Prima zi de scoala

Prima zi de scoala | Autor: marius272

Link direct la acest mesaj

Buna ziua

Va cer ajutorul cu o problema, sau cu o intrebare extrem de simpla.
Baiatul meu nu mai locuieste cu mine de 4 ani, contactele dintre noi sunt rare.
Ce ii spun la telefon despre prima zi de scoala ? ce ar trenui sa ii spun. pentru noi este un fleac, dar pt copil inseamna sa i se rastoarne lumea: trezit devreme (la gradinita nu prea mergea decat cand avea el chef, inteleg) facut teme, etc.
care sunt lucrurile pe care ar trebui sa i le comunic si care sa fie subliniate. As aprecia mult un raspuns punctual, precis, detaliat.

Multumesc mult.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Marius, eu as sugera sa il scoti la o prajitura, in oras, sau la o plimbare in parc ... si sa aveti o discutie ´ca intre barbati´ ... Tinand cont de importanta evenimentului, ar fi mai frumos decat un sfat telefonic.

Privindu0l in ochi, poti sa ii spui ca incepe o etapa noua in viata lui si ca scoala il va face puternic si plin de prieteni. Ca va invata sa scrie, sa citeasca, sa isi faca prieteni noi, si ca TU i/l vei putea ajuta cu sfaturi, ori ce cate ori va avea nevoie de ele.

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

N-as opta pt un contact telefonic in fata unui eveniment asa important. Te poti intalni personal cu baietelul si sa ii povestesti de ex printre altele cateva experiente amuzante din viata ta de scolar, sa-l pui in tema cu faptul ca de acum viata lui va deveni mult mai organizata, va avea de respectat un program de scoala, dar si de teme, odihna si joaca, ca va putea sa se trezeasca la ora dorita si sa manance la ora dorita doar in weekenduri si vacante si ca deja de la varsta asta va avea responsabilitati noi, dar asta inseamna sa cresti de fapt, sa dobandesti si noi libertati.

si as mai indrazni sa recomand indesirea intalnirilor dintre voi, fara intalniri ceea ce vrei tu sa-i transmiti nu va avea nici un impact, va veti raci considerabil, se vor rupe puntile de tot cu timpul, intalnirile si discutiile vor deveni din ce in ce mai formale pana veti ajunge sa va evitati.
Ruptura dintre parinti nu ar trebui sa insemne si o ruptura in contactul direct cu copii.

simplul fapt ca intrebi aici ce ar trebui sa-i spui TELEFONIC denota ca ai pierdut legatura intima cu copilul tau, si ca nu mai stii exact sa fii pe aceeasi lungime de unda cu el, sa empatizezi cu el in momentele importante ale vietii lui. Asta nu e o critica ci doar o constatare.E foarte important ca ai inca dorinta de a face ceea ce trebuie ca tata, chiar daca ai ratacit un pic intre timp si nu l-ai prea mai vizitat.

bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Marius272,
Sunt de acord cu Dorsilia si cu Desprecopii.

Este o schimbare prea importanta in viata lui pentru a fi explicata telefonic.

In masura in care poti incearca sa fii alaturi de el in prima zi de scoala.
Este o zi pe care nu o va uita niciodata.
Simpla ta prezenta acolo s-ar putea sa-i ofere increderea de care are nevoie.
Povesteste-i despre scoala in cuvinte simple cu optimism, explica-i frumusetea invataturii.

Spune-i ca este un baietel deosebit si ca abia astepti sa-ti citeasca primele cuvinte. Abia astepti sa faceti primele socoteli impreuna. Si ca toate astea te fac foarte mandru. Ca abia astepti sa iti povesteasca despre colegii lui si despre invatatoare. Despre cum arata bancile si tabla. Despre culorile cretei si despre cum arata abecedarul.

Nu ii povesti de responsabilitati gen sculatul de dimineata si facutul temelor. Nu stie cu ce se mananca si poate i se vor naste temeri de neputinta.

Arata-i prin atitudinea ta ca ii esti alaturi. Faptele vorbesc mai mult decat cuvintele.

Conteaza mai mult sa stie ca vei fi langa el indiferent de ce se va intampla.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Daca ai contacte rare cu el, de ce iti faci probleme? Probabil ca nu asteapta nimic de la tine si nici nu va asculta prea atent ce-i vei spune, deci nu vad de ce l-ai asalta cu sfaturi.
Daca nu-i esti alaturi decat rar, ce conteaza ca incepe scoala, termina 4 clase, incepe viata sexuala, sau orice crezi tu ca ar conta in viata lui?
Cred ca un bun inceput (daca vrei, poti lega asta de prima zi de scoala) ar fi sa va vedeti, sa-l duci la scoala in prima zi (sau sa fii si tu acolo) si sa iti faci obiceiul sa indesiti contactele.
Desigur, daca acest lucru nu este imposibil din diverse cauze.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Daca ai contacte rare cu el, de ce iti faci probleme? Probabil ca nu asteapta nimic de la tine si nici nu va asculta prea atent ce-i vei spune, deci nu vad de ce l-ai asalta cu sfaturi.
Daca nu-i esti alaturi decat rar, ce conteaza ca incepe scoala, termina 4 clase, incepe viata sexuala, sau orice crezi tu ca ar conta in viata lui?
Cred ca un bun inceput (daca vrei, poti lega asta de prima zi de scoala) ar fi sa va vedeti, sa-l duci la scoala in prima zi (sau sa fii si tu acolo) si sa iti faci obiceiul sa indesiti contactele.
Desigur, daca acest lucru nu este imposibil din diverse cauze.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Eu sunt de acord cu Rufus!

daca tu nu ai contact cu copilul ,daca nu te percepe ca pe o persoana apropiata,nici nu are rost sa-i dai tu sfaturi si povetze despre prima zi de scoala!

daca te va intreba ceva referitor la eveniment,atunci cu sigurantza vei gasi ceva portivit sa spui!

Daca potzi fi alaturi de el la deschidere este foarte bine si-i va da si mai mare incredere!

Si eu ma enervam ca fostul sotz ia situatzia scolara si scoala copilului ,foarte usor si fara presiuni,insa apoi m-am gindit,odata ce se intilneasca rar,o data pe an,ce rost are sa-i dea el directzii si sa-l "traga de urechi"pentru una sau alta!(m-am pus in situatzia copilului si mi-am dat seama ca nu criticile si sfaturile tatalui le-as vrea cind ma intilnesc o data-n an cu el!!!)

Deci sfatul meu e stai deoparte!

dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

despre prima zi de scoala la telefon.... de preferat ar fi personal, dar asta e...:
- linisteste-l si spune-i ca nu e mare branza, ca e o NOUA aventura;
- asigura-l ca se va descurca, toti am trecut prin emotia primei zi de scoala si ca e dragut
- intreaba-l ce simte sau care ii sunt temerile si spulbera-le bagatelizand evenimentul, dar nu pe el si ce simte, spune-i ca e normal sa simta asta;
- spune-i ca prima zi de scoala este o vizita si ca la aceasta vizita va cunoaste oamenii langa care va merge alaturi cel putin 4 ani, ca va face cunostinta cu universul lui spiritual, vezi tu sub ce forma o pui;
- vorbiti despre gradi si faceti comparatie intre ce a fost si ce va fi.
-asigura-l de toata dragostea ta si daca e posibil intreaba-l daca este de acord sa-l insotesti in prima zi de scoala alaturi, probabil de mama lui.

cam atat

http://noideea-noideea.blogspot.com/2011/04/divort.html

Mergi la inceput