Club chic (47)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rose_selavie spune:

Ce mai faceti? pup toate fetele si va urez Sarbatori Fericite si un An nou bun si parfumat!

Recent am facut niste descoperiri remarcabile, in colectia Serge Lutens exista 3 parfumuri care amintesc de 3 parfumuri Dior. Acum, nu ma criticati daca zic ca-s mai bune cele de la Lutens, nu? Este vorba despre Datura Noir (Hypnotic Poison), Chergui (Addict) si Feminite de Bois (Dolce Vita).
Nu e de mirare acest fapt, Lutens a colaborat in anii `60 cu casa Dior si probabil asta si-a pus amprenta asupra creatiilor ulterioare (eu zic ca cele 3 nu seamana deliberat cu cele de la Dior, doar le evoca pe alocuri).
Comparandu-le pot spune urmatoarele:

Datura Noir este un Hypnotic in care accentul cade pe partea floral-tropicala cu mult cocos in prima faza, dulceata vanilata exista, dar nu te izbeste din prima clipa. Florile sunt amestecate cu note de migdala si devine cu timpul deosebit de cremos, aromat, gurmand...Concentratia lui e cu cateva procente mai mare decat Hypnotic, asa ca nu are probleme la capitolul longevitate. Inca un bonus, nu e plictisitor, evolueaza intr-una si devine din ce in ce mai bun.

Chergui e preferatul meu de departe, un Addict mai lemnos si mai oriental, cu note de fan dulce, tabac de pipa, vanilie burbon si coniac. Este unisex, dar l-as purta fara teama. Are caracter si tine o vesnicie, e imposibil sa nu-l remarci. Daca Chergui e o pralina fina belgiana, Addict e o prajiturica de la bufetul garii.

Feminite du Bois, pe el l-am decodat mai demult, stiam de asemanarea lui cu Dolce Vita (de pe vremea cand luptam cu mine sa ador Dolce Vita si totusi nu e de mine). Este clar ca cele doua au acelasi ADN, insa mi-ar fi muuuult mai usor sa port Feminite du Bois, pentru ca in el e selectat tot ce are Dolce Vita mai bun, adica piersica, pruna, vanilie, ylang-ylang si s-a dat la o parte scortisoara si santalul.

Am sa mai scriu ce-am mai testat, sunt o gramada...Mai scrieti si voi ce va mai place, ce veti purta de Sarbatori, eu habar n-am, dar cred ca va fi ceva oriental.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Glicina spune:

Eu intru pe varful picioarelor, cat sa va cer o informatie: vi se-ntampla voua sa cunoasteti un parfum care sa miroasa-a iarba, a fân, a verdeata proaspat cosita? ma rog, nu prea reusesc eu acum sa exprim ce-as vrea, dar am visat (nu radeti, va rog! :-) ) ca aveam un parfum care mirosea dumnezeieste, a camp cosit si-a vacanta fra griji:) Am incercat Herba fresca de la Guerlain si nu prea m-a-ncantat.
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

lasa manu ca anul viitor in mai mirosim parfumuri la "chioscul" Douglas din Budapesta

rose, suna bine Datura Noir.

Glicina, geniest ar putea sa te sfatuiasca, intr-o vreme cauta un parfum care sa miroase a iarba proaspat taiata!

Citat:
citat din mesajul lui manumanu

Am incercat astazi in sfarsit Omnia Crystalline. Nu m-a cucerit, ba chiar m-a dezamagit nota de baza, miroase a parfum "ieftin" amestecat cu transpiratie. Scuze pentru duritate, dar asta a fost perceptia mea. N-au adus inca pe deliciosul la "chioscul" nostru Douglas, dar nu disper.

mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manumanu spune:

De unde stii????

Citat:
citat din mesajul lui danamiha

lasa manu ca anul viitor in mai mirosim parfumuri la "chioscul" Douglas din Budapesta

Citat:

Am incercat astazi in sfarsit Omnia Crystalline. Nu m-a cucerit, ba chiar m-a dezamagit nota de baza, miroase a parfum "ieftin" amestecat cu transpiratie. Scuze pentru duritate, dar asta a fost perceptia mea. N-au adus inca pe deliciosul la "chioscul" nostru Douglas, dar nu disper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Citat:
citat din mesajul lui Glicina

Eu intru pe varful picioarelor, cat sa va cer o informatie: vi se-ntampla voua sa cunoasteti un parfum care sa miroasa-a iarba, a fân, a verdeata proaspat cosita? ma rog, nu prea reusesc eu acum sa exprim ce-as vrea, dar am visat (nu radeti, va rog! :-) ) ca aveam un parfum care mirosea dumnezeieste, a camp cosit si-a vacanta fra griji:) Am incercat Herba fresca de la Guerlain si nu prea m-a-ncantat.
Multumesc

Nicio iarba a lui Guerlain nu m-a convins, asa ca alegerea mea a fost:

http://www.fragrantica.com/perfume/Trussardi/Trussardi-Skin-1038.html

dana pe unde ai umblat ???

Mergi la inceput

Si noi am luat biletele, asa ca.... ne parfumam special!

Citat:

Intru rar pe FB, dar ieri am intrat si am vazut link-ul postat de tine cu Andrei Rieu, am crezut ca nu vad bine, de ani de zile vrem sa mergem la un concert de-al lui, dar cea mai apropiata localitate era Viena. Eu am verificat acum cateva luni programul lui si nu era Budapesta in program, acum poate nu am vazut bine...Anul trecut in februarie exact de ziua fiului nostru a fost la Stuttgart, anul viitor de ziua lui e tot la Stuttgart, ne gandeam sa mergem acolo si sa fie o surpriza pentru el. De patru ani, de cand face pian puiul nostru, efectiv il adora, a invatat Hava Nagila la pian dupa ce l-a vazut pe AR cum o canta la vioara. Avem multe concerte inregistrate si ne uitam/ascultam des.
Ieri am si cumparat biletele, dar Marcus nu stie, probabil ii vom spune in februarie de ziua lui.

Citat:

De unde stii????

Citat:

Citat:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

de parfumat e simplu, dar cu ce ne imbracam, ne luam o rochie ca si Sissi?

Citat:

Citat:

Intru rar pe FB, dar ieri am intrat si am vazut link-ul postat de tine cu Andrei Rieu, am crezut ca nu vad bine, de ani de zile vrem sa mergem la un concert de-al lui, dar cea mai apropiata localitate era Viena. Eu am verificat acum cateva luni programul lui si nu era Budapesta in program, acum poate nu am vazut bine...Anul trecut in februarie exact de ziua fiului nostru a fost la Stuttgart, anul viitor de ziua lui e tot la Stuttgart, ne gandeam sa mergem acolo si sa fie o surpriza pentru el. De patru ani, de cand face pian puiul nostru, efectiv il adora, a invatat Hava Nagila la pian dupa ce l-a vazut pe AR cum o canta la vioara. Avem multe concerte inregistrate si ne uitam/ascultam des.
Ieri am si cumparat biletele, dar Marcus nu stie, probabil ii vom spune in februarie de ziua lui.

Citat:

De unde stii????

Citat:

Citat:

Mergi la inceput

Asta e un subiect pt Club Chic!

Citat:

de parfumat e simplu, dar cu ce ne imbracam, ne luam o rochie ca si Sissi?

Citat:

Citat:

Citat:

De unde stii????

Citat:

Citat:

Mergi la inceput

Glicina ador florile astea, nu stiu cum se traduc Glycine in romana. Cumpar des sapunul cu wisteria de la o firma italiana Nesti Dante.

Pentru tine, sa testezi:

Annick Goutal Ninfeo Mio miroase a padure dupa ploaie, iarba cosita si flori de camp.

Sisley Eau de Campagne reproduce perfect mirosul ierbii, e un amestec foarte aromat.

Grass Demeter o vreme se gaseau in Berna si-mi amintesc ca m-a intrigat mirosul lui, poate fi exact ceea ce cauti, foarte natural si persista destul de bine.

Hermes Jardins toate patru, incearca-le, au aceeasi structura fresh...

Clarins Eau Dynamisante mi-nu-nat, aromoterapie curata! ierburi si condimente, un parfum pe cat de proaspat pe atat de cald in notele de fond.

Chanel 19, clasicul e ok, daca iti place si irisul in combinatie cu iarba.

Marc Jacobs Splash Grass miroase a curat, a lenjerie de pat batuta de vant in soare.

Mergi la inceput

Fetelor, daca va imbracati ca Sissi, va trebuie si parfum pe masura! Creed Fantasia de Fleurs a fost creat pentru ea. Na acum sa vedem, cum va impacati cu asa un buchet floral ...

De cand am descoperit Fleurs de Bulgarie m-am imprietenit cu Creed.

Mergi la inceput