
balanta_tm spune:
Cel mai tare ma tem sa nu ma tradeze in vreun fel organsimul meu (la FIV). Oricum, am observat destule modificari in organismul meu dupa nastere, si nu in bine.
Imi trece prin cap ca poate ar fi bine sa incerc un alt protocol, dar nu sunt decisa daca sa vorbesc cu dr despre asta sau sa las lucrurile asa cum sunt. Habar nu am ce sa fac.
De psihic nici nu mai zic, m-am schimbat enorm iar marele meu noroc este ca am un sot exceptional, care imi face viata usoara, are o rabdare de fier cu mine, intelegandu-mi toate starile prin care trec.
aadina spune:
Esti norocoasa in privinta sotului. Nici eu nu ma pot plange de asta. deocamdata face ce vreau eu. Dar vezi ca sunt destui soti care o iau razna, si isi cauta consolare in alta parte
balanta_tm spune:
Asta ar mai lipsi, sa o ia razna! Da, sunt multi barbati care o iau, dar cred ca tine mult de verticalitate si de suflet. Ori eu zic ça situ exact cu cine m-am maritat.