Va rog sa-mi dati cateva sugetsii cum as putea sa-i dau fetitei mele de 2 ani si 8 luni medicamentele. Are de luat Zentel, pentru ca i-am descoperit giardia, si a fost imposibil sa il dam. Am incercat sa-l punem in suc, nu l-a baut, am incercat ca atare, nu l-a baut, am incercat pus in mancarica(desertul favorit) , nu l-a luat. Acum evita sa mai manance si mancarurile respective si sa bea sucul.\Am incercat sa-i explic ca TREBUIE sa ia medicamentul, a fost de acord, dar cand am venit cu lingurita a pus mana la gura si a inceput sa planga.
Sincer, nu stiu ce metoda sa mai abordez ca sa o deteremin sa ia medicamentele.
Poate ma ajutati cu cateva sfaturi, mai ales cele care aveti copii care refuza sa ia medicamentele.
Multumesc.
Eu medicamentele i le dau cu o seringa (are avantaj ca nu pot gresi cantitatea si le inghite mult mai usor) - baietelul meu are 3 ani si 10 luni. Zentel nu i-am dat niciodata,nu stiu sub ce forma este.Dar ,in general daca ii dau tableta o dizolv in ceai (sau suc mai dulce), le aspir in seringa si nu ii spun ca acolo e medicament. Pur si simplu zic ca ne jucam si bem ceai cu seringa (binenteles ca dupa aia vrea si el sa aspire). Daca este siropel, la fel ii dau cu seringa si dupa aia ii pregatesc ceva sa bea imediat. Atentie doar ca unele medicamente nu se dau cu lapte (intreaba la farmacie). Ideea este ca nu este neaparat nevoie ca el sa constientizeze ca acolo este un medicament, pentru ca o sa-i fie teama sa-l ia indiferent ce gust are. Asa am patit eu cand i-am explicat ca trebuie sa ia Nurofen pentru durere de gat si m-am chinuit tare mult pana l-am convins (desi e bun la gust). Dar cand il iau prin surprindere, in timp ce el se joaca sau este preocupat de altceva il dau fara nici o problema.
Mult succes!